arkadaslar bence maddi durum ve kultur seviyesi cok onemli, uzun zaman boyunca kendi cevrem disina cikmadim ve hep ozel okuldaydim, lisede devlet okuluna gectim hayata bakisim degisti, insanlarla kaynastikca cafelere filan gidince iyiki ailem beni iyi egitmis diye dua ettim. Gercek maddi durumumu hic bi arkadas cevrem bilmez soylemem bende ama orta ve alt gelirli kisimda kendini kucumseme olayi var, her sey para saniyorlar, eski sevgilim beni param icin sevdini filan soylemisti, artik bi yere gittigimde soy adimi soylemiyorum zaten. Su an okulumdaki kizlarda evlencegi adami para olarak goruyor, sevgi denen olay yok ve bu okul ankaranin orta-ust gelir kismindan gelen cok kisi var(ev partileri, lux giyim eksik olmayan bi lise) bunlari neden anlattim, her sey ailede bitiyor, eger evlenceniz kisinin ailesi, kizini iyi egitirse kesin mutlu olursunuz. Su an eski arkadaslarimi cok ozluyorum, 1gram para sorun degildi cebimizde para olmasa bile eglenmeyi bilirdik. Iste evlenigin kisi sadece iyi gunlerde yaninda durucak, suanki evlenmeler genelde boyle, evlenmesin daha ii, 18 yasimdayim ve 5yil sonrasina evlencem, genc yasta evlenmek bence guzel bisey cunku gencken sevdinizle yasamak, eglenmek, gezmek daha egelenceli olur. Tabi maddi durumunuz yoksa gec evlenin
quote:
Orijinalden alıntı: samsunlu.gelin
Evlilik kasındakini mutlu etme oyunudur. sen onun için uğraşırsan oda senın için hep birşeyler yapma egiliminde olur.Kavga da olur tartısmada tabiki, ama böyle zamanlarda (bence bayanlar) taraflardan biri susup öfkesının gecmesını beklerse,ve sakınlestıgı an tekrar konuyu sakın bı sekılde konusalım, diye yaklaşırsa o kavga bıle lezzetlı gelır bence. tartısmak cözum arama çabasıdır . Bir evlilikte 2 tarafta susuyorsa ondan korkarım ben tabiki konuşulacak tartısılacak. Birde bakarım karsımdakı adama öfkelendiğinde ne kadar agresıfleşebiliyo yada nekadar sevıyeyı elde tutuyo . nişanlılık dönemınde bunların hepsını ıyı ıncelemek lazım. hiç birşeyi askıya almıycaksın sonra hllolur demıyceksın .o an çözümlemelisin . bu arada evlılıkte ilk kural saygıdır bana göre ,çünkü sana sureklı saygı bulunan yerde mutlaka sevgıde oluyo..Allah hepımızın karsısına iyinsalar cıkarsın...(bu arada erkekte evlenme yası 30-35 bayanlarda 24-30)
Ona küçük süprizler yapın
19 yaşımdayım ve üniversite öğrencisiyim.Evimde bir kız arkadaşım ile kalıyorum.İlişkimiz yok.Fakat şunu anladım ki bir kızla aynı ev içinde anlaşmak gerçekten zor :).Dışarıdan herşey hoş gibi gözükür.Ama aynı evde yaşamaya başlayınca durumlar değişir.Seçiceğiniz kişiyi çok iyi tanımalı ve bilmelisiniz.Fakat bana göre evlilik söz türk kızı ise cazip gelmiyor.160 boylarıyla kendilerini kral zannedip , caddeye çıktığında tüm erkeklerin onu izlediğini, bir cafede oturduğunda tüm erkeklerin onu kestiğini düşünen kendini beğenmiş tiplemeler.Havaları kime ?
Bekarlığın da güzel tarafları var evliliğin de..
Sırf evlenmek için evlenilmez. Yoksa bir ömür boyu hayatın zorluklarla geçer. Evliliği, sorumlulukları iyi bilip ona göre karar verilmeli.
Kendi hayatını da karşı tarafın hayatını da karartmamalı.
6 çocuk var mama derdi bez derdi masraflar hiç bitmiyor
ağlıyorlar bide başım şişiyor evlilik çok zor
evlenmeyin
quote:
Orijinalden alıntı: ssff_allthing
Açıkçası 35 den önce evlenilmez..Millet kafayı yemiş 20-25 yaşında evleniyor..Gerçi şehirde yaşayanlar 25-30 gibi evleniyor ama kırsal kesimde genç yaşta evlilik hala devam ediyor..Genç yaşta insaların karakteri tam oturmaz.Ancak 30 una doğru büyük ölçüde şekillenmeye başlar..O yaşta evlenmek daha mantıklı..
sen öyle düşünüyorsun diye 20 25 yasında evlenenlere kafayı yemiş diyemezsin zira 20 yasında evlenipte 30 35 yaslarında evlenenlerden çok daha mutlu insanlar vardır.
