Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (727. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Eren1s , Eren1s
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
17.138
Cevap
403
Favori
990.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
405 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 725726727728729
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse kusura bakmasın da bu devirde ve bu ülkede evlenen Enayidir.

• aile açısından şanslısın. benim çevremdeki bütün ailelerde evlenme baskısı yapılıyor.

• mr.isson76 kullanıcısına yanıt

+1

Genelde bu baskıyı yaptıklarında aileme, arkadaşlarıma ve akrabalarıma sert çıkışıyorum.Bu zamanda, bu devirde ve bu ortamda evlilik dü-şün-mem!!!Bütün maaşlar neredeyse asgari ücrete dönmüş.Bana gelip diyorlar ki; "Çalış çabala daha fazla maaş al.Evin erkeği olmak öyle kolay değil" veya "Olsun para olmasa bile sen çocuk yap.Allah rızkını verir" şu iki tayfadan nefret ediyorum.İnsanlara bu kadar rahat güvenenlere şaşırıyorum gerçekten.

Ha tabi refah seviyemiz ne kadar iyi olursa olsun.Ben yine evlenmeyi düşünmem.Çünkü benim yapıma müsait değil.Kimsenin hayatını mahvetme gibi bir lüksüm yok.İnsanlar gayet yalnız mutlu bir şekilde hayat yaşayabilir.

• bu düşünce ve baskılara bende karşıyım. anlamsız, saçma sapan mobing yapılıyor. insan önce kendisine bir bakmalı, maddi ve manevi olarak kendini hazır hissediyor mu diye. aile, eş dost akraba istiyor diye asla evlenilmez. bana ne baskılar yaptılar. ben umursamadım. anne ve babamı kırmamak için buluşmalara da gittim. hatta günü birlik İstanbul-Manisa yaptım. sırf ailem mutlu olsun diye. kızla görüşmek için bu kadar zahmet olur mu? hatır için çiğ tavuk yenir demişler. bazen bende kıramıyorum. ama her zaman son söz bana aittir.

aklıma kaldığı kadarı ile farklı çevrelerden en 10 kız ile tanıştırıldım, fazlası var eksiği asla yok. hepsi farklı tecrübe oldu. ve hepsi de ilk yada ikinci buluşmada nihayete erdi.

• Evlenmek baktığınız zaman çocuğunuzun olması biriyle herseyi paylaşma açısından tam bi cennet ama dediğim gibi gerçekten bişeyler paylaşabilirsen.

Çevremde çok doktor hemşire var inanın parası olanlarda mutsuz çoğu tanıdığım doktorlardan çocuklarını al ertesi gün boşanırlar yani olay parayla ilgili değil,saçma sapan sorumluluk almayla ilgili.

Bizim ülkede evlenmek işe girmek gibi bişey illah saçma sapan sorumluluklar alıyosun bi ciddi ilişkim vardı bakın nişan o bu yok tamam iyi gidiyo hersey ama bi gün anasını bi yere götürüyom diğer gün başka işleri oluyo tamam sırtımda taşımıyorum bu bi insanlıktır sıkıntı değil ama aga bi
    Evimde kıçımın üstüne oturtmuyolar ayrıldım inanın şu an çok rahatım.

Bizim kadınlarda erkeğine namuslu olma tripleri oluyo yaf adam evli karısı gelirken süt al bunu al şunu al diyip duruyo yahu erkeğinin gözü dışarda bıral sütü salatalıığu giy bi liseli eteği kocan eve girdimi zıpla kucağına bak o adam dışarı çıkacakmı,evde habire dırdır hır gür çocuk sesleri e ne yapsın adamlarda dışarı çıkıyo,bizim erkeğimiz halbuki çok basit sen evde mutlu et bak bakalım kocan dışarda kıllı erkek arkadaşlarını tercih edecekmi,sütü salatalığı yarın alsın o günde dışarda yiyin.

Dün bi kız arkadaşta evlenme dedi artık kadınlarda şikayetçi neden çünkü saçma sapan sorumluluklar yükleniliyo evlilik hsyatı kolaylaştırır deniyorda bu kolaylık kısmını anlamadım,sorumluluk birken beşe çıkıyo neyi kolay?

Eğer evliliğim güzel geçsin diyorsanız hemen çocuk yapmayın çocuktan sonra kadınlar bırakıyo herseyi sanki bi oyunda görev tamamlamış gibi oluyo.

