Şimdi Ara

Evrim hakkında (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
3
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha uzatmayalım eyvallah birader

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

quote:

Orijinalden alıntı: akcaliberg

Dediğim gibi önce evrim gerçekten ne diyor onu öğrenin. Gözün oluşumu da gayet mantıklı bir şekilde açıklanmıştır.

Evrim düşük olasılıklar üzerine kurulu falan değildir. Bu evrimi bilmediğinizi gösterir. Gerçekten araştırıp öğrenirseniz, ne kadar mantıklı olduğunu görebilirsiniz. Araştırmaya üşenmeyin, çekinmeyin.

Evrim hakkında yeterince bilgim olduğunu düşünüyorum. Evrim düşük olasılıklar üzerine kurulmamıştır diyerek bence araştırması gereken siz olduğunuz ortaya çıkıyor. DNA'nın milyarlarca trilyarlarca seçenek arasından sadece 1 tanesine dönüşmesinin olasılığını burada hesaplayamayız.

Evrim hakkında yeteri kadar bilgin olduğunu düşüyorsun.

Sorduğu sor
    1.Bir türün başka bir türe dönüştüğüne dair kanıt istiyorsun.

Bir tür başka bir türe dönüşmez. Dinozor kuşa dönüşmez. Yeni bir tür oluşur.

Dinozorlar uçmak istedi uçtu lafından zaten evrimi ne kadar yanlış anladığın belli oluyor.

Düşük olasılığk kavramını da yanlış anlamışsın. DNA'yı oluşturan maddednin DNA yı oluşturması düşük bir olasılıktır evet. Senin tabirinle mailyarlarca seçenek diyelim. Aslınca milyarlarca bile çok az ama trilyar diye bir sayı olmadığı için bunu uygun gördüm.

DNA milyarlarca seçenek arasından oluştu. Peki DNA'nın oluşması için sadece tek bir şansı mı vardı? Milyarlarca seçenek arasından DNA oluştu peki DNA oluşmadan önce kaç tane seçenek denendi.

İçinde binlerce beyaz topun ve 1 tane siyah topun olduğu bir torbadan 1 tane top çekmeni istesem bu muhtemelen siyah topu çekemezsin. Ama bu çekme işlemini her gün yüzlerce kez denesen, bir kaç ay bilemedin bir kaç sene sonra çekersin siyah topu.

DNA'nın oluşması 2 milyar sene aldı. Bu 2 milyar sene içinde her saniye kaç milyar tane ihtimalin denendiğini söylememe gerek yok herhalde.

• 2 milyar yıl mı? Şu forumda sözde evrimi savunacak gerçekten konuyu bilen kim var? Dna için 2 milyarı yazıp sonra her saniye mutasyon geçirtmeyi başarıp,olasılık hesabı yaptık diye sevinmek gerçekten çok vahim bir durum.

Kambriyenden bugüne 500milyon yılınız var,her canlının dnası aynı mı bir araştır bakalım,sonra her hücre için,her organ için,her tür için bu hesabı yaparak kalan zamana bölebilirsin.

Ne çok seviyorsunuz ispat yapmadan bilim yapmayı!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

2 milyar yıl mı? Şu forumda sözde evrimi savunacak gerçekten konuyu bilen kim var? Dna için 2 milyarı yazıp sonra her saniye mutasyon geçirtmeyi başarıp,olasılık hesabı yaptık diye sevinmek gerçekten çok vahim bir durum.

Kambriyenden bugüne 500milyon yılınız var,her canlının dnası aynı mı bir araştır bakalım,sonra her hücre için,her organ için,her tür için bu hesabı yaparak kalan zamana bölebilirsin.

Kambriyenle ne alakası var? İlk canlı ne zaman oluşmuş bak bakalım.

Beni dünya ilk oluşmasından DNA'nın ile oluşumuna kadar geçen süreyi söylüyorum adam bana Kambriyen diyor. Nerenizden anlıyonuz anlamıyorum ki?

DNA'yi oluşturan maddeden bahsediyorum ben. Daha canlı yok, gen yok ortada ne mutasyonu? Kıt mısın?

Zorla genelleme yaptıracaksınız insana müslümanlar şöyledir böyledir diye...

