Şimdi Ara

Evi kendim boyamak istiyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
49.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakinda evleniyorum, kiralik ev tuttum, vaktim var,ama param fazla yok
    :) .. Evi boyamak istiyorum ama nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum.

Ev saten boya ama bazi yerleri kabarmis, macun çekmek gerek..Aklima gelen
    sorular..

Hangi boyayi almali, fiyat performans ve uyum adina...
    Hangi sirayla boyamali...Sanirim önce tavan, sonra duvarlar, sonra kapia ve
    pencerler..
    Boyayi ne oranda inceltmeliyim..Kutularinda yazar mi..?
    Rulo firça kullanmak istiyorum, tavan ve duvar için hangi tipte ve
    büyüklükte olanlari almaliyim..
    Boya yaparken teknik nasil olmali..cam siler gibi ruloyu duvardan
    kaldirmadan diye biliyorum ama emin degilim..Iz birakmamak, iyi kapatmak ve
    müsrif olmamak için...
    Baska nelere ihtiyacim olur... :)

• hocam o değilde ilk günden kapı önüne koyulmak istemiyosan, gazete açacan
  • Zaten yerleri kaplayacağım, bunun için satılan ince naylonlar varmış, birde köşe bantları..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

hocam o değilde ilk günden kapı önüne koyulmak istemiyosan, gazete açacan

Tavan çok zor oluyo peşin söyliyim tavana hiç girişme duvarları yaparsın 2 kat geçeceksin boyayada fazla tiner katma sonra 10 kat geçmeni gerektirebilir, boyayı aldığın adama sor o söyler sana ne kadar katılacağını.
  • biz 10 ay önce 3 kişi 1 gunde 115 m2 boyamıştık

ev oyle bir haldeydiki salonun ve odanın biri yaglı boya idi ve bir duvar turuncu bir duvar yeşil idi.

oncelikle alttaki rengi kapatmak istiyorsan astar var boya gibi onu alman gerek

biz silinebilir plastik boya almıştık 4-5 yıl gidiyormuş ve ıslak bezle silebiliyorsun.

tavan için tavan boyası alacan beyaz oluyor zaten

zımpara al once duvarları zımparalara

En önemlisi boyanın ayarını iyi tutmak yani ne kadar su katacagını bilmek

duvarların birleştigi yerler için küçük fırça al ruloyla olmaz

zımpara boya tavan boyası geniş agızlı kova (ruloyu içine sokmak için)

rulo (sopasını da almayı unutma) astar küçük fırca

ama ham bir adam isen tek başına 1 hafta çalışırsın ( bence zor ) ilkgünnün akşamı omuz boyun agrısından boyacı arasın

boycaı bul 150-250ye falan yaparsa yaptır gitsin çünkü boyarken iz bırakmamak en önemlisi

• Kendim boyamaya kararlıyım, boyacı min 700-800 istiyor..Zamanım var, 1 haftada boyayabilirim evi, 2 haftada... yardım edecek kişilerde var zaten..Birazda boynumuzun sırtımızın ağrısına katlanacağız artık...

cevap için teşekkürler...
  • yalnız kiralık eve yapmak biraz saçma değilmi?

çok masraf yapmana gerek yok
    evinin zemini kaplayacak kadar naylon ucuzundan 2 tane rulo
    1 ade wileda sopası(roluyu geçirecen çok rahat oluyo)
    ayağı yukarı aşağı yukarı yapacan sağ sol yapmamaya çalış iyi olur..
    polisan naturo mu naturelmi ne var ondan al....

ve şunu unutma
    1 kere boyadıkdan sonra kaç defa ruloyla üstünden gidersen o kadar iyi olur...
    ben babamla beraber
    salon,o.odası,yatak odası,kapılar,balkon+yazlığı boyadağım için tecrübeliyim

o boyacının istediği 700 ytl nin 550 sinin el emeği olduğunu biliyomuydun?

sırtın ağricak+çok fazla çay,su vb içeceksin yap gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Grisevic -- 26 Haziran 2008; 11:12:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biz 115 m2 200 civarı harcamıştık

arkadaşın dediği gibi kiracı isen en az 3-4 sene oturacajksan kaliteli boya al ayrıca kontrata yazdır girerken boyadım çıkınca boyamam diye depozitonu yer yoksa ev sahibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miu

Kendim boyamaya kararlıyım, boyacı min 700-800 istiyor..Zamanım var, 1 haftada boyayabilirim evi, 2 haftada... yardım edecek kişilerde var zaten..Birazda boynumuzun sırtımızın ağrısına katlanacağız artık...

cevap için teşekkürler...

hacı çok iyi düşünmüşsün ama bi kere daha düşün derim.. bizde 2 sene önce bi ev tuttuk neyse boyayacağız 3 odayı herkes boyamak için hevesli, ben boyayacam ben boyayacam diye birbirmizin elinden alıyoz nerdeyse fırcayı.. gel görki boyamaya başlayınca boya işinin ne kadar lanet pis bir uğraş oldugunun farkına vardık.. imkanızlıklar içinde, yerlere gazete serdik. yüksek yerler için koltuğun birini feda ettik.. tüm gün boyunca 1 oda ile ugrastık.. herkes kendi odasını bitirdi ama biz de bittik.. tabi 700-800 ytl vermek varken herhalde kendin boyamalısın ama bu işin çok kolay olmadığını söylemek isterim. mutlaka herkes az ck boya yapmıstır ama bütün evi boyamak zaman, ve sağlık gerektiren bişey..

kollar kopuyo derman kalmıyo, en iyisi becerikli arkadaslardan yardım istemek.. neyse kolay gele.

• 2 haftada evın butun odalarını balkonları bınanın dış cephesını boyadım yerlere gazate sermektense su dök ıslak kalsın yere dökulen boyaa yapısmaz hem önce tavan sonra duvar duvarı boyarken tavan ıle yaklasık 20cm kadar bos bırak en son fırca ıle boslukları kapatır rutuşları yaparsın en zoru tavan ıle duvar orasında cızgılerı kacırmamak en son kapı sonra balkon sonra