Şimdi Ara

evrendeki sesler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BEETHOVEN

Bunlar Uzaylıların osuruk sesi olmasın sakın?

herkesi kendin gibi mi sanıyosun.. bi osurunca uzayda yankılansın..

Orjinalden alıntı: ®ed

quote:

Orjinalden alıntı: BEETHOVEN

Bunlar Uzaylıların osuruk sesi olmasın sakın?

herkesi kendin gibi mi sanıyosun.. bi osurunca uzayda yankılansın..

Yaran mı var kardeş, sende mi uzaylısın yoksa? uzaylıların avukatı kesildin hemen

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_catcher

quote:

Orjinalden alıntı: uazro

quote:

Orjinalden alıntı: cLk

uzayda ses var mı ki? hava olmadan ses nasıl yayılır? sesin başka bir formda yayılması varsa birisi beni aydınlatsın...

bence:
    uzayda hava var ancak yer çekimi olmadığı için atmosfer oluşamıyor. buda tüm gazların serbest dolaşmasına yol açıyor. buna uzayında büyüklüğü eklenince..

Uzay'da hava yok arkadaşım.Hava olsaydı sürtünme olurdu.Uzay tek sürtünmesiz otamdır.Bir topu ufak bir hızla fırlattığınızda o hız ile sonsuza kadar gider.Ta ki çekim kuvveti olan bir cismin çekim alanına girene kadar.

Haklısın üstadım ayrıca yapılan uzay mekikleri vs... ister düz olsun ister eğri büğrü uzayda hiç bir işe yaramaz sürtünme olmadığı için ama anlamadığım bu ses gerçekmi ? Ayrıca tek bir ses çıkıyor...

yok havadan kastım, havada bulunan gazlardı.
    bu arada ses zaten yayılmıyor, radyo vericileri yakalıyor..
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~

• Pulsarda düğün yapıyor olabilirler.

Orjinalden alıntı: windsurf

Pulsarda düğün yapıyor olabilirler.

bence saçma ya öyle sesmi olur , dinleyin katılacaksınız bana

Orjinalden alıntı: cLk

uzayda ses var mı ki? hava olmadan ses nasıl yayılır? sesin başka bir formda yayılması varsa birisi beni aydınlatsın...

Şu işi açıklığa kavuşturalım;

Uzay boşluğu yoğunluğu sıfıra yakın boş bir ortamdır. İlerlemek için madde ortamına ihtiyaç duyan ses dalgaları uzayda yayılmazlar. Uzaydan bize ses dalgası gelmez yani.

Bu duyduğunuz sesleri elde etmek içinse, o gezegen, pulsar vs kaynaktan gelen elektromanyetik dalgalar yakalanır. Görünür ışıktan tutun radyo dalgalarına, x-ışınlarına her türlü elektromanyetik dalga yani. Sonra alınan bu elektromanyetik dalgalar, insanın duyabileceği ses frekanslarında kalacak şekilde yeniden örneklernir. Örneklenen yeni dalgalar bilgisayarda bir programa konup, ses dosyası olarak kaydedilir.
    HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
    Fare: Logitech VX Revolution Hoparlör: Sony SRS-D5 2.1 50W

• Acayip şekilde tırstım.

Edit: Buldum. Dediğim şekilde alınmışlar sanırım. Gerçekten ürpertici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirion Fordring -- 15 Şubat 2009; 21:40:28 >

Orjinalden alıntı: injection

Arkadaşlar ses uzayda yankılandığı için eskiden çıkan sesleri uzayın derinliklerinde duyabilirsiniz. Bu arada dinazor sesleri nerde ? Onlarında bu şekilde duyulduğunu düşünüyorum.

Edit: Buldum. Dediğim şekilde alınmışlar sanırım. Gerçekten ürpertici.

verilen sitede var zaten altta renkli yuvarlakların uzerine gel

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • up
    tam da mesajımın altı, birde sayfa ortası
  • eğer belli bir frekanstan yüksek ve alçak sesleri de duyabilseydik, dünyanın sesi bize daha korkunç gelebilirdi, yada bir karıncanın ayak sesi uykularımızı kaçırabilirdi...
  • Dinazor seslerinde Hettangian Age'de dinazor ..çıyo galiba
  • Suyun altından gelen sesleride dinledinizmi kışın gelen yazın gelen birde havadan gelen sesler var sınıflara ayrımışlarda şu deniz altından gelen sesle özellikle dinazorların seslerini kayıt etmişler anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.