• Evrim teorisinin ''tesadüf'' kelimesi ile özdeşleşmesinin tek sebebi bazı ateist bilim adamlarının (Mesela Richard Dawkins) inançlarını temellendirmek için -sözde pozitivist- bilimi kullanmalarıdır. Evrim teorisinin İslam ile bir karşıtlığı yoktur. Bilim adamlarının çoğunun Hristiyan kökenli olması ve geçmişte Kilise'nin bilim adamları üzerindeki baskısı bu tepkiyi meydana getirdi. Hristiyanların bilim ile aralarındaki sorun tüm dinlerin genel sorunuymuş gibi görülüyor. Günümüzde çoğu insanın (Müslümanın) evrim teorisini reddetmesinin temel sebebi İslam ve evrim teorisi konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları ve kalıplaşmış düşüncelerin dışında çıkamamalarıdır. Eğer evrim teorisi sadece bilimsel bir konu olarak ele alınırsa toplumdaki bu ön yargıda ortadan kalkar.
  • Bununla ilgili bir video vardı 3-5 tane phd'a sordugun seyler soruluyordu ama hic biri ispatlayamamıstı

• böyle bir video vardı sorduğun sorunun aynısını soruyordu adam evrimcilere evrimciler kalıyordu
  • Bilgiyle ego tatmin etmek ne buyuk cahillik.
    Bilmedigini bilmemek..

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

2 milyar yıl mı? Şu forumda sözde evrimi savunacak gerçekten konuyu bilen kim var? Dna için 2 milyarı yazıp sonra her saniye mutasyon geçirtmeyi başarıp,olasılık hesabı yaptık diye sevinmek gerçekten çok vahim bir durum.

Beni dünya ilk oluşmasından DNA'nın ile oluşumuna kadar geçen süreyi söylüyorum adam bana Kambriyen diyor. Nerenizden anlıyonuz anlamıyorum ki?

DNA'yi oluşturan maddeden bahsediyorum ben. Daha canlı yok, gen yok ortada ne mutasyonu? Kıt mısın?

zaten şu ateist ve sözde evrimciler arasında doğru düzgün konuşan adam yok @neommy hariç.

Küfreder gibi yazı yazıp tartışacağını zanneden bir grup saygıdan habersiz kişilerle muhatap olmamak gerekiyor.

ya inançlar sorgulanır yada gerci yapılır.

2milyar yıl içinde dna yaparak bütün canlıların sözde evrimini açıkladığını zannediyor.bunu önce kendi evrimci prof.larına sor cevabını alırsın.kıt lafını aynen iade ediyorum,bilimsel olcağız diye insanlıktan vazgeçmişsiniz..senin için terbiye bozacak değiliz.git başkasıyla tartış.

• Bu kadar karmaşık olan evrenin kendi kendine zamanla rastlantısal mikro/makro evrim ile bugünlere gelmesi fikrine karşı çıkanların ana teması bunların kendi kendine var olamayacağı üzerine. Peki güzel kardeşim bu karmaşık düzeni var eden bir ''yaratıcı'' olduğunu varsayalım; karmaşık düzenin kendi kendine varolması imkansızken size göre, böyle bir evreni yaratan varlığın kendi kendine varolması olasılığı nedir ? yani iddianız şu, ''işlemci kendi kendine varolamaz!!! ama onu yapan makine kendi kendine varoldu''.. yaratılış kendi kendini çürüten bir iddiadır..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

zaten şu ateist ve sözde evrimciler arasında doğru düzgün konuşan adam yok @neommy hariç.

Küfreder gibi yazı yazıp tartışacağını zanneden bir grup saygıdan habersiz kişilerle muhatap olmamak gerekiyor.

ya inançlar sorgulanır yada gerci yapılır.

2milyar yıl içinde dna yaparak bütün canlıların sözde evrimini açıkladığını zannediyor.bunu önce kendi evrimci prof.larına sor cevabını alırsın.kıt lafını aynen iade ediyorum,bilimsel olcağız diye insanlıktan vazgeçmişsiniz..senin için terbiye bozacak değiliz.git başkasıyla tartış.

Abiogenesis (/ˌeɪbaɪ.ɵˈdʒɛnɨsɪs/ ay-by-oh-jen-ə-siss[1]) or biopoiesis[2] is the natural process by which life arose from non-living matter such as simple organic compounds.[3][4][5][6] The Earth was formed about 4.54 billion years ago. The earliest life on Earth existed at least 3.5 billion years ago....

http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

Ondan sonra laf söyleyince kızıyolar...

