Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum saçma gelebilir. Neden insanlar evlenir? Yani şöyle biz soyumuzun devamını,aile kurmayı,dini boyuttan dolayı gibi nedenlerle evlenmek isteyenlere saygı duyarım haklıdırlar. Ancak insanların belki yüksek belki düşük bir kısmı sonucunun ne olacağını bile bilmeden kendi zevki için karşı cins hoşlantısı nedeni ile evleniyor ve çocuk sahibi oluyor. Bana esas sebep bu; yan sebeplerde aile kurmak hayat düzeni dini boyut... gibi şeyler gelioyor ve yan sebepler ayıp olmasın diye esas sebep gösteriliyor gibi bir düşüncem var. Adam 1400 tl maaş alıyor 11 çocugu var ya kardesim bu mantıklımı heleki dünya bu kadar bozukken bu imkansızlık içindeyken neden 11 çocuk? 2 tane çocugun olsun pırlanta gibi doktor,avukat olurlar ilerde. O kadar çocuk yapınca O çocuklar nasıl okuyacak nasıl istekleri alınacak sonra da bu çocuklar istediklerini aileden alamadıkları için gaspçı hırsız insanlara zarar veren soyguncu... gibi insanlar olur ve bunların günahı anne babanın değilmi? Bide şöyle bir anlayış vardır kızlar 20 25 erkekler 25 30 unda iş sahibi olur ve evlenir. Kural gibi. İş-Araba-Ev-Evlilik. Ben 19 da üniversitede veya 40 ta veya evlenmeyecem bilim adamı olacam diye biri çıkmaz mı yav. Yani bir nevi cinsel arzuların devlet kurumlarınca bir imza ile onaylandıgı ailelerinde bunu meşrulaştırdığı bir zemin olarak görüyorum. Buradan çocuk yapılmamalı yada evlenilmemeli çıkmasın sadece dürüst olunsun ve herkes imkanına gücüne maaşına göre çok boyutlu düşünerek bir aile planı kurması gerektiği yönünde düşünüyorum. Görüşleriniz neler

• Ben evlenirsem muhtemelen seks için evlenirim. Tabi sevipte evleniriz ama hanı hiç evleneceğim yok. Evlenirsen seks için yoksa derdi çekilmez.

Zina günah olmasa evlenmem. O evinde ben evinde yaşar gideriz. Birbirimizi de yipratmayiz.

11 çocuk yapan genellikle kürtler oluyor. Onlarda da kafa yok herhalde. Yapiyorlar, sokaga atıyorlar, çocuklar başımıza bela oluyor. Hanı sokakta yürümeyi, konuşmayı bilmiyorlar. Allah ıslah etsin.

Yaparsan 1-2 tane bilemedim 3 tane yap ki, çocuklarını başkalarına muhtaç olma. Zaten su zamanda 2 milyardan aşağı alıp çocuk yapmak zor. Yaparsın 1 tane bakarsin, gerisi zorlar.

3-4 milyar gelirim olmadan evlenmeyi de çocuk yapmayı da pek düşünmüyorum. Yazık olur hanıma da çocuga da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 lilerden evlilik hakkında savlar. Evlilik kötü değildir. Bilim adamı olmak isteyen kişinin acilen evlenmeyede ihtiyacı vardır. Biraz araştırırsan büyük bilim adamları genç yaşta evlenmiştir. Biraz büyüyüp birini sevince anlarsın şimdi daha çok gençsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AugKunzee

2000 lilerden evlilik hakkında savlar. Evlilik kötü değildir. Bilim adamı olmak isteyen kişinin acilen evlenmeyede ihtiyacı vardır. Biraz araştırırsan büyük bilim adamları genç yaşta evlenmiştir. Biraz büyüyüp birini sevince anlarsın şimdi daha çok gençsiniz.

2000 li değilim kardeşim. Büyüklük göstermenede gerek yok 2 yıl var aramızda. Sizde çok gençsiniz inşallah sizde büyüyünce anlarsınız sevmeyi. Şimdi yaşıyorsanızda hayırlı olsun
  • xasasasx X kullanıcısına yanıt
    Mayısta düğünüm var hayırlısıyla
  • Şu konuyu okuyun ve forumun yaş ve kültür ortalamasını öğrenin ve sağ üstteki çarpıya basın.
  • Evliliği zinanın kurtuluşu olarak görenler var.çok yazık.çevremde de var hatta kız arkadaşlarımdan bile duydum.eh artık evlenmemiz şart büyüdük iç geçirmeler falan filan.Sırf malum iş için evlenip hayatınızı karartmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayat kadını ile evlenilir mi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xasasasx X kullanıcısına yanıt
    Neden insanlar evlenir?

