Şimdi Ara

Evinize Tesisatçı Çağırırken Çok Dikkatli Olun [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 Temmuz günü başımdan geçen olayı anlatacağım. Ben düştüm siz düşmeyin arkadaşlar. Konuyu okuyan hukukçu olursa bununla ilgili nasıl bir hareket izleyebileceğimi söylerse sevinirim.

Elektrikçi arıyordum googleda. Aradığım her elektrikçi meşguldü. Sonunda altta vereceğim elektrikçi ( kurumsal bir şirketmiş ) geleceğini söyledi. Saat 13:30'da aradım, 15.30'dan sonra gelecekseniz gelmeyin dedim, 16:45'de geldiler. Bu süreye kadar 3-4 defa aradığımda "Elimdeki iş bitti yoldayım şimdi abi" cevabını aldım sürekli. Ankastreden eve kablo çekilecekti. 16:45'te geldiklerinde direk kabloyla çıkıp binaya girdiler. Halbuki kablolamaya gerek olup olmayacağı da aşikardı ki gerek de yokmuş. Olayın iç tesisatla uzaktan yakıntan alakası yok. Ankastrede eleman eline ampermetre alıp kabloya dokundurup bütün soketlere temas ettirdi ve "Sinyal zayıf, kablo çekmek lazım" dedi. Bu sorun varken türk telekomdan gelen bir sinyal yok. Yani külliyen yalan söylüyor eleman. Gelmeyen sinyalin zayıf olduğunu nerden anladı ? O an çabucak bitsin de kurtuliyim kafasıyla bunları hiç düşünmemiştim. "İstemiyorum iç hatta bağla bi bakalım" dedim. "Olmaz kablo çekmek lazım" dedi. Tamam dedim bi kere çektiririz 100 lira veririz hem sağlam olur kafasındayım. Çıktık yukarı saldılar kabloyu ( 4. katta oturuyorum ). Kabloyu çekerken aşağı ayakkabımı düşürdü, özür bile dilemedi, sabır çektim. Kablo hakkında bilgi istiyorum cat5 mi cat6 mı diyorum "fiber kablosu bu sen takma kafana kuardeşim" diyor. Evin içine rezalet bir kablolama yaptılar, üstüne üstlük uyarmama rağmen ankastrede evin iç tesisatına giden sokete bağlantı yaptılar ki ben bi daha türk telekomdan ekip çağırmak durumunda kaldım. Bir de " Yav bu türk telekomdan geliyor türk telekomdan, alttaki senin evine gidiyor " diye sesini yükseltiyor. Sabır... Neyse öyle böyle kurtulduk dedim.

Şimdi asıl olay. 2 kişiler. Biri salonda kabloların başında, diğerini ödeme yapmak için odama çağırdım. Hesapladı " 55 METRE KABLO + " dedi "55 metre kablo 4. kattan ne diyosun sen ? " dedim; kendi evimde, kendi odamda üstüme yürümeye başladı " Gel ölçelim gel ama 1 metre fazla çıkarsa alırım bak senden parasını " diyerek. Şimdi olay şu, evde annem var, içerde bu adamın arkadaşı var. Ben bu adamla kavgaya tutuşsam diğer eleman içeride anneme zarar verirse ne olacak ? Sonuçları ağır olmasın, para mı can mı diyerek 215 lira kablo, 75 lira işçilik parasını verdim yolladım. TOPLAM 290 LİRA 3. sınıf telefon kablosu arkadaşlar. Rezil işçilik, rezil kominikasyon ve dolandırıcılık. Standart bir binada her kat 3 metredir. 4. kattan ankastreye bodrumu da hesaba katarsak 3x5=15 metre eder. Ankastreye kadar 3 metre gitmiş olsun diyelim. Evde de 5 metre gitsin. 23 metrelik kablo oldu bana 55 metre. Ertesi gün geri aradım şirketi para iadesi istedim haksız yere alınan. Hepsini de istemiyorum. Müşteri temsilcisi 30-45 dk içinde arayacağını söyledi aramadı.
    2 gün sonra yine aradım telefonu açan eleman benim evime gelen eleman. Kendisini şirketin müdürü olarak tanıtıp saha elemanı olarak çalışmadığını söyledi ama yalan. " Kuardeşim buaak " diyişinden anladım. Cuma günü aradığım zaman müşteri temsilcisi şirket sahibinin yurtdışında olduğunu söylemişti. Tabii telefonda saçma sapan konuşmaya başladı. Konum at diyor bana, elinden geleni ardına koyma diyor ahahaha. Bunun bende kaydı var. Kendi call centerlarında da kayıtları varmış daha önceki konuşmamda söylemişti müşteri temcilcisi.

Şimdi elimde odamda yaşananlara dair hiçbir kanıt yok. Ben savcılığa bu iddaalarla gitsem bir sonuç çıkar mı ?

