Evlilik için ormanda piknik misali yada istediğiniz mekanda ücretsiz bir şekilde yapılmalı. Size altın takarlar veya para verirlerse onlar alınmalı. Evlilik salonu, pastası, işçisi bilmem nesi tüm bu saçma sapan gösteriş yapmak için veriler paraları boş yere bunlara harcamaktansa EŞİNİZLE ORTAKLAŞA KARAR ALINIP ARABA VEYA EV ALINMALI. Fotoğraf ve video çekilmeli gelecekte bakmak için güzel bir anı olur ama en fazla ailelerle paylaşılmalı bu video ve fotoğraflar. Sosyal medyada paylaşımamalı. |
Evliliğe para harcanmamalı!

-
-
evlilik oranları düştü boşanmalar artıyor
düğüne deli gibi para harcayıp boşanıp nafaka ödeyenler var
-
Hiç bir şekilde ücretsiz düğün yapamazsın. Ormanda olsa bile düğününe çağırdığın insanlar gelecek masraf. Müzik çaldırsan masraf. Damatlık ve gelinlik masraf.
Dediğin yöntem ile normal düğün kadar masraf edilmez ama yine de masrafsız düğün olmaz. Düğün demek masraf demek. En dandik düğünü yapsan bile masraf.
-
Abi en baba çağırırsın 40-50 yakın gördüğün kişi, yemek verirsin biter gider. Arkadaşın düğünü olmuştu işte. 65 k ya yakın para harcandı . Çıkışta yemeği beğenmedim, şunu beğenmedim diye söylenen bir ton insan var. Düşünsene 65 bin lira para veriyorsun ve yaranamıyorsun. Hahahaha
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerHiç bir şekilde ücretsiz düğün yapamazsın. Ormanda olsa bile düğününe çağırdığın insanlar gelecek masraf. Müzik çaldırsan masraf. Damatlık ve gelinlik masraf.
Dediğin yöntem ile normal düğün kadar masraf edilmez ama yine de masrafsız düğün olmaz. Düğün demek masraf demek. En dandik düğünü yapsan bile masraf.
Her gelen kişi kendi evinden yemek yapıp getirsin. Kermes gibi yani. Elma bile getirecekse getirsin. Karın doysun yeter tüm yemeklerimizi birleştirip herkese bölüştürürüz. Kimisi evinde pilav yapar kimisi başka bir şey yapar. Düğüne çağırdım insanlar kendi gelecek otobüs yada herhangi bir şeyle onlara para niye ödeyeyim? Müzik için telefona bağlanan yüksek basslı yüksek sesli hoparlörler var onu takarsın hop al sana şarkı mis gibi. Çok basit yani. Arabasıyla gelen biri varsa usb flash bellekle adamın arabasından son ses müzik açarsınız. Çareler tükenmez hocam yeter ki sisteme boyun eğmeyin ve sisteme köle olmayın. Damatlık ve gelinlik tek masraf olur o ise kişiden kişiye değişir. Çok ucuz bir şeyde alınabilir. Burada amaç gösteriş yapmak yerine evlendiğinizde o parayı doğru ve güzelce harcamak.
-
Hocam sen herşeyi bu kadar kolay mı sanıyorsun ?
Çok ucuz birşey alınabilir dediğin gelinlik ve damatlığın en dandik olanını alsan bile en az 10 bin tutar çünkü çok pahalı.
Yüksek sesli hoparlörler dediğin sende yoksa bir yerden kiralayacaksın. Gidip de telefona bağlanan bir ses sistemi kiralık bulamazsın büyük ihtimalle. Yani bir ekip bulacaksın kaliteli sistemli olacak. Düğünde telefondan bağlarım müzik açarım falan saçma işler.
Dediğin şeylerden sadece düğün salonuna para vermek saçma iş.
Onun dışında evden yemek getirmek saçmalıktan başka birşey değil. Yerli malı mı yapıyorsun düğün mü ? Herkes kendi yemeğini getirecekse düğünde yemek olmasın daha iyi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerHocam sen herşeyi bu kadar kolay mı sanıyorsun ?
Çok ucuz birşey alınabilir dediğin gelinlik ve damatlığın en dandik olanını alsan bile en az 10 bin tutar çünkü çok pahalı.
Yüksek sesli hoparlörler dediğin sende yoksa bir yerden kiralayacaksın. Gidip de telefona bağlanan bir ses sistemi kiralık bulamazsın büyük ihtimalle. Yani bir ekip bulacaksın kaliteli sistemli olacak. Düğünde telefondan bağlarım müzik açarım falan saçma işler.
Dediğin şeylerden sadece düğün salonuna para vermek saçma iş.
Onun dışında evden yemek getirmek saçmalıktan başka birşey değil. Yerli malı mı yapıyorsun düğün mü ? Herkes kendi yemeğini getirecekse düğünde yemek olmasın daha iyi.
Siz bildiğiniz gibi yapın hocam ben önerimi verdim aklınızda bulunsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben ileride evlenecek olursam düğün değil direk evlenme dairesine gidip halledip çıkmayı düşünüyorum, çok çağ dışı ve saçma bir şey düğün.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Whitebeard.ben ileride evlenecek olursam düğün değil direk evlenme dairesine gidip halledip çıkmayı düşünüyorum, çok çağ dışı ve saçma bir şey düğün.
Kesinlikle katılıyorum. Ya bırakın alt tabakayı orta sınıf kişiler bile düğün yapmamalı. Doktorlar falan bile yapmamalı bence. Yazık yani kazandığın para ne kadar senin gösteriş neyine? Türkiye burası işinden atılırsın yada ne bileyim acil ihtiyacın olur parayı nasıl olurda gösteriş için harcarsın ya?
-
Düğün Pasta masta çok abartıya kaçılmazsa ev dizme masrafları yanında ucuz kalıyor zaten. Toyota corona ayağına düğünler iptal zaten Ondan olmayan sorun...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X