Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.767
Cevap
401
Favori
968.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
51. Sırada  bugün en iyi #31
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu favorilere ekledim.Bigün bi aptallık yapmadan önce baştan sona tekrar okuyacağım.

Uzun yıllar süren ilişkim vardı ve bitti.Evli arkadaşların yaşadığı kavgaları biz bekarken yaşadık.Konuda yazılı mesajları okudukça Allah'ın sevgili kuluymuşum dedim.Teşekkürler tecrübelerinizi paylaştığınız için.

Diyecek bişey pek yok evlenmekte,boşanmakta çok zor.Denilecek tek şey Allah yardımcınız olsun.
  • Birini tanımak en iyi beraber yaşamayla olur denmiş, katılıyorum. Ama günümüzde bir çok kız evlilik öncesi beraber yaşamayı kabul etmeyebilir/edemeyebilir. Önceden nasıl fikir sahibi olabiliriz gerçek karakterine dair?

• Evlilerin tartışmasının doruk noktası budur mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Evlilerin tartışmasının doruk noktası budur mu acaba

Bu daha çok batı doğu yada doğu doğu evliliklerinde oluyor..

O videoyu kaç kere izlediysem hiç bir şey anlamadım kadın konuşurken araada ne konuştuğunu unutuyor anladığım kadarı ile..

• Öncelikle boşanmış biriyim...

her şeyi uzun uzun anlatmaya gerek yok.. üç beş aynı şeyleri bende yaşadım...

Sizlere tavsiyem (kimse doğru dürüst bahsetmemiş) nişanlılık ya da tanışıklık zamanlarında herkes için söylemiyorum ama birlikte olmamanızdır!!!

daha sonrasında her türlü kapana kısılmış gibi oluyorsunuz...

benden söylemesi...

3 yıl önce boşandım ve çocuğum yok...
  • evlilik öncesi çıktığınız insandan hiç birşeyinizi saklamayın.

herşey önceden paylaşılmalı.

ne olduğunuz, beklentileriniz, ne verebileceğiniz, sınırlılıklarınız vs.

bir de kadınlar artık evliliği merdiven görüyor.

evlenmeden önce erkek tarafını yolunacak kaz görüyor.

erkek tarafına yüklüyor.

evlilikte hayattan bir parça yani işte yaşadığınız problemleri evde de yaşayabilirsiniz. muhteşem bir şey gibi lanse edilmemeli.

ya da 'berbat ıyyyy bir insanla aynı evde' de denmemeli.

önemli olan karşılıklı saygı ve uyum.

fikirlerinizi rahatça paylaşıyorsanız, iletişim de iyiyse bence halledilmeyecek problem kalmaz.
  • yaşım 29 evlenmeye korkar oldum çevremdeki insanları görünce.en iyisi bekarlık karışanım yok kimseye hesaptta vermiyorum.kendimle barışık hayatımı sürdüyorum.asıl sorun artık hiç kimse öyle kolay kolay evlenmeye cesaret etmiyor.
  • Bu işler ne kadar zor, maddi manevi.. aileler, geçim derdi vs. evliligin hiç bir artı tarafı olmaz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyla ilgili yarın bende uzun uzun tecrübelerimi paylaşacağım. bende bundan bir yıl önce boşandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcCopat

Birini tanımak en iyi beraber yaşamayla olur denmiş, katılıyorum. Ama günümüzde bir çok kız evlilik öncesi beraber yaşamayı kabul etmeyebilir/edemeyebilir. Önceden nasıl fikir sahibi olabiliriz gerçek karakterine dair?

önceden fikir sahibi olmak bence imkansız.kapı komşun bile olsa aynı evde yaşamak,aynı yastığa baş komak çok farklı duygular yaşatıyor.bu sadece evlilikte değil.mesela en samimi olduğun can yoldaşım dediğin insanla bie 1 hafta tatile gitsen sorunlar yaşarsın.1 hafta zor katlanırsın,bir de evlilikte neler olacağını düşün sene.söz,nişan yada flört döneminde iki tarafta gerçekten samimi olup,gerçek yüzlerini gösterirlerse evlilik daha sağlam temellerle oluşturulmuş olur.bu benim şahsi fikrim.rabbim bütün kullarına yardımcı olsun.

