Şimdi Ara

Evli insanlar nasıl geçiniyor anlamıyorum,anlayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
3
Favori
8.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen iş yerinde bi arkadaşla konuştuk.Arkadaş evli bi çocugu var ve eşide memur kirada oturuyorlar ve kirada olupta eşi çalışmayan üstelik az kazanan biri nasıl geçinebilir konusuna değindik birsürü hesap kitap yaptık en ucuz yerleri sıraladık ama olmuyor olmuyor olmuyor.Merak ediyorum nasıl yaşıyorlar.

Herseyi geçtim kıyafetler bile pahalı elektrik,su,doğalgaz bi yana üst baş için çıksalar dışarı iki kıyafet alsalar 100 lira nasıl yapıyorlar bunun hakkında açıklaması olan varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evli insanlarda buna mukabil bekar insanlar nasıl sex yapmadan yaşıyorlar yada bir rus 100 dolar olsa kaç kez olabilirki kaç kez dolandırıldıktan sonra bir ilişki yaşayabilir diye sorabilirdi ama sormaz çünkü başından geçmiştir 30 yaşına kadar hiç sex yapmamıştır yada bir rusa çingeneye kürde dolandırılmıştır birçok kez... Adam 5 bin aylığı var ama 30 yaşına kadar sex yapmamış ama beş parasız çadırda yaşayan bir suriyeli çingene yada kürt hergün sex yapabiliyor hemde kondomsuz korunmasız doğan çocukları kim bakıyor 81 milyon bakıyor .Burda çadırda yaşayan mı şanssız 5bin lira aylıkla sex bile yapamayan mı şanslı

Geçenlerde de 1600 lira ile nasıl geçiniyor millet diye yine konu vardı ve benzer bir kaç konu daha. Türkyede 81 il var sadece bürokratik soygunun olduğu ankara ve mafya ve ticaretin merkezi istanbul yok... seçimin kaderini ücra köşedekiler dağ köyleri belirliyor. Fox tv'de şişli marketteki biber domates fiyatları arttı diye seçimi kazanacağını sanıp sevinen muhalefet iktidara çalışmıştır hep, halktan kopuk doların kaç lira olması gerektiği hakkında bilgisi ve düşüncesi bile yoktur... Doğudan gelenler istanbul CHP'yi Karadenizden gelenler istanbul AKP 'yi ele geçirmiş belediyeler aracılığıyla Türkiyenin gelirini sömürmüşlerdir . istanbul ve ankaradan yazıp asgari ücretle geçinmeye çalışanlarla dalga geçmek kime ne faydası vardır? 3. köprünün istanbul fiyatlarını artıracağını yazdık zaten, 3.havalimanı ve belki kanalistanbul'un Türkiye ekonomisini çökerteceğini de

hasbelkader bir memur olarak yada belediyede torpille işe girerek yada yandaş bir firmada çalışarak Türkiye gerçeğini göremeyiz... Türkiye her sene 50 milyar dolar açık veriyor demekki üretiklerimizle maaşlarımız arasında dengesizlik var üretmediğimiz halde haksız maaş alıyoruz . Kim bunlar? kimse o benim demeyecektir... herkes ben hakkımı alıyorum zaten diyecektir , okudum memur oldum , 20-25 yıl pirim ödedim 40-43 yaında emekli oldum sakattım devlet bana para verdi hakkım çünkü vs diyecektir ... fakat 50milyar dolar açığın bedeli bir gün ödenecek, ödettirecekler ! kimse haybeye para vermez çünkü
  • onu ben de merak ediyorum. UP.

