Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.388
Cevap
159
Favori
1.635.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Profilo CM 801 KTR 800 almıştım ben de, 8 ay oldu memnun değilim. sıkma ayarı yok, program sayısı fazla ama kullanışsız.
    30-40-60-60 güçlü (ne demekse güçlü)..
    ve kıyafetleri yıpratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dereckfun -- 11 Ekim 2009; 21:51:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: zavzaga

    15 Sene sonra, "Made in Germany" Siemens Siwamat Plus 3403, çamaşır makinem arızalandı. Yetkili servis in demesine göre motorun kömürleri bitmiş. Tamir edersek masrafı 250-300 TL arası bir şey olur ve 1 yıl garanti veririz dediler. Buna mukabil yeni çamaşır makinesi almaya karar verdim. Gittim tekcarsi.com'dan 710,54 TL /11 Taksit e yine Siemens aldım. Modeli de WM08E160TR (800 Devir, 6 Kg). 3+ 4 Sene garanti(58 YTL)
    Bu beyaz eşya konusunda rahat olduğum kadar hiçbir şeyde rahat değilimdir. Bütçemi belirler, gider Siemens alırım. Ha zengin olsam gider Miele alırım o ayrı. Mühendislik ve hele hele motor dedin mi Almanların üstüne millet tanımam. Onun içün motoru olan ürünlerde daima Alman malı ararım.
    Aldım Siemensimi kafam rahat, çamaşırlar mükemmel yıkanıyor. Makina alacaksanız fazla düşünmeyin Siemens ürünlerinden birini alın derim. Müşteri memnuniyeti garanti!




    Bunlar nasıl servis anlamak mümkün değil gerçekten. Kömür 2 tanedir ve tanesinin fiyatı 2.5TL'dir. Alıştırma işlemi vs derken maliyeti 20-30TL'yi geçmez. Servisler parça onarımı yerine değişim yaptığından mı bu şekilde oluyor bilmiyorum ama umarım eski makinenizi atmamışsınızdır, yeniden düşük bir maliyet ile değerlendirebilirsiniz.



    Fabrika merkez servisi idi. Makinem hala duruyor. Eğer dediğiniz gibi çok düşük bir ücrete tamir edilebilecekse tamir ettirip köyde kullanabilirim. Zira 15 sene önce aldığım makine 900 devirken şimdiki 800 devir!?




  • 2.5 liralık kömüre 300 tl para istemek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zavzaga

    Fabrika merkez servisi idi. Makinem hala duruyor. Eğer dediğiniz gibi çok düşük bir ücrete tamir edilebilecekse tamir ettirip köyde kullanabilirim. Zira 15 sene önce aldığım makine 900 devirken şimdiki 800 devir!?

    Herhangi bir beyaz eşya tamircisi veya bobinajcıya motoru söküp götürebilirseniz çok ucuza makineyi çalışır hale getirmek mümkün. Yerinde hizmet olursa bedel biraz daha artar ama tabiki 300TL gibi bir rakamdan bahsetmiyorum Yetkili servis sanırım kömürler yerine motorun tamamını değiştirmek istemiş.
  • Yeni bir kurutmalı çamaşır makinası almayı düşünüyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Düşündüğüm marka ve modelleri şunlar:
    Samsung WD8704DJF
    veya
    Electrolux EWW 14791 W

    Bunları kullananların veya bilgisi olanların düşüncelerini öğrenmek isterim.

    Bu arada hali hazırda, kaç yaşında bilmiyorum ama 80'lerin ortasında annemim aldığı aeg lavamat 550 yi kullanıyorum, alet ısrarla ben hala hayattayım diyor. Arasıra su alması durmuyor, taşıyor veya su almamazlık ediyor, tekme tokat anlaşıyoruz; ama bıktım. Hem artık çamaşır asmak filanda zor geliyor veya vakit olmuyor. Ama benimki gibi hor kullanılmayan, aynı zamanda alınmış teyzemim ve amcamım aldığı çamaşır makinaları hala çalışıyor ve iyide(sorunsuz) çalışıyorlar. Acaba Electrolux'e devrolduktan sonra electrolux veya aegler eski aeglerin kalitesinde kaldılar mı, merak ediyorum. Electrolux kendi makineme bakınca daha kaliteli hissettirmekle beraber, samsung ta daha etknolojik hissi veriyor, ne dersiniz?

    Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.




  • valla kuzenin çocuğu olacak diye yengem hediye olarak ona kurutma makinesi almayı düşünüyordu

    siemensin 44e100tr makinesine karar kıldık belki 46s511tr de olabilir

    biri 700 lira diğeri 930 lira nakit

    ama düşündümde bu parayı vereceine yengeme çam makineside lazım

    kuzenin arçeliği yengeme verip ona kurutmalı bi çam makinesi alsak daha eyi olur

    bunu henüz yengeme açmadım

    piyasada en çok konuşulan modeller

    Samsung WD8704DJF

    Electrolux EWW 14791 W

    bunlar hem yıkama hem kurutma perf olarak hangisi daha mantıklıdır

    bide samsungun 7704 modeli var dartyde ama 1780 lira diyolar edermi o pray 1500 lere bulunabiliyor diğer samsung

    siz ne dersiniz acaba
  • Lg 1236 var.
    hem kurutma makinesi hem de çamaşr makinesi

    tavsiye ederim.

    http://www.biralisveris.com/x_lg-lg-f1236rdsa-gumus-12-kg-yikama-6-kg-kurutma-1200-devir-camasir-makinesi_22667.php?k_id=0&kn=

    kayışsız inverter motoru sayesinde sessizzzzzzzzzzzzzzzzz
  • yaw çok büyük oda be

    nereye sığdıracaklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    valla kuzenin çocuğu olacak diye yengem hediye olarak ona kurutma makinesi almayı düşünüyordu

    siemensin 44e100tr makinesine karar kıldık belki 46s511tr de olabilir

    biri 700 lira diğeri 930 lira nakit

    ama düşündümde bu parayı vereceine yengeme çam makineside lazım

    kuzenin arçeliği yengeme verip ona kurutmalı bi çam makinesi alsak daha eyi olur

    bunu henüz yengeme açmadım

    piyasada en çok konuşulan modeller

    Samsung WD8704DJF

    Electrolux EWW 14791 W

    bunlar hem yıkama hem kurutma perf olarak hangisi daha mantıklıdır

    bide samsungun 7704 modeli var dartyde ama 1780 lira diyolar edermi o pray 1500 lere bulunabiliyor diğer samsung

    siz ne dersiniz acaba




    Kesinlikle Electrolux' ü öneririm sattığım hiç bir üründen şikayet gelmedi şugüne kadar dün bi müşterim aradı bi şikayeti üzerine oda zaten yanlış kullanımdan şikayetçiydi bu sektörde Electrolux güvenilir markalardan biridir. Soru soranlar için yardımcı olabilirim, iyi forumlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yux[H]ell!cA -- 24 Ekim 2009; 14:44:42 >




  • yaw bu kurutmalı makine işinden vazgeçtik sanırım

    çünkü bide 90 litre su harcıyolarmış kurutmak için

    bide bi makine 4-5 saat meşguk olacak diğer tüğrlü birinde yıkarken daha sonra diğerinde kurutulabilir

    aslında bu su işi olmasa yine neysede 80-90 litre su tüketimi kurutma için çok gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan1

    Arkadaşlar o kadar para verdiniz aldınız şu özellik var bu özellik var peki tamamde bu özellikler cidden varmı yada siz kullanıyormusunuz bu özellikleri 1600 devirse niye 1600, kullanıyormusunuz yoksa komşununkinden daha devirli olsun diyemi aldınız, elektronik algılaması varmı yok be oda nemi diyorsunuz calgon kullanıyormusunuz yoksa aristonun 5 yıl giden parçasınımı aldınız calgon kullanmamak için, çamaşır makineniz evinizin neresinde benimki yatak odasında böyle absürd yere takılan makinesi olan varmı sesi ne kadar 7 mahalleyi ayaga kaldırıyormu kuruturken, hangi programda kaç kilo yıkıyosunuz sallamı diyorsunuz yoksa tartarakmı yıkıyorsunuz yumuşatıcının dogaya zaralı oldugunu biliyormusunuz, 100 program varsa makinede illede hepsini kullanıyormusunuz sizinki egimli kazanmı eski tipmi, 5 kilo kapasiteli makinede battaniye yıkıyarak makineyi katletmeye başladınızmı, evde en çok bayanlarmı yoksa erkeklerde eşlerine yardım ediyormu çamaşırda gerçi bir dügme çevrilecek yada basılacak ama maksat gönüller bir olsun,hangi deterjanı kullanıyorsunuz ariel,omomu dandik bir şey kullanıp bu çamaşır niye morardı diyormusunuz,sizin daha ariston ve lg nin deterjansız çamaşır yıkayan makinesinden haberiniz yokmu eletrik frekansı ile harikalar yaratıyor ama yurduma ne zaman gelir acep şimdilik yeter be gelsin ilginç arkadaşlar

