Şimdi Ara

evrensel soru!!!-pilsiz calıstırılır mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben 5 gün önce casper nırvana cne2410-8m45p modelini aldım laptoptan memnunum sorum su olacak;
    simdi ben bu laptpu pilsiz kullanıyorum sizce bunun bi sakıncası varmı????
    bazı forumları gezdım adamlar voltaj yukselirse laptop yanabilir gibi şeyler yazmıslar .benimde aklıma su soru geldi voltaj yukselirse adaptör bu voltajı ayarlayamazmı???

• Merhaba,

Öncelikle laptop'u neden bataryasız kullanıyorsunuz ? Unutmayınki o bataryanında bir raf ömrü vardır ve zamanı geldiği zaman kullanmadığın batarya bile ömrünü bitirecektir.

Voltaj konusu ise, evet laptop'un voltaj yükseldiği zaman kendisini korumaya alacaktır. Kim bilir tüm bileşenlerin zarar görmemesi için, girişdeki beslemeyi yakacaktır. Ki sonuçta yine zarar görecektir.

Benim sana tavsiyem bataryasız kullanma.. Yok illa kullanacağım diye ısrarcı olursan, hiç değilse bari UPS kullan derim.
  • bataryasız kullanınca yanma ihtimali varda ben daha öyle yanan bi laptop görmedim.. bataryanın ömrü biraz daha uzun olur bu şeklde kullanırsan ama arada bataryıyıda kullan ayda bir mesela..
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı

bataryasız kullanınca yanma ihtimali varda ben daha öyle yanan bi laptop görmedim.. bataryanın ömrü biraz daha uzun olur bu şeklde kullanırsan ama arada bataryıyıda kullan ayda bir mesela..

evt bende ole dusunuyorum ama bu yorumları gordukten sora bataryalı kullanıyorum..
  • ben bataryasız kullanıyorum evde. haftada bir pille kullanıyorum. eğer güç kaynağın varsa dalgalanmalara ya da elektrik kesilmelerine karşı iyi olur yoksa bilgisayarın arıza görebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldren

arkadaslar ben 5 gün önce casper nırvana cne2410-8m45p modelini aldım laptoptan memnunum sorum su olacak;
    bazı forumları gezdım adamlar voltaj yukselirse laptop yanabilir gibi şeyler yazmıslar .benimde aklıma su soru geldi voltaj yukselirse adaptör bu voltajı ayarlayamazmı???

iyi akşamlar öncelikle yeni notebook un hayırlı olsun hocam..

batarya konusu sadece ac hat olmayan ortamlarda bilgisayrını açabilmene yarar bilgisayarında bataryan olsada olmasada pc ac kaynaktan çalışır

nasıl yani diceksiniz şimdi açıklıyorum

bilgisayarı bağladınız fişe batarya üstünde ve çalıştırdınız

anakartın adaptöründen gelen kaynakla beslenir. kalan akımda bataryana yerleşir ve onu doldurur nezamanki ac kaynak kesilir batarya ozaman devreye girer

voltaj dalgalanmasında laptobun yanmaz adaptörün yanar ki bende bugune kadar voltj dalgalanmasında hasar gören notebookla karşılaşmadım adaptörlerle ilgili sıkıntı sorun çıkara bilir oda voltajın düşük gelmesinden kaynaklıdır. adaptörün amacı zaten yükün fazlasını dirençlerden geçirmeyip şebeke hattında kalmasıdır

yani bataryasız kullanımda tek dezavantajın elektrik gittiğinde notebook kapanır

bataryanında ömrünün uzun olmasını istiyorsan 1 haftanın üzerinde sürekli ac hatta bağlı kalıcaksa notebook bataryı çıkart koy serin bir yere ne tam dolu olsun ne tam boş % 60 Larda 50 lerde çıkar birde ayda bir tam şarj ve dejarj et kene yarım şarjda çıkar koy bir kenara..

• elektrik kesimi anında cızzz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pillerin belli bir ömrü var atıyorum 1000 defa şarj olma, sen bu 1000 hakkını yarım yamalak şekilde kullanıp boşa harcarsan bataryaya yazık etmiş olursun. mesela %70 teki bir bataryayı tekrardan fullemek var bir de %10dan fullemek var. benim sana tavsiyem uyduruk bi ups al masaüstünde kullanırken bataryayı çıkarıp upsden kullan haftada 1-2 kerede de pili tam boşaltıp doldur
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

quote:

arkadaslar ben 5 gün önce casper nırvana cne2410-8m45p modelini aldım laptoptan memnunum sorum su olacak;

iyi akşamlar öncelikle yeni notebook un hayırlı olsun hocam..

batarya konusu sadece ac hat olmayan ortamlarda bilgisayrını açabilmene yarar bilgisayarında bataryan olsada olmasada pc ac kaynaktan çalışır

nasıl yani diceksiniz şimdi açıklıyorum

bilgisayarı bağladınız fişe batarya üstünde ve çalıştırdınız

anakartın adaptöründen gelen kaynakla beslenir. kalan akımda bataryana yerleşir ve onu doldurur nezamanki ac kaynak kesilir batarya ozaman devreye girer

voltaj dalgalanmasında laptobun yanmaz adaptörün yanar ki bende bugune kadar voltj dalgalanmasında hasar gören notebookla karşılaşmadım adaptörlerle ilgili sıkıntı sorun çıkara bilir oda voltajın düşük gelmesinden kaynaklıdır. adaptörün amacı zaten yükün fazlasını dirençlerden geçirmeyip şebeke hattında kalmasıdır

yani bataryasız kullanımda tek dezavantajın elektrik gittiğinde notebook kapanır

bataryanında ömrünün uzun olmasını istiyorsan 1 haftanın üzerinde sürekli ac hatta bağlı kalıcaksa notebook bataryı çıkart koy serin bir yere ne tam dolu olsun ne tam boş % 60 Larda 50 lerde çıkar birde ayda bir tam şarj ve dejarj et kene yarım şarjda çıkar koy bir kenara..

beni aydınlattıgın için teşekkur ederim... bundan sora öle yapacam

• Bataryasız kullanımda anakartınıza ve diğer bileşenlere zarar verme riskiniz artar.
  • quote:

bildiğim seçenekleri sunayım;
    -Pilsiz çalışır sorun yapmaz çünkü adaptör var ben bunu asraştırdım(benimde notebookum var oradan biliyorum)
    -Pilin raf ömrü vardır fakat pilin şarjı doluve prizde kullanabileceksen pilin çıkarılması pilin ömrünü uzatır(çünkü gelen elektrik ilk pile gider oradan pc ye buda pilin kullanıldıqı manasına gelir)
    -Her ay en az bir sefer pili tam şarj doldurup tamamen bitirdikten sonra şarja takılması ve pc kullanılmaması(buda pilin ömrünü uzatır)

ARKADAŞ DEDİKLERİMİ KULAK ARDINA ALMA ÇÜNKÜ BUNLARI BİLGİSAYAR YAPAN FİRMALAR DAHİ SÖYLÜYOR.

• quote:

elektrikler kesilirse anakartındaki kondansitörlerden bir tanesi, diğer parçalar zarar görmesin die kendini feda edebilir. sonra o kondansitörün üzerinde olduğu veri yolu trafiğe takılır ve veriler ilerlemez. Aynı istanbulun trafiği gibi :) bak yine aklıma getirdiniz.. nolcak bu istanbulun trafik sorunu ya :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashr00t -- 13 Ekim 2011; 18:41:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.