Şimdi Ara

Evkur senetle araç satışına başlamış.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
24.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sedat Peker (bkz. mafya).
  • s... çok memlekette.
  • Bi zahmet bulaşmasın ayıplı falan satar uğraşamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CilginForumcu

Oha cok fazla degilmi ?

aynı şartlarda bankadan kredi çekseniz toplam geri ödeme 68.000 tl oluyor
    ama banakadan kredi çekemeyen ve illa bu aracı alacağım diyenler için tuzak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Faiz takıntılı muhafazakarları iyi silkeler bunlar. İyi girişim, iyi para getirir bence.

Faizi sadece muhafazakarların değil, tüm müslümanların takıntı yapması lazım

yani benim 10 bin liram 3. dünya ülkesi olmamızdan kaynaklanan enflasyondan dolayı seneye 9 bin liralık alım gücüne düşecekse,
    bunu önlemek için parayı bankaya koyduğumda 11 bin lira alırsam bu haram oluyor öyle mi?

siz nasıl değerlendiriyorsunuz paranızı merak ettim?

• Evkur'un sahibinin oğlu ile 7 sene aynı sınıfta okuduk. Gitsem kolaylık sağlar mı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

quote:

quote:

Faiz takıntılı muhafazakarları iyi silkeler bunlar. İyi girişim, iyi para getirir bence.

yani benim 10 bin liram 3. dünya ülkesi olmamızdan kaynaklanan enflasyondan dolayı seneye 9 bin liralık alım gücüne düşecekse,
    bunu önlemek için parayı bankaya koyduğumda 11 bin lira alırsam bu haram oluyor öyle mi?

Kimse 10.000 TL'nize 11.000 TL vermez. Banka veriyor. Bu da faiz oluyor. Ben altın alıyorum. Altın düşebilir de, düşmeyebilir de. Kısmet. Faiz'de kayıp olmuyor. Ama Faiz haram. Sizin bir takım gerekçeler sunmanız onu helal yapmaz.

Ne yapalım. Hüküm böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

quote:

quote:

Kimse 10.000 TL'nize 11.000 TL vermez. Banka veriyor. Bu da faiz oluyor. Ben altın alıyorum. Altın düşebilir de, düşmeyebilir de. Kısmet. Faiz'de kayıp olmuyor. Ama Faiz haram. Sizin bir takım gerekçeler sunmanız onu helal yapmaz.

Ne yapalım. Hüküm böyle.

ben de zaten banka bin lira zararımı karşılıyor diyorum, gerekçe sunmuyorum.
    bırakın artık bu faiz haram martavallarını, hangi fetvada öğrendiniz? kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.
    eskiden kar payı hikayesi vardı şimdi altın dolar euro bilmem ne oldu.
    bu ülke kısmetle yaşanacak olmaktan çıkalı çok oldu, bir şeylerin farkına varın artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

quote:

quote:

Ne yapalım. Hüküm böyle.

ben de zaten banka bin lira zararımı karşılıyor diyorum, gerekçe sunmuyorum.
    bırakın artık bu faiz haram martavallarını, hangi fetvada öğrendiniz? kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.
    eskiden kar payı hikayesi vardı şimdi altın dolar euro bilmem ne oldu.
    bu ülke kısmetle yaşanacak olmaktan çıkalı çok oldu, bir şeylerin farkına varın artık.

Ya şimdi konu dini tartışmaya dönmesin. Şimdi size faizin haram olduğuna dair bir sürü ayet ve hadis gösterirdim. Ama gerek yok. Çünkü siz olayı kafanızda bitirmişsiniz. Allah'ın hükmüne martaval diyecek kadar cüretkarsınız. Ben daha ne diyeyim. Bildiğiniz gibi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 22 Aralık 2016; 17:47:59 >

• 3 binlik telefonu senet sepet kredi ile 5 bine satıldığı bir ülkede çok tutar 50 binlik aracı 90 a satar ödeyemeyenlere haciz gelir satış yedi eminden devam eder :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 22 Aralık 2016; 17:58:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • paranın bir değeri vardır. tıpkı araba yada başka bir eşya gibi. kredi alırkende aslında siz parayı kiralamış olursunuz. ve bu kirayı ister ufak taksitlerle, isterseniz peşin geri ödersiniz. bunun herhangi bir zararı yok. bu konuda çekincesi olan insanlara bunun adı katılım bankacılığı olarak sunuluyor ki aslında buradaki mantık zerre farklı değil. tabi öyle görmek istiyorsanız farklı olmuş oluyor.

peygamberimiz zamanında banka yoktu ve banka tarzı bir algı söz konusu değildi. para yüksek faiz karşılığında tefeciler tarafından verilirdi ki buda haksız kazançtı ve etik değildi. yani kuranda faizden asıl kast edilen tefeci faizidir. faizin yasak olmasının nedeni budur. tıpkı peygamberimizin kazıklamaya karşı getirdiği tedbirler gibi.
  • Ev kur değil artık arabakur
  • Ha Passat almissin ha ev diyenlere göre bir konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    konunun dini tartışmaya dönmemesi için cevap vermemeniz lazım.
    Allahın hükmünü bazılarınız kar payı olarak adlandırınca haklı duruma düştüğünüzü mü sanıyorsunuz.
    geçin bunları geçin, siz herşeye %20 zam gelirken emekliye veya memura verilen %3 hangi hakkaniyete sığar ondan cevap verin.
  • quote:

Allahın hükmünü bazılarınız kar payı olarak adlandırınca haklı duruma düştüğünüzü mü sanıyorsunuz.
    geçin bunları geçin, siz herşeye %20 zam gelirken emekliye veya memura verilen %3 hangi hakkaniyete sığar ondan cevap verin.

Yüzde 3 diyon da 3500 tl maaş alıyor memur.yüzde 3 deyip ağlamayın ayıp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Yüzde 3 diyon da 3500 tl maaş alıyor memur.yüzde 3 deyip ağlamayın ayıp.

o rakamı paraymış gibi görmeniz gerçekten de içler acısı.
    sizi buna alıştıranlar utansın diyecem de onlarda da o yüz yok.
    dipnot ben memur değilim.
  • EVYIK
  • bankadan faydalanamayanlardan faydalanan tefeciler. insana bankayı masum gösterecekler iyi mi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagen Polo 1.4 TDİ Comfortline Otomatik Vites 2016 Model
    65.000,00 TL
    Vadeli Fiyatı : 27.000 TL Peşinat / 24 Ay Vade / Aylık 2.500 TL =
    87 000 TL

OHA
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.