en basidi sosyal düzeni korumak için.
  • sıkıntıdan evlenen çok insan var. adam-kadın belli bi yaşa geliyor, hayat çok sıkıcı hal alıyor, belki evlenirsem yeni bişey olur kafasıyla evlenip hayatlarını renklendirmeye çalışıyolar. çocuk yaparsak tekrar eğleniriz diye düşünen çok kişi var. seks yapmak isteyip dini durumlardan dolayı yapamayıp evlenen sayısı az dğeil. mahalledeki okumamış kızlar tepelerinden jeton düşmüş gibi bi anda evlenmeye karar verip ilk önlerine gelenle evlenirler ve bu çok yaşanan bi durum. sanırım evlendiklerinde kendilerini çevrelerine kanıtlamış gösterdiklerini sanıyolar.

yıl 2009, üniversiteden mezun oldum işe girdim. başladığım iş yeri aynı anda birçok yeni mühendis almıştı işe. işe girenlerden biri ile tanıştık, eleman dindar ve mülayim bi tip. aramızdaki konuşma:

- eeee, mezun olduk iş de bulduk, şimdi evlenme vakti geldi artık evlenelim. (gayet ciddi söylüyor)
    + abi nişanlısın galiba?
    - yok değilim.
    + söz?
    - yok benim görüştüğüm biri yok.
    + ... (duraksadım) ... hımm pardon abi sen direk evlenecem deyince ben..
    - ne olcak buldururuz birini.

bu adam 3 aya kalmadan görücü ile ilk buldukları kızla evlendi. kız da dindar bi abla.
    evlenir evlenmez çocuk yaptı ve üçüz çocukları oldu.

para yok pul yok ikisinde de. bide ev kiralamışlar, evin içine mobilya düzmüşler birsürü.

çocuklar olunca mobilyaları sattılar evi boşalttılar kayın validenin eve taşındılar. ev çok uzak. arkadaş her gün dünya kadar yol gidip geliyodu iş için.

evlenmelerine kızmıyorum ama birçok konuda insanları anlamakta güçlük çekiyorum (büyüyünce öğrenirsin diyecek varsa 30 yaşındayım) yav evlen tamam da evlenmeyi takvimsel bi etkinlik gibi görmek ne? adamın hayatında görüştüğü kız yok, ilk bulduğu ile 2 ayda evlenip anında çocuk yapıyo.

sonra bi anlaşamayacak olsalar olan çocuğa olacak. maddi temeli kurmadan, hatta düğün borçlarını bile kapatmadan çocuk yapmayı da anlamıyorum.

konumuza dönersek, özetle, birçok insanın hayatı monotonlaşıyor ve zannediyolar ki evlenince bi bok olacak. hayatları değişecek. genel olarak en büyük neden bu bence. evlilik karşıytı falan dğeilim ha saldıracak varsa peşin not düşeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ocak 2016; 16:17:36 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    adamın hayatında görüştüğü kız yok, ilk bulduğu ile 2 ayda evlenip anında çocuk yapıyo.

bunu okuyunca bi an halime üzüldüm.hatta battım lan gerçi ben kız bulamadım halen ya neyse.
  • Evli olan arkadaşlar esinizin annesine babasina ne diye hitap ediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

sıkıntıdan evlenen çok insan var. adam-kadın belli bi yaşa geliyor, hayat çok sıkıcı hal alıyor, belki evlenirsem yeni bişey olur kafasıyla evlenip hayatlarını renklendirmeye çalışıyolar. çocuk yaparsak tekrar eğleniriz diye düşünen çok kişi var. seks yapmak isteyip dini durumlardan dolayı yapamayıp evlenen sayısı az dğeil. mahalledeki okumamış kızlar tepelerinden jeton düşmüş gibi bi anda evlenmeye karar verip ilk önlerine gelenle evlenirler ve bu çok yaşanan bi durum. sanırım evlendiklerinde kendilerini çevrelerine kanıtlamış gösterdiklerini sanıyolar.

yıl 2009, üniversiteden mezun oldum işe girdim. başladığım iş yeri aynı anda birçok yeni mühendis almıştı işe. işe girenlerden biri ile tanıştık, eleman dindar ve mülayim bi tip. aramızdaki konuşma:

- eeee, mezun olduk iş de bulduk, şimdi evlenme vakti geldi artık evlenelim. (gayet ciddi söylüyor)
    + abi nişanlısın galiba?
    - yok değilim.
    + söz?
    - yok benim görüştüğüm biri yok.
    + ... (duraksadım) ... hımm pardon abi sen direk evlenecem deyince ben..

bu adam 3 aya kalmadan görücü ile ilk buldukları kızla evlendi. kız da dindar bi abla.
    evlenir evlenmez çocuk yaptı ve üçüz çocukları oldu.

para yok pul yok ikisinde de. bide ev kiralamışlar, evin içine mobilya düzmüşler birsürü.