• arkadaşlar evliliğin negatif yönlerini burada paylaşıyoruz,bekar arkadaşlarımızda evlilikten korkmaya başlıyorlar.evlilikte yaşanan pozitif duygularda var.bir ömre bedelolduğunu düşündüğümüz duygularda vardır.her sabah uyandığınızda yanınızda sizi seven,değer veren güzel bir bayanla kalkarsınız.hastalığınızda sizden çok üzülür,dertlerinizi dinler,mutluluğunuzu birlikte yaşarsınız.sırlarınızı paylaşırsınız.ocuğunuz olduğunda çok daha güzel duygular yaşarsınız.şuan aklıma gelenleri yazdım.bunları terside oluyordur ama karşılıklısevgi,saygı ve hoşgörü daima olmak zorunda.sorunları çözümü için başbaşa konuşulmalı.
    sağlam bir evlilik için şahsi fikirlerim: taraflar mümkün olduğunca açık sözlü,samimi ve dürüst olmalılar.aileleri ile eşleri arasına kalkan olmalılar.sorun ne olursa olsun eşiile kendi ailesini karşı karşıya getirmemeye özen gösterilmeli.benim eşimde ailemle sorunlar yaşadı ama ailemle muhat etmeden,kendim aileme giderek sorunları çözemeye çalıştım.özellikle düğün zamanında töreydi,gelenekdi diyerek taraflar bir birleriniz bunaltıyorlar.çokşükür ben bunları yaşamadım.ben eşim her konuyu önce kendimiz konuştuk,sonra ailelerimize anlattık.

• 23 yaşında gencim, Kanım dondu yemin ederim.

Evliliklerde problemler olur sorunlar olur çok garip tipte ailelerde vardır bilirim ama şu senet mevzularını filan okudum artık kızını mal gibi görüpte pazarlayan varmıydı onu bilmiyordum. Hayret verici.

Muhtemelen 3 yıla bende evli biri olacağım, kız arkadaşımı kendimden çok sevip, değer veriyorum. Bu konu fikrimi değiştirmedi ama bu tipte insanlar oldupu öğrendikçe hala şaşırdım.

Benim gibi evliliği düşünen arkadaşlarında gözü çok korkmasın bence.

Sonuçta hepimiz bir evliliğin ürünüyüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 21 Ocak 2013; 11:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

evlilik öncesi çıktığınız insandan hiç birşeyinizi saklamayın.

herşey önceden paylaşılmalı.

ne olduğunuz, beklentileriniz, ne verebileceğiniz, sınırlılıklarınız vs.

bir de kadınlar artık evliliği merdiven görüyor.

evlenmeden önce erkek tarafını yolunacak kaz görüyor.

erkek tarafına yüklüyor.

evlilikte hayattan bir parça yani işte yaşadığınız problemleri evde de yaşayabilirsiniz. muhteşem bir şey gibi lanse edilmemeli.

ya da 'berbat ıyyyy bir insanla aynı evde' de denmemeli.

önemli olan karşılıklı saygı ve uyum.

fikirlerinizi rahatça paylaşıyorsanız, iletişim de iyiyse bence halledilmeyecek problem kalmaz.

evlenmeden önce erkek tarafını yolunacak kaz görüyo

aynen öyle.işte biz kızımızı veriyos şunu alcan bunu alcan etcen.lan iyide uçmaya gerek yok.sanki bana 50 tane kız veriyo.peki kız napcak benim için dediğimde ses yok.bana gelene akdar 50 tane adam kandıra kandıra kızı oyalıyo bi bende mi akıllanıyo diyesi geliyo insanın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

dostum inan ki düşündüm bunu. kapıyı açıp çık git desem mi dedim kendi kendime.

sonra çocukların odasına gidip o melek yüzlerini görünce ; bu kuzucukları anne baba ayrı büyütmeye hakkımız yok diye düşünüp, hep vazgeçiyorum.

yapılanları Allaha havale ediyorum sadece.

düğün zamanı ailesinin bana yaptıklarını duysanız, bende gercekten peygamber sabrı olduğuna inanırsınız

tek bir örnek vereyim ; nikah yapılmadan 1 gün önce senet yapmışlar, ilk cümleyi aynen aktarıyorum.

'' kız evi tarafından daha önce alınan ; LCD TV, bulaşık, çamaşır mak, oturma grubu, yatak odası vs.vs. gibi eşyalar boşanma durumunda yine kız tarafına teslim edilecektir. bu eşyaların olmaması halinde şu kadar para ödemeyi kabul ediyorum ''

bahsedilen eşyalardan LCD TVnin taksidini 2 ay önce bitirmiştim, diğer bütün eşyaları ise kredi kullanarak alıp, 4er taksitlerini ödemiştim.

sırf eşim bu senede karşı çıktı diye onun hatırına imzaladım ve '' sevr anlaşması mı bu '' sözümden başka laf söylemedim.

