Şimdi Ara

Evleniyorum Max 5bin lira..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu yaz evleniyorum inşallah. Ocak ayından beri araştırıyorum beyaz eşyayı herkes birşey diyor kafam çok karıştı.
    Piyasadada çok fazla marka ve model var. Bir kişinin tavsiye ettiğini diğer kişi tavsiye etmiyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Max. 5000 lira bütçem var beyaz eşya için. En mantıklı seçimler sizce neler olur? Forumdaki konularıda uzunca okudum fakat kafam iyice karıştı.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar!

• öncelikle ve hayırlısı ile bir yastıkta kocayın diyorum,beyaz eşya derken neleri kast ettiğinizi belirtinde yorumlar buna göre gelsin,bir ev için gerekli beyaz eşyanın tümünü kast ediyorsanız,günümüzde çeşitli kampanyalarda yapılıyor,marka tercihinize göre fiyat araştınması yaparak yola çıkın bakalım, bu arada 5000 tl. ninde alım gücünü görmüş olun,hadi kolay gelsin
  • Beyaz eşya derken;

Buz dolabı
    Çamaşır makinası
    Bulaşık makinası
    Fırın
    Buna LCD Tv de ekleyebiliriz. bu seferde 5bin lirayı geçeceğini düşünüyorum. Tv için biraz daha ekleyebilirim.

Buz dolabında Sharp tavsiye ediyorlar hepsinide farklı markalar almak istemiyorum. Büyüklerde bunu söylüyor zaten hepsi bir olsun takım olsun diye.
    Gelin hanım özellikle buz dolabını grı renkte istiyor. Samsung tavsiye edenler var, fiyatlarıda uygun görünüyor ama hangi modellerini tercih etmeliyim bilmiyorum.
  • candoganın atasözü her marka herşeyi yapamaz, hepsini aynı marka alırsanız başınız agrır.
  • Peki farklı markalar alırsak tavsiyeleriniz ne yönde olur?

Örneğin;

Çamaşır makinası samsung şu model
    Buz dolabı Sharp şu model
    vs.

Tabi bütçeyide göz ardı etmemek lazım.
  • Bende bu yaz düğün yapacağım. Bizim adetlere göre buzdolabı ve televizyonu erkek tarafı, geri kalanını kız evi alır. Biz de televizonu sonraya bıraktık. Buzdolabında Sharp'a karar kıldım. İnox alacağım. Netten alacaksan bir kaç kişi ile indirim yapabiliriz.150-200 milyon daha aşağı...Benim alacağım model Sharp SJ-PT69-HS. Ayrıca tavsiye de ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewre -- 4 Nisan 2010; 23:50:22 >
  • Hasbel kadar tavsiye benden sana;

Samsung Rt-62udew buzdolabı----) 1300 tl
    Samsung WF-8700LSV çam. mak.----) 900 TL
    Samsung le-40B530 Full HD Lcd Tv---)1600 TL
    Top: 3800 Tl
    Bunları samsungdan alabilirsin bütçene büyük faydası olacktır fiyat ve özellik olarak çok üstün özellikleri var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100bin TL Civarı Laptop
    10 ay önce açıldı
    30.000 liraya araba tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, Allah bi yastıkta kocasın.Bende senin gibi bu yaz evleniyom ve aşağı yukarı bütçem senin kadar.

Buzdolabında Sharp(SJPT-69R-HS İNOX 555 lt- 1850 TL) yada Samsung düşünüyom ama dün bi Simens bayi ile konuştum buzdolabı olarak Sharp alacam dedim 'Sharp artık Çine kaydı üretimde' diye söledi bana.Bunun yalan yada doğru olduğunu bilmiyorum,birileri bizi aydınlatırsa sevinirim.

Çamaşır,bulaşık ve fırın olarakta ya simens yada bosch düşünüyom.İkisininde sahibi aynıymış

Bulaşık(iki programlı) ve fırında(turbo-4 göz gaz) en ucuz olanı almayı düşünüyom.Buzdolabı ve Çamaşır makinasını iyi almak istiyom.

Çamaşır Makinası Bosch WAE2026GTR yada Simens WM10E26STR modellerini düşünüyom.ikiside 6 kg ve aynı gibi geldi bana.

Tv olarak LG 8000 serisi 32' yada LG 4000 serisi 37' düşünuyom.

Tabi bu yazdığım marka ve modellerin ne yedek parçası,ne servisi nede kullanışlığı hakkında hiçbir fikrim yok.Bilenler varsa aydınlatırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: recosir

Hasbel kadar tavsiye benden sana;

Bunları samsungdan alabilirsin bütçene büyük faydası olacktır fiyat ve özellik olarak çok üstün özellikleri var.