çocuklar olunca mobilyaları sattılar evi boşalttılar kayın validenin eve taşındılar. ev çok uzak. arkadaş her gün dünya kadar yol gidip geliyodu iş için.

evlenmelerine kızmıyorum ama birçok konuda insanları anlamakta güçlük çekiyorum (büyüyünce öğrenirsin diyecek varsa 30 yaşındayım) yav evlen tamam da evlenmeyi takvimsel bi etkinlik gibi görmek ne? adamın hayatında görüştüğü kız yok, ilk bulduğu ile 2 ayda evlenip anında çocuk yapıyo.

sonra bi anlaşamayacak olsalar olan çocuğa olacak. maddi temeli kurmadan, hatta düğün borçlarını bile kapatmadan çocuk yapmayı da anlamıyorum.

konumuza dönersek, özetle, birçok insanın hayatı monotonlaşıyor ve zannediyolar ki evlenince bi bok olacak. hayatları değişecek. genel olarak en büyük neden bu bence. evlilik karşıytı falan dğeilim ha saldıracak varsa peşin not düşeyim.

Hocam helal yine iyi konuşmuşsun benden 1 yaş küçüksün :) 31 yaşındayım istanbulda yalnız yaşıyorum kendi çapımda kızlarla beraberliklerim oldu ama bazen bende düşünüyorum ya yalnızlık zo evlenip düzene gireyimmi diye sonrada böyle düşünme sevdiğin yok bişey yok diye düzgün sevgilinde olmayınca kendini biraz yalnız hissediyorsun cidden evlilik kötü bişey değil bence şart ama koşullarda el vermeli zaten bizim toplumda cinayet işle adam öldür kimse bişey demez ama bi kızla öpüş cehenneme hemen seni sokarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

adamın hayatında görüştüğü kız yok, ilk bulduğu ile 2 ayda evlenip anında çocuk yapıyo.

bunu okuyunca bi an halime üzüldüm.hatta battım lan gerçi ben kız bulamadım halen ya neyse.

abi o satırda yazan seni niye bozdu/üzdü anlamadım valla. yani cidden anlamadım. adam görücü usulü evlendi işte ne var ki bunda sıradan bişey? hayatında flört yaşamamış birçok kişi böyle evleniyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alynty: Utkuhan

quote:

Orijinalden alynty: 01001101

sykyntydan evlenen çok insan var. adam-kadyn belli bi ya?a geliyor, hayat çok sykycy hal alyyor, belki evlenirsem yeni bi?ey olur kafasyyla evlenip hayatlaryny renklendirmeye çaly?yyolar. çocuk yaparsak tekrar e?leniriz diye dü?ünen çok ki?i var. seks yapmak isteyip dini durumlardan dolayy yapamayyp evlenen sayysy az d?eil. mahalledeki okumamy? kyzlar tepelerinden jeton dü?mü? gibi bi anda evlenmeye karar verip ilk önlerine gelenle evlenirler ve bu çok ya?anan bi durum. sanyrym evlendiklerinde kendilerini çevrelerine kanytlamy? gösterdiklerini sanyyolar.

yyl 2009, üniversiteden mezun oldum i?e girdim. ba?lady?ym i? yeri ayny anda birçok yeni mühendis almy?ty i?e. i?e girenlerden biri ile tany?tyk, eleman dindar ve mülayim bi tip. aramyzdaki konu?ma:

- eeee, mezun olduk i? de bulduk, ?imdi evlenme vakti geldi artyk evlenelim. (gayet ciddi söylüyor)
    + abi ni?anlysyn galiba?
    - yok de?ilim.
    + söz?
    - yok benim görü?tü?üm biri yok.
    + ... (duraksadym) ... hymm pardon abi sen direk evlenecem deyince ben..

bu adam 3 aya kalmadan görücü ile ilk bulduklary kyzla evlendi. kyz da dindar bi abla.
    evlenir evlenmez çocuk yapty ve üçüz çocuklary oldu.

para yok pul yok ikisinde de. bide ev kiralamy?lar, evin içine mobilya düzmü?ler birsürü.