Konunun açma nedenim : Ben bu şekilde dolandırıldım. Başkasının kulağına küpe olsun diye açtım bu konuyu. Ben kavga etmeyi bilen biriyim. Kickboks eğitimim de var. Gayet de kalıplıyımdır. Ama evde annem varken, elemanın arkadaşı bi alet dolusu ekipmanla yan odadayken onun can sağlığını tehlikeye atamazdım. Siz siz olun evinize elektrikçi, tesisatçı çağırırken çok çok dikkatli olun arkadaşlar.

Firmanın sitesi :http://istanbulacilelektrikci.com

Bu firmayı evinize çağırmayı mı düşünüyorsunuz ? Hem paranızı hem hayatınızı tehlikeye atıyorsunuz. Dikkatli olun

• Geçmiş olsun kardeşim. Bizi de uyardığın için teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

Geçmiş olsun kardeşim. Bizi de uyardığın için teşekkürler.
    Eyvallah hocam. Aceleciğim yüzünden birikmiş paramdan oldum hem de böyle saçma sapan bi olay yaşadım. Allahından bulsunlar, şikayet edebileceğim bir merci varsa bu dünyada da cezalarını almalarını isterim
  • Geçmiş olsun, inşallah paranızı geri alırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu firmayı bilmiyorum ama tesisatçılar genelde fırsatçıdır

Atıyorum aslında alması gereken 40 TL , sana 50 TL 55 TL der , pazarlık yaparsan biraz iner

Yoksa cukkalıyor parayı

5 Tl lik parça takıyor , parça masrafı 15 TL diyor , işçilik 35 TL diyor
  • Delil yoksa suç yoktur.. İddialarla suc duyurusu yaparsan hiçbir sonuç çıkmaz hocam. Tepki vermek İcin gec kalmıssın. Senin evine iş için gelen adam sana yada annene zarar vermeyi goze alamaz bunun sonucunda biyerlerinden fitil fitil kan çıkacağını iyi bilir. Seni yemlemiş eleman biraz ustune gelip, işe yaramış sende çekinmişssin zaten yapacak birşey yok artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin de hatan var, hadi neyse dersen o tipten alacağın hareket de bu şekilde olur. Okurken 4 kere mi ne tamam hadi neyse oyle olsun okudum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Bu firmayı bilmiyorum ama tesisatçılar genelde fırsatçıdır

Atıyorum aslında alması gereken 40 TL , sana 50 TL 55 TL der , pazarlık yaparsan biraz iner

Yoksa cukkalıyor parayı

İlk aradığımda da açan kişi " İşçilik için ücret alınıp alınmayacağı bakılır. Alınacaksa 50 lira alıyoruz " dedi. Bi de güven verici bir şekilde konuşuyor bir kadın koymuşlar oraya sen ustayla konuşmuyorsun. Gerçi ne ustası bu adamlara priz tamir et desen elektriğe çarpılır gider. O kadar bilgisiz ve deneyimsizler.

Firma demeye bin şahit zaten bunlara. 10 gün elektriksiz kalayım Türkiye'deki tek elektrik işi yapanlar bu kişiler olsun çağırırsam namerdim. Rezalet

• @hyuga kojiro haklısınız hocam geç kaldığım hakkında. Ama emin olun ben öyle şeyler okudum ki bu ülkede o an kafamdan sadece bu geçti. Ev boş olsa vallahi böyle olmazdı billahi böyle olmazdı olaylar.

@Patatos siz de haklısınız. Normalde her türlü tepki veririm çekingen biri asla değilim. O gün sadece bu işi halletmem gerekiyordu çünkü 1 haftadır evimde ne telefon ne internet vardı. Gına gelmişti. Hata ettim susmakla.
  • Bu kekolara pabuç bırakma

Sağlam bir arkadaşın varsa bu adamları tekrar evine çağırıp hadlerini bildiremez misin?
  • Evde tekseniz cagirmayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu kekolara pabuç bırakma

Sağlam bir arkadaşın varsa bu adamları tekrar evine çağırıp hadlerini bildiremez misin?
    Bir şekilde paramı geri alabileceğim bir senaryo varsa hukuksal açıdan, bunu yapmak haklıyken haksız duruma düşmek oluyor hocam. Varsa hukukçu arkadaş, bunları şikayet edebileceğim bir merci falan varsa yardımcı olsunlar gidip şikayet edeyim. Baro olur ne bileyim elektrikçiler derneği olur. Denetlenmelerini sağlamak bile kapatılmalarına yetecektir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KASNAKÇI