• Tanrı var olmadığı için senin sorun geçersiz olur. Tanrı algınızı değiştirmeniz gerekiyor. Tanrı'nın yaratılmış olduğunu yada başlangıcının olduğunu düşünüyorsunuz. Tanrı yaratılmış olsaydı sonsuz tane Tanrı silsilesi ortaya çıkardı. Böyle bir durum söz konusu değil. Şahsen yaratıcıyı inkar etmeden evrim teorisinin doğru olabileceğini düşünüyorum. Evrim teorisini kabul etmek inancıma (İslam) göre yaratıcıyı inkar etmek için bir sebep değil. Bazı kişiler evrim teorisinin yaratıcıyı inkar etmeye götüreceğini insanlara aşılıyor. Toplumda böyle bir algı var. Süreçlerle var olan her durum yaratıcıyı inkara götürseydi evrendeki her olay yaratıcıyı inkar etmek için bir bahane olurdu. Evreninde bir başlangıcı var. Belirli bir süre sonunda gelişerek günümüzdeki halini aldı. ''Yaratılış'' kelimesini 'aniden var etmek' anlamında görmemek gerekiyor. Bitkilerin büyümesi de bir süreci gerektirir. Aniden var olmuyorlar. Evrim teorisinin yanlış yorumlanmasından dolayı bu şekilde düşünülüyor. Bunun sorumlusu da bizzat bilim adamlarıdır. Bilim hem pozitivist ve inançlarla alakası yok derler ama işine geldiği zaman 'pozitivist bilim'i inançlara karşı kullandıklarını sanıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Tanrı var olmadığı için senin sorun geçersiz olur. Tanrı algınızı değiştirmeniz gerekiyor. Tanrı'nın yaratılmış olduğunu yada başlangıcının olduğunu düşünüyorsunuz. Tanrı yaratılmış olsaydı sonsuz tane Tanrı silsilesi ortaya çıkardı. Böyle bir durum söz konusu değil. Şahsen yaratıcıyı inkar etmeden evrim teorisinin doğru olabileceğini düşünüyorum. Evrim teorisini kabul etmek inancıma (İslam) göre yaratıcıyı inkar etmek için bir sebep değil. Bazı kişiler evrim teorisinin yaratıcıyı inkar etmeye götüreceğini insanlara aşılıyor. Toplumda böyle bir algı var. Süreçlerle var olan her durum yaratıcıyı inkara götürseydi evrendeki her olay yaratıcıyı inkar etmek için bir bahane olurdu. Evreninde bir başlangıcı var. Belirli bir süre sonunda gelişerek günümüzdeki halini aldı. ''Yaratılış'' kelimesini 'aniden var etmek' anlamında görmemek gerekiyor. Bitkilerin büyümesi de bir süreci gerektirir. Aniden var olmuyorlar. Evrim teorisinin yanlış yorumlanmasından dolayı bu şekilde düşünülüyor. Bunun sorumlusu da bizzat bilim adamlarıdır. Bilim hem pozitivist ve inançlarla alakası yok derler ama işine geldiği zaman 'pozitivist bilim'i inançlara karşı kullandıklarını sanıyorlar.

Yazılarınızdan caner taslamanı sıklıkla okuduğunuzu fark ettim. Beğeniyor musunuz o adamı ?

Sizin gibi "islam evrime karşı değildir" görüşünü benimsemiş,birkaç defa tvde rastladıydım,önerebilir misiniz kitaplarını? Eğer bağnaz biri değilse okumak istiyorum kitaplarını.

• timsahları ve kertenkeleleri araştırabilirsiniz.

