Şimdi Ara

Evli arkadaşlar geçinebiliyor musunuz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
2
Favori
24.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
35 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • endoplazmik bir kulum kullanıcısına yanıt
    Konuyu ben açmadım 1.
    Okul cehaleti alır eşşeklik baki kalırBakınız LİNK
    Ayrıca arabam var,ulan ne haset insanlarsınız insanları küçük düşürücem diye içinizdeki tüm pisliği insanlara kusuyorsunuz allah sizin gibi hasetli,kıskanc,kazandığını kazanacağında gözü olan insanlardan uzak etsin,bu tiplerden hep uzak durmuşumdur vardı böyle birkaç arkadaşım hepsiyle kestim sohbeti.Daha baba parası yiyen arkadaşlar burda insanların kazandıklarına laf ediyor,sana düşmüyor güzel kardeşim sen önündeki ekmeği yemene bak milletin kazandığına laf söyleyecek kadar hak sahibi değilsin.

• Ülkenin kızları arap kültürüyle büyüdüğü için artık içimize işlemiş adetler..Kızla evlenmiyorsun sanki ailesiyle evleniyorsun. Anası babası kardeşi abisi hiç birinin derdi bitmez. Düğünde ailesine bilezik kıyafet vs al saçma sapan 1800 lerden kalma adetler...

Yabancı kızların ailesini ömründe 1 kere belki görürsün o kadar kültür var medeniyet var..Aklı başında olan bir erkek bu ülkenin kızları ile evlenmez net söylüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 19 Ekim 2018; 10:10:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 300 TL mutfak masrafı yazan olmuş ekmek soğan yiyor sadece herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FİT GYM

Sen önce bedellini yap gel kardeşim yaşın küçük.
    Kızıcak ne var anlamadım. Aile yardım etmese ne evlenebilirsin ne araba alabilirsin. Yoksulluk sınırı olmuş 5000₺. Ciddi ciddi yazmaya, anlatmaya gerek var mı

• şubat 2016'da evlendim. toplamda 22 bin tele borçla. 40 bin tele takımız vardı. temmuz 2016'da darbe girişiminden bir hafta sonra 1.05'den 120 bin tele kredi çekerek takı+kredi ile ev aldık. 51 taksit 3050 teleden. daha sonra sıkışınca 10500 tele daha ihtiyaç kredisi çektik. sanırım 1.22'den. 36 taksit 370 tele o da. küçük kredinin 9 taksiti kalmış. büyük kredinin 23 taksidi kalmış. toplam maaşımız değişse de 8500+ diyebilirim. (ek ders vs..) her ay az bi para koyabiliyoruz kenara. sosyal hayatımızdan boğazımızdan giyimimizden ödün vermeden yaşıyoruz. asgari ücretli tek maaşlının nasıl yetiştiğini düşünüp şükretmemiz lazım diyorum ama yabancı ülkelerdeki insanların bizim emeğimizin daha azına paranın ırzına geçtiğini düşününce lanet edesim geliyor.
    şirket arabası kullanıyorum. hafta sonu dahi kendi arabama keyfi binemiyorum. 2 ay da bir memlekete gezmeye giderken sadece. iç anadolu'nun ufak ilçelerini bilirsiniz işte ne sinema olur ne yemek yemek için fazla seçenek. Büyük şehirde yaşasam 3 misli ev kirası vereceğim ayrıca ulaşım ve eşimi işe bırakırken kendi aracımı kullanıyor olsam geçine bileceğimi sanmıyorum. 1 seneye kadar kredi kartı kullanmayan ben. şimdi ay sonu gelsin diye bakıyorum. haftada 1 kez ankara'ya gezmeye yemek yemeğe gidiyoruz. haftada 1 gece de ben bi iki kadeh bişiler içiyorum hepsi bu. böyle giderse bunları da yapamayacağız sanırım.
    50 lira gelen elektrik 95 lira gelmiş sabah sabah canım sıkıldı.
    Bedelliye baba parasıyla gidiyorsunya görende sanır kazandığı parayı bedelliye yatırıyor :D siz karşınızdakini eleştirirken neden iğneyi ilk başta kendinize batırmıyorsunuz ? gülünç ya,insan hayrete düşüyor sizin gibi insanları tanıdıkca.

Hayat şartları zor,gecinmek zor,Türkiyede sizin gibi insanlarla yaşamaya calışmak daha zor.2,500 maaşım azmış intihar etmeliymişim, adamdaki temenniye bakarmısın ne kadar rahat yazabiliyor yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 19 Ekim 2018; 10:41:59 >

Buraya yazıp kendilerini kandırıyorlar 1600 lira ile geçiniyorlarmış evden çıkmayın hiçbir hobiniz hayatınız olmasın geçinirsiniz tabi

Orijinalden alıntı: Larkin34

sen yasadığını mı sanıyorsun? Ayda kaç defa eşini dışarı çıkarıyorsun? Kaç defa sinemaya gidebiliyorsun. Eşinle hobiniz var mı ? Arabanız var mı ? (Arabayı lüks görenlere bu sefil hayat müstehak) Ayda kaç kg et tüketebiliyorsunuz? Manava gittiğinizde eşiniz ihtiyacınız olan şeyleri alabiliyor mu ? bunlar gibi 6-7 kalem daha sosyal yaşamdan yapman gereken şeyleri yazabilirim.