Allah var yukarıda eşim çok karşı çıktı bu senede.

ben bunu göze alıp ailesinin yaptıklarına ses çıkarmıyorken, eşimin her fırsatta ailem hakkında söyledikleri gercekten zoruma gidiyor.

Bana benzer bir şey denediler. Hemen parmağımdan yüzüğü çıkarıp eline verdim. kuzu kuzu geri dönmek zorunda kaldılar.

Neyse işte sonra evlilikte sorunlar oldu bir gün ben gidiyorum dedi.. Kapıyı açtım çabuk ol ev soğumasın dedim gitti.. Klasik ardımdan köpek gibi geleceksin filan lafları 7 ay ne aradım ne sordum.. Dayanamayıp aradılar bi kaç güne boşanma celbiniz ulaşır elinize dedim. Nitekim 5 yıllık bir süreç içindede boşandım..

nafaka mal paylaşımı vs konusunu nasıl hallettiniz hocam?

Düğün evresinde 40.000 tl kadar para harcadım. Kız tarafı hiç bir şeye dokunmadı..

üstüne birde imam nikahında dinde bir şey vardı şu kadar gram altın ayrılık esnasında verilecektir diye adın unuttum orayada 500 gr. altın borç yazdılar.. Üstüne takılacak takılar için PAZARLIK.... yaptılar.. Kız kardeşlerin hepsine ( 4 tane ) 22 ayar yüzük almamı istediler .Her neyse cahillik aptallık ne derseniz diyin adına bu kadar şeye bir şekilde katlandım.

Aslında katlanmamın tek sebebi de hani delikanlıyız erkeğiz ya söz verdik bir kere o sözü bozmak istemedim "kız severek hazırlanıyordu çocuk gibi seviniyordu ailesinin hayvanlığını kıza yüklemeyeyim" dedim.

Neyse ayrılık çanları çalmaya başladığımda bütün bu kızgınlık ve nefreti saldım içimdeki. İlk önce işten çıktım sırf nafaka bağlatamasın diye. Sonra üstümdeki neyim var yok afedersin donum hariç her şeyi annemin üstüne geçirdim. En ufak adıma fatura bile kalmadı sonra boşanma davasını açtım.

120 bin tl tazminat aylık 500 tl nafaka istemi ile geldi mahkemeye + boşanmak istemiyorum dedi.

bir yandan da dünyanın en kötü kocası olarak gösterilmişim dilekçelerinde örnek olarak ;

İçki sofrası kurdurup bir yandan içip onu dansöz gibi oynatıyor muşum ( hayatım boyunca bir bardak bile alkol kullanmadım sigara uyusturucu alkol ile işim yok )

Her gün dövüyor muşum

Eve hiç gitmiyor muşum.. vs. vs. görseniz sanki işkence makinesiyim. Ve dilekçenin sonunda ben kocamı seviyorum boşanmayacağım

Hakim bu şartlara rağmen hem şikayet edip hem boşanmak istemiyorum diyen ve üstüne 120 bin tl + 500 tl nafaka isteyen kadını boşamadı neden bu kadar kendinle çelişiyorsun diye sormadı bile çünkü kadın hakimdi.

Sonucunda 120 tl nafaka bağlandı tazminat isteği reddedildi ve boşanma davası reddedildi yani boşanamadım. Gidip çalışmıyorum işşizim diyip nafakaya itiraz davası açıp onuda iptal ettirdim.

1 yıl sigortasız olarak ( özel olarak böyle istedim.. ) çalıştım. Sosyal haklarım ve nafaka kesilince kuyruğu sıkışmış kedi gibi dolanmaya başladılar peşimde ama acımadım hiç.

En sonunda da Medeni kanundaki bir madde sayesinde ( 3 yıl bu maddenin süresinin dolmasını bekledim ) şartsız sadece taraflardan birinini isteğine bağlı olarak kesin boşanmaya karar verilen bir maddesi ile kurtuldum.

Usta helal olsun sana helal.İşte böyle olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Rem0te

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

dostum inan ki düşündüm bunu. kapıyı açıp çık git desem mi dedim kendi kendime.

sonra çocukların odasına gidip o melek yüzlerini görünce ; bu kuzucukları anne baba ayrı büyütmeye hakkımız yok diye düşünüp, hep vazgeçiyorum.

yapılanları Allaha havale ediyorum sadece.

düğün zamanı ailesinin bana yaptıklarını duysanız, bende gercekten peygamber sabrı olduğuna inanırsınız

tek bir örnek vereyim ; nikah yapılmadan 1 gün önce senet yapmışlar, ilk cümleyi aynen aktarıyorum.

