Şimdi Ara

Evrim nedir?Basitleştirilmiş anlatım[2.BÖLÜM GELDİ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
10
Favori
3.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emple

quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Ateist arkadaşlarım var onlarla oturup saatlerce evrim teorisi hakkında sohbet ederiz fakat bu adı üstünde bir teoridir yani doğruluğu kesin değildir. Türkiyede bunu din halina getiren insanlar var hatta ve hatta sırf farkındalık olsun diye evrim teorisine inananlar var ki bu dahada vahim bir durum

yeter çıldırttınız beni lan kafayı yicem artık.aloooo hocaamm ilk mesajı okudun mu aloooooooo hey orda mısınnnnn hocaam ilk mesaj diyorum ilk.ilk meeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj.

bu arada ilk mesaj demiş miydim ?

Ama o teori olduğu için ispatlanamaz olduğundan dolayı tartışmamiz boşa değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emple kullanıcısına yanıt
    Hocam boşver onları.onlara ne söylesen boş onun için hiç kendini yorma cevapta verme.Bilerek kavga ortamı yaratıyorlar ki konu kapansın.

• Cowinenge kullanıcısına yanıt
    aynen tartışmamız boşa o yüzden hiç tartışmayalım.
  • Detective W. kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam.savunma değilde doğruları söyleme diyelim ona
  • quote:

quote:

Ateist arkadaşlarım var onlarla oturup saatlerce evrim teorisi hakkında sohbet ederiz fakat bu adı üstünde bir teoridir yani doğruluğu kesin değildir. Türkiyede bunu din halina getiren insanlar var hatta ve hatta sırf farkındalık olsun diye evrim teorisine inananlar var ki bu dahada vahim bir durum

yeter çıldırttınız beni lan kafayı yicem artık.aloooo hocaamm ilk mesajı okudun mu aloooooooo hey orda mısınnnnn hocaam ilk mesaj diyorum ilk.ilk meeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj.

sabit fikirli insanlara laf anlatmaya çabalamak gereksiz he diyip geççen yapçak bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon tr -- 7 Şubat 2016; 16:07:54 >

• quote:

quote:

• ''Tesadüf'' kısmına katılmıyorum fakat güzel anlatılmış.

• Saçmalıyorsunuz bunların hepsi hikayedir bak senin anlattığın şey çok basit ve inkar edilebilir. Mesela farelerle insanlar birbirine benzer eski mısırlıların çeneleri uzundur kafaları uzundur bunlar evrimin kanıtı fln olamaz.
    Mesela insanı ele alalım ömrü ne kadar eskiden 25 yıl ne zaman evrimleşiyor sizin dediğiniz şöyle bir hayvanı kutuplara atıyorsun orada hangi zamanda evrimleşiyorsa ürediği zaman başka hayvan çıkıyor bla bla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Evrimin kanıtı bu değil ki zaten? Bak Darwin ve Mendel 1800lerde yaşamış goruslerinde bir sürü eksikleri olan kişiler ama sonradan bilim adamları bunların üzerine çalışmalar yapıp lab ortamında kanitliyorlar bunları. Bir sürü deneyde var bunların hakkında. Zaten lise seviyesindeki bilgiler bile evrim teorisinin kolay cokertilemeyeceginin kanıtı(hükümetin şu an kim olduğu düşünülürse bu teorinin inanılmaz bir başarısı zaten.)

Mesela evrimle alakali endosimbiyozu biraz anlatayım. Prokaryottan okaryota yani gelişmemiş hücreden gelismise geçişte mezozomlu bakterinin endositoz ile hücreye alınıp hücrenin gelişmiş bir hücre olmasından bahsediliyor. Çünkü bu mezozomlu bakteri aslında mitokondrinin(enerji veren organel) atası. Bunlara temel olarakta mitokondrinin çift zarli olması. Prokaryotlardaki gibi halkasal dnaya sahip olması gibi bilgiler veriliyor. Bak tamamiyle lise bilgisi bu. Yani bilim adamları bunun ne kadar ötesinde sen düşün. Direk bunu bilmeden etmeden yalanlamak anlaşılır bir şey değil.

Mesela dna yi bulan miescherde o kadar odaklanma varmış ki adam düğün gününde lab da çalışırken düğünü olduğunu unutmuş. Somon balığı spermleri ölmesin diye soğukta calisiyormus bu yüzden hastalanip olmuş zaten. Ki bu adam o zamanlar büyük bir bilim adamı olarak falan görülmüyormus.

2 dkda görüşlerini yalanladiginiz adamlar bunlar işte. Birazcık saygı duyun. Eğer yalanlayacaksanizda kendiniz çalışma yapıp öyle yalanlayin.

