Şimdi Ara

Bilim insanları kuantum hesaplamada imkansızı başardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilim insanları kuantum hesaplamada imkansızı başardı
    Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi, kuantum bilginin yapı taşları olan kübitleri manipüle etmede kullanılan lazer ışığını kontrol etmenin bir yolunu buldu. Bu büyük gelişme kübitlerin sıfırlanması, ölçülmesi veya silinmesi sırasında güvende tutulması gibi kuantum bilimindeki en zor problemlerden birini ele alıyor.

Yeni teknik ölçümler sırasında kübitleri bozulmadan koruyor

Ayrıca araştırmacılar yakındaki iyon kübitlerine dokunmadan sıkışmış bir iyon kübitini ölçmeyi ve sıfırlamayı başardılar. Kübitleri güvende tutmak kuantum biliminde büyük bir engel olarak kabul ediliyor. Tek bir kübitte yapılan tek bir değişiklik komşularını etkileyebilir ve veri kaybına neden olabilir.

Bu kuantum bitlerini korumanın şu anki yollarının dezavantajları da var; bunlar genellikle yeni hatalar ekleyebilecek ve verimliliği düşürebilecek ekstra kaynaklara veya adımlara ihtiyaç duyuyor. Waterloo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bu soruna çözüm bulmanın bir yolunu buldular.

Ayrıca Bkz.Bilim insanları açıkladı: Uzay insan kalbini hızla yaşlandırıyor

Lazer ışığını çalışırken diğer kübitlerle karışmaması için yönetmek amacıyla iki teknolojiyi bir araya getirdiler: İyon tuzaklı kübitler ve ışın holografik şekillendirme. Bu yöntem, lazer ışığının hedef üzerinde odaklanmasını ve diğer kübitlere yayılmasını önleyerek onları güvende tutuyor.

Ekibin deneyi büyük bir zafer kabul ediliyor. Araştırmacılar dağınık fotonları başarıyla kontrol edip sınırladılar. Komşu kübitlerin herhangi bir bozulma veya hasardan güvende kalmasını sağladılar. Daha önce çevredeki kübitleri etkilemeden tek bir kübiti ölçmenin neredeyse imkansız olduğuna inanılıyordu.

Kaynak:https://interestingengineering.com/science/method-controls-light-measuring-trapped-qubits

• Boş işler din işleri ile ilgilensinler. Türkiye gibi bak araptan daha Arap olduk bile ;) adamlar bile şokta . atomu değiştirmeye ne gerek var insan değişiyor.
  • Bilimle ugrasip bu ugurda hayatini veda edenlere rahmet hizmet edenlere selam olsun.Allah kazasiz belasiz calusmalar nasip etsin.
  • İmkansız ve başarmak
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    agziniza saglik ne güzel demissiniz
  • Işın kılıcı yapılabilcek sanırım

• Allah ne güzel de yaratmış maddeyi ve kübitleri. Tasarımı karşısında şaşırmamak elde değil. Atomundan kübitine kadar kusursuz bir evren. Bilim insanları kuantum hesaplamada imkansızı başardı 

• prozik P kullanıcısına yanıt

doğru söylüyorsun kuranın mucizelerini çözmeye çalışsın bu gavurlar, cehenneme gidecekler  

• power-pc P kullanıcısına yanıt
    he sen kendini cennete gönderdin (zaten inanmıyorsun o da ayrı konu), gavurun cehenneme gitmesi mi dert oldu, konu ne siz nerdesiniz, birşey olduğunda neden müslümanlık size rahatsızlık veriyor? yoksa biryerlerde "var" sa diye rahatsız mı oluyorsunuz? boşverin ... konuya bakın
  • varsa da yoksa da bize faydası yok nasılsa  

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

sana faydasının olmadığını düşündüğün bir şeyi genelleme, bence de :))

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Biz VIP bilet aldık dostum gavur dedigini en fazla 10000 yıl kızartacaklar..

Mesela ben direkt odun olarak hizmet edecegim.. Bilim insanları kuantum hesaplamada imkansızı başardı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Ekim 2024; 12:43:47 >
  • test
  • Din işleri ve bilimi birlikte yürütenler TCG, İHA, SİHA, KAAN gibi çalışmalar yaptı ve yapıyor, din işleriyle ilgilenmeyen zevatta atomu parçalasın bir zahmet, ellerini tutan yok...ha zamanla onu da din işleri ile ilgilenenler yapacak ama şimdilik iç ve dış düşman çok olduğu için önce savunma sanayii...
  • Bizde daha hocam sakiz orucu bozarmi sorusuyla,me?kuluz.
  • Adamlar zaten kubitlerin durumunu lazer ışını ile değiştiriyorlardi. 10 yıldan beri var olan bir şey lazer ışığını kontrol edebilmek. Zaten lazer ışığı kontrolsüz olsa kubitleree bilgi saklamak ve kuantum PC diye birşey var olmazdı yine fosil haber yine malum site
  • Evet her seyi allah yaratti. Diyoruz. Mutlu oluyoruz. Ne güzel bir kafa. Yaslan arkaya keyfine bak. Elin gavuru allahin yarattigi her seyi bulsun kendini insanligi geliştirsin biz bunlari biliyoz. Ulan bide kendin bulsan bize insanlığa faydan dokunsa ama nerde usuruk orucu bozarmi etek boyu kisa olmasin daha cok imam hatip acalim derdindeyiz. Hey allahim ya.
  • İlim ile farkındalığını oluşturan insan Rabbini bulup kurtuluşa erecektir. Tefekkür (bilim) Allah'ın yaratımını araştırıp öğrenen ve bulan, bulduğu ile Allah'ı bilen ve bu bilme ile kalpten seven onun birliğini ve yaratımındaki muhteşemliği ve sırları farkeden kişi insan olabilmeyi başarabilecek ve özüne doğacaktır. Bilmeden hepimiz sadece gölgeler ve tozlardan ibaretiz.

Yüce bilgi yanlızca Allah katındadır, ulaşmak için kur'anı diğer tüm ilim dalları ve yüksek frekansta titreşen kalp ile organize çalışan beyin ile ulaşılabilir. Rabbim teffekkürkerinizi bol etsin.
  • ilim insanı Allah'a iman etmeye yönlendiriyor.İlim yolunda olup da iman etmemek bu yaradana başkaldırı değil mi. Allah hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu diyor Kuran'da.müslumanin görevi ilim çinde de olsa ona ulaşmaktır.Birbirimizi eleştirmek değildir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.