Şimdi Ara

Evleniyorum. Adım adım harcamalar. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
647
Cevap
81
Favori
58.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abin de kabul etti öyle mi? Benim bildiğim mehir, bir kaç dal bilezik ister kadın imam nikahı esnasında kendini biraz koruyabilmek için boşanma gibi bir durum olursa. 50 bin nedir ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 18 Şubat 2018; 3:48:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne abi? cidden bu paraları göz göre göre veriyorsunuz yani
    valla gülesim geldi.
  • Orange. O kullanıcısına yanıt
    Bakire kadın aramıyorum evleniceğim insanın geçmişi beni ilgilendirmez ben mantık evliliği yapıcak birini arıyorum.

    Düğün,nişan,kına,takı töreni vs şeyler isteyen kadınlada hayatta evlenmem.

    Delinin biri yüzyıllar önceden böyle saçmalıkları ortaya çıkarmış diye neden bütün insanlık kendini bunu yapmak zorunda görürki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi parasını pulunu geçtim, peki her gün aynı yemeği yemekten sıkılmayacak mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oddie -- 18 Şubat 2018; 8:49:21 >
  • Hocam öncelikle Allah mutlu mesut etsin, hayırlı olsun diyeyim :) benim düğünde Temmuz gibi olacak İnşaAllah :) Fotografçı işini naaptın :) Ankara'da uygun bir fotografçı arıyorum bende dış çekim için :)
  • Ben de gelecek sene bu zamanlar istemeye gideceğim. Aşağı yukarı bu paraları gözden çıkarmıştım. Hatta siz bazı yerlerde uygun bile harcamışsınız.



    Evet 70-80 bin lira evlenmek için çok olsa da ülkede böyle. Avrupadaki gibi nikahı kıyıp beraber yaşamaya başlamıyorsunuz ev arkadaşı gibi. Adetler hayaller bu şekilde. Zaten düşününce gelen altınlar düğünün büyük bir kısmını karşılıyor. Düğünden sonra hemen gereksiz bütün altınları (bilezik dahil) bozdurup borçları kapatırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Eşin mantıklı çıksa ailesi çıkmıyor. Mutlaka o saçma uygulamalar uygulanacak herkes bilecek herkes görecek yoksa kendilerini huzur içinde hissetmiyorlar. Tamamen el alem ne der ve diğer herkes gösterişini yaptı bizim niye eksik olsun anlayışının güdümünde gerçekleşiyor olaylar.Olan akıllı mantıklı insanlara , heleki benim gibi düğün konser kalabalık gürültü patırtı sevmeyen suni mutluluklara kendini zorlamayan tipte insanlara oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik getiri-götürü hesabı yapıldığında gereksiz geliyor, hele ki çocuk seven bir tip değilseniz.
    Tanıdıklarımın çoğunun hayatı eşleri sayesinde kısıtlanmış durumda, çok monoton sıkıcı ve borç ödemekle geçen
    bir hayat yaşıyorlar. Bazen diyorum evlenmemekle ben mi yanlış yapıyorum diye, ama battıkları borcu, kaldıkları ek mesaileri
    ve yaşadıkları kısıtlı hayatı gördükçe diyorum ki ben buna katlanamam. Şu anki rahat hayatımı 4 kat sıkıcı ve zor bir hayatla değiştirmek
    demek bu. Millet çocuk sahibi olmak için buna katlanıyor, fakat ben çocuk sahibi olmak istemiyorum, çocukları da sevmiyorum zaten.
    O zaman neden katlanayım ki diyorum, bir de olur da boşanırsanız yasalarımız erkeğe zulüm ediyor nafakalar ile.
    Açıkcası kültürümüz ve geleneklerimizin getirdiği maddi külfet, akrabalarla çok içli dışlı olma zorunluluğu vs. de iyice soğutuyor.




  • @bi tylol hot içer miyiz : Eryaman botanik düğün salonu hocam.

    @kunglao : Her şeyi ben ödemiyorum hocam. nişan, kına, mutfak aletleri, bulaşık ve çamaşır makinesi kız tarafına ait.

