Şimdi Ara

EVİ PİRE BASTI YARDIM EDİN! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
258.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim de ofisi sardı pireler. 2 haftadır yapılmayan ilaç kalmadı. Biz öleceğiz neredeyse ama bu pireler bana mısın demiyor. Kronik bir kaşınma kaldı üzerimde. İnsan içine çıkmaya çekiniyorum resmen. Kesin çözüm veren bir ilaç yok mu? Her türlü ekipmanımız var ama çözümümüz yok!!
  • arkadaş malesef bu soruna bizde yenik düştük.

    Evimizde kedi yok birşey yok evi pire bastı olamaz böyle birşey corabı bir cıkarıyorum 10 tane pire halıları falan balkona attık evde zıp zıp geziyorlar. Yarın kapatıp ilaç yaptırıcaz allah sonumuzu hayır etsin işin sıkıntısı ölmüyorlar :(
  • Hocam imzana bir bak derim.

    Bizde de köyde pire çıkmıştı, yorganda filan zıplıyordu o kadar çok uykum vardıki o gün öyle yatmıştım ertesi gün hepsini haşat etmiştik
  • ilaçtan kastın sinek ilacıysa etki etmez bilgin olsun ayıca pireyi ezerek öldüremezsin
  • Kusura bakmayın ama ilk başta "Evi Pipi Bastı" diye okudum
  • pire ilaçlamasında ehil olmayan kişilerin yapması istenmeyen sonuçlara neden olabilir. onun için güvevenilir bir ilaçlama firması ile anlaşılıp garanti isteyerek ilaçlama yaptırmalısınız ayrıca pire ilaçlaması iççin doğru ilaç secilmelidir kesinlikle eve 12 saat bir gün girilmeyecek diyen kişlere inanmayın çünkü o zaman kullandıkları ilaç tarım ilacı olup insan sağlığına aşırı zararlıdır. bu gün en basit bir tarım ilacını bir domatese attığınız zaman o ilaçlamadan sonra en az 7 gün ürünün hasat edilmemesi gerekir o açıdan eve atılacak kimyasalın (eğer tarım ilacı ise) insana zarar verici zehirliyici etkisi en az 7-8 günden önce geçmez lütfen dikkat bir deyiş vardır pire için yorgan yakmak diye yani basit bir problemden kurtulmak için sağlığınızı kesinlikle tehlikeye atmayın attırmayın.
  • Benim evimin bahçesinde bu sorun var bahçede köpek vardı köpeği bahçeden kaldırdım 4 kez bahçeyi 2 kez de evimi ilaçladım evimde sıkıntı yok ama bahçedeki pireler bir türlü ölmüyor nerden bu kadar üreyebiliyorlar anlayamadım. bunları öldürecek çok etkili bir ilaç bir türlü bulamadım farklı ilaçları denedim fakat genede ölmüyorlar, güvercin besliyorum bahçeyi ilaçlamaktan hayvanları kümesten dışarı çıkartamıyorum. ilaç deneyip kuallanan ve kesin bir çözümü olan varsa paylaşabilir mi.
  • Aslında konunun üzerinden zaman geçmiş Biraz Hortlamış olacak ama bu sorunla karşılaşan arkadaşlara faydam olsun.Öncelikle 4 senedir Sahada ÇAlışan Bir veteriner Hekimim zaman zaman pire ile uğraşmak zorunda kalıyoruz.Allahın bir hikmetimidir Yoksa bu zamana kadar üzerime işleyen Organik fosforlu insektisit( bundan sonra adı OFİ geçecektir :D) kalıntılarıdanmıdır bilmem beni pire ısıramıyor.Eşimi mahvetmekte.Gelelim deneyimlere öncelikle hemen ilaçladım oldu tavrını unutun zor bir süreç sizi bekliyor.ilk ısırıkları gördüğünüzde KWELLADA lotion eczaneden alıp (fiyatını bilmiyorum yada aile hekiminize yazdırın) gece yatmadan önce tüm vücüdünüza boyun kısmıda dahil sürün( gerekirse lotion en erken 1 hafta sonra sürün bedava bulmuş gibi kesinlikle sürekli sürmeyin içerisinde %5 permetrin var ki bu oran hareşe ilaçlarındakinin yaklaşık 10 katı).sabahleyin tüm kıyafetler çarşafları nevresim takımlarını makinede yıkayabildiğiniz kadar sıcak yıkayın hatta imkan varsa küvete iyice suya batacak şekilde bastırın iç çamaşırlarınızı en az 90 derecede yıkayıp dikiş yerlerini ütüleyerek giyin.ısırılan yerlerede kaşınmaması için lidokain li pomad ve antihistaminik takviyesi yapabilirsiniz tabiki aile hekiminize danışarak.Olurki görüpte yakalarsanız ki baş ve işaret parmaklarınızı koparcasına sıkıştırarak içi su dolu bir tasın içine daldırarak boğmanızı öneririm(yaklaşık 4-5dk suda tutun)
    gelelim ev ilaçlama işine: Çeşit olarak bol zirai ilaç barındıran ve olaya hakim bir zirai ilaçlama bayisi bulun.burdan ev içinde kullanabilceğiniz içinde permethrine cypermetrine etken maddeli kaliteli(bayer BASF vb) bir ilaç alın (ben portakal aromalıları tercih ettim koku açısından iyi fakat leke bırakabiliyor kumaşa sıkmadan önce bi yerde deneyin) ilacı bir pomba ile özellikle duvar köşelerine imkan varsa duvarın 1m kadarlık kısmına kapı eşiklerine özellikle yatak divan kanepe komidin buzdolbı gibi sıcak yerlerin altına iyice sıkın sonra mümkünse 2 gün evden uzaklaşın geldiğinizde evi süpürün silin yatak alıtındaki ilacı silmemenizi tavsiye ederim.İlaçlama işini 11 gün sonra tekrarlayın unutmayın ilaçlar ergin pireleri öldürmekte ama yumurtadakileri öldürmemekte.şimdilik aklımdakiler bunlar umarım yararlı olur