4 bin tl gelirinizle yaşamıyorsunuz sadece kıt kaanaat nefes alıyorsunuz siz ama yapacak birşey yok ama şunu aklına bir sok herkesin ailesi düğünü yapamıyor. Düğünü %90 evlenen kişi yapıyor ve bugun 1 ev dayayıp döşeyip kurmak + altınlar + düğün masrafları 60-70 bin tl den aşağı çıkamazsın ki o da evleneceğin kişinin anlayıslı olması gerekiyor.

Sırf esyalar 20 bin tlyi geçiyor. Düğün salonu olmuş 8-9 bin tl. 20 gramdan 5 bilezik alsan + set + gelinlik filan bu işi 60-70 bine bile kurtaramayabilirsin. Altınları da evlenir evlenmez eşinden isteyip bozduralım hayatımda diyemiyorsun.

Neyse daha fazla yazmayayım

Alıntıları Göster
    hocam, arkadaş zaten bahsetmiş , düzgün eş bulursanız diye

kendine uyan eş bulcan , o da ekonomik durumları görecek , düğün nişan olmayacak , sadece nikah işlemlerine ücret

sonra 2. elciden eşyaları temin etcen , bir süre idareliğine, durumlar ilerledikçe sıfırlarıyla değiştireceksin ...

• kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Borç biter mi ya babam 30 yıldır çalışıyor hala borçları bitiremedi. Siz büyür işe girer öderiz diyordu. biz çalışıyoruz borç 2 katı oldu :)

Peki sen birinin evlenip evlenemeyeceğini ya da askerliğini bedelli yapmasını utanılacak bir şey gibi ’bedellini yapta gel’ demeyi hangi hakla kendin de buluyorsun ? İnsanları nasıl baba parasıyla yaftalayabiliyorsun? Nasıl bir nefret kusmadır bu

Iq falan diyordun cevabını alınca simdi de cehalete çevirmişsin işi ama ben senin seviyene düşmeyeceğim. Konuyla alakalı güzel bir hikaye benden sana gelsin ;

Tüm eşekler köy meydanında toplandılar, tepindiler oynamaya başladılar. Yaşlı hasta bir eşek duvar dibinde düşünüyordu. Ona geldiler:

- Haberin yok herhalde, semercimiz öldü, dediler.

- Ne olmuş öldüyse?

- Artık sırtımız yara bere olmayacak, özgür olacağız

- Nasıl bir özgürlükmüş bu!

- Semerci olmayınca artık sırtımıza semer yapılmayacak, kırda bayırda istediğimiz gibi dolaşacağız…

Yaşlı eşek gülmüş:

- Şaşarım aklınıza... Bugün sevinçle tepineceğinize, aslında yas tutmalısınız. Bekir Usta iyi kötü sırtımızın ölçüsünü biliyor, bizi rahatsız etmeyecek semerler yapmaya çalışıyordu. Yarın bir acemi semerci getirirler, sırtınız yaradan kurtulmaz. İyisi mi siz semerciden değil, eşeklikten kurtulmanın yolunu arayın. Eşek kaldıkça, sırtınıza bir semer yapan bulunur.

İşin özü: Ne senin arkadas cevren beni ilgilendirir ne de benim önümdeki ekmek seni ilgilendirir. Kazandığın 3 kuruş parayla burda insan gibi yaşamak isteyenlere boş nasihat yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endoplazmik bir kulum -- 19 Ekim 2018; 10:52:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Ayda 300 TL mutfak masrafı yazan olmuş ekmek soğan yiyor sadece herhalde
    Merhaba

Mutfak 300-350 diye yazmıştım. Bana söylüyorsanız eğer "tl" demedim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 19 Ekim 2018; 11:5:9 >

* Sinema 2 kişi bilet 40 lira orada mısır kola ile 60 lira
    * Dışarıda orta seviye bir yerde yemek 2 kişi en az 100 lira
    * Eli yüzü düzgün apaçilerin olmadığı bir bar da 2 kişi en az 150 lira

Bu yazdığım her kalemi eşiniz ile ayda ''en az'' 2 şer kez yapmıyorsanız malesef evli falan değilsiniz kendinizi kandırmayın...