Ne anlatacam bi kızla tanıştım habire sorumluluktan bahsediyodu izah ettim normal yaşıyorum dedim kız beni engellemiş yahu ne yapayım habire sorumluluk sorumluluk eve amuda kalkarakmı gireyim:))) yazık cidden ölecez aga hepimiz mutlu olmaya bakın saçma sapan sorumluluklardan kaçının.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Catcheee C kullanıcısına yanıt

kadın dışarda manken , evin içinde pijama + tv  

• Catcheee C kullanıcısına yanıt

Ah ne hocam 38 e yeni girdim. Elbette bizimde hatalarımız var ancak bu yazdıkların az bile, yani birşey olmasa somurtuyorlarmı dersin. Hergün görmek istemelerimi, işin kötü yanı birçok şeyi yaparsın birşey olmadımı kıyamet kopar. Bencil kibirli oluyorsun. Tamam öyle yanlarımızda olsun eyvallahta, hiçmi iyi tarafımız yok anlamadım gitti. Hayatımda bir kadına ciddi manada önem verdim. Ne ondan uzun ilişkim oldu. Hatta olmadı desem yeridir. Gel gelelim bitiriyoR hayat daha başlamadan.

Hocam erkeğiz diye değil cidden çok basit varlıklarız ya. Görüştüğün insan sadece güven istiyorum diyor o güvene kadar neler neler bekleniyor. Yav maddi olarak daha evlenmeden çok zorluyor. Hadi zorlasın eyvallah. Koskoca ilişkide sadece 2 defa teşekkür ederim aldım ya. Ne sarılsın ne birşey yapsın sadece küçük bir teşekkürü bile zor alıyor insan bazen

• S1000XR kullanıcısına yanıt

Maalesef dediğiniz gibi, devlet ile halkına arası bile açıldı. Yav bu milleti görmek bu kadarmı zor. Ben hatalıyım deyip şöyle objektif bakayım diyorum. Boşanan arkadaşlara bakıyorum. Bu kadar zor olacağını hiç bilmezdim. Ne varsa verdim kurtuldum diyorlar. Kabul etmek çok zor ama bu şekilde evlilik hukuku, kadın erkek hukuku olursa senelerce gelen kültürü önümüzdeki 10 yılda tamamen yok ederiz

• Sana değer vermeyene bir gram fazla değer vermeyeceksin. Önce sen bir adım gidersin gelmiyorsa ikinci adım atmaya hiç gerek yok. Kime bir gram değer versen kendini manken sanıp farklı bir tarza giriyor. Seni değersiz hissettiriyor. Böyle ruh hallerine girmeye hiç gerek yok. Yanında doğal şekilde yaşamını sürdürebileceğin, hayatına eşlik etmek isteyen birisi varsa onunla bir yolda yürümeye başlarsın. Yoksa kimsenin nazını, kaprisini, dırdırını çekmeye gerek yok. Hayatını yaşa gitsin...

• ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt

Yav dediğin gibi osla keşke, onlara desen hep onlar değer verdi sen hiçbirşey yapmadın. Yani görünenidir görmüyorlar. Hep haklılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Merhabalar, bende ortaya bir bomba bırakmak istiyorum. Kadın boşanmış ve çocuğu var (2-5 yaş arasında) erkeğin ise ilk evliliği. Taraflar birbiri ile anlaşabiliyor. Erkek tarafının büyükleri kadının çocuğu olmasından dolayı olaya sıcak bakmıyor. Siz olsanız nasıl hareket ederdiniz?

Biraz konuşmalarım ergence olabilir ama bence boşanmanın sebebini iyice bir araştırın. Genelde kadınlar sırf boşta kalmayayım diye olayı kendi kafasınca çevirip inandırmaya çalışıyor. Benim tavsiyem kesinlikle evlenilmemesi yönünde. Zaten aşağıdaki üyeler de yazmış siz çok saçma bir sarmalın içine giriyorsunuz. Bir kere çocuğun doğrudan babası olmuyorsunuz bildiğin sağlayıcı, damızlık durumuna düşüyorsunuz. Çocuk yarın öbür gün size ben senin oğlun-kızın değilim dese diyecek bir cevabınız yok. Çocuk mahkeme kararı gereği haftada bir iki kere babasını görücek e eski eşiyle ister istemez arasında kötü bitmiş olsa bile bir bağ var. Ayrıca yaptığınız en basit bir hareket bile kadına eski eşinin sevmediği hareketi anımsattı diye yok yere trip, azar kombosu yeme ihtimaliniz var, bir şeyi eksik yapsanız ya da tam yapsanız bile sürekli kadın size söylemese bile sizi kıyaslama ihtimali var, eski eşinin psikopat falan çıkıp size zarar verme ihtimali var, yani var oğlu var. Kimse kimsenin yanlış tercihinin, yaptığı hataların ceremesini çekmek zorunda değil. Bu konularda siz böyle şüpheci davranınca bazı kadınlar, erkekler tepki göstericek ya işte sevmişler birbirlerini sanane, nolucak diye. Bu tepkilere kesinlikle aldırmayın, daima mantığınızı kullanın. İnanın sizin kanun önünde kaybedecekleriniz çok fazla oluyor. Bir günde dünyanın en kötü adamına, en kötü babasına dönüşüp malınızın yarısına mahkeme tarafından el konulma riski var. Bırakın insanlar arkanızdan istediği kadar sallasın siz hayatınızı yaşamaya bakın. Sırf birilerinin biyolojik saati geçiyor diye ya da toplum baskısından dolayı evlenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 13 Ocak 2022; 1:55:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• abdullahors84 kullanıcısına yanıt