İkincisi karakter meselesi belki dediğinde bir nebze haklılık vardır ama şunuda unutmamak lazım insan 7 sinde neyse 70 indede odur diye.
quote:
Açıkçası 35 den önce evlenilmez..Millet kafayı yemiş 20-25 yaşında evleniyor..Gerçi şehirde yaşayanlar 25-30 gibi evleniyor ama kırsal kesimde genç yaşta evlilik hala devam ediyor..Genç yaşta insaların karakteri tam oturmaz.Ancak 30 una doğru büyük ölçüde şekillenmeye başlar..O yaşta evlenmek daha mantıklı..
Bu işler öyle planlayarak olmaz bi kere.35 yaşımda evlenecem diye bekler durursun sonra karşınada kimse çıkmaz sonra evlendirme programlarında boy gösteririsn
Yaşı geçmiş biri için evlenmek artık çok zordur belli bi yaştan sonra karşına çıkan insan ya bi kaç kere evlenmiş boşanmış olur ya da kesin bi tane bebesi olur.Öyle olmayan bi insan bulsanız bile zamanı geçmiştir artık hiç bi hevesi kalmaz ne anlarlar öyle evlenenler bende bunu anlamam
quote:
Orijinalden alıntı: muko70
quote:
Orijinalden alıntı: ozzyouz Evlenmek isteyenlerin çoğu kesinlikle cinsellik için istiyorlar eminim buna
Yanlış düşünüyorsun. Mesele cinsellik olsa insan tam tersine evlenmeyi bile düşünmez. Başını bağlayıpta ne yapsın istediği kişiyle istediği gibi yaşar.
Bi Noktadan Sonra İnsanın Çıkan Parayı gözü götürmüyo Bedavası varken
quote:
Orijinalden alıntı: Gennosuke
6 çocuk var mama derdi bez derdi masraflar hiç bitmiyor
ağlıyorlar bide başım şişiyor evlilik çok zor
evlenmeyin
Senin 6 çocuğun mu var.Maşallah..
quote:
Orijinalden alıntı: ertu.aa
quote:
sen öyle düşünüyorsun diye 20 25 yasında evlenenlere kafayı yemiş diyemezsin zira 20 yasında evlenipte 30 35 yaslarında evlenenlerden çok daha mutlu insanlar vardır.
İkincisi karakter meselesi belki dediğinde bir nebze haklılık vardır ama şunuda unutmamak lazım insan 7 sinde neyse 70 indede odur diye.
quote:
Orijinalden alıntı: Janine
quote:
Bu işler öyle planlayarak olmaz bi kere.35 yaşımda evlenecem diye bekler durursun sonra karşınada kimse çıkmaz sonra evlendirme programlarında boy gösteririsn
Yaşı geçmiş biri için evlenmek artık çok zordur belli bi yaştan sonra karşına çıkan insan ya bi kaç kere evlenmiş boşanmış olur ya da kesin bi tane bebesi olur.Öyle olmayan bi insan bulsanız bile zamanı geçmiştir artık hiç bi hevesi kalmaz ne anlarlar öyle evlenenler bende bunu anlamam
Erkekler için en uygun evlilik yaşı 30-35 tir..Bayanlar içinse 25-30 dur..Bide bi insan 7 sinde neyse 70 inde odur lafı yalandır..20 yaşındaki düşüncelerinle 30 yaşındaki düşüncelerin farklıdır..Yaşın arttıkça daha fazla olgunlaşırsın..Ben 30-35 ten önce asla evlenmem.Buda benim dşüncem.Burada geç evlenmemden kastım herşeyi yaşamış olmak ve evlendiğimde gözümün dışarda olmasını istememem..Ayrıca evleneceğim kişi asla benle aynı yaşta olmıyacak..Yani aramızda en az bi 5 yaş benden küçük olucak..
Ben daha geçen sene kesinlikle evlenmem diye düşünürken şimdi kesin evlenirim diye düşünüyorum. Düşünsenize 50 60 yaşına gelmişsiniz ve aileniz yok. Tek başınıza yaşıyorsunuz. Arkadaşlar falan da bir yere kadar yani. Hem o yaşta her gün arkadaşlarınızla mı gezeceksiniz sanki? Ayda yılda bir görüşeceksiniz.
Onu geçtim sevdiğin bir kişiyle birlikte olmak çok güzel bir şey. Tabii evlilik için konuşamam şu an, dışarıdan göründüğü gibi olmadığını da tahmin ediyorum ama yine de evlenilmeli bana göre.
Vallahi meyhane ortamında tanıştığım ve bekar insanlarla sohbet etme fırsatım olmuştu. Adam gelmiş 50-55 yaşına hiç evlenmemiş gençliğinde hergün bir çeviz kırmış şimdi
yaşım başım geldi geçti evde önümüze bir çorba koyacak,hasta olduğumda hastaneye götürecek, Bir hal hatır soracak birisi olmamasıda çok kötü dedi.