ayrıca avustralyadaki kiwi hayvanına da bakabilirsiniz.
  • Bundan birkaç yıl öncesine kadar evrimin olup olmadığı konusunda şüphelerim vardı. Bu şüphelerimin en büyük sebebi İslam ile evrimi bir arada düşünemiyor olmamdı. Fakat aslında İslam ile evrim çelişmiyor. Hatta birbirini tamamlıyormuş. Allah'ın doğaya koymuş olduğu ve yerleştirmiş olduğu bazı kanunlar var. Bu literatürde Sünnetullah olarak geçiyor. Evrenin düzenli olmasını ve belli bir denge üzerine işlemesinde bu kanunların güzelliği ve birbirleriyle uyumu yatıyor.
    Evrim deyince sadece canlıların evrimini düşünmemek lazım. Evrenin de bir evrimi var. Büyük patlamadan beri sürekli genişleyen ve değişen bir evrenimiz var. Evrenin genişlemesi, yeni elementlerin füzyonla oluşması, yıldızların kendi içlerine çökerek patlamaları ve bunun gibi olaylar belli fizik yasalarıyla açıklanabilmektedir. Bazılarının açıklanamıyor olması ileride açıklanamayacak anlamına gelmemelidir.
    Canlıların evrimini düşündüğümüz zaman yine belli bir sistematiğin üzerinde işliyor. Fakat bu sistemin çok karışık ve komplike bir yapı olması insanları, canlılar Tanrı tarafından bir anda mı yaratıldı sorusunu akla getiriyor.
    Evrimin çok karışık olması ve bizim bu aşamaları tam olarak takip edemiyor olmamız evrimin olmaması anlamına gelmez. Bundan bin yıl önce Avrupa'da güneşin diğer gezegenlerle birlikte dünyanın etrafında dönüyor olduğu düşüncesi hiçbir zaman güneşi dünya etrafında döndürmemiştir.
    İnsanları evrime karşı ön yargıyı oluşturmasında bazı eski din adamlarının etkisinin olduğunu düşünüyorum. Onlara göre canlıların yapılarının bir mucize örneği olması için birden ve aniden yaratılmaları lazım. Onlara göre Allah'ın yüceliği ancak böyle olabilir.
    Allah'ın kainatı birden yaratması yerine; tek bir noktadan evreni başlatarak içinde sayısız yıldızı, sayısız gezegeni ve sayısız birçok canlıyı büyük bir denge ve büyük bir uyumluluk içinde yaratması onun yüceliğini ve alimliğini gösterir.
    Canlıların ve evrenin evrimine İslami kesimin sıcak bakmamasındaki en önemli sebeplerinden birisi:Batılı evrim bilimcilerin, bütün bu evrimsel aşamaların tesadüf sonucu olmuş olduğunu söylemeleridir. Oysaki tesadüf yahut olasılık bilgi eksikliğinden ve hesaplayamamaktan gelir. Mesela bir parayı havaya attığımızda yazı tura gelme olasılığı yarı yarıyadır. Yani yazı gelme olasılığı ile tura gelme olasılığı aynıdır. Oysaki para atılırken paraya aktarılan hız, ortamın sürtünmesi, yer çekimi ve bunun gibi birçok faktör tam olarak hesaplanırsa paranın yazı mı tura mı geleceği kesinlikle bilinebilir. O yüzden evrimin tesadüf sonucu oluşmuş olduğunu düşünenler bunun sadece kendilerine öyle göründüğünü bilmelidirler. Allah o bir noktayı yani tekilliği yaratırken olacak olan her şeyi bu noktanın içine programlamıştı. Ve olacak her şeyi biliyordu. Bu yüzden evrim vardır ve bir tesadüf değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canazbayfar -- 18 Temmuz 2015; 21:33:15 >

• Genetik benzerlik evrimin en büyük kanıtlarından birisidir demişsin.İki farklı canlının genomunun %100 farklı olmasını nasıl bekleyebilirsin?Eğer böyle olsa bu iki karşılaştırılan şeyden biri canlı olmaz zaten

Evrimcilerin cogu dogmatik darwinist yani bu görüşü kabul etmeden bir yerlere gelemiyorlar.Günümüzde bu olay azalsa da hala devam ediyor.Evrimciler hala tür değişimini ispatlayamamışlar,teorileri üzerinden sınıf değişiminin gözlemlenemeyeceğini söylüyorlar.Bunları söyleyip gözlemleyemedikleri için yaradılışa ispat istiyorlar,ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GülleciFaruk -- 21 Haziran 2014; 2:20:00 >
  • Evet takip ediyorum ve beğeniyorum. Şu an kitaplarını okumaya başladım.www.canertaslaman.com'dan kitaplarını ücretsiz olarak PDF formatında okuyabilirsiniz. Bir çok kez çeşitli programlarda dinledim ve kısa yazılarını da okudum. Benim açımdan gayet açık fikirli bir şekilde ve Kuran'ı esas alarak İslam'ı olması gerektiği gibi değerlendiriyor. İslam'ı savunması bazı kişiler açısından yadırganabilir ama herkesin sahip olduğu bir inancı vardır ve onun uğruna mücadele eder.