ülkemizde kızlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar. burunları kaf dağında. hele birazda al benisi varsa tamam, yanına zor yaklaşılır.

tıpkı ticaretteki gibi, arz talep meselesi. eğer talibi çoksa, teklif geliyorsa burunlarından kıl aldırmazlar.

birazda yetiştirilme ve ailevi etkenler var. bazılarını da kuzenleri, arkadaşları bozuyor.

• türk kızlarının böyle sorun cıkarmaları trip yapmalarından dolayı millet yabancıyla evleniyor.türkmen kazak özbek faslı suriyeli vb gibi.bu kafyala türk kızları evkızı olarak kalacak. 

Hocam dediğiniz gibi kesinlikle arz-talep meselesi. Benim tanıdığım arkadaşlarım sosyal medya uygulamalarında gördüğü ve profil resmini beğendiği her kıza istek atıyor. Gördüğü her kıza olta atan tipler var. Durum böyle olunca kızlarda inanılmaz bir özgüven oluyor elimi sallasam her yer erkek zaten diye.

• Sturmbannführer kullanıcısına yanıt

maalesef durum bu. bence bizim ülkemizde ki kızların hayal aleminde yaşamalarında TV dizilerinin de büyük etkisi var. bana göre bu diziler evlilikleri bile olumsuz etkiliyor.

asıl sorun ülkemizde evlilik baskısı yapılıp yapılmaması değil. asıl sorun erkeğe evlenebilecek ortam sunulmaması.

daha önce de yazdım. her iki dedem de kendi babalarının desteği ile sıfır masraf ile evlenmişler zira evkenirlerken bir meslekleri bile yokmuş. ve genç yaşta evlendirilmişler yani bi dedem 19'da evlendirilmiş. onların kendi babaları da yine babalarının desteği ile evlenmişti ve tüm geçmiş atalarımız da böyle kendi evlatlarına destek çıktılar.

dedem de, babama annemi istediklerinde annem verilmedi diye hemen babama müstakil ev ve İzmir Pınarbaşı'dan arsa hediye etmiş ve bunu yapınca annemi vermişler, düğünde de babam hiçbir para harcamamış.

ben 2012'de yani sizden 14 sene sonra askerden döndüm. ben babamdan beş kuruş para almadan üniversite okumuş biriyim. askere gidene kadarki iki buçuk senelik çalışma dönemimde kardeşime üniversite okusun diye para göndermiştim ve askere giderken de ikinci kardeşim üniversite kazandı babam ona da para yollamadı ve ben askerdeyken kardeşlerim geçinsinler diye iki senede cebime kalan parayı da onlara paylaştırdım. askerden sonra sıfırdan başladım maddi anlamda ve gene yıllarca kardeşlerime para yolladım.

babam, dedemler ve tüm atalarım 20-22 dedinmi evlenmiş oldukları hâlde benim yaşım 25'i geçmiş olsa da kimse bu dönemde bana evlilik baskısı yapmadı çünkü parasız olduğumu görüyorlardı. kendi babam bile evlilik baskısı yapmadı çünkü beş kuruş para harcamak istemiyordu bana.

herşey 30 yaşına basmamla oldu. o dönemde ev ve araba aldım. tam o sırada bi anda "batının evlenmeme akımına kanıp kendi ihtiyarlığını düşünmeyen" biri ithamları ile "evlemmemek" ile suçlamaya başladım.

tüm hepsi 18-19-20 dedinmi evlendirilmiş olan büyüklerim, ben 30'u geçtikten sonra ilk defa evlenmem gerektiğini hatırlayıverdiler. öyle ki, memleketine taşınmış olan ve 15 senedir yüzünü görmediğimiz çok eski bir aile dostumuz bile her nasıl oluyorsa 250 kilometre ötedeki köyünden beni duyuyor ve kendi isteği ile bize misafirliğe gelip kendi akrabasının kızıyla beni tanıştırmak istediğini babama iletiyordu.

sanki benim hormonlarım yok, sanki ben evlenmek çocuk sahibi olmak isteyen normal biri değilim, sanki ben insan değilim gibi, sanki bulunduğum duruma kendi kararımla varmışım gibi ahmakça saldırılarına maruz kaldım kendi öz anne ve babamın.