  • bizim evide pire bastı 3 aydır bizimle olan kedimizi atmak aklımızın ucundan bile geçmedi pire görünce sadece kedi için endişelendik hemen veterinere götürdük iç dış paraziti yapıldı karnesi çıkarıldı 1 ay sonraya aşıları için gün alındı o pireler evde kedi korunur ise tutunamıyor ilk kedinizi veterinere götürün ilk dış parazitini kendiniz petshoplardan aldığınız damlalarla yapmaya kalkmayın hele hamile ya da süt veren ya da yeni doğmuş yavruya asla yapmaya kalkmayın veteriner en temizi üçün beşin lafınıda yapmayın 24 saat içinde tüm pireler döküldü ev süpürüldü 2 ay sonra tekrar iç dış parazit yapılcak kediye pire yumurtalarını ayakkabılarınızla eve taşıyan sizsiniz sorumluluğunuzu bilin önce kedinizi düşünün kaç gün gecti evde pire yok! yok acıdık eve aldık pireliymiş gibi enteresan enteresan yorumlar yapmayın hiç bir kedi aciz değildir tek bacağı olmayan engelli olan kedinin bile acımanıza ihtiyacı yoktur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpu -- 10 Şubat 2014; 11:21:41 >




  • Allah (c.c.) yardım etsin çok kötü bir durum inşallah başıma gelmez
  • askeriyedeyim deli oldum bi anda görünce ileri geri zipliyor hayvanlar sinir olmamak elde değil sicak su ile bulunduğum yeri yıkadim üstüne birde çamaşır suyu ile sicak su karışık yıkadim sonra tekrar çamaşır suyu ile yıkadim. sonuç ne olur bilmiyorum ama bu iş çok sinir bozucu bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrysamed Vet ürününü köpeklerdeki bit problemi için, Chrysamed insektisit ürününü ise Evimizdeki tüm yaşam alanlarının ilaçlamasında kullanabilirsiniz. Pire, bit ve kene mücadelesinde ve korunmasında şahsen kullanıp , memnun kaldığım nadir ilaçlardandır.Avusturya sermayeli bir firma olduğunu biliyorum, en güzel kısmı ise insanlara hiç bir zararının bulunmaması.ilacı uygularken tüm yüzeylere hafif ıslatır şekilde uyguluyoruz.
    İlgilenenler Ürünlere paylaştığım linkten ulaşabilirler.
    http://www.garantireyon.com/chrysamed-urunleri-kat92.html




  • pireleri su ile öldüremezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pireyi deve yapmayın


    Bu konuya giren çözüm bulur heralde.
  • EVİ YAK !