'' kız evi tarafından daha önce alınan ; LCD TV, bulaşık, çamaşır mak, oturma grubu, yatak odası vs.vs. gibi eşyalar boşanma durumunda yine kız tarafına teslim edilecektir. bu eşyaların olmaması halinde şu kadar para ödemeyi kabul ediyorum ''

bahsedilen eşyalardan LCD TVnin taksidini 2 ay önce bitirmiştim, diğer bütün eşyaları ise kredi kullanarak alıp, 4er taksitlerini ödemiştim.

sırf eşim bu senede karşı çıktı diye onun hatırına imzaladım ve '' sevr anlaşması mı bu '' sözümden başka laf söylemedim.

Allah var yukarıda eşim çok karşı çıktı bu senede.

ben bunu göze alıp ailesinin yaptıklarına ses çıkarmıyorken, eşimin her fırsatta ailem hakkında söyledikleri gercekten zoruma gidiyor.

Bana benzer bir şey denediler. Hemen parmağımdan yüzüğü çıkarıp eline verdim. kuzu kuzu geri dönmek zorunda kaldılar.

Neyse işte sonra evlilikte sorunlar oldu bir gün ben gidiyorum dedi.. Kapıyı açtım çabuk ol ev soğumasın dedim gitti.. Klasik ardımdan köpek gibi geleceksin filan lafları 7 ay ne aradım ne sordum.. Dayanamayıp aradılar bi kaç güne boşanma celbiniz ulaşır elinize dedim. Nitekim 5 yıllık bir süreç içindede boşandım..

nafaka mal paylaşımı vs konusunu nasıl hallettiniz hocam?

Düğün evresinde 40.000 tl kadar para harcadım. Kız tarafı hiç bir şeye dokunmadı..

üstüne birde imam nikahında dinde bir şey vardı şu kadar gram altın ayrılık esnasında verilecektir diye adın unuttum orayada 500 gr. altın borç yazdılar.. Üstüne takılacak takılar için PAZARLIK.... yaptılar.. Kız kardeşlerin hepsine ( 4 tane ) 22 ayar yüzük almamı istediler .Her neyse cahillik aptallık ne derseniz diyin adına bu kadar şeye bir şekilde katlandım.

Aslında katlanmamın tek sebebi de hani delikanlıyız erkeğiz ya söz verdik bir kere o sözü bozmak istemedim "kız severek hazırlanıyordu çocuk gibi seviniyordu ailesinin hayvanlığını kıza yüklemeyeyim" dedim.

Neyse ayrılık çanları çalmaya başladığımda bütün bu kızgınlık ve nefreti saldım içimdeki. İlk önce işten çıktım sırf nafaka bağlatamasın diye. Sonra üstümdeki neyim var yok afedersin donum hariç her şeyi annemin üstüne geçirdim. En ufak adıma fatura bile kalmadı sonra boşanma davasını açtım.

120 bin tl tazminat aylık 500 tl nafaka istemi ile geldi mahkemeye + boşanmak istemiyorum dedi.

bir yandan da dünyanın en kötü kocası olarak gösterilmişim dilekçelerinde örnek olarak ;

İçki sofrası kurdurup bir yandan içip onu dansöz gibi oynatıyor muşum ( hayatım boyunca bir bardak bile alkol kullanmadım sigara uyusturucu alkol ile işim yok )

Her gün dövüyor muşum

Eve hiç gitmiyor muşum.. vs. vs. görseniz sanki işkence makinesiyim. Ve dilekçenin sonunda ben kocamı seviyorum boşanmayacağım

Hakim bu şartlara rağmen hem şikayet edip hem boşanmak istemiyorum diyen ve üstüne 120 bin tl + 500 tl nafaka isteyen kadını boşamadı neden bu kadar kendinle çelişiyorsun diye sormadı bile çünkü kadın hakimdi.

Sonucunda 120 tl nafaka bağlandı tazminat isteği reddedildi ve boşanma davası reddedildi yani boşanamadım. Gidip çalışmıyorum işşizim diyip nafakaya itiraz davası açıp onuda iptal ettirdim.

1 yıl sigortasız olarak ( özel olarak böyle istedim.. ) çalıştım. Sosyal haklarım ve nafaka kesilince kuyruğu sıkışmış kedi gibi dolanmaya başladılar peşimde ama acımadım hiç.