üç tane kız kardeşime üniversite okusunlar diye uzun seneler para gönderdiğim hâlde ve en küçük kardeşime bugün hâlâ para yolluyor olduğum halde, babam hiçbirine para yollamadığı hâlde, babam bugün tanıdıklara kendisini "4 çocuğa üniversite okutmuş baba" olarak tanıtıyor, beni de "evlenmeye dötü yemeyen aylak" gibi görüyor. sözde kendisi benim evlenmem için çok çaba sarfetmiş ama beni bi türlü ikna edememiş (yersen)

ben 2009-2014 arası ilk 5 senelik çalışma dönemimde şunu defalarca kez izledim: kendi iş ve üniversite arkadaşlarım daha ilk işlerine başlar başlamaz kendi babalarının maddi desteği ile evleniyorlar, hemen ardından hem kız hem de erkek babasının maddi desteklerini ev peşinatı yapıp ev alıyorlardı (kendileri iki maaş ile sadece kredi taksidini ödüyolardı) benim o dönemde bunu yapabilmem imkansız idi zira ben babasından destek almayı geçtim, tam tersine para gönderen konumda idim. benim ev ve araba alabilmem sonraki senelerde maaşımın artışı ile mümkün olabildi anca. ama bu olana kadar yaş 30 oluyo tabi.

ben gene şanslıyım. şimdiki gençler hem aynı rezil zihniyetin içinde doğuyolar, hem de günümüzde ülkenin getirildiği durum nedeniyle çalışırken emeklerinin karşılığını da alamayacaklar. 30 değil 40 yaşında bile ev-araba sahibi olmak çok zor oldu artık.

kısacası, evlenme baskısı falan yalan. erkek çocuğuna destek çıkabiliyor musun ondan haber ver. yahu ben bugün evlenecek olsam babam bugün bile beş kuruş masrafımı karşılamayacak.

evli ve iki çocuk sahibi olan bir çocukluk arkadaşım geçen sene işsiz kaldı, kayınbabası arkadaşıma her ay emeklilik maaşını göndermeye başladı ve yine aynı kayınbabası 2018 model Clio alıp arkadaşa hediye etti al kullan diye. ulan elin babası 35 yaşındaki damadına destek çıkıyor, bizim hayırsızlar 18-20 yaşındaki üniversite okuyan öz evlatlarına senelerce beş kuruş para yollamıyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Ben yeni jenerasyonum diyebilirim kendime.

benim çevremde gözlemlediğim, yaşıtlarımın çoğu bekar ve evlenme baskısı görmüyor ailesi/yakınları tarafından.

çünkü sağır sultan bile anladı artık ülkedeki işsizlik , ekonomi sorunlarını . Böyle olunca kimsenin .. yemiyor , ya bu gençler evlenmek istemiyor demeye.

zaten evlilik baskısı kime yapılırdı , iyi kötü işi gücü olana.

e şimdi iş yok, iş olsa kendi karnını zor doyuracak.

• 94 ve üstü doğanların evlilik yolunda işi zor

Aileden bir şey kalmazsa, ev almak istesen zor , araba zor..

İnşallah karşımıza iyi , aklı başında bi kız ve ailesi çıkar diyelim

• 01001101 kullanıcısına yanıt

insan doğarken ailesini seçemiyor, maalesef.

ben her zaman, Allah her şeyin hayırlısını versin diye dua ederim. çok şükür benim babam elinde ki imkanlar dahilinde yardımcı oldu. maddi yada manevi, varlığı bile bana güç verdi.

kimiler doğuştan şanslı oluyor, babadan, dededen iyi servet geliyor.

sizin bu yazılarını daha önce okudum galiba, yada aynı kaderi paylaşan başka bir forumdaş mı var?

gerçekten zor bir yaşantı, çok şükür siz yine bir şeyleri elde etmeyi başarmışsınız.

bazı aileler sadece akıl veriyor, maddiyata geldi mi geri vites. :)

• 
Sayfa: önceki 725726727728729
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.