    PARDON O VEBA İÇİN YAPILIYORDU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pire sorunu ne belaymış arkadaş, doğal yollarla kurtulmak mümkün değil var mı tavsiyesi olan?

    yok mu yardım edecek olan?
    Edit: pire ilaçlama pire ısırığı vb konusunda linkteki siteyi buldum yardım almak isteyen arkadaşlara duyrulur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respectrespect -- 23 Haziran 2015; 0:56:59 >
  • Evde kedi besliyoruz. Mart'ta dogum yapmisti. Su an evde pireler var. Bacaklarimiz kizarik dolu. Kedileri veterinere goturduk. İc ve dis parazit asilari oldular. Yavrulari sahiplendirdik, dagittik. Fakat pireler evde var, kedimizde de var. Kedimiz dun Hayvan Bakim Evinde karantinaya alindi. 10 gun boyunca orada kalacak. İlac ve pompa vermisler. Dun evi ilacladik, 1-2 saat kapali kaldi. Su an hala isiriyor pireler. Parmakla veya neyle bastirirsam bastirayim olmuyor yakalayabildiklerim. Dunku ilaclama da ise yaramadi. Yarin tekrar ilaclicam. Umarim ise yarar. İse yaramazsa evi ve tum esyalarimi tamamen atese vermeyi dusunuyorum. Ciplak bir sekilde baska bir kente goc edecegim. Butun esyalarim yeni olacak. Sanirim durumumuzu anlatabildim. Bu konuda bilim dunyasindan hos bir care bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar abartmayın büyütmeyin.Linkteki ilacın 5 litrelik olanını sipariş edin yanında pompada hediye ediyorlar.İsterseniz yatağınıza ,yastığınıza ve elbisenize kadar ilaçlayın sorun çıkmaz.Geçen sene yazın kedilerden dolayı bahçedeki çim halımı ve sonrasında yatak odama kadar tüm evi basmıştı.Ayrıca her türlü haşereye karşı 3-4 ay etkisi var.Açık alan kapalı alan fark etmez.Koltuk,halı,duvar dipleri,parkeler,yatak,koltuk altları basın ilacı ve mutlu bir yaz geçirin :) (anlatırken bile kaşındım ıyyyyy)

    http://chrysamed.com/tr/urunlerimiz/3/80/chrysamed-insektisit




  • humayun H kullanıcısına yanıt
    Bunu kullanmadık ama en iyisi ilaç şirketini çağırmak galiba. Bütün evi ilaç havuzuna çevirsinler gerekirse. Hatta eve 10 gün uğramayıp kapalı bırakmak lazım. Pireler kadar lanet bir parazitle karşılaşmamıştım bugüne kadar.

    Kısa şort giyemiyorum maalesef, bacaklarım yaratık filmlerindeki gibi oldu. Geçen haftalarda yukarıdaki bir yorumu okuyup ben de kullanmıştım; yakaladığım pireyi su dolu bardakta boğdum. Pireler o kadar lanet bir ilginç canlı ki, yakaladım mı diye bakmayın sakın, yoksa kaçar. Yakaladım kabul edeceksiniz. Ve de suda en az 5 dakika boğun. Parmakların arasında duracak tabii. Eğer 1-2 dakika beklerseniz ölmüyorlar. Ben daha sonra klozete döküp bütün sifonu boşaltıyordum. Hatta bir keresinde klozette sıçrayan pire gördüm. Yuh dedim. Daha ne yapayım. Yerin 20 metre altına mı gömeyim. Ki o bile işe yaramaz her iddiasına varım.

    Pirelerle geçen bu lanet maceramdan sonra bağ bahçedeki ova sivrisinekleri bile masum geliyor bana. Hiç değilse onlar ölüyor ilaçlamayla.




  • 3 kedim var hepside geldiklerinde pireliydi birkaçgünde pireli kaldı kendim yıkayıp pireleri mayıştırıp teker teker cımbızla alıp öldürdüm . bassa bizim evi basar. fakat bugün fışarda izbe biyerde gezeken eşofmanımın üstü karınca sandığım canlılarla istilaya uğradı. zıp zıp zıplayan. fakat benim bildiğim birçok pire çeşidi varmış ve bu üstümdekiler daha ince ve siyahtılar . kedilerdeki koyu kahve reng..yani kedilerdekinin zararı olmadığı kanısındayım yani olsa gerçekten bana olurdu . ha çocukluğumuzda kedilerle uyudum o zmanalar hele hiçbişey yoktu şimdiki gibi ilaç falan..hiçbirşey boş yere yaratılmamış dersek acaba bunların amacı ne




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.