Uzun ilişkiden çıktım , evlilik hayalleri vardı...Hayal ettiğim evlilik modeli... Balayı , sevişme , netflix dizileri , akşam romantik bir film. Tatiller de basit seyahat.Sabahları tatlı kahvaltı... Biz herkesten farklı ölene kadar bu şekil de hayat istyiordum sevdiğim insan ile... Evlilik bu değil mi ? Ben mi böyle düşündüm ? Evlenme niyetim ve adayım yok. O duruma gelirsem kendimi hazırlamak için soruyorum. |
Evli arkadaşlara net soru.

-
-
Maddi duruma bakar hepsi hocam,durum iyiyse herşey istediğin gibi olur dediklerini yaşarsın tabiki.Ama maddi durumun iyi değilse özel sektörde köle gibi çalışıyorsan evlilikden beklentilerini %50 düşür derim iki boğaza bakıcaksın ev kirası hanımın masrafları faturaları derken o pespembe evlilik hayalin nerde bu nerde diye sorarsın kendine :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: DH | equ*Maddi duruma bakar hepsi hocam,durum iyiyse herşey istediğin gibi olur dediklerini yaşarsın tabiki.Ama maddi durumun iyi değilse özel sektörde köle gibi çalışıyorsan evlilikden beklentilerini %50 düşür derim iki boğaza bakıcaksın ev kirası hanımın masrafları faturaları derken o pespembe evlilik hayalin nerde bu nerde diye sorarsın kendine :D
Hocam ev kira olmasa , 2 kişi geçinir mi ? Ben bekarım yalnızım ailem ile yaşıyorum. Sorumluluğum yok , dertlerim var fakat genel sorunlar. Kısaca omuzum da yük yok. Evlenince bir yük biniyor mu omuzlarına ?
Kalbiniz 2 kişilik , beyniniz de o şekil oluyor. Eve geldi mi ? başına bir şey geldi mi ? Otobüse bindi sorun yaşadı mı ? İlişkim var iken bunlar bende bir ağırlık yapıyordu. İti var uğursuzu var. Biraz saçma geldi belki...
İlişkiden ayrılıp depresyonu atlattığım da bi rahatlama geldi. Hayatta ki tek derdim kendimim. Bu sorumlulukları almaya değer mi ?
Yoksa işte bu benim kadınım bu benim ömrüm dediğin kadın için hepsi değer mi ? Yenge görmüyorsa formu sorun yok hocam
-
Ben bekarım hocam, o tamamen sana bağlı ama kafana takcağın çok şey olcak sorumlulukların olacak evi geçindirmen gerekicek faturaları ödeyeceksin evin ihtiyaclarını alcaksın lamba tamir ediceksin ev işi olcak usta bulup yaptırtcaksın yani bir sürü işe koşucaksın şimdi evdeki gibi sabahtan akşama yat akşamdan sabaha pc de otur markete gitmeye bile üşen durumun olmayacak erken yatim işe gidim akşam gelince yemek yiyim 2-3 saat hanımla tv izleyim dinleniyim sonra tekrar erken yat sabah iş var rutinin bu olcak :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: DH | equ*Ben bekarım hocam, o tamamen sana bağlı ama kafana takcağın çok şey olcak sorumlulukların olacak evi geçindirmen gerekicek faturaları ödeyeceksin evin ihtiyaclarını alcaksın lamba tamir ediceksin ev işi olcak usta bulup yaptırtcaksın yani bir sürü işe koşucaksın şimdi evdeki gibi sabahtan akşama yat akşamdan sabaha pc de otur markete gitmeye bile üşen durumun olmayacak erken yatim işe gidim akşam gelince yemek yiyim 2-3 saat hanımla tv izleyim dinleniyim sonra tekrar erken yat sabah iş var rutinin bu olcak :D
Hocam evli sandım işler değiştir şimdi
-
Evlenmeye gerek yok bunu görmek için hocam çevremizde her türden insan var zengin olanların evlilikleriyle olmayanların evliliklerini az çok gözlemleyebiliyoruz instagramdan :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: DH | equ*Evlenmeye gerek yok bunu görmek için hocam çevremizde her türden insan var zengin olanların evlilikleriyle olmayanların evliliklerini az çok gözlemleyebiliyoruz instagramdan :D
Cevap cüzdana bakar
-
Sana söyle söliyim aylık rahat bir gelirin yoksa asgari ücret yada az üstü maaşla çalışacaksan bu hayallerden vazgeç arkadaş %50 düşür demiş ben %90 düşür diyorum köle gibi çalışıp akşam eve gelip dinlenmek isteyeceksin hele ekstre mesai yaparsan dahada çok ha durumun iyi ise istediklerini bir nebze yaparsın bu devirde evlilik zengin işi ailenden bir destek gelmeyeceksen eşya düğün borcunu da hesaba kat her ay maaş nasıl yetecek diye düşüneceksin eşinde çalışacak 2nizin iş yorgunluğu stresi -
Karakter uyumuna bağlı daha çok. Bir de sosyal, ekenomik ve kültürel denklik önemli. Bunlar bir anda değişirse problemler baş gösterir. Yani önce ki hayatlarınız ile evlendikten sonra ki makas çok fazla açık olmamalı.