    Merhaba..foruma yeni üye oldum.şöle bir göz gezdirdim ve katılma gereği gördüm.bende okuduğum diğer arkadaşlar gb 21 senelik arcelik 2200 model çamaşır makinası emekliye ayrılmışlardanım..şu an acil bir makina almam gerekiyor haliyle ,fakat benim için en başta tabiki fiyatıda önemli ama sonrasıda 2200 de kullandığm özellikler önemli mesela cok temiz yıkaması buruşuk cıkmaması,kısa programının olmasıdüzgün durulaması ve makinamın sağlıklı koşullarda kullanıldığında uzun ömürlü olması..hoş bizim modellerin elektrik sarfiyatı nedir şimdikilere göre bilemiyorum ama şu anda almak istediğim makinada o özelliğinin özellikle olmasını istiyorum enerji sarfiyatı en uygun ,en az 7kg lık,sıkma devri cokta önemli değil(sulu cıkacak kadar değil tabiiki)kurutma hiç gerek yok,kısa yıkaması olan,su taşmalarına kesilmelerine karşı önlemi bulunan hatta elektrik kesintilerinede,sıkmada alt ve üst komşularımı gece 12 dede kursam rahatsız etmiyecek olan ve tabiiki 2200 kadar temiz yıkayacak bir makina markası önerirmisiniz.fiyat konusunda bin lirayı geçmezse cok memnun olurum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seboo69


    quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan1

    Arkadaşlar o kadar para verdiniz aldınız şu özellik var bu özellik var peki tamamde bu özellikler cidden varmı yada siz kullanıyormusunuz bu özellikleri 1600 devirse niye 1600, kullanıyormusunuz yoksa komşununkinden daha devirli olsun diyemi aldınız, elektronik algılaması varmı yok be oda nemi diyorsunuz calgon kullanıyormusunuz yoksa aristonun 5 yıl giden parçasınımı aldınız calgon kullanmamak için, çamaşır makineniz evinizin neresinde benimki yatak odasında böyle absürd yere takılan makinesi olan varmı sesi ne kadar 7 mahalleyi ayaga kaldırıyormu kuruturken, hangi programda kaç kilo yıkıyosunuz sallamı diyorsunuz yoksa tartarakmı yıkıyorsunuz yumuşatıcının dogaya zaralı oldugunu biliyormusunuz, 100 program varsa makinede illede hepsini kullanıyormusunuz sizinki egimli kazanmı eski tipmi, 5 kilo kapasiteli makinede battaniye yıkıyarak makineyi katletmeye başladınızmı, evde en çok bayanlarmı yoksa erkeklerde eşlerine yardım ediyormu çamaşırda gerçi bir dügme çevrilecek yada basılacak ama maksat gönüller bir olsun,hangi deterjanı kullanıyorsunuz ariel,omomu dandik bir şey kullanıp bu çamaşır niye morardı diyormusunuz,sizin daha ariston ve lg nin deterjansız çamaşır yıkayan makinesinden haberiniz yokmu eletrik frekansı ile harikalar yaratıyor ama yurduma ne zaman gelir acep şimdilik yeter be gelsin ilginç arkadaşlar