• Evlilik çocuk zor iş

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

onu ben de merak ediyorum. UP.
    Hesap kitap yapıyorum olmuyor olmuyor olmuyor şu an 4 defter karaladım giyim,alışveriş kira falan olmuyor sonuç çıkmıyor agaaa

• geçinip geçinemediklerini martta anlarız azizim
  • İşyerinde bir arkadaşım 1800 maaşla izmirde 2 çocukla geçinme savaşı veriyor. Okadar ince hesap yapıyor ki şaşıp kalıyorum Eşi çalışmıyor neyseki evi kendinin. Bide 5-6 ay önce krediyle araba aldı mecburiyetten, onu ödüyor bir yandan. son zamanlarda baya zorlanmaya başladı. kış gelince muhtemelen daha da zorlanacak.
  • Anlayamadım, her ay iki kıyafet alma zorunluluğu mu var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okumamış kişiler ne yapıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

İşyerinde bir arkadaşım 1800 maaşla izmirde 2 çocukla geçinme savaşı veriyor. Okadar ince hesap yapıyor ki şaşıp kalıyorum Eşi çalışmıyor neyseki evi kendinin. Bide 5-6 ay önce krediyle araba aldı mecburiyetten, onu ödüyor bir yandan. son zamanlarda baya zorlanmaya başladı. kış gelince muhtemelen daha da zorlanacak.
    Sonuç nereye vAracK hocam kirası olanlar nasıl yaşıyor borç harç ile nereye kadar üstüne 2 çocuk yapılıyor anlamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hckr

Anlayamadım, her ay iki kıyafet alma zorunluluğu mu var?
    Kazak pantolon giymesinlermi :)

• bazen abartılıyor gibi geliyo bu konular
  • hiç dışarda para harcamıyorlar sanrm tatil gezme falan...evde yemekte sıkıntı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 5 Kasım 2018; 0:1:59 >
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Giysinler de eğer yeterli sayıda kıyafetin varsa her ay iki kıyafet almak gibi bir zorunluluğun neden olsun? Hayatımda her ay gidip iki kıyafet aldığım bir dönem hatırlamıyorum. Her şeyden önce vakit israfı.

Paraya sıkışınca ilk gözden çıkarılacak masraflardan biri yeni kıyafetler almak olur. Çünkü bir kişi geçen sene aldığı kıyafetle de yaşayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi kartlarına abanıyorlar sürekli borç döndürüyorlar başka bir yolu yok.

Bir de annesinden babasından da destek alıyorlar bunu da çok görüyorum.
  • Büyük çoğunluk minimum sistem gereksinimiyle en düşük ayarlarda 30 fps ile yaşıyor hayatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falcao1905

Büyük çoğunluk minimum sistem gereksinimiyle en düşük ayarlarda 30 fps ile yaşıyor hayatı.
    Örnek süper :)) ama çok zor cidden çok zor hayat ölümlü dünya neden bu kadar kötü yaşayalım

• evli insanlarda buna mukabil bekar insanlar nasıl sex yapmadan yaşıyorlar yada bir rus 100 dolar olsa kaç kez olabilirki kaç kez dolandırıldıktan sonra bir ilişki yaşayabilir diye sorabilirdi ama sormaz çünkü başından geçmiştir 30 yaşına kadar hiç sex yapmamıştır yada bir rusa çingeneye kürde dolandırılmıştır birçok kez... Adam 5 bin aylığı var ama 30 yaşına kadar sex yapmamış ama beş parasız çadırda yaşayan bir suriyeli çingene yada kürt hergün sex yapabiliyor hemde kondomsuz korunmasız doğan çocukları kim bakıyor 81 milyon bakıyor .Burda çadırda yaşayan mı şanssız 5bin lira aylıkla sex bile yapamayan mı şanslı

Geçenlerde de 1600 lira ile nasıl geçiniyor millet diye yine konu vardı ve benzer bir kaç konu daha. Türkyede 81 il var sadece bürokratik soygunun olduğu ankara ve mafya ve ticaretin merkezi istanbul yok... seçimin kaderini ücra köşedekiler dağ köyleri belirliyor. Fox tv'de şişli marketteki biber domates fiyatları arttı diye seçimi kazanacağını sanıp sevinen muhalefet iktidara çalışmıştır hep, halktan kopuk doların kaç lira olması gerektiği hakkında bilgisi ve düşüncesi bile yoktur... Doğudan gelenler istanbul CHP'yi Karadenizden gelenler istanbul AKP 'yi ele geçirmiş belediyeler aracılığıyla Türkiyenin gelirini sömürmüşlerdir . istanbul ve ankaradan yazıp asgari ücretle geçinmeye çalışanlarla dalga geçmek kime ne faydası vardır? 3. köprünün istanbul fiyatlarını artıracağını yazdık zaten, 3.havalimanı ve belki kanalistanbul'un Türkiye ekonomisini çökerteceğini de