    @sabbra : Neden bosch almayım hocam? Ne tür sıkıntılar çıkartıyor? Bir de beyaz eşya için marka ve model tavsiye eder misiniz?

    @Rajeesh : Mobilyalara tam karar veremedik ama fiyatlar çok da oynamıyor hocam. Ucuz mallar da gerçekten dandik oluyor. Bir de model beğeniyorsun, yok koltuk takımıyla uyumlu olacak, yok aynası füme olmayacak, yok çekmece kolunun rengi güzel değilmiş, yok berjerin rengi farklı olsun odanın içini boğmasın. Zor iş, çok zor!

    @FKILIC : Vakti zamanın gelince sen de seve seve harcayacaksın bu paraları hocam .

    @mcx : Şimdilik of fiyat hocam. Daha gelinlik vs. tomarla masraf var bekleyen :)

    @ouz1806 : Ağladığım falan yok hocam. Sonuçta burası insanların bilgi paylaşımı yaptığı bir forum ve eminim ki özellikla Ankara'da olan forum üyeleri için bilgilendirici bir konu oldu.

    @jervis : Özelden yazarsın hocam. Bu arada network'ten beleşe almadım. İndirimli aldım 1 sene önce ama şimdi kullandığım için yeni bir takım alma gereği duymadığım için beleşe geldi yazmıştım :)

    @netstat : daha harcamalar bitmedi hocam. gelinliği ıvırı zıvırı alınacak daha. İlayda cafede evlilik teklifi yapmıştım ama kına orada değil.

    @Eren Keleş : Aynen hocam. Pırlanta yüzük için Ulus kuyumcuları dahil birçok yeri gezdim. Optimum'dakiler hele tam bir kazıkçı. En uygun fiyatı Acity'de buldum. 0.13 karat ideali, tam bir f/p tekteşı. Tatlı ve börek alacaklar için gimat tatlıcılar sokağında müslümün yanındaki tatlıca favorim. 1 kg tatlıya 1 kg börek beleş veriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverktulu -- 18 Şubat 2018; 9:42:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso


    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10

    Bunları istemeyen bi kız varmıdır acaba hemde güzel ben sanmıyorum çünkü şöyle bişey var daha yeni konuşmaya başladığım bi kıza buluşalım dedim gel beni al diyo

    Daha yeni tanıştığınız kız gel beni al der, biraz beraber olursun sevgililer gününde iphone x ister, kış gelir kaz tüyü 800 liralık mont ister sonra evlenir boşanırsınız 100 bin + masraf bir yerlerine kaçar ve forumda ki tipler gibi herkesin evlenip boşanacağını sanarsın.

    Nerede piyasa kezbanı varsa onlarla takılan tiplerin sonu boşanma işte. 3 yıldır beraber olduğum kız arkadaşım ile daha 1 gün sevgililer günü kutlamadık, tanışma yıl dönümü vs. kutlamadık neden? çünkü birbirimizi gerçekten sevdiğimiz için böyle gereksiz ötesi keriz silkeleme günleri umurumuzda değil. Yeri geldi paramız olmadı boş boş dışarda gezdik yeri geldi yemeğimizi evde yedik dışarda yemedik yeri geldi maddi manevi birbirimize destek olduk iyi gün kötü gün demedik.

    Bu forumda ki tiplere kalırsan herkes evlenip kısa zamanda boşanacak ve karısına nafaka ödeyecek. Hayatında gerçekten iyi biriyle tanışmamış kamillerin tek avuntusu bu işte

    O kızla evlen dostum kacirma

    Dediklerindede haklisin millet kötüye denk gelince herkesi öyle sanıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

    Ben de gelecek sene bu zamanlar istemeye gideceğim. Aşağı yukarı bu paraları gözden çıkarmıştım. Hatta siz bazı yerlerde uygun bile harcamışsınız.