Bir şekilde paramı geri alabileceğim bir senaryo varsa hukuksal açıdan, bunu yapmak haklıyken haksız duruma düşmek oluyor hocam. Varsa hukukçu arkadaş, bunları şikayet edebileceğim bir merci falan varsa yardımcı olsunlar gidip şikayet edeyim. Baro olur ne bileyim elektrikçiler derneği olur. Denetlenmelerini sağlamak bile kapatılmalarına yetecektir diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    O parayı vermezler hocam asla

İntikam al hence bi şekilde

• quote:

O parayı vermezler hocam asla

İntikam al hence bi şekilde

Alıntıları Göster
    Valla görücez hocam vericekler mi vermicekler mi. Hayırlısı
  • Okurken ben sinirlendim size danışmadan iş yapmışlar ta baştan kovacaktınız elemanları sizde pasif kalınca üste çıkmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinJaus -- 20 Temmuz 2018; 1:33:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NinJaus

Okurken ben sinirlendim size danışmadan iş yapmışlar ta baştan kovacaktınız elemanları sizde pasif kalınca üste çıkmışlar
    Hocam sıkıntıdan o kadar daralmıştım ki 1 haftadır bu işlerle uğraşıyodum bitsin de kurtuliyim diye göz yummak gibi bir hatada bulundum. Keşke bulunmasaydım. Yüz verince astar istiyorlar işte.
  • Once kaymakamliklarda olan tuketici hakem heyetlerine durumu anlat. Onlar gerekenleri anlatirlar sana. Oradan devam edersin iste. Gecmis olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mediamarkt’an yaklaşıp 8 seneyi geçicek LED tv almıştık.Kurukum yapılacak denildi.Bekledik kurulum için iki kişi geldi.Yaptığı tekşey fişe takmak ve konstrast ayarlamak.

Uyduyu takalım dedim.Bu scart girişi olmayacağını dedi , kablo sarmal salladı bişeyler.Scart girişi adı söyledi , ne kadar dedik 60 tl , dışarıda 59 tl isterseniz dışarıdan alın.

Tabi alayı yalan.

• Hocam öncelikle cok gecmis olsun anneniz varken yaptiginiz olay tamamen dogru biraz dusunup hareket etmek lazim

Bu arada bu adamlarin hepsi mi bole yetkili servisler bildigin dolandirici olmus gecen bizde bulasik makinesinin arkasindan su geliyodu aradik geldiler kablora sıkıntı varmış dedi mavi bi kablo takti 50 lira aldi diyo bu orjinal kablodur ondan pahali bende neyse kalitesiz alip hep sıkıntı olacagina kaliteli alam dedim .ama hafta icinde ordan tekrar su gelmeye basladi bi daha aradik geldiler (gelen servisci bu sefer farkli) bakti falan kablo yu degistirmemiz lazim dedi bi sey demedim ilk adam dedi orjinal kablo takalim size bu kablolar dandik falan saka gibi :) dedim zaten kabloyu sizin yetkili servis takti ustune 50 lira aldi diyo yok bizde bu renk kablo uretilmiyo dedim ben orasini nerden bilim yetkili servis ara orayi ara derken hallettik bi şekil yenisini takti rahatladik dikkat etmek lazim harbiden yararli konu

Gecende anneannem lere buzdolabi servisi gelip garanti olmasina ragmen utanmadan 200 lira alip gitmiş uyaniklar yasli diye pislik yapiyolar bizde tuketici haklarına gittik aldik parayi geri baya sürmüştü 5 ay gibi ama olsun paradan cok onlara sinir olmuştum iyi oldu

• quote:

Bu firmayı bilmiyorum ama tesisatçılar genelde fırsatçıdır

Yoksa cukkalıyor parayı

hocam geçenlerde BBC Türkçe de takılırken.90'lı yılların Türkiyesi hakkında bir video izliyordum.Spiker ingiliz.Uzun yıllar Türkiyede yaşamış.Tanıyor biliyor bizim ülkeyi.İşte kapalıçarşıyı anlatırken burda mutlaka pazarlık yapmalısınız diyordu kendi vatandaşlarına.İşte anlattı anlattı esnafın tekiyle pazarlığa girdi.Atıyorum hediyelik bir eşya alacak.Esnaf o zamanın 80 lirasıyla ağzını açıyor.İşte spiker pazarlıkta ısrarcı oldu.Fiyatı 50 liraya kadar düşürdü.İşte sembolik olarak aldı hediyeyi.Sonrada esnaf şey dedi.Biraz daha zorlasaydın 30 liraya kadar inecektim dedi.Gerisini siz düşünün.

Konu sahibi arkadaşa da geçmiş olsun.Biz şimdiye kadar tadilat işlerinde hiç sorun yaşamadık çok şükür.Çünkü tanıdığımız elemanlar bulunduğu muhitlerde yılların adamları. O yüzden siz siz olun tanıdık dışında kimseye tadilat yaptırmayın.Ben de çok duydum ustalarla sıkıntı yaşayan insanlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.