Şimdi Ara

Eviniz bu mini robot devriye ile güvende

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin kalıcı hale gelmesi özellikle çocukların evde kalması zorunluluğunu doğurdu. Çalışan ebeveynler için eve kalan çocuklar sıkıntı oluşturuyor ve bakıcı ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ya da evin büyük çocuğuna önemli bir görev düşüyor. Yine de her durumda evi sürekli izlemek şart.



    Scout nedir?



    Kickstarter üzerinde destek arayan Scout projesi evinde sürekli bir takip sistemi kurmak isteyenlere hitap ediyor. Avuç içine sığan minik bir oyuncak kamyon büyüklüğündeki Scout gece görüş destekli Full HD bir kamera ile donatılmış.



    Ayrıca Bkz.Nokia C10 ve C20 giriş seviyesini zorluyor



    Tekerlekleri her yöne gidecek şekilde tasarlanan Scout zamanlayıcı ile veya akıllı ev sensörleri ile tetiklenerek çalışmaya başlıyor. 24 saat devriye gezebilen robot Google TensorFlow üzerinden yapay zeka işlemlerini gerçekleştiriyor.



    Engelleri, evdeki kişileri ve hayvanları tanıyabilen robot istasyona dönerek otomatik olarak şarj olma özelliğine sahip. Ayrıca robotik kodlama platformu sayesinde kanca gibi ekstra askesuarlar da geliştirebiliyorsunuz.



    Uygulama üzerinden takip edilebilen Scout robotu sadece çocuklar değil evcil hayvanları olan kişiler için de ideal. Ürün 139$ karşılığında Haziran ayında dağıtıma başlayacak ve ihtiyacı olan miktarı kısa sürede topladı.






    Kaynak:https://www.kickstarter.com/projects/moorebot/scout-the-tiny-ai-powered-autonomous-mobile-robot-for-home







  • Evin içinde dolaşan bu gerizekalı şeye basıp düştüğümüzde kırılan bel kemiğimiz için de acilen ambulans çağırabiliyor ise kesinlikle desteklenmeli çok iyi bir proje.

  • aslında hemen hemen her eve lazım. devlet teşviği ile yaygınlaştırılmalı. özellikle de şiddete meyilli ebeveyn ve bakıcıların çocuklara yapmış oldukları zorbalıkları düşününce...

  • Sabit kameralarla evin her tarafını tam olarak izleyemiyorlardı. Bunla her tarafı iyice ne var ne yok, noluyo, ne bitiyo, her şeyimizi izlerler artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: versamaxx

    Sabit kameralarla evin her tarafını tam olarak izleyemiyorlardı. Bunla her tarafı iyice ne var ne yok, noluyo, ne bitiyo, her şeyimizi izlerler artık.

    Mikro kameralarla beynimizin içinede girecekler Eviniz bu mini robot devriye ile güvende 

  • Bu kamera işi işyerlerinde de moda oldu, bir tuvaletin deliği kaldı izlenmeyen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.