Şimdi Ara

evren sonsuzsa nasıl genişlesinki (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ---CnR---

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

Arkadaşlar kuran'dan sure ile gereken cevapları vermiştir.. Hiç olayı bilimsele ve Fiziğe dökmeyin şüphesiz ki kuran'da herşey yazıyor. İnanmasanız bile kesinlikle okunması gereken bir kutsal kitaptır.. içindeki hiç bir bilgi bilime zıt değildir.

Bunu iddaa eden hiç bir bilim adamı yoktur..

uzayda bizden başka birileri kesinlikle var bu kuranda böyle belirtilmese bile dolaylı yoldan bize bildirilmiştir. bunun için size kaynak olarak
    Kuran ve Dünya dışı yaşam bu siteyi okumanızı öneriyorum.

İnanmama rağmen şu tavırlara sinir oluyorum. Bilim ile ilgili konularda Kur-an kaynak olmamalıdır. Destekleyici olmalıdır aksi halde bilim, bilim olmaktan çıkar. Yoksa bizde biliyoruz Kur-an'da neyin yazdığını...

sinir olacak birşey yok bilim ayrı bir rafa kesinlikle konmamalıdır konunca evrim teorisi çıkıyor ortaya (evrim teorisinin sadece insan kısmını söylüyorum. diğer kısımlara diğeceğim yok yanlış anlaşılıp farklı konulara çekilmesin lütfen) ayrıca kuran kaynak olarak gösterilmiyor ki çoğu bilimsel projelerde... allah ilim irfanı zaten söylemiştir.

Mesajımı iyi oku. Kuran kaynak olmamalıdır destekleyici olmalıdır aksi halde bilim bilim olmaktan çıkar.

• Neye dayanılarak şişen balon benzetmesi yapılıyor birisi açıklayabilir mi? Teşekkürler.
  • Çok derin konular herkezin düşünceleri farklı konuya girdinmi çıkmaz imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei
    Evren dediğimiz sonsuz boşluğun sonlu olduğuna, evrenin dışı olduğuna emin misiniz? Evrenin sonlu olduğunu neye göre kabul ediyorsunuz? Bana göre evren denilen boşluk sonsuzdur. Evren kurallarının geçerli olamayacağı bir yer yoktur çünkü her yer evrendir, her şey evrenin içindedir.

Eger evren sizin dusundugunuz gibi sonsuz olsaydi, genisledigi nasil ispatlayabilirdik?

Eger evren sozsuz ise genislemeden soz edemeyiz cunku sozsuzdur yani limiti yoktur ama eger genislemeden soz ediyorsak bu evrenin bir sinirini oldugunu gosterir. Evrenin genisledigi eger yanilmiyorsam bilimsel olarak ispat edilmistir.

Genişleyen evren midir,uzay mıdır?

Bence uzaydır.Evren sonsuzdur,olan veya olmayan(?) herşeyin toplamına evren diyoruz,evreni boş bir sayfa gibi düşürsek uzay bence bir nokta kadar olur.(Aslında nokta bile değil,bir hiç olurdu.Çünkü evren sonsuzdur.)

Burada genişleyen uzaydır.Uzay evrenin içinde genişler bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

Neye dayanılarak şişen balon benzetmesi yapılıyor birisi açıklayabilir mi? Teşekkürler.

tabiilki,

eğer tübitak yayınlarından linkteki örneğe bakılırsa bir fikir edinilebilir

http://www.tubitak.gov.tr/home.do;jsessionid=6D4EE160EF6A1F529786152990B2AE22?ot=5&rt=1&sid=242&cid=1616

ama konunun özeti için nasa bize daha kapsamlı cevap veriyor

http://map.gsfc.nasa.gov/universe/uni_shape.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 28 Şubat 2010; 0:16:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

sonsuz olan daha artabilir mi?

sonsuz>sonsuz ilişkisi olabilir mi?

bana en mantıklı çözüm sonsuz olmadıgı halde giderek genişlemesidir.

Bir aralar şöyle bir şey okumuştum: Afrika'da bir kabile yalnızca 4'e kadar sayabiliyormuş. 4'ten büyük herşey için tanımladıkları şey 'çok' imiş. Örneğin birinin 5 tane bilyesi varsa, 'senin çok bilyen var' gibi tabir kullanıyorlarmış. Fakat, birinin 5 diğerinin 6 bilyesi varsa şöyle bir kıyaslama yapıyorlarmış: 1'e 1 eşleştirme yaparak kimde çok bilye olduğunu biliyorlarmış. 1'e 1 eşleştirme sonrasında 2. kişinin 1 bilye fazlası olduğunu görüyorlarmış ve her ikisinin bilyesi de kendi dillerince çok olmasına rağmen (yani bizim sonsuz diye tabir ettiğimiz kavram) aralarında kıyaslama yapabiliyorlarmış. Sözün özü, sonsuzlar da kendi aralarında kıyaslanabilir. Bir örnekle bitiriyorum. 2boyutlu cisimlerdeki sonsuzluk kavramı tek boyutlu cisimlerdekinden daha büyükken, 3 boyutlu cisimlerdeki sonsuzluk kavramı 2 boyutlu cisimlerden daha büyüktür. Saygılar..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.