Ondan sonra gelipte buraya 1600 lira ile geçiniyoruz demeyin!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 19 Ekim 2018; 11:3:53 >
    Senin gibi baba parası yiyip odtü okuyorum,bedelliye baba parasıyla gidip,sen intihar et diyenlere cevap vermeyeceksem kendimi savunmayacaksam o zaman kendimi senin gibi ezik hissetmem gerekir.Siz yazdıklarınızı okumuyorsunuz sanırım ?. Türkçe kelimesinin T'sini küçük yazarak önce Türkçe öğremmelisin yazan sen değilmisin arkadaş konunun Türkçeyle ne alakası vardıda kafana küçük gelen organını kullanamadında bana bu cümleyi yazdın ? Karşında cocukmu var senin ? Ne sanıyorsunuz siz kendinizi ?

Neyse, çocukla çocuk olmamak lazımmış hep söylerlerdi.Gidip derslerine calış, büyü ,sonra bir işe gir baba parası yemeğe son ver,gel konuşalım.

İnsanlara boş nasihat yapan sensin,daha üni okuyan boş gezenin boş kalfası gelip burda bana boş yapma diye mesaj atıyor,insanlara bir faydan yok bari negatif düşüncelerinizi kendi hayatınıza saklayın.Nesiniz necisiniz anlamadım, arkadaş şu forumda böyle parazit tipler neden her konuda kendini belli ediyor.Neden sataşıyorsunuz insanlara ne geciyor elinize ? kendi kendinizi küçük düşürüyorsunuz sonra ağlıyorsunuz kızlar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 19 Ekim 2018; 11:23:27 >

• Ben ve eşim çalışıyoruz eve toplam 8-9 bin tl arası geliyor. Ev benim şu an araba alma arefesindeyiz. Ultra lüks olmasa da yeterince iyi beslenip gezip tozuyoruz arabayı altınlar ile alacaz. Ama kesinlikle bir birikiminiz yoksa ya da aileniz yardım etmiyorsa mümkün değil evlilikten gelen borçlar bitmez. Çok şükür evimi altınımı düğünümü ailem yaptı. Ve en önemlisi evleneceğiniz insan 👍🏽

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca konu başlığına aynı zamanda mutlu musunuz diye de eklemek lazım.
  • 2 yıllık evliyiz, eşimle benim gelirim aylık 12 bin lira. 3500 tl ev taksidi ödüyoruz ve bu süreçte araba alımını halledebildik. Gezme tozma ve para biriktirmeyi planlı bir bütçe ile halledebiliyoruz. Bunların hepsi bir yerde önemsiz ,en önemli şey sevdiğiniz ve güvendiğiniz bir eşinizin olması.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hawk1903

O maaşlarla geçinirsin evet ama doya doya et yiyemezsin, düzgün bir arabaya binemezsin, kıt kanaat yaşarsın. Çocuğun da senin gibi fakir bir hayat sürer.

Alıntıları Göster
    Lan bir bitirin artık şu saçma et muhabbetini ya dünyada tek amacınız et yemek mi? bu mu yani et yedin kendini lord sanıyorsun? ulan ayar oluyorum şu lafı da dilinize doladınız baydı artık et et et her evlilik, ekonomi, maaş hatta siyaset konusunda bile ''ama et yiyemiyorlar ama et hede hödö'' lan evlilik diyor adam çocuğum olacak bir şekilde geçiniyoruz falan filan çıkıyor senin gibi biri ''ÖMÖ DÖYÖ DÖYÖ ÖT YÖYÖMÖZSÖN'' lan kilosu ne kadar da millet et yiyemicek? carrefour da kuşbaşı kilosu 42 TL, dana sote 50 TL lan sigara olmuş 12-13 TL şu adam haftada bir gün et alıp yiyemicek mi? Allah aşkına şu saçma et muhabbetini de alın gidin şu forumdan siz harbiden kafayı yemişsiniz.

• Kendimden örnek veriyim bende..2500 gelirim var.1 oğlum var 9 aylık.

-Kira yok , kendi evim.

-400 tl kredim var.
    -150 tl cep telefonları ve internet
    -150 tl elektrik
    -80 tl su parası
    -750 tl bebek mama ve masrafları (aylık ortala)
    -500 tl hanıma maaş (sigarası ve şahsi harcamaları için ki her ay çoğunu market alışverişine verir)
    -25 tl apartman aidat
    -50 tl damacana su parası
    -60 tl aylık ekmek parası
    -4x70 : 2100 aylık pazar masrafı
    -kaldı 125 tl :) buda market..

Haa diceksiniz nasıl geçiniyorsun , hesap ortada geçinemiyoruz.O yüzden her ay içeri giriyorum, örnek kredi... Eğer şu kalemler ile bu konuda biz geçiniyoruz diyen olursa yalan söyler.
    Bu hesap açlık sınırıdır. Dışarı çıkmayız , yemek yemeyiz. haftasonu evdeyiz. Sadece yaşıyoruz. Hava ve su sadece.. Oğlan kreşe başlayınca hanıda çalışacak anca o zaman yaşamaya başlıyacağız.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.