çocuklar olunca mobilyalary sattylar evi bo?alttylar kayyn validenin eve ta?yndylar. ev çok uzak. arkada? her gün dünya kadar yol gidip geliyodu i? için.

evlenmelerine kyzmyyorum ama birçok konuda insanlary anlamakta güçlük çekiyorum (büyüyünce ö?renirsin diyecek varsa 30 ya?yndayym) yav evlen tamam da evlenmeyi takvimsel bi etkinlik gibi görmek ne? adamyn hayatynda görü?tü?ü kyz yok, ilk buldu?u ile 2 ayda evlenip anynda çocuk yapyyo.

sonra bi anla?amayacak olsalar olan çocu?a olacak. maddi temeli kurmadan, hatta dü?ün borçlaryny bile kapatmadan çocuk yapmayy da anlamyyorum.

konumuza dönersek, özetle, birçok insanyn hayaty monotonla?yyor ve zannediyolar ki evlenince bi bok olacak. hayatlary de?i?ecek. genel olarak en büyük neden bu bence. evlilik kar?yyty falan d?eilim ha saldyracak varsa pe?in not dü?eyim.

Hocam helal yine iyi konu?mu?sun benden 1 ya? küçüksün :) 31 ya?yndayym istanbulda yalnyz ya?yyorum kendi çapymda kyzlarla beraberliklerim oldu ama bazen bende dü?ünüyorum ya yalnyzlyk zo evlenip düzene gireyimmi diye sonrada böyle dü?ünme sevdi?in yok bi?ey yok diye düzgün sevgilinde olmayynca kendini biraz yalnyz hissediyorsun cidden evlilik kötü bi?ey de?il bence ?art ama ko?ullarda el vermeli zaten bizim toplumda cinayet i?le adam öldür kimse bi?ey demez ama bi kyzla öpü? cehenneme hemen seni sokarlar

hocam türkiyede birçok kişi sosyal eksikliğe düşüp yalnızlık hissedip canı sıkılınca bunun çözümünü evlilik ile bulmaya çalışıyor.
    sende de durum bu bence. çünkü çok kısa süreliğine ben de benzer bi hissiyata kapılmıştım yıllar önce ordan biliyorum.
    yani ben seni üzen asıl faktörün evlenme ya da kız arkadaş olduğunu sanmıyorum. tabiki kız arkadaş olsun, olmasın değil, ama sendeki asıl olay bence genel olarak hayattan zevk almıyor oluşun. ve sen bu durumu şöyle yorumluyosun:

- arkadaşlarıma bak hepsi evlendi çocuğa karıştı, akrabalarla gelip gidiyolar, hayatları eğlenceli geçiyor, ben ise 4 duvarı seyretmekten bıktım.

sen içinde bulunduğun sıkıntıyı böyle yorumluyosun ve: "evlenirsem sorunlar düzelecek" diye düşünüyosun bence. yanlış mıyım?

hocam bak bende yalnızım. yalnız yaşıyorum. gerçi sonradan ablam da geldi iki kişi yaşamaya başladık ama ablamın varlığı yokluğu belli değil, gene tek yaşıyo gibiyim. evde yemeğimi tek yiyorum odamda, kendim takılıyorum. ben bu halimle hiç: "gene geldim boş eve off dört duvar seyredecem" hissine kapılmıyorum. hatta tam tersine, keşke daha çok vaktim olsa şu evde geçirecek diyorum çünkü yaptığım şeylerde vakit yetmiyor.

bence hayattan zevk almanın sırrı, ilgi alanı edinmek. tek bir ilgi alanın dao lmasın, olabiliyorsa birden çok olsun. eğer bunu yapabilirsen hem kendini geliştirirsin, hem hayattanh zevk alırsın.

bak ben 3 yıl önce birkaç aylık kısa bir süreçte senin ruh haline bürünmüştüm. çok sıkılıyodum, hayatımdan nefret etmiştim, evlemeyi çözüm oalrak görmeye başlamıştım. bunları düşündüğüm için kendime inanamıyodum. evlilikten korkuyodum. evlendiğimde eşim beni dinlemeyen, bana çok zorluklar yaşatacak biri olarak çıkarsa ayvayı yerim diye düşünüyodum.

peki nasıl aştım o durumu? aslında o durumu aşmak için özellikle bir şey yapmadım. bilinçsizce, gezmeye başladım. kendime çadır aldım. gittim insanlarla tanıştım. tanıştıkça ufkum genişledi, ilgi alanları edindim.