@canazbayfar

Evrim teorisi konusunda konuşurken **** ve takipçilerinin görüşlerini dikkate almayın. O kişiler İslam'ı zedeliyor ve geri kafalı bir şekilde çarpıtarak, bilgisizce evrim teorisi hakkında yorum yapıyorlar. Kısa süre önce bende onların görüşlerini paylaşıyordum ama yanlış yaptığımı fark ettim. Evrim teorisi o kişilerin çarpıtarak aktardığı gibi değil. Müslüman bir çok bilginin canlıların süreçler içerisinde yaratılmış olabileceğine dair düşünceleri var. Şu videoyu izlemenizi öneririm.

Darwin'in evrim teorisini ortaya atması ile birlikte Hristiyan Katolik Kilisesi bu görüşe karşı çıktı ve Darwin ile kilise arasında görüş ayrılığı ortaya çıktı. Hristiyanlar ile Darwin arasındaki çatışmayı bazıları hiç bir sorunumuz olmadığı halde İslam'a taşıdılar. İnsanımızında okumaması ve araştırmaya meraklı olmamasından dolayı birilerinin onların yerine karar almasından memnun oluyor ve sorgulamadan görüş birliğine varıyorlar.

Bazı bilim adamlarının kendi görüşlerine göre evrim teorisini yorumlamasından dolayı evrim teorisi Tanrı karşıtı olarak görülüyor. Fakat sadece bilimsel bir teori olarak ele alıp, doğru araştırırsanız onların savunduğu gibi olmadığını görürsünüz.

Öncelikle şu yanılgıyı düzeltelim. Evrim teorisi insanlar ile maymunların 'ortak ata'dan geldiklerini söyler. Maymunların insanlara evrimleştiğini değil. Hz. Adem Kuran'da yazdığı gibi 'cennet'te yaratılmıştır. Cennet kelimesi 'bahçe' anlamına gelir. Hz. Adem Dünya'da bir bahçede yaratılmıştır.

Kuran'da bazı ayetlerde insandan önce farklı canlıların var olduğu söylenir. Allah'ın evrim yoluyla canlıları yaratmasında herhangi bir sorun yok. Doğanın kuralı böyle olabilir. Aslında evrende de sistem bu şekilde işliyor. Farklı olayları göz önüne alırsanız evrim teorisi ile benzerliklerini yakalarsınız. Mesela Ankebut 20'de yaratılışımızın araştırılabileceğini söylüyor. Yani bilinemez bir olay değil.

Kuran'da Hz. Adem ile alakalı ayetlerde meleklerin bu canlının varlığından haberdar oldukları ve Allah'ın ''Onu halife 'kılacağım' '' demesi üzerine ''vahşi, kan döken birini mi halife kılacaksın?'' demesi dikkat çekiyor. Burada ''kılacağım'' kelimesi ayrı bir tırnak işareti içerisine aldım. Çünkü bazı çevirilerde ''yaratacağım'' diye yazıyor. Oysa ki orjinalinde böyle bir kelime yok. Mevcut olan vahşi ve kan döken bir canlıyı '' halife kılacağım'' diyor.

Teori kavramında da sorunlarımız var.

Teori : Bilimde kuram veya teori; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.

Teori olması dikkate değer olmadığı anlamına gelmiyor.Kastettiğiniz anlamı ''hipotez'' kelimesi karşılıyor.

Hipotez : Varsayım veya hipotez, bilimsel yöntemde olaylar arasında ilişkiler kurmak ve olayları bir nedene bağlamak üzere tasarlanan ve geçerli sayılan bir önermedir. Bilimsel bir ifadenin hipotez kabul edilebilmesi için sınanabilmesi gerekir. Deney ve testler sonucunda "sürekli olarak" varsayılan sonucu veren hipotezler "teori (kuram)" statüsünü alırlar.

Son olarak İslam ile evrim teorisi zıt değildir. Fakat evrim teorisinin yanlışlanabilir olduğunu ve Kuran'da açıkça evrim teorisinin olmadığına da belirteyim.

