Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (336. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.458
Cevap
160
Favori
1.657.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EmRe2200

benim evimde zaten beko d 7122 m model çamaşır makinem var ben bu makineyi eski makinelere merakımdan dolayı aldım ve aslında iki makineye de alıştım şimdi alırsam yine ikinci el alıcam mesela arçelik 4500 sizce onu verip bunu almam mantıklı olur mu

Arçelik 4500 de 2200 ler gibi Siemens parçaları ile üretilmiş makinedir 1995 yılında 89 da aldığımız 2200ümüzü ananeme vermiştik ve 4500 almıştır Motor hariç Kazanı, amortisörleri, rulman, tambur hepsi aynıdır.2200 den tek farkı dış kasasının farklı olması, motorunun 2300 motoru ile aynı olması ve hız kartının olmasıdır Arçelik 2300 modelinin dış kasası farklı 1100 devir modelidir.Onuda alabilirsiniz ancak alırken şuna çok çok dikkat edin.Arçelik 4500 2 versiyon olarak satışa sunulmuş bir modeldir.94-95 yılındaki 4500 2200 ler gibi tekmelik kapaklıdır.96-97-98 model 4500 de sadece sol altta pompa kapağı vardır buna çok dikkat edin tekmelik kapaklı 4500 modelini almanızı öneririm sadece soldan pompa kapaklı olan model tekmelik kapaklıya göre biraz daha kalitesizdir.Kısacası Arçelik 4500 alabilirsiniz ancak Tekmelik kapaklı olanı alın derim sadece soldan pompa kapaklı modeli almayın.Tekmelik kapaklı model Siemens Lisanslı modeldir ve dış kasası ve hız kartı hariç tüm parçaları 2200-2300 parçaları ile aynıdır.Soldan pompa kapaklı olan modelin beyni, motoru, pompa motoru, amortisörleri, kazan ve tambur yapısı biraz daha kalitesizdir.Tekmelik kapaklı 4500 daha sağlamdır.Bulabilirseniz 2100-2200-2300-Tekmelik kapaklı 4500 ve 5500E den birisini alabilirsiniz.5500E modelinin 4500 modelinden tek farkı tam elektronik olmasıdır ancak fiyatı diğerlerine göre biraz daha yüksektir.

• forumlarda karşılaştığım şu "tekmelik kapak" neyin nesi?..
  • Tekmelik kapaklı (Siemens lisanslı)
    5 amortisörlü, Siemens Lisanslı, geniş kazanlı ve kasası daha sağlam model.

Pompa kapaklı (Kalitesiz olan seri)
    2 amortisörlü, gövdesi çabuk çürüyen ve daha küçük Arçelik tamburlu model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 3 Mayıs 2012; 18:37:48 >

• teşekkür ederim candoğan...

"tekmelik" ismi bana çok ilginç geldi...
    -----------------------------------------------

ek: siemens 14s763tr'nin kasa değişimi için servisten aranacaktık 1-2 gün içinde sözde, ama arayan soran yok henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 3 Mayıs 2012; 19:02:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _passenger_

arkadaşlar lg1479fds5 ile Bosch Was24461Tr arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz ? ya da bu ayarda başka ne önerirsiniz ?

candoğan hocam kalite olarak fark var mıdır aralarında ?
  • Candoğan beyin ve diğer arkadaşların yapmış olduğu yorumlara istinaden Bosch WAS20763tr markalı ürünü biraz önce Alalimbakalim adlı siteden satın aldım. Siparaşi bugun verdim eve teslim 12 ay taksitli fiyatı 1660 tl. Teslim aldığımda makinenin performansı ve site ile ilgili görüşlerimi yazarım. Ama bugun yaptığım tüm görüşmelerden alalimbaklim sitesinden memnun kaldığımı belirteyim.
  • Arkadaşlar şu linkte minik bir tartışma çıkmış durumda, özellikle konumuzun üstadlarını ve miele kullanıcısı gökoş'u bekliyorum konuya...http://forum.donanimhaber.com/m_60370073/mpage_1/key_/tm.htm
  • arkadaşlar bugün teknosadan samsung wf8802lsv çamaşır makinası yanında elektirik süpürgesi hediyeli 1069 tl ye aldım ancak çm makinası hakkında bi fikrim yok aslında simens 10s761 alcaktım son anda samsung aldım daha önce bu makinayı kullanan varmı görüşlerini bildirirse sevinirim
  • Bugun itibari ile Candoğan beyin tavsiyesi üzerine alalimbakalim internet sitesinden aldığım Bosch WAS20763TR çamaşır makinesi servis tarafından kurularak faaliyete geçti. Makine için ilk izlenimlerim ise kesinlikle sessizliği ve kullanım kolaylığı oldu. Menüsü gayet anlaşılır ve basit seçenekler ile sizi gayet iyi yönlendiriyor. Yıkama performansı beklediğimden daha da iyi. Şu an için verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum. Fiyat olarak alalimbakalim sitesinden 12 ay vadeli eve teslim kargo fiyatı dahil 1661 tl ye mal oldu bana.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, Bosch Home Professional I-DOS ları incelemek isteyenler aşağıdaki iki video ya bakabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 9 Mayıs 2012; 21:32:50 >

