Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (714. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.385
Cevap
160
Favori
1.631.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 712713714715716
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam öneriniz için teşekkür ederim. Arçelik mağazasında eski makineye bir miktar indirim yapıyorlar diye biliyorum üstüne pazarlıkla 3500TL kadar çıkarsak bu civarda alınabilecek bir makine önerdiğiniz makineden daha uzun ömürlü mü olur ? Altusun servis hizmetinin Arçelik tarafından verildiğini biliyorum fakat emin olamadım.

  • Nastiew N kullanıcısına yanıt

    Altusla arçelik aynı mal kozmetik farki var sadece 3500 verdikten sonra arçelik yerine daha iyi makineler alinabilir internette beyaz eşya daha ucuz altus ya da grundig alip ek garanti yaparsaniz daha karli cikarsiniz ikiside arçelik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nastiew N kullanıcısına yanıt

    Bu bütçeyle Profilo'nun 9-10 Kg.'lık modellerini alabilirsiniz. Bu modellerin SilentPlus (inverter) motor ve 1200 devir gibi avantajlı yönleri var. Ayrıca yıkama performansı, tambur genişliği ve malzeme kalitesi olarak birçok markanın makinelerinden daha iyi cihazlar olduğunu da hesaba katmak gerekiyor.


    https://www.akakce.com/camasir-makinesi/en-ucuz-profilo-cga242x0tr-a-1200-devir-9-kg-fiyati,685653058.html


    https://www.akakce.com/camasir-makinesi/en-ucuz-profilo-cga252x0tr-a-10-1200-devir-kg-fiyati,835318104.html





  • Fenman kullanıcısına yanıt

    Profilo bosch ve siemens kadar kaliteli değil malesef yikama performansi da cok cok Iyi degil az suyla yikama yaptığı için çamaşırları yıpratıyor ayrıca rulman ve yay sesi var tamburu arçelik grubundan küçük.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 6 Aralık 2020; 19:45:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenman kullanıcısına yanıt

    yıkama perfonmansının ve sessizliğinin boschdan iyi olduğunuda hesaba katmak lazım 2 markayı seçerken :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Yıllardır şunu biliyorum ki, Bosch, Siemens ve Profilo'daki birebir aynı özellikteki modeller, donanım olarak vidasına kadar aynı (sadece dış görünüm farkı var). Tabii bu aynı olma durumu şirket politikasıyla yakın zamanda değiştiyse bunu duymadım ve bu bilgiyi gerekçeli şekilde sunmanızı isterim.


    2- Az suyla yıkayıp çamaşır yıpratması iddianıza dair teorik bilgiye dayalı bir antizetim yok; lakin bizdeki ve nişanlımdaki Profilo makineleri yıllardır kullanıyoruz ve çamaşır yıpratmaya dair belirgin bir durum gözlemlemedik (Profilo çamaşır makinesi aldırdığım tanıdıklarımdan da böyle bir şikayet duymadım). Tabii bu çamaşırların cinsi, yıkama sıklığı, kullanılan deterjan gibi parametrelere de bağlı olan göreceli bir durum sayılsa da iddianıza hak verebilirim.


    3- Rulman ve yay sesinin fazlalığı hususunda başka makinelere dair gözlemim olmadı ama fırçalı tip motorlu modeller için haklı olabileceğinizi söyleyebilirim (bizdeki fırçalı model ve sesi az sayılmaz); lakin nişanlımdaki SilentPlus (inverter) motorlu makinenin ses konusunda bir hayli iyi olduğunu iddia edebilirim (bir önceki mesajımda önerdiğim modeller de inverter motorlu zaten).


    4- Tambur büyüklüğü konusundaki farkı her model için savunamam ama yıllardır bu forumdaki farklı kişilerden okuduğum yorumlara göre, başka markanın x Kg. makinesine göre Profilo'nun x Kg. makinesinin tamburunun daha hacimli olduğuna dair genel bir teamül var. Ayrıca şu şahsi gözlemimi paylaşayım: bizim kışlıkta 7 Kg. Profilo ve yazlıkta 7 Kg. Altus var. Profilo'nun tambur hacmi, Arçelik grubu üretimi olan Altus'a göre daha fazla (göz yanılmasıyla bana öyle geldiyse bile daha az olmadığını iddia ederim). Tabii burada şunu da söylemek lazım; 9-10 Kg.'lık Profilo ve Altus modellerini yakinen görmediğim için bu yüksek kilogramlı modellerde hacim farkı Arçelik grubu lehine olabilir ama ben genel bilgime ve 7 kilogramdaki gözlemime dayanarak öyle olmadığı hissiyatındayım.


    Önemli not: Bu açıklamaları sizinle inatlaşmak, münakaşa etmek veya üstünüze gelmek adına yazmadım. Gerekçeli önerilerime yanıt olarak ileri sürdüğünüz karşı tezlere dair kendimce açıklama yapmaya çalıştım. Yanlış anlaşılma olmamasını rica ederim.





  • Fenman kullanıcısına yanıt

    Fazla uzatmadan kisa ve öz yazacağım.Bosch ve alt markasi profilo arasinda kalite farklari var annemde ilk çıkan serie 6 katogorisinde olan wat24460tr modeli var yillardir sorunsuz kullaniyor bende ise profilo cmg100dtr var arada ses farki var benim makinem senesini doldurmadan iki farkli ariza cikardi birisinde linkteki videoda ki sorun meydana geldi aski yaylari değişti sorun çözüldü ikincisi ise fabrikasyon hatasi yuzunden hortum çıkması sonucu evimi su bastı.


