Şimdi Ara

Evlerinde ADSL Paylaştıranlar Okusun Lütfen!!!ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün Konya telekomda Adsl bölüm sorumlusuyla görüştük.Apartmanlarda bireysel kullanıpta paylaştırmanın illegal olduğunu herkes biliyordur.Apartman yada site olarak adsl başvurusu aldıklarını vede bunu dağıtmanında legal olduğunu vede faturalandırmada bireysel kullanımla hiçbir farkının olmadığını söylediler.Şuanda da böyle başvurup kullanan siteler olduğunu belirttiler.Yani toplu kullanımın önü açılmış oldu.Bence mükemmel bir haber bu.Başvururken siteye ait telefon alınıp bu telefondan adsl dağıtımının legalleşmesi iyi bir gelişme.Minimum hız miktarı yada ücretlendirmede aynı bireyselle.İster 256 alın ister 2048.Bilgisayar kullanan komşularınızla site yönetimine bastırmaya başlayın derim.



  • Birisi bana bunun illegal olduğunu İSPAT EDEBİLİR mi?
  • sonuçta telekom paylaştırmanın kendisini aleyhine olmayacağını biliyor 10 daire 256k lık bir sistem değil çok daha büyük kapasiteli bir sistem kullanacaktır.
  • şöle düşün digiturkun war bütün apartmana daıtıosun die düşün yani bunu annamak bu kadar zor mu ispat edin diosun ,adamlar üzerine gitmio die abartıo millet
  • ya bırakın bunları adsl sağlıklı mı çalışıyor dağıtım yapılsa nolur yapılmasa nolurrr
  • quote:

    Orjinalden alıntı: surkent

    ya bırakın bunları adsl sağlıklı mı çalışıyor dağıtım yapılsa nolur yapılmasa nolurrr



  • haber için teşekkür ederim.
    aslında güzel bir haber.tahminime göre az kullanan bir apartmanda 512 epeyi giren olanda 1024 gerekir (10 daire için).yalnız burada şu sorular sorulmalı "herkes eşitmi yararlanacak ? adaleti biz mi sağlaycacağız yoksa Telekom mu? ".
  • quote:

    haber için teşekkür ederim.
    aslında güzel bir haber.tahminime göre az kullanan bir apartmanda 512 epeyi giren olanda 1024 gerekir (10 daire için).yalnız burada şu sorular sorulmalı "herkes eşitmi yararlanacak ? adaleti biz mi sağlaycacağız yoksa Telekom mu? ".


    eşit dağılma olmuyo. benim arkadaşlar ortak kullanıyolar apartmanda (521 kbps) ve arkadaş sürekli 60 kB civarı takılırken diğerleri sürünyo.. gerçi onlar genelde sörf yapıyolar ama olsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jxoch

    şöle düşün digiturkun war bütün apartmana daıtıosun die düşün yani bunu annamak bu kadar zor mu ispat edin diosun ,adamlar üzerine gitmio die abartıo millet


    Digitürk' ün bu konu ile ilgili iki tarifesi var. Biri ev kullanıcıları için, diğeri de site, apartman, cafe (Yani çoklu kullanıcı). Sözleşmelerinde hangi tarifeden üye olduğunuz açıkça belirtiliyor ve bu tarife üzerinden ücretlendiriliyorsunuz. Sözleşmeye dayanarak; aykırı hareketlerinizde Digitürk yaptırım uygulayabiliyor. Ancak TT ADSL tarifelerinde ve sözleşmelerinde, "çoklu kullanıma ayrı ücretlendirme yapılır" diye bir maddenin bahsini hiç duymadım. Olsaydı internet cafelere uygulanırdı.




  • Açıklamalar için teşekkür.
  • Bu sayede telekom paylaşım yapanlarınız izini bulmuş olacak ve ilerde zammı dayayacak.. Ben olsam yine bireysel alır ve paylaştırırım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Northern

    sonuçta telekom paylaştırmanın kendisini aleyhine olmayacağını biliyor 10 daire 256k lık bir sistem değil çok daha büyük kapasiteli bir sistem kullanacaktır.


    evet ne müthiş bir mantık.(8 kişilik apartman) 256*8=49*8=392 milyon toplu olunca 256*8=2048k=238 milyon 392-238=154 milyon. telekom 154 milyon az alınca aleyhine olmuyormu sence? sen git bi internet cafenin bi evle paylaştığını şikayet et de telekom 2 günde oraya gitmiyormu. yoksa aleyhine olmadığını biliyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 28 Şubat 2005, 18:33:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.