• Merhabalar.
    Buradaki yorumlar gerek İnternet üzerinde ki yorumlardan sonra WAS 20763TR yi almaya karar verdik.yalnız kampanya bitmiş ve fiyat yüksek.
    2 ay önce 1500 tl civarında olan bir makine 1821 tl ye çıkmış BOSCH bayiisi WORLDCARD a 10 taksit 1720 tl nin altına inmiyor.bir kaç yerde internetten YKB WORLDCARD a 10 Taksit 1600 TL ye buldum ama fiyat sizce nasıl?hala çalışan kötüde olsa bir makinemiz var acab diyorum 2-3 aylık sürede yeni güzel bir kampanya olur mu?Aşağıda iki tane link verdim buralardan alışveriş yapan varmıdır?Güvenebilirmiyim?Tekçarşı 25 tl kargo ücreti istiyor.
    Çok teşekkür ederim..
    iyi günler.

http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-2506-Bosch-WAS20763TR-Logixx-8-Kg-Camasir-Makinasi.html

• Selamlar,

Bizde Ariston AVL 105X var. 2003 yılında almıştık. Geçen seneye kadar sıkıntı yoktu. Geçen sene bi arıza yapmıştı, 2 ay önce pompa arıza yaptı, şimdi farklı bir arıza.

Son arıza için servis çağıracağım ama kararsızım.

Sizce tamir ettirsem, yine böyle sorunlar çıkarmaya devam eder mi ? Yeni makine almaya gerek var mı ?
  • Yaklaşık 15 senedir kullandığımız Arçelik 4100 çamaşır makinesi bugün sanırım bugün tamamen bozulmuş. Bu süre zarfında max 5-6 kere servis çağrıldığını düşünüyorum. 2-3 aydır son safhalarını yaşıyordu takır tukur sesler geliyordu, bozulmasını bekliyorduk. Dün daha yüksek seslerle içinde birşeyler olmuş fişini falan çekmişler hemen, çamaşırlar içinden alınmış. Bundan sonra da tamir edilmeden çalışmaz herhalde. Acilen yeni bir makine almamız gerekiyor. Bu konuda candoğan bey gibi tecrübeli kişiler olduğunuzu görerek sizlerden tavsiye almak istiyorum.

Maksimum 750 bütçemiz var. Fiyat performans olarak alabileceğim birkaç model önerebilir misiniz?

Bizde üç-dört günde bir çamaşır yıkanıyor sanırım
    annem yorgan, battaniye tarzı şeyler yıkamak istiyor, bu makinada yıkayamıyorduk. Kazanıdır, enerji tasarrufu, otomatik su belirleme sistemi gibi özellikleri, devir, rulman, amortisör ve gövde sacı kalitesi vs. konusunda tamamen size güveniyorum.

Profilo CM1001CTR yi önerdiğinizi gördüm. Ben de bunu düşünmeye başladım.

8 kg için alınabilecek aynı fiyata başka makine var mı?

Bu arada eski Arçelik 4100 makineyi nasıl değerlendirebiliriz? Satma vs. para etmesi bakımından.

Bu konularda yardımcı olursanız çok minnettar kalacağım. Çok teşekkrler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TaRanTuLa_MY

Yaklaşık 15 senedir kullandığımız Arçelik 4100 çamaşır makinesi bugün sanırım bugün tamamen bozulmuş. Bu süre zarfında max 5-6 kere servis çağrıldığını düşünüyorum. 2-3 aydır son safhalarını yaşıyordu takır tukur sesler geliyordu, bozulmasını bekliyorduk. Dün daha yüksek seslerle içinde birşeyler olmuş fişini falan çekmişler hemen, çamaşırlar içinden alınmış. Bundan sonra da tamir edilmeden çalışmaz herhalde. Acilen yeni bir makine almamız gerekiyor. Bu konuda candoğan bey gibi tecrübeli kişiler olduğunuzu görerek sizlerden tavsiye almak istiyorum.

Maksimum 750 bütçemiz var. Fiyat performans olarak alabileceğim birkaç model önerebilir misiniz?