hasbelkader bir memur olarak yada belediyede torpille işe girerek yada yandaş bir firmada çalışarak Türkiye gerçeğini göremeyiz... Türkiye her sene 50 milyar dolar açık veriyor demekki üretiklerimizle maaşlarımız arasında dengesizlik var üretmediğimiz halde haksız maaş alıyoruz . Kim bunlar? kimse o benim demeyecektir... herkes ben hakkımı alıyorum zaten diyecektir , okudum memur oldum , 20-25 yıl pirim ödedim 40-43 yaında emekli oldum sakattım devlet bana para verdi hakkım çünkü vs diyecektir ... fakat 50milyar dolar açığın bedeli bir gün ödenecek, ödettirecekler ! kimse haybeye para vermez çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Kasım 2018; 8:19:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• size ne abi? geçinen geçinir, geçinmeyen geçinmez. elalemin yaşamı sizi neden geriyor anlamadım.

geçenlerde de diğer evli konusunda birkaç evliye sataşmıştınız...

hayır yani evlilerle alıp vermediğiniz nedir sizin ben anlayamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 5 Kasım 2018; 8:57:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

evet tabiki alınan ücret yeterli değil ama geçinmek birazda insanın elinde olan birşey, birkaç kere daha burada örnekler verdim. annem ihtiyacı olmadığı halde hala tasarruf yapmaktadır ve elindeki imkanları tasarruflu kullanmaktadır. ama günümüzde bu pek öyle olmuyor. giydiğimiz kıyafetten tutun yediğimiz içtiğimiz yada buna benzer şeylerde kendimizi firenleyemiyoruz. ben hep diyorum insan rahata kolay alışır. tekrar söylüyorum asgari ücret yeterli değil evet ama elimizdek iimkanlara göre hareket etmediğimiz sürece bunun adı 10 bin olsada farketmez.

şöyle örnek vereyim. tabi çok örnek var ama 2000 li yıllarda bir şirkette çalışıyorum ornaın insan kaynakları müdürü emekli albay asker emekli maaşı var ve o zamanın şartlarında iyi bir maaş ayrıyetten çalıştığı yerdende o zamnın maaşına göre 3 bine yakın para alıyordu 1 çocuğu var ktü de okuyor ve biliyorsunuz çoğu yerlerde indirimli seçenekleri oluyor hatta birkeresinde onlarla bir ordu evine gitti yedik içtik ödenen miktarı görseniz gülersiniz neyse bu kişi hep sızlanıyordu yetişremiyorum yetişemiyorum diye :)

o sıralarda babam tek maaş işte yeni yeni bir kooperatif ile ev aldık birde gecekondu. şuan babam en son babam 3. evi aldı ama o kişi hala geçinemiyorum diyor yani bu birazda insanın elinde olduğunu düşünüyorum.

işin içine çocuk girince zor oluyor evet sıkıntılıda oluyor ve maaşların azlığını tekrar vurguluyorum ama madem maaşlar bu şekilde ise ona göre hareket etmek gerekmiyormu? yani imkanları ona göre ayarlamaya çalışmak gerekmiyormu? inanın üzülüyorum işe giderken her gün o demirlere asılan yada yada çöpten alıp demirlere astığım ekmekleri gördükçe inan çok üzülüyorum. benim 2 çift ayakabım olur biri yazlık biri kışlık ama bir arkadaş var erkek bu daha 100 çift ayakkabısı var halada alıyor netten

• Kredi kartı asgarisi ödeyerek :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 17:41:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.