BOSH Was20361---1.200 TL Çamaşır makinası.
    Sharp SJ-PT69R---1.700 TL Buz dolabı

Toplam:4.500 TL

Verdiğiniz modelleri biraz forumdan araştırdım tavsiyeler yukarıdaki verdiğim gibi oluyor. Toplam 4.500 TL oluyor. Daha bulaşık makinası ve fırın dahil değil. Tavsiyelere baktıkça bütçe artıyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekan07Vatan21

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, Allah bi yastıkta kocasın.Bende senin gibi bu yaz evleniyom ve aşağı yukarı bütçem senin kadar.

Buzdolabında Sharp(SJPT-69R-HS İNOX 555 lt- 1850 TL) yada Samsung düşünüyom ama dün bi Simens bayi ile konuştum buzdolabı olarak Sharp alacam dedim 'Sharp artık Çine kaydı üretimde' diye söledi bana.Bunun yalan yada doğru olduğunu bilmiyorum,birileri bizi aydınlatırsa sevinirim.

Çamaşır,bulaşık ve fırın olarakta ya simens yada bosch düşünüyom.İkisininde sahibi aynıymış

Bulaşık(iki programlı) ve fırında(turbo-4 göz gaz) en ucuz olanı almayı düşünüyom.Buzdolabı ve Çamaşır makinasını iyi almak istiyom.

Çamaşır Makinası Bosch WAE2026GTR yada Simens WM10E26STR modellerini düşünüyom.ikiside 6 kg ve aynı gibi geldi bana.

Tabi bu yazdığım marka ve modellerin ne yedek parçası,ne servisi nede kullanışlığı hakkında hiçbir fikrim yok.Bilenler varsa aydınlatırsa sevinirim.

Çamaşır makinasını Was serisi tavsiye ediyorlar ve orjinal alman malı olduğunu söylüyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum

• quote:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, Allah bi yastıkta kocasın.Bende senin gibi bu yaz evleniyom ve aşağı yukarı bütçem senin kadar.

Sharp buzdolapları Tayland malıdır. Üzerinde de yazar. Embraco marka ekovat(motor) kullanırlar. Siemens yerli buzdolapları ile kıyaslanamayacak ölçüde kalitelidir. Siemens bayisi kendi malını satmak için öyle demiş.

Siemens ve Bosch'un aynı olması gibi Profilo da aynıdır. Siemens ve Bosch'un en alt seviye modellerine vereceğiniz para ile Profilo'dan orta sınıf bir ürüne sahip olabilirsiniz.

Sanırım arayışınız gri veya inox ürünler üzerine.

Gümüş renk veya inox alacaksanız tavsiyem;

Sharp SJ-PT69RHS veya Samsung RL-62ZBPN 1750TL civarı diyebiliriz
    Çamaşır makinesi Profilo CM1221CGTR (950-1100TL civarı) Bahsettiğiniz Bosch ve Siemens ile aynı kasa, ancak 7kg kapasiteli, 3 boyutlu duşlama sistemli ve A++ enerji sınıfıdır ve 1200 devirlidir.
    Bulaşık makinesi Profilo BM4293 750TL civarı
    Fırın yerine de inox setüstü ocak ile midi/kombine mikrodalga fırın tercih edilebilir.

Beyaz düşünüyorsanız;

Samsung RL-62ZBSW 1500TL civarı (geniş bir buzdolabı olduğundan mutfak ölçülerine dikkat etmelisiniz)
    Çamaşır makinesi Profilo CM1000STR (Alman malı 8kg güzel bir model) 1100TL civarında
    Bulaşık makinesi Bosch SMS53M32EU veya Siemens SN25M232EU 1100TL
    Fırın Profilo FRS4010WML olabilir o da tahminim 750TL civarına temin edilebilir, yeni model olduğundan kesin bilgi veremiyorum (eski muadili FRM4801W)

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3_SpiRitLEsS

quote:

Orijinalden alıntı: recosir

Hasbel kadar tavsiye benden sana;

BOSH Was20361---1.200 TL Çamaşır makinası.
    Sharp SJ-PT69R---1.700 TL Buz dolabı

Toplam:4.500 TL

Verdiğiniz modelleri biraz forumdan araştırdım tavsiyeler yukarıdaki verdiğim gibi oluyor. Toplam 4.500 TL oluyor. Daha bulaşık makinası ve fırın dahil değil. Tavsiyelere baktıkça bütçe artıyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum.