    Bosch grubunda program seçenekleri kısıtlı her programda makinenin kapasitesi kadar camasir yikanamiyor tasarruf adi altinda az su aliyor tam durulanamama temiz yikamama gibi sikayetler çok sikayetvar.com'a bakabilirsiniz.


    Bsh grubu cihazlarda çin mali rulman kullaniliyor bu rulmanda ses yapiyor özellikle yüksek sicakliklarda yapilan uzun sureli yikamalarda.

    Tambur konusuna gelirsen arceligin 8,9,10kg tamburlari daha büyük 7kg olani küçük onu kulvar dışı tutuyorum.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nastiew

    20 küsur senedir kullandığımız Arçelik çamaşır makinemiz bozuldu. 3000 TL civarında hangi makineyi önerirsiniz. Makine bozuk olduğu için kısa sürede almayı düşünüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    İnternet üzerinden alacağınız marka ve modele karar verin ve devamında yakınınızda bayii ile masaya oturun.
    Biz zamanında bsh idos 6 serisi home connect özelliği olan makineyi liste bayii nin bize teklif ettiği fiyatın 1000 tl altına satın aldik.

    Iyi forumlar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Evde eşyalar genel olarak Arçelik Beko ağırlıklı olduğu için öncelikle Arçelik bayisine gittik bazı modeller hakkında kötü yorumlar gördüm onlardan uzak durmaya çalıştım Arçelik 10124 D modeline karar verdik 3100 TL gibi bir fiyata aldık inşallah doğru bir karar vermişizdir..Çarşamba günü kurulum sonrası almayı düşünen olursa fikir verebilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nastiew

    Yardımlarınız için teşekkür ederim. Evde eşyalar genel olarak Arçelik Beko ağırlıklı olduğu için öncelikle Arçelik bayisine gittik bazı modeller hakkında kötü yorumlar gördüm onlardan uzak durmaya çalıştım Arçelik 10124 D modeline karar verdik 3100 TL gibi bir fiyata aldık inşallah doğru bir karar vermişizdir..Çarşamba günü kurulum sonrası almayı düşünen olursa fikir verebilirim.

    Hayırlı olsun. O fiyata nerden aldınız acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkarat B kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam. Sağlıkçı indirimiyle bayiden aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nastiew

    Yardımlarınız için teşekkür ederim. Evde eşyalar genel olarak Arçelik Beko ağırlıklı olduğu için öncelikle Arçelik bayisine gittik bazı modeller hakkında kötü yorumlar gördüm onlardan uzak durmaya çalıştım Arçelik 10124 D modeline karar verdik 3100 TL gibi bir fiyata aldık inşallah doğru bir karar vermişizdir..Çarşamba günü kurulum sonrası almayı düşünen olursa fikir verebilirim.

    hayırlı olsun ...  EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ 

    biz de aynı makinenin 9 kg. olanını aldık (9124d), 350 liraya +4 yaptırdık ...

    program sürelerini fazla uzatması dışında şimdilik memnunuz ...  EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ 





  • 2.5 yıldır bosch kullanıyoruz. Bizim oğlan düğmeleriyle çok oynuyor eğer bozmazsa uzun süre kullanırız. Gayet memnunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ

    bosch was20762tr 10 seneyi doldurdu

  • Merhaba arkadaşlar Profilo modellerinde Bsh siemens gibi Alman üretimi olan modeller var mı acaba? Var ise hangi modeller?

  • Arçelik 8144 bj


    martta 12 yıl dolacak


    2-3 defa arızası oldu


    en ciddisinde 7 yıl garantisinin bitmesine 1 ay kala tamburunda sorun oldu ve tamburu ve amortisörleri değişti


    diğeride 1 2 sene önce tahliye vanasımı ne değişti cüzzi bişey tutmuştu

  • 16 yıldır sıkıntısız ve tamirat yüzü görmemiş 6kg Bosch maxx WFL1611 kullanıyorum. EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ 

    Nereye kadar dayanacak, merak ediyorum EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ 

    Ayrıca, 14 yıldır BM olarak ise Miele kullanıyorum, o da ilk günkü gibi çalışıyor. EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 11 Aralık 2020; 13:33:23 >
  • Merhabalar bu konuya da uzun uzun okuduktan sonra Arçelik 9147 YCM almış bulunuyorum, yanlız makina köpük ve şeffaf naylonlu geldi sonradan yapılmış gibi değildi vakumluydu ama makinanın içi ıslaktı bana fabrikada test edilip gönderildiği için böyle olduğu söylendi yine de karşılaşan var mı diye sormak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leo80

    Merhabalar bu konuya da uzun uzun okuduktan sonra Arçelik 9147 YCM almış bulunuyorum, yanlız makina köpük ve şeffaf naylonlu geldi sonradan yapılmış gibi değildi vakumluydu ama makinanın içi ıslaktı bana fabrikada test edilip gönderildiği için böyle olduğu söylendi yine de karşılaşan var mı diye sormak istedim.
    Merhabalar. Evet tüm bulaşık ve çamaşır makineleri su alış verişi yaptırılarak deneniyor. O yüzden içerisinde su lekesi veya su görmemiz normal.
    İyi günler de kullanmanızı dilerim.
    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shopsiemens

    Merhabalar. Evet tüm bulaşık ve çamaşır makineleri su alış verişi yaptırılarak deneniyor. O yüzden içerisinde su lekesi veya su görmemiz normal.
    İyi günler de kullanmanızı dilerim.
    Saygılar.

    Alıntıları Göster

    Çok teşekkür ederim Serdar bey, beyaz eşya konusunda araştırma sürecinde sizinde bilgilerinizden istifade ettik. Selamlarımla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 712713714715716
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.