En sonunda da Medeni kanundaki bir madde sayesinde ( 3 yıl bu maddenin süresinin dolmasını bekledim ) şartsız sadece taraflardan birinini isteğine bağlı olarak kesin boşanmaya karar verilen bir maddesi ile kurtuldum.

Usta helal olsun sana helal.İşte böyle olmalı

4 baldız<a da 22 ayar bilezik...oldu tabi tabi istersen altından heykelini de yaptırayım.

• DÜn akşam mesaiye kaldım 9 gibi evdeyim. Yoldayken mesaj atmış nerdesin daha gelmiyormusun diye :) Geliyorum yoldayım dedim bende bekliyorum yemek hazır hani soğuyacak falan ondan arıyor. Servisten indim , indiğim yerden evime biraz yol var hadi dedim biraz hızlı gideyimde bekletmiyeyim . Bizimksi almış arabayı gittiğim yol üzerinde beni bekliyor. Meğersem araba kullanmaya gidicekmişiz ondan soruyormuş yav dedim karnım aç yemek yeseydik .

Aldığım cevap : Boşver hayatım gelince yersin. Benim şimdi araba kullanmayı öğrenmem lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: ESRC

Bu işler ne kadar zor, maddi manevi.. aileler, geçim derdi vs. evliligin hiç bir artı tarafı olmaz mi ?

karşındaki doğru insan ise bence artısı çok. ama evlilik sadece iki kişi arasında değil. Yeri geliyor kıçı kırık, alakasız 3. bir şahıs yüzünden bile tartışabiliyorsunuz.
    Kendi adıma evliliğimin eşimle olan kısmı genelde sorunsuz, arada sırada tartışıyoruz elbet, yine de onunl evli olduğum için mutluyum. Bazı özgürlüklerinizi kısıtlanıyor, arada bu bana koymuyor değil ama dediğim gibi genelde sorun yok. Eşim çalışmıyor, kazancım ikimize de yetiyor çok şükür. Eve geliyorum yemeğim hazır, elbiselerim, ev pırıl pırıl. Eşim de güler yüzlü sağolsun. Hayatınız düzenli oluyor.
    Kısacası evlendiğini kişi cins biri değilse hayat size sadece 3.şahıslar yüzünden zindan olabilir. Eşiniz kadar ailesi/aileniz de önemli yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

quote:

Orijinalden alıntı: ESRC

Bu işler ne kadar zor, maddi manevi.. aileler, geçim derdi vs. evliligin hiç bir artı tarafı olmaz mi ?

karşındaki doğru insan ise bence artısı çok. ama evlilik sadece iki kişi arasında değil. Yeri geliyor kıçı kırık, alakasız 3. bir şahıs yüzünden bile tartışabiliyorsunuz.
    Kendi adıma evliliğimin eşimle olan kısmı genelde sorunsuz, arada sırada tartışıyoruz elbet, yine de onunl evli olduğum için mutluyum. Bazı özgürlüklerinizi kısıtlanıyor, arada bu bana koymuyor değil ama dediğim gibi genelde sorun yok. Eşim çalışmıyor, kazancım ikimize de yetiyor çok şükür. Eve geliyorum yemeğim hazır, elbiselerim, ev pırıl pırıl. Eşim de güler yüzlü sağolsun. Hayatınız düzenli oluyor.
    Kısacası evlendiğini kişi cins biri değilse hayat size sadece 3.şahıslar yüzünden zindan olabilir. Eşiniz kadar ailesi/aileniz de önemli yani.

Aile kesinlikle çok önemli anne babamdan biliyorum, çok fazla takmamak lazım ama insansın iste taktigin şeyler oluyor önemli olan da eşin olmalı seni uzmuycek kirmiycak bilemiyorum artık neyse :)

• Valla bende 28 yaşında bekar biriyim evlenmek istiyorum bu yazılar adamı korkutuyor ama evlenmesende nereye kadar abi evlenmesen onla bunla yatacan zina yapacan günah kazanacan,yada yalnız kalacaksın dışarda el elegezen insanlara özeneceksin evlenmemekte kötü bişey her zaman sevgililik hayatı çekilmiyor şunu kesin olarak söylüyorum Türk erkeğini evliliğe iten tek şey rahat cinsel ilişkidir buna bende dahilim.
  • Evlılık doğru insanla gerçekleştirildiğinde akşamları işten eve koşa koşa gitme nedenidir.

Boşanma sebepleri: zina, hayata kast pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme veya haysiyetsiz hayat sürme, terk, akıl hastalığı, evlilik birliğinin temelinden sarsılması, eşlerin anlaşması (anlaşmalı boşanma), ortak hayatın yeniden kurulamamasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.