Şimdi Ara

Evlilik ile ilgili Ciddi bir Konu ; Akraba Evliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kuzenim uzak akrabamızla evlenmek niyetinde.Fakat öncedende herkesin bildiği gibi akraba evliğiğinin sonuçları genelde pek içaçıcı olmuyor hani çocuğun sağlıklı olması açısından.Sizce akraba evliliği olduğu vakit ne kadar uzak akraba olduğunda çocuğa bir zarar gelmez ve akraba evliğinin bildiğiniz başka bir olumsuz durumu varmıdır nedir ? teşekkürler

• allah bilir
  • Temelde akraba evliliğinin bir yabancıyla evlenmekten bir farkı yoktur. Ama akraba olanlarda bir hastalık geninin çiftlerde ortak olarak bulunma ihtimali daha yüksektir bu nedenle doğacak çocuklar için tehlikeli olabiliyor. Yani hastalıklı olma ihtimali artıyor. Bahsettiğiniz kişilerin akrabalık derecesini bilmiyorum ve forumdan bu konuda pek bir yardım beklemeyin. En iyisi uzman bir doktora danışmak. Zaten tedaviler ilerledi bununda çözümü vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B729B06B -- 11 Kasım 2011; 11:28:37 >
  • Valla uzaktan akraba evliliği yapıpda çocukları sağlıklı olan kişiler duydum. Bu konuya en güzel cevabı doktora başvurarak alırlar , bir devlet hastanesine yada özel hastaneye gitsinler iyice kontrol ettirsinler kendilerini.
  • Eski türk romanlarını, hatta cok eski degil orhan kemal halide edip'in romanlarını okumussan teyze kızı dayı kızı vs. ile evlenirler genelde fark etmissndir. Mesele Calıkusunda Feride Besime teyzesinin ogluna asık olur O zamanın sartlarında cok normaldi. Ayrıca özürlü cocuk vs. falan dogmaz uzak akrabalar ile evlenince. Ama bugünün sartlarında insanlar yadırgıyor nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seven44

allah bilir

Biz de bilebiliriz. Sakat dogma sansi varken evlenmek, mutsuz bir omur gecirmektir. Surekli o korkuyla yasamak.
  • GENETİK ÖZELLİKLERİN BENZER OLMASINA DENİR AKRABA EVLİLİĞİ. AKRABALAR EVLENEMEZ. O ZAMAN HERKES AKRABA EVLİLİĞİ OLUR ÇÜNKÜ HAVVA VE ADEM'DEN GELİR HERKES. KAPİŞ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR GARİP BOŞANMA SÜRECİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belki taş gibi kızı daylan gibi oğlu olabilir fakat onların cocukları veya onların cocuklarının cocukları %100 özürlü bireylere sahip olacaklar.

bizdede akraba evlilikleri baya fazla ve çocuklar ya sağır doğuyor ya acayip bir şeye benziyorlar güzel çocuklar değil yada 2 yaşını görmeden ölüyorlar 3tane oldu şuan.yada 1 2 yaşında kızlar aynı erkeklere benziyor ve acayip kıllılar erkek cocuklarda öyle ama akrabalarımız bundan vazgeçmiyorlar.

sadece annem ve baban akraba değil. hem anne tarafım hemde baba tarafım hep akraba evliliği kuzenlerim evleniyor falan ve çok miğdemi bulandıran iğrenç bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butidontcare

GENETİK ÖZELLİKLERİN BENZER OLMASINA DENİR AKRABA EVLİLİĞİ. AKRABALAR EVLENEMEZ. O ZAMAN HERKES AKRABA EVLİLİĞİ OLUR ÇÜNKÜ HAVVA VE ADEM'DEN GELİR HERKES. KAPİŞ?

bukadar kesin nasıl konuşabiliyosun? Şöyle bi çık araştır adam amca kızı ile evlenmiş yada daha uzak bi akrabası ile evlenmiş 5 tane boy boy çocuğu var hepside sağlam. Tıp gelişti artık doktora gidip kontrol ettirmek yeterli.
  • Anne tarafinda yuzde doksan akraba evliligi var bi tane sakat veya sagligi bozuk cocuk yok ve en az 20-30 ciftten bahsediyorum genelleme yapmayin akraba evliligi olmayip sakat dogan birsuru cocuk var belki daha fazladir ki benim bahsettiklerim uzaktan akraba degil amca teyze cocuklari
  • Sakatlık var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.