• GülleciFaruk kullanıcısına yanıt
    Tür değişiminin ne demek olduğuna dair o kadar yazımdan sonra hala tür değişimine kanıt yoktur diyebiliyorsan, benim sana söyleyebilecek başka hiçbir şeyim yok. Açıkladığım her şeyi yok sayıp sanki açıklamamışım gibi ısrarla aynı şeyleri tekrarlamak saygısızlıktan başka bir şey değil. Resmen kulaklarınızı kapatıp, kendi düşüncenizi dikte etmeye çalışıyorsunuz. Önce tür değişimi ne demek onu öğren daha sonra tür değişimine kanıt yok de. Türler değişir, sınıflar ise çok uzun zamanlarda binlerce ara türden sonra değişir. Ayrıca evrimde tür-sınıf-alem diye bir ayrım yapmak anlamsızdır. Nereden sonra bunlar farklı sınıf diyebiliriz ? Sınıf, şube gibi birimler arasında kesin bir çizgi yok. Bu birimler insan uydurmasıdır. Kategorilere ayırarak daha kolay inceleyebilelim diye uydurulmuştur. Tür için bir sınırımız var ancak o sınır dahi anlamsızdır. Birbirleriyle çiftleştiklerinde verimli döl veremeyenler farklı türlerdir. Genetiğine bak %99 aynı. "Eh şimdi bunlar nasıl farklı canlılar demek ?" gayet doğaldır. Farklı değiller aynılar, sadece verimli döl veremiyorlar. Bu yüzden sizin de isyan etmeniz normal. Ancak kavrayamadığınız bir nokta var.

Düşünün bir türün popülasyonu iki farklı popülasyona türleşiyor. Bu iki farklı tür neredeyse aynılar. Şuan "bunlar farklı değiller ki" demek gayet doğaldır. Ancak bu olayın yüzbinlerce hatta milyonlarca defa daha tekrarladığını düşünün, ki olan bu. Bu kadar çok tekrardan sonraki türlerin de milyonlarca farklı özelliği olacak. Yani zamanla o kadar çok farklı özellikler kazanacaklar ki artık bu canlıların aynı kökenden geldiğine inanmayacaksınız. Makroevrim vardır, ancak bu çok yavaş gerçekleşir. Bir sürüngenin tek türleşmeyle memeli olacağını beklemeyin, evrim böyle bir şeyi iddia etmez zaten. Nasıl ki mikroevrimler sonucu türleşme gerçekleşiyorsa, türleşmeler sonucu da sınıflaşmalar gerçekleşir. Bir sınıf bir anda farklı bir sınıfa dönüşemez. Bir tür de bir anda başka bir türe dönüşemez. Hepsi zamanla, küçük moleküllerin farklılaşmasıyla meydana gelir. Papağan gibi türlerin/sınıfların değişimine dair kanıt yok demeyin zira sınıf değişimi diye bir şey yok. Sınıf değişimi binlerce türleşmeden sonra meydana gelebilir.

Bakın, sıfırdan yaratılan iki farklı canlının bırakın dna benzerliğinin olmamasını, genetik materyallerinin dahi farklı olmasını beklerim. İki canlı aynı kompleks proteinleri sentezleyebiliyorsa, bu canlıların kökenlerinin ortak olması kaçınılmaz mantıktır. Ya da muazzam bir tesadüftür. Biz mantıklı olanı tercih ediyoruz tabi. Size göre 3. seçenek ise tanrıdır, ancak bilimde tanrı asla bir seçenek olarak görülemez. Bilimsel bir sonuç asla metafizik bir olguya yer veremez, bu bilimselliğe ve bilimsel yönteme aykırıdır.

Kaldı ki bahsettiğimiz genom benzerliği %90 dolaylarında. %2 lik plazmodyumu kanıt olarak size sunamam, siz tanrı ihtimalini de göz önünde bulunduran bilimsel yönteme uymayan bireylersiniz. Kimse alınmasın ama bilimde metafiziğe yer yoktur. Bir bilim insanı elbette inançlı olabilir ancak bilim yaparken inançlarını bir kenara bırakmak zorundadır.

Uzun lafın kısası, siz kabul etseniz de etmeseniz de %2 lik benzerlik bile evrimi destekleyen bilimsel bir kanıttır.

• Ayrıca tiktaalik, denizden karaya geçişin en önemli örneğidir. Sınıflaşmanın kesin kanıtıdır:

http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/news/060501_tiktaalik

Yarı sürüngen, yarı balık. Yüzgeçleri kol şeklinde evrilmiş.
  • Şu konulara din ve inançlar karışmadığı zaman, bilim bölümünde sadece sadece bilim konuşulduğu zaman bir yerlere gelebileceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.