16 03 2010 tarıhlı bosch Bosch HSV525121T marka Turbo fırın sıfır kullanmadım 780.00 tl ye aldım faturalı

http://www.bosch-home.com/tr/HSV525121T.html?source=search linki bu incele

sana bunu 600.00 tl ye bırakırım ıstedıgın sekıldede ode servis takana kadar da yardımcı olurum like.star@hotmail.com irtibat

• quote:

16 03 2010 tarıhlı bosch Bosch HSV525121T marka Turbo fırın sıfır kullanmadım 780.00 tl ye aldım faturalı

http://www.bosch-home.com/tr/HSV525121T.html?source=search linki bu incele

sana bunu 600.00 tl ye bırakırım ıstedıgın sekıldede ode servis takana kadar da yardımcı olurum like.star@hotmail.com irtibat

• Th3_SpiRitLEsS,

Forumumuzda, senin bütçe aralığın esas alındığında; en iyi tavsiyeyi verebilecek kişi candogan62 idi ve bence çok iyi bir set yazmış...

Umarım en kısa zamanda hayırlısıyla edinir güle güle kulallanırsınız...

Eşinizle mutluluklar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Sharp buzdolapları Tayland malıdır. Üzerinde de yazar. Embraco marka ekovat(motor) kullanırlar. Siemens yerli buzdolapları ile kıyaslanamayacak ölçüde kalitelidir. Siemens bayisi kendi malını satmak için öyle demiş.

Siemens ve Bosch'un aynı olması gibi Profilo da aynıdır. Siemens ve Bosch'un en alt seviye modellerine vereceğiniz para ile Profilo'dan orta sınıf bir ürüne sahip olabilirsiniz.

Çamaşır makinesi Profilo CM1221CGTR (950-1100TL civarı) Bahsettiğiniz Bosch ve Siemens ile aynı kasa, ancak 7kg kapasiteli, 3 boyutlu duşlama sistemli ve A++ enerji sınıfıdır ve 1200 devirlidir.
    Fırın yerine de inox setüstü ocak ile midi/kombine mikrodalga fırın tercih edilebilir.

Beyaz düşünüyorsanız;

Samsung RL-62ZBSW 1500TL civarı (geniş bir buzdolabı olduğundan mutfak ölçülerine dikkat etmelisiniz)
    Çamaşır makinesi Profilo CM1000STR (Alman malı 8kg güzel bir model) 1100TL civarında
    Fırın Profilo FRS4010WML olabilir o da tahminim 750TL civarına temin edilebilir, yeni model olduğundan kesin bilgi veremiyorum (eski muadili FRM4801W)

Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim candogan62.

Profilo markasına ön yargım vardı forum sayesinde aştım şimdi büyüklere anlatmam lazım inşallah ikna olurlar.
    Peki son olarak buz dolabını samsung mu yoksa sharp mı tercih edeyim? Sharp markasını hiç bilmiyorum burada satanda yok zaten.
    Gönlüm samsunga kayıyor görüntüsüde güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3_SpiRitLEsS

Merhaba arkadaşlar bu yaz evleniyorum inşallah. Ocak ayından beri araştırıyorum beyaz eşyayı herkes birşey diyor kafam çok karıştı.
    Piyasadada çok fazla marka ve model var. Bir kişinin tavsiye ettiğini diğer kişi tavsiye etmiyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Max. 5000 lira bütçem var beyaz eşya için. En mantıklı seçimler sizce neler olur? Forumdaki konularıda uzunca okudum fakat kafam iyice karıştı.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar!

ben geçen ay aldım vestel çeyiz kampanyasından 4. paketi buzdolabı,çamaşır,bulaşık ve hediye olarak 82 ekran lcd tv verdiler kredi kartına tek çekim 3650tlye aldım çokda güzel ürünler incele istersen vestel.com.tr den
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Beyaz düşünüyorsanız;

Teşekkürler Candoğan.Ama şöyle bişe var bu yazdığın fiyatları sıkı pazarlığa girebilirsek elde ederiz.Sen sanırsam istanbuldasın ondan böyle fiyatlar.Örnek olarak 1850 diyolar senin yazdığın Sharp buzdolabına.Ben antalyadayım bu fiyatlar için bayağı uğraşmam lazım.Belki internet sitelerinde vardır uygun fiyat ama ben internetten beyaz eşya alımından çekiniyom,belkide ben yanlış düşünüyorum.

• Mekan07Vatan21,

Bende Antalya'dan aynı buzdolabını edindim...

Güllük-Üçgen Mahallesinde ki spotçularda 1750-1850TL arası bulabilmen lazım fakat DüğünSezonu mantığıyla fiyatları yukarı çekmiş olmaları tabi ki muhtemel... Ben aldıktan sonra da ara ara uğrayıp fiyat soruşturması yaptım ona dayanarak yazıyorum...