    Evet 70-80 bin lira evlenmek için çok olsa da ülkede böyle. Avrupadaki gibi nikahı kıyıp beraber yaşamaya başlamıyorsunuz ev arkadaşı gibi. Adetler hayaller bu şekilde. Zaten düşününce gelen altınlar düğünün büyük bir kısmını karşılıyor. Düğünden sonra hemen gereksiz bütün altınları (bilezik dahil) bozdurup borçları kapatırım

    Bu zamanda şartlar normal olarak düşünürsek ne zengin ne fakir olarak 50 biin ve altinda harcama yapani tebrik etmek lazim helal olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    Abinizin basina gelen mehir degil bildiginiz evlilik oncesi sozlesme olmus. Imza atilan bir belge var ise. Gerci bosanma durumunda sadece 50K TL verip konuyu kapatiriz diye bir sozlesme yapildiysa abiniz karli cikar bu isten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 18 Şubat 2018; 10:12:44 >
  • Şu paraları harcayıp evlenip başımı belaya sokucagıma,o parayı güney amerikalı insan tacirlerine yedirir,kendimi amerikaya kacırtır orda kaprissiz amerikalı avratlarla günümü gün ederek "evlenmeden"insan gibi yaşarım daha iyi....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi çok saçma degilmi ya 1 gün için okadar para harcamak tamam zenginden neysede ailelerinde bunu düşünmesi lazım o parayla daha mantıklı şeyler yapılabilir uzun vadede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formalitelerin bu kadar yüksek tutması tamamen gereksiz. Bunu normal karşılayan erkekleri anlıyorum tabii. Hayattan başka bir beklentileri olmadıkları için son olarak evlenmeyi karar verip tüm yatırımı buna harcıyorlar. Bir yere çakılıp kalma tarzında yaşayacaksalar harcamalar da bi o kadar artıyor.

    Evlilik buysa gerek yok. Böyle evlilik olmaz olsun. Benim yerime para basacak bir dangalak çıkar böyle erkek sürüsü olduğu sürece.
  • Eşinle kafanız uyuşuyorsa, mutlu huzurlu olacaksanız bu masraflar hiç bir şey. Çoğu gereksiz saçma eski adetler yüzünden ama yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudakiler neden sasirmis anlamadim. Evlenmek demek masraf demektir. Eger yasiniz kucuk degilse bunu zaten bilirsiniz. Bazi yorelerde toplumun adetlerine gore yapilan seyler vardir. Ucuk kacik istekler disinda mecbur karsilamak zorunda kalirsiniz burada mesajlardaki gibi karsi tarafa da efelenemezsiniz. Gorucu usulu oluyorsa baska. Masraflari esit olarak ikiye de bolseniz yine forum oluculerine gore miktar fazla cikacaktir. Bana kalirsa bir tarafi sıkıntıya sokmak yerine evlenen iki insanin isi gucu varsa onlar bu borcu esit olarak ustlenmeli yoksa aileler karsilamalidir. Allah tamamina erdirsin hayirli ugurlu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar masraf son derece gereksiz. Kendim için de asgari leri alıp, sonrasını zamanla halletmiştim.



    Daha yeni örnek, arkadaşımın baldızı evlendi. Söyle düğün olsun, böyle Nisan, söyle eşyalar, balayı, onlar bunlar. Herşey eksiksiz.

    Ki bu iki kardeşimiz 4 yıldır tanışıyor son 1 yıl da nişanlılar.





    Sonuç : evlendikten 1 ay sonra, kız ben boşanmak istiyorum hryacanim bitti dedi.. Oğlan evden ayrıldı. Yasal süre olan 1 yılın dolması bekleniyor..



    Özetle : manasız ve sizi yoracak harcamalar yapmayın. Heleki bunlar borç ile yapılacak ise kesinlikle büyük hata..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın belirtmiş olduğu masraflarda aşırı lüks bir şey yok. Orta seviye bir evlilik masrafı maalesef günümüzde bu civarda. Açıkcası kına, nişan, düğün vs.. gibi ekstra masrafları çok gereksiz gören birisiyim. Ancak ''elalem ne der?'' lafı kadar duvarları yüksek bir hapishane yoktur. İşte bu laf bir çok evliliğin problemli olmasına ve hatta evliliklerin bitirilmesine sebep veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.