Uyum varsa boş boş yürümekten de keyif alırsanız, netflixe gerek yok.
Uyum yoksa iş katlanmaya döner.
Evli 2 çocuk babasıyım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12 yıllık evliyim evlilik aynen dediğin gibi olayı çözmüşsün sana uygun adayı bulursan şanslısın -
Amacı mutluluk olan bütün işlere hep ön yargılı bakmışımdır. Hayatın böyle mutlu mesut toz pembe geçeceğine inanıyor musunuz harbiden? -
quote:
Orijinalden alıntı: fblorenzo
12 yıllık evliyim evlilik aynen dediğin gibi olayı çözmüşsün sana uygun adayı bulursan şanslısınİstisnasın hocam , 12 yıl önce ki ile şuan ki dönem kötü
quote:
Orijinalden alıntı: ESER14
Karakter uyumuna bağlı daha çok. Bir de sosyal, ekenomik ve kültürel denklik önemli. Bunlar bir anda değişirse problemler baş gösterir. Yani önce ki hayatlarınız ile evlendikten sonra ki makas çok fazla açık olmamalı.
Uyum varsa boş boş yürümekten de keyif alırsanız, netflixe gerek yok.
Uyum yoksa iş katlanmaya döner.
Evli 2 çocuk babasıyım.Siz evlilikten zevk alıyor musunuz ? Evcil hayvan dahi 1 ton sorumluluk çocuk ve eş nasıl hissettiriyor ?
Önce kendin gibi birini bulacaksın, senin kafa yapında olan. O da senin gibi sevişme, netflix ve romantik filmler izleyecek kafada olmalı. Tam olarak kendi kafanda birini bulduğun zaman iyi anlaşıyorsun.
Tabii evlilik kuracağın kişinin huyu da önemli. Bazı insanların ailesinden gördüğü eğitim çok yetersiz olduğu için çok çirkef karakterlere sahip olabiliyor. O yüzden karakterli ve vicdanlı bir insan bulman gerek.
-
Evlilik tam olarak tarif ettiğin gibi kardeşim. Hatta ekleme yapayım; yeterince iyi olur ve uzun yaşayabilirseniz Gandalfla shire turu kazanıyorsunuz. Başarılar.
Benim beklentim ayaklarım açıkta kalınca gelip onu örten kız arkadaş. Ama ben yav herifin teki olduğumdan elimdekinin kıymetini hiç bilmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: timucinkaloriferSiz evlilikten zevk alıyor musunuz ? Evcil hayvan dahi 1 ton sorumluluk çocuk ve eş nasıl hissettiriyor ?
Alıntıları GösterBekarların hali pek mi iyi?
En azından bir tertip-düzen, bir disiplin oluyor. Hayat amacı oluyor.
Bazen çok mutlu oluyorsunuz, bazen 2dk yalnız kalmanın özlemini çekiyorsunuz. (Bazen kardeşinize bile katlanamazken hayatınıza ömür boyu bambaşka biri giriyor nihayetinde)
Sorumluluk kısmı bir zaman sonra rutine biniyor ve otomatikleşiyor.
Sıkıntı şu: 2 tarafta kendinden fedakarlık etmek zorunda kalıyor. Fedakarlık ne zaman katlanamaz seviyeye gelirse evlilik çatırdamaya başlıyor. Çünkü bu sefer öfke ortaya çıkıyor. Öfkeli insan kontrolünü kaybetmeye başlıyor ve saldırganlaşıyor. Bu noktada diğer taraf alttan aldı aldı, alamadı şiddetli geçimsizlik hatta fiziki şiddet ortaya çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayallere bak
Bu devirde aklı olan bekar yaşar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Maddi duruma bakar hepsi hocam,durum iyiyse herşey istediğin gibi olur dediklerini yaşarsın tabiki.Ama maddi durumun iyi değilse özel sektörde köle gibi çalışıyorsan evlilikden beklentilerini %50 düşür derim iki boğaza bakıcaksın ev kirası hanımın masrafları faturaları derken o pespembe evlilik hayalin nerde bu nerde diye sorarsın kendine :D |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X