Ama bahsettiğim gibi benim aldığım dönemde kapalı yoldaki Tacirl*r A.Ş. aynı ürünü (Sharp SJ-PT69R-HS);

Showroom'unda 2.999TL etiket ile sergileyip,

"Eski buzdolabını getirirsen 400TL indirim yaparız." deyip Buzdolabı yok cevabını alıncada "Farketmez sana yine aynı indirimi yaparız..." diyebiliyordu...

Bende buralı değilim, daha yeni geldim sayılır o yüzden araştırdıkça öğrendim fakat eğer epeydir Antalyadaysan daha iyi bilirsin; Kapl*n Ticaret ve Tacirl*r gibi firmalara bahsettiğim anlamda dikkat etmeni tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 13 Nisan 2010; 11:17:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Mekan07Vatan21,

Bende Antalya'dan aynı buzdolabını edindim...

Güllük-Üçgen Mahallesinde ki spotçularda 1750-1850TL arası bulabilmen lazım fakat DüğünSezonu mantığıyla fiyatları yukarı çekmiş olmaları tabi ki muhtemel... Ben aldıktan sonra da ara ara uğrayıp fiyat soruşturması yaptım ona dayanarak yazıyorum...

Ama bahsettiğim gibi benim aldığım dönemde kapalı yoldaki Tacirl*r A.Ş. aynı ürünü (Sharp SJ-PT69R-HS);

Showroom'unda 2.999TL etiket ile sergileyip,

"Eski buzdolabını getirirsen 400TL indirim yaparız." deyip Buzdolabı yok cevabını alıncada "Farketmez sana yine aynı indirimi yaparız..." diyebiliyordu...

Bende buralı değilim, daha yeni geldim sayılır o yüzden araştırdıkça öğrendim fakat eğer epeydir Antalyadaysan daha iyi bilirsin; Kapl*n Ticaret ve Tacirl*r gibi firmalara bahsettiğim anlamda dikkat etmeni tavsiye ederim...

Dediğinde haklısın T-una iyi araştırıp bakmak lazım.Kapalı yolda dediğin firma kuzenime indirip yapmıştı fakat K****n Ticarete gittim bulaşık-çamaşır-fırın 3 ünün toplam liste fiyatı 2.398 tl idi 2.200 e indirdi hemde peşin fiyat.Neyse biraz daha var benim almama olmassa alacağım zaman markayada karar verdikten sonra pm falan atarım sana müsait olursan bana marka ve model konusunda yardımcı olursun.

• Dostum bende forumda uzun araştırmalar yaptıktan sonra Candogan62 arkadaşımızın yardımlarıyla, Buzdolabı Sharp ve diğerleri Siemens olmak üzere bütün Beyaz Eşyalarımı edindim... Yalnız önerilen ürünler bütçeme ve spesifik isteklerime göre Siemens idi..

Antalya'da Siemens bayilerinin hepsini gezdim, hepsiyle peşin fiyatlar üzerinden pazarlık yaptım. Kapl*n bana bütün bayilerden en az 750TL fazla fiyat verdi şok ettiler beni... Zengin olup, parayı problem etmeden ürün felan seçmekle uğraşmak isteyemen insanları yanlış yönlendirip elindeki malları kakalamaktan başka bir şey yapan bir yer değil... Alanya şubesininde kapandığını göz önünde bulundurursak umarım bilinçli tüketicilerin artmasıyla biraz aklı başına geliyordur...

Ben 100. Yıl arkasında ki cadde de yeni yer değiştirmiş (sergi yeri büyüttüğü için mal getirtmek zorunda olan, dekorasyon gibi işlere yatırım yapan) bir bayiye denk geldim. İnan 3 kez felan tekrar yapılan pazarlıkla kredi kartına Tek Çekimle bütün hepsini candogan62'nin verdiği fiyatlara çok yakın edindim...

Senin durumunda bütçe (yani dillere pelesenk fiyat/performans) anlamında en iyi tavsiyeleri Candogan62 arkadaşımız verdiği için, ilgili ürünleri araştırmak adına bütün bayileri gezmeni tavsiye ederim...

İnan tüketicinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı, satıcılarda aynı şekilde yaşıyor ve bu anlamda kar marjlarını çok düşürerek sadece "mal getirtme kota"larını doldurmak için bile satış yapıyorlar...

Bu konuda tek dikkat etmen gereken satın aldıktan sonra ürünleri bu tür indirim yapan bayilerin dükkanlarında bekletmeyi tercih etmemek... Bu konuda bir çok uyarı ve kötü hikaye forumumuzda denk gelebilirsin...

Son olarak zamanın varsa bütçeni biraz daha artırmanı tavsiye ederim...

Edit: Bir kaç düzeltme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 13 Nisan 2010; 11:59:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.