Öbür tarafdan yine aynı mekanda evli bir adam ile sohbetimiz oldu oda evlendik saçımız başımız ağardı diyor.çocuk oluyor büyüyor onun sıkıntıları problemleriyle sorunlarıylada ilgileniyorsun kendi sorunların yetmiyor karıyla zaten sürekli bir hışım içerisinde olunuyor gibi vs şeklinde bir konuşma olmuştu.
Kısaca evlilikde zor evlenmemekde.
ilerde bu konuyu hortlatacagim
sakal-bıyık
Ben 33' üme kadar günümü gün ettim, karı kız davasına Dünya' yı gezdim. Bir anda evlenmeye karar verdim ve evlendim. Henüz 2 yıl olmadı ama şimdilik mutluyum, umarım daimi olur.
forumda dolasirken bir arkadasin imzasini gordum ve sizlerle paylasmak istedim
"BABAN ZENGİNSE BU SENİN SUÇUN DEGİLDİR AMA KAYINPEDERİN FAKİRSE BU SENİN SUÇUNDUR!!!"
kime güveneyim ki ??? Hayatımda hiçbir kıza bu kadar güvenmemiştim ... 3.5 yılımı beraber geçirdiğim cnaımdan çok sevdiim nişanlım ... uğruna herşeyimi adadığım ... 1,5 yıl nişanlı kaldık üniversite bitti, herşey iyiydi o zamana kadar .Eşyalarımız herşeyimiz alınmıştı ,düğün salonu bile tutulmuştu ... Sonra ne mi oldu ? Tartışma yaşadık ve ayrılıyorum senden dedi,beni terketti askere gitmeden 2 gün önce ... çok tartışmıştık zamanında da bugüne patlak verdi. tartışma sonunda herşeyi yıktı başta şaka gibiydi rahatlamış hissediyordum kendimi ,oh ya kız derdiyle mi uğraşacam yeter demiştim ama günler aylar geçtikçe onu çok özlediğimi farkettim ... olmadı ... hep peşinden koşan ben oldum sürekli reddedildim ... asker dönüşünde de yanına gittim çok değişmişti .. eser kalmamıştı eski masum halinden .. Yine de o ! dedim ama sonrasında onun hakkında öyle şeyler öğrendim ki ...... meğer benimleyken bile nelerle uğraşıyormuş.... dünya basıma yıkıldı .. hayatımda neleri kaybettim bu insan sayesinde ... Kendime olan güvenim,saygınlığım,kızlara olan bakışım ve güvenim..
bunlardan sonra gelipte biri bana evlilik demesin .... ben yalnızlığımla çok mutluyum.. beni herhangi bir nedenden terkedecek ya da aldatacak kimsem yok
hoşlandığım kızla sevişmek için illa belediyeden izin mi almak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Raimond
Büyüyünce anlarsın
quote:
Orijinalden alıntı: Raimond
kızkardeşin yada ablan varmı? var sa bu engin bilgilerinle onlarıda aydınlat
quote:
Orijinalden alıntı: ozzyouz
kime güveneyim ki ??? Hayatımda hiçbir kıza bu kadar güvenmemiştim ... 3.5 yılımı beraber geçirdiğim cnaımdan çok sevdiim nişanlım ... uğruna herşeyimi adadığım ... 1,5 yıl nişanlı kaldık üniversite bitti, herşey iyiydi o zamana kadar .Eşyalarımız herşeyimiz alınmıştı ,düğün salonu bile tutulmuştu ... Sonra ne mi oldu ? Tartışma yaşadık ve ayrılıyorum senden dedi,beni terketti askere gitmeden 2 gün önce ... çok tartışmıştık zamanında da bugüne patlak verdi. tartışma sonunda herşeyi yıktı başta şaka gibiydi rahatlamış hissediyordum kendimi ,oh ya kız derdiyle mi uğraşacam yeter demiştim ama günler aylar geçtikçe onu çok özlediğimi farkettim ... olmadı ... hep peşinden koşan ben oldum sürekli reddedildim ... asker dönüşünde de yanına gittim çok değişmişti .. eser kalmamıştı eski masum halinden .. Yine de o ! dedim ama sonrasında onun hakkında öyle şeyler öğrendim ki ...... meğer benimleyken bile nelerle uğraşıyormuş.... dünya basıma yıkıldı .. hayatımda neleri kaybettim bu insan sayesinde ... Kendime olan güvenim,saygınlığım,kızlara olan bakışım ve güvenim..
bunlardan sonra gelipte biri bana evlilik demesin .... ben yalnızlığımla çok mutluyum.. beni herhangi bir nedenden terkedecek ya da aldatacak kimsem yok
genç dostum fazlasıyla etkilenmişsin...gerenk yok:) eğlen coş işte kiboş...neydi prensibimiz süt içmek istiyorsan inek almıyoruz