o bahsettiğim birkaç aylık dönemin olduğu zamanlar boş yaşıyordum. resmen boş bi hayatım vardı, işten gelirdim eve, dışarıdan yemek sparişi verirdim, sonra oturur pc oyunu oynardım. internet tarayıcısını açıp boş boş akardım ne yapayım diye. flash oyun açıp oynardım. cinsel içerikli şeylere bakardım çok sık, vaktimin ciddi kısmı onlarla geçerdi. iş dışındaki yaşamım tamamiyle buydu. boş bir yaşam. ve bir yandan da psikolojik olarak her geçen gün geriliyordum.

sonradan ise, değiştim, şimdi birçok ilgi alanım var. o konularda zevkle çalışıyorum, kendimi geliştiriyorum. 3 yıl önceki o bahsettiğim dönemde eve gelip evin kapısını açıp yalnız başıma içeri girerken resmen içimi bi üzüntü kaplıyodu boş eve geldim gene diye. şimdi ise, kafam sürekli bir şeylerle meşgul ve eve gelir gelmez zevkle çalışmaya başlıyorum o konularda. okuyorum, kendimi geliştiriyorum. ve en önemlisi de, bunları zevk alarak yapıyorum. dışarıdan asla yemek söylemem, salatasına kadar kendim yemek yaparım yerim. artık cinsel içerikli şeyleri açmıyorum bile evde, çünkü açma isteği duymuyorum. kafa dolu olunca, sürekli bir uğraşın olunca, ve bu uğraşını zevk de alarak yapıyorsan, o zaman zaten o malum cinsel şeyler ilgini çekmiyor bile. şu anda öyle değiştim ki, bazen kendime şaşıyorum.

ve şu anda evlenmeliyim diye bir baskı hiç yok içimde. evlilik şu anda benim için o kadar önemsiz bir şey ki anlatamam.
    eskiden evleneceğim kızın tripçi-laftan anlamaz biri çıkmasından korkardım, şimdi zerre umrumda değil. o eski korkum aklıma gleince gülesim geliyor. şu anda hayata çok farklı bakıyorum, birçok hedefim var ve bazılarını gerçekleştirme konusunda ilerleme kaydettim bile. eskiden hedefim yoktu, hayatım boştu. o zamanlar evleneceğim kızı düşünüp tedirgin olmam belki de bundan idi. o eski kafa yapımla ben evlenmiş olsam ve kız bana sorun yaşatsaydı, üzülür kalırdım öyle. küçük bir dünyam vardı kafamın içinde ve o küçük dünyayı bir kızın laftan anlamazlığı karartabilirdi. şu anda ise, şu anki kafa yapımla böyle bir şey olsa zerre umdumda olmaz, gider kendi işime devam ederim.

hocam bence bizim ülke olarak sorunumuz bu. gerçekten boş yaşıyoruz. çoğumuz böyleyi yalan yok. yani şimdi burda kalkıp da dünyanın sırrını çözdüm havasında konuşma gibi bi amacım yok. tek amacım şu, ben bir değişim yaşadım, ve şu anda hayattan çok çok zevk alıyorum. bu değişimi yaşamak için de paraya, diplomaya, bir şehire ya da ülkeye gidip orda yaşamaya da gerek yok, bu kafanın içinde gerçekleşen bir değişim. ve isterim ki benim eski halimde iken bir süreliğine yaşamış olduğum o sıkıntıları şu anda yaşamakta olanlar varsa onlar da bu değişimi yaşasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Ocak 2016; 11:35:47 >

• beceriksizliğim için üzüldüm.aslıdna bi düüşncem var ancak ne akdar doğru bilemiyorum.sevgili olmak,cinsel ilişki yaşamak ,sevmek,sevilmek bunlar diizler sayesinde manken görünümlü ve/veya zengin kişiler arasıdna yaşanan bir olguya dönüştü.bakın mesela sürekli zorno izleyen birisi alacağı kızın soyunduğunda kaslı güzel bi vücuda sahip oalcğaını ,portakalların süepr olacağını sanır.halbuki bu gerçek değildir.aynı şekilde kız da alacağı adamın,göbeği geçtim, yapılı oalcağını,malafatın kol kadar oalcağını sanır.bu a pek geçrek değildir.zorno izleyen kişideki bilinç altı bozulması gibi ilişki yaşayacak kişileirnde bilinç altı kusursuzluğa çevrilmiş durumda.gerçekelr acıdır.bu konularda tartışma durumun olursa lafım meclisten dışar demeeyceksin.direkt karşındaki kıza soracaksın.sen olsan bana varır mısın diye.diğer türlü yalanalr geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.