Bizde üç-dört günde bir çamaşır yıkanıyor sanırım
    annem yorgan, battaniye tarzı şeyler yıkamak istiyor, bu makinada yıkayamıyorduk. Kazanıdır, enerji tasarrufu, otomatik su belirleme sistemi gibi özellikleri, devir, rulman, amortisör ve gövde sacı kalitesi vs. konusunda tamamen size güveniyorum.

Profilo CM1001CTR yi önerdiğinizi gördüm. Ben de bunu düşünmeye başladım.

8 kg için alınabilecek aynı fiyata başka makine var mı?

Bu arada eski Arçelik 4100 makineyi nasıl değerlendirebiliriz? Satma vs. para etmesi bakımından.

Bu konularda yardımcı olursanız çok minnettar kalacağım. Çok teşekkrler.

Seciminiz gayet iyi.Eski makinenizi spotcuya verebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bosch home sitesi dünden beri kapalı candoğan bey bu ay yeni b serisi çıkacak demişti belki yeni ürünleri ekliyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tozdemir05

Merhabalar.
    Buradaki yorumlar gerek İnternet üzerinde ki yorumlardan sonra WAS 20763TR yi almaya karar verdik.yalnız kampanya bitmiş ve fiyat yüksek.
    2 ay önce 1500 tl civarında olan bir makine 1821 tl ye çıkmış BOSCH bayiisi WORLDCARD a 10 taksit 1720 tl nin altına inmiyor.bir kaç yerde internetten YKB WORLDCARD a 10 Taksit 1600 TL ye buldum ama fiyat sizce nasıl?hala çalışan kötüde olsa bir makinemiz var acab diyorum 2-3 aylık sürede yeni güzel bir kampanya olur mu?Aşağıda iki tane link verdim buralardan alışveriş yapan varmıdır?Güvenebilirmiyim?Tekçarşı 25 tl kargo ücreti istiyor.
    Çok teşekkür ederim..
    iyi günler.

http://www.tekcarsi.com/urun/bosch-was-20763-tr-camasir-makinesi.aspx?ttype=Instalments#pt
    http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-2506-Bosch-WAS20763TR-Logixx-8-Kg-Camasir-Makinasi.html

Naptiniz alabildiniz mi?

• 1000 DEVİR MAKİNE İÇİN , YÜKSEK FİYATLAR..1700-1800..
    MADEM İYİ KÖTÜ ÇALIŞAN BİR MAKİNENİZ VAR, BENCE BEKLEYİN.
    ...........
    ÇOK ACİL LAZIMSA; 1200-1250TL CİVARINDA 1400 DEVİRLİ 6 Motion Direct Drive Motorlu LG F1481.
    http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3244-Lg-F1481TD-8-Kg-Camasir-Makinesi.html
  • Bende sizin gibi düşünüyorum bir kaç ay öncesine kadar 1400-1500 TL civarı satılan makinelerin kampanyalarının bitmesi ve fiyatın bu kadar yüksek olması beni geriyor...Şimdilik beklemedeyiz nasıl olsa takır tukur da olsa evde çalışan bir 3550 var...
  • Orijinalden alıntı: baberti

ek: siemens 14s763tr'nin kasa değişimi için servisten aranacaktık 1-2 gün içinde sözde, ama arayan soran yok henüz...

(not:23.04.2012'de teşhirden sıfır almıştım, arka ayakla ilgili sorun nedeniyle merkez fabrika servisinde kasa değişimi yapılmasını önermişti servis elemanı, bu sayede zaten yan tarafları çizik kasa da sıfırlanmış olacaktı...bazı sorular sordum, elemanın verdiği olumlu cevaplar üzerine kabul etmiştim, 2 hafta geçti, arayan soran yok, mesaj gönderdim, makinada ses artışı ve sallanma üzerine ikinciyi, sonunda üçüncüyü göndermiştim...)

3 defa iletişim formu gönderdim, kimse farketmemiş, son mesaj üzerine aradılar...
    ve yaklaşık 1 ay sonra servis geldi...

ancak;
    gelen elemanlar makinayı herhangi bir ambalaja sarmadan ve sabitleme vidalarını takmadan araca taşıdılar, hatırlattım ama "gerek yok" dediler...
    araç servis aracı değildi...siemensin servis anlayışı çok sıradan geldi bana...
    asıl mesele bundan sonrası...
    bekleyelim, görelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 22 Mayıs 2012; 18:46:53 >

• ayrıca,

her aşamada iletişim formu ile SİEMENS'e mesaj gönderiyorum...
    çünkü, markanın müşteri memnuniyetine verdiği önem çok önemli benim için ve bu tür mesajlarla hizmetlerin gelişeceğini düşünüyor(d)um...
    ancak mesajlara bakan bir elemanları yok sanırım...

daha almamız gereken çok mesafe var anlaşılan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 22 Mayıs 2012; 18:48:12 >

• 
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.