• EdvaldBoassonHagen kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu açan arkadaşa dedim. Şimdi sana gelelim senin iki gözün var hayvanında sen şu hayvandan evrimleştin diyorum bu kanıt olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Ben konuyu açan arkadaşa dedim. Şimdi sana gelelim senin iki gözün var hayvanında sen şu hayvandan evrimleştin diyorum bu kanıt olabilir mi?

Olamaz

Evrim yalan ara form yok

Sayıyla mı yolluyorlar sizi birader?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Olamaz

Evrim yalan ara form yok

Açıkla o zaman yok o ona benziyor bu buna benziyor kesin evrimleştik
    Evrim binlerce yıl sürüyor zaten ne zaman evrimleşiyorlarsa

• quote:

quote:

quote:

Olamaz

Evrim yalan ara form yok

Açıkla o zaman yok o ona benziyor bu buna benziyor kesin evrimleştik
    Evrim binlerce yıl sürüyor zaten ne zaman evrimleşiyorlarsa

İlk mesajı okudun mu?

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    40 milyon önce şöyleydi 40 bin yıl önce şöyle oldu peki nasıl oldu bunlar bir anda mı evrimleşti balık suda yüzüyordu sonra 40 milyon yıl yaşadı karaya çıktı evrimleşti :))
    Her insanın kafatası aynı olacak diye bir şey yok insan insandır sonuçta balığa dönüşmesi beklenemez
  • quote:

40 milyon önce şöyleydi 40 bin yıl önce şöyle oldu peki nasıl oldu bunlar bir anda mı evrimleşti balık suda yüzüyordu sonra 40 milyon yıl yaşadı karaya çıktı evrimleşti :))
    Her insanın kafatası aynı olacak diye bir şey yok insan insandır sonuçta balığa dönüşmesi beklenemez

Aynen

• quote:

quote:

Aynen

O zaman ödülümü istiyorum evrimi çürüttüm :)
  • quote:

Hocam trolluk mu yapiyosunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Evrimin kanıtı bu değil ki zaten? Bak Darwin ve Mendel 1800lerde yaşamış goruslerinde bir sürü eksikleri olan kişiler ama sonradan bilim adamları bunların üzerine çalışmalar yapıp lab ortamında kanitliyorlar bunları. Bir sürü deneyde var bunların hakkında. Zaten lise seviyesindeki bilgiler bile evrim teorisinin kolay cokertilemeyeceginin kanıtı(hükümetin şu an kim olduğu düşünülürse bu teorinin inanılmaz bir başarısı zaten.)

Mesela evrimle alakali endosimbiyozu biraz anlatayım. Prokaryottan okaryota yani gelişmemiş hücreden gelismise geçişte mezozomlu bakterinin endositoz ile hücreye alınıp hücrenin gelişmiş bir hücre olmasından bahsediliyor. Çünkü bu mezozomlu bakteri aslında mitokondrinin(enerji veren organel) atası. Bunlara temel olarakta mitokondrinin çift zarli olması. Prokaryotlardaki gibi halkasal dnaya sahip olması gibi bilgiler veriliyor. Bak tamamiyle lise bilgisi bu. Yani bilim adamları bunun ne kadar ötesinde sen düşün. Direk bunu bilmeden etmeden yalanlamak anlaşılır bir şey değil.

Mesela dna yi bulan miescherde o kadar odaklanma varmış ki adam düğün gününde lab da çalışırken düğünü olduğunu unutmuş. Somon balığı spermleri ölmesin diye soğukta calisiyormus bu yüzden hastalanip olmuş zaten. Ki bu adam o zamanlar büyük bir bilim adamı olarak falan görülmüyormus.

2 dkda görüşlerini yalanladiginiz adamlar bunlar işte. Birazcık saygı duyun. Eğer yalanlayacaksanizda kendiniz çalışma yapıp öyle yalanlayin.

Aynen hocam. Bilim adamları çok emek veriyor. Şu belgeselde çok iyi görülüyor. Homo Naledi fosillerinin bulunuşunu anlatıyor. Yeni bir belgesel. Ben izlerken daraldım.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&persist_app=1&v=7R5RomGDuFc

Bir sürü emek var. 1800 lerden bu güne gelmiş hakkında binlerce makale yazılmış şu an çok kabul gören teoriyi adamlar 2 cümlede çürütüyor. Gerçekten bilgiliyseniz evrimin tüm kanıtlarını bilip bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız makalenizi yayınlayın. Çok büyük faydası olur bilime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 10 Şubat 2016; 21:34:48 >

• Uzun süredir editleyemedim konuyu vaktim yoktu boş zamanımda biraz daha bilgi ekleyeceğim.
  • geçen hafta teke tek te celal şengör vardı programı bulursanız izleyin, gayet güzel örneklerle açıklama yapıyordu hoca
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.