    Merhaba..foruma yeni üye oldum.şöle bir göz gezdirdim ve katılma gereği gördüm.bende okuduğum diğer arkadaşlar gb 21 senelik arcelik 2200 model çamaşır makinası emekliye ayrılmışlardanım..şu an acil bir makina almam gerekiyor haliyle ,fakat benim için en başta tabiki fiyatıda önemli ama sonrasıda 2200 de kullandığm özellikler önemli mesela cok temiz yıkaması buruşuk cıkmaması,kısa programının olmasıdüzgün durulaması ve makinamın sağlıklı koşullarda kullanıldığında uzun ömürlü olması..hoş bizim modellerin elektrik sarfiyatı nedir şimdikilere göre bilemiyorum ama şu anda almak istediğim makinada o özelliğinin özellikle olmasını istiyorum enerji sarfiyatı en uygun ,en az 7kg lık,sıkma devri cokta önemli değil(sulu cıkacak kadar değil tabiiki)kurutma hiç gerek yok,kısa yıkaması olan,su taşmalarına kesilmelerine karşı önlemi bulunan hatta elektrik kesintilerinede,sıkmada alt ve üst komşularımı gece 12 dede kursam rahatsız etmiyecek olan ve tabiiki 2200 kadar temiz yıkayacak bir makina markası önerirmisiniz.fiyat konusunda bin lirayı geçmezse cok memnun olurum...



    hem en iyisi olsun hemde ucuz olsun nerde var öyle cihaz, bulursan bende alacagım, bir kere o fiyata sessiz çamaşır makinesi yok ya siemens IQ seisi alacaksın o sana uymaz yada miele alacaksın buda sana uymaz, arçelik LG serileri bile yıkamada sessiz olsada sıkmada sesli, 6 kiloyu aşan her makine sıkmada ses yapar, kişiye göre ses degişir deselerde ben sıkmada yan odada 1600 devirde sıkarken duymamalıyım mesela




  • 8144bj kullanıyorum evet yıkamada çok sessiz ama sıkmaya ilk başladığında ortalık yıkılıyor ama hızını aldımı yine ses seda yok

    birde su sesi çok rahatsız ediyor açıkçası

    makine ssesiz olduğu için su sesi çok fazla imiş gibi bi his oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seboo69


    quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan1

    Arkadaşlar o kadar para verdiniz aldınız şu özellik var bu özellik var peki tamamde bu özellikler cidden varmı yada siz kullanıyormusunuz bu özellikleri 1600 devirse niye 1600, kullanıyormusunuz yoksa komşununkinden daha devirli olsun diyemi aldınız, elektronik algılaması varmı yok be oda nemi diyorsunuz calgon kullanıyormusunuz yoksa aristonun 5 yıl giden parçasınımı aldınız calgon kullanmamak için, çamaşır makineniz evinizin neresinde benimki yatak odasında böyle absürd yere takılan makinesi olan varmı sesi ne kadar 7 mahalleyi ayaga kaldırıyormu kuruturken, hangi programda kaç kilo yıkıyosunuz sallamı diyorsunuz yoksa tartarakmı yıkıyorsunuz yumuşatıcının dogaya zaralı oldugunu biliyormusunuz, 100 program varsa makinede illede hepsini kullanıyormusunuz sizinki egimli kazanmı eski tipmi, 5 kilo kapasiteli makinede battaniye yıkıyarak makineyi katletmeye başladınızmı, evde en çok bayanlarmı yoksa erkeklerde eşlerine yardım ediyormu çamaşırda gerçi bir dügme çevrilecek yada basılacak ama maksat gönüller bir olsun,hangi deterjanı kullanıyorsunuz ariel,omomu dandik bir şey kullanıp bu çamaşır niye morardı diyormusunuz,sizin daha ariston ve lg nin deterjansız çamaşır yıkayan makinesinden haberiniz yokmu eletrik frekansı ile harikalar yaratıyor ama yurduma ne zaman gelir acep şimdilik yeter be gelsin ilginç arkadaşlar

    Merhaba..foruma yeni üye oldum.şöle bir göz gezdirdim ve katılma gereği gördüm.bende okuduğum diğer arkadaşlar gb 21 senelik arcelik 2200 model çamaşır makinası emekliye ayrılmışlardanım..şu an acil bir makina almam gerekiyor haliyle ,fakat benim için en başta tabiki fiyatıda önemli ama sonrasıda 2200 de kullandığm özellikler önemli mesela cok temiz yıkaması buruşuk cıkmaması,kısa programının olmasıdüzgün durulaması ve makinamın sağlıklı koşullarda kullanıldığında uzun ömürlü olması..hoş bizim modellerin elektrik sarfiyatı nedir şimdikilere göre bilemiyorum ama şu anda almak istediğim makinada o özelliğinin özellikle olmasını istiyorum enerji sarfiyatı en uygun ,en az 7kg lık,sıkma devri cokta önemli değil(sulu cıkacak kadar değil tabiiki)kurutma hiç gerek yok,kısa yıkaması olan,su taşmalarına kesilmelerine karşı önlemi bulunan hatta elektrik kesintilerinede,sıkmada alt ve üst komşularımı gece 12 dede kursam rahatsız etmiyecek olan ve tabiiki 2200 kadar temiz yıkayacak bir makina markası önerirmisiniz.fiyat konusunda bin lirayı geçmezse cok memnun olurum...

    Profilo CM1000CTR modelini inceleyebilirsiniz:




  • Miele wps 3824 kullanıyorum, calgonit(kireç önleyici) felan kullanmıyorum, servis kullanmanıza gerek yok dedi. Siz ne dersiniz? 4-5 ay oldu şimdilik memnunum.
  • valla biz 5-6 yıldır bıraktık o işi

    çünkü açıkçası istanbulda clgonit kullanacak kadar bir kireç yok suda

    anca kuyu suyu vs kullanırsan o zaman şart

    kardeşimin ankaradaki lojmanında kuyu suyu var gerçekten heryer kireç böyle bi yerde şart
  • Arçelik Full Aotomotic 2100 model çamaşır makinesini 1980 küsurlu yıllarda ilk çıktığında aldım,Kurutmada devamlı vede yükselen bir ıslık sesi çıkarıyordu,servis 3-4 defa geldiği halde sorunu çözemedi,bosch yetkili servis sahibi bir arkadaşım
    uzmanı olmadığı halde makine ile 3 gün uğraştıktan sonra sorunu buldu,beyinde iki kablo ters bağlanmış,yerlerin değiştirdi ve bu gündür o makina ilk günkü gibi çalışıyor,5 yıl önce yerine bir profilo aidım Arçeliği yazlığıma getirdim,burada da formunun
    zirvesinde çalışıyor.
    Arkadaşlar bunu ARÇELİK'i övmek için anlatmadım,ama bu makine cidden 4/4 lük çıktı,ama Arçelik ne çıkarttığı ürünler nede firma olarak (bence) 5 para etmez,çünki hiç bir zaman sattıkları mallarının arkasında olmuyorlar.İnşallah ARÇELİK yetkilileri
    bu yazıyı okur da alıcılarına karşı biraz da olsa duyarlı olurlar.
    Saygılarımla!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogel

    Arçelik Full Aotomotic 2100 model çamaşır makinesini 1980 küsurlu yıllarda ilk çıktığında aldım,Kurutmada devamlı vede yükselen bir ıslık sesi çıkarıyordu,servis 3-4 defa geldiği halde sorunu çözemedi,bosch yetkili servis sahibi bir arkadaşım
    uzmanı olmadığı halde makine ile 3 gün uğraştıktan sonra sorunu buldu,beyinde iki kablo ters bağlanmış,yerlerin değiştirdi ve bu gündür o makina ilk günkü gibi çalışıyor,5 yıl önce yerine bir profilo aidım Arçeliği yazlığıma getirdim,burada da formunun
    zirvesinde çalışıyor.
    Arkadaşlar bunu ARÇELİK'i övmek için anlatmadım,ama bu makine cidden 4/4 lük çıktı,ama Arçelik ne çıkarttığı ürünler nede firma olarak (bence) 5 para etmez,çünki hiç bir zaman sattıkları mallarının arkasında olmuyorlar.İnşallah ARÇELİK yetkilileri
    bu yazıyı okur da alıcılarına karşı biraz da olsa duyarlı olurlar.
    Saygılarımla!



    O makine zaten arçelik degil ki arkasını çevir orada metal bir etiket var onu oku, orada yazar siemens patenti ile üretilmişitir diye, arçelik firmasının böyle bir ürün yapabilecek teknolojisi yoktur olamazda.




  • ev elektroniğinde alman malından şaşmıcan arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper035

    ev elektroniğinde alman malından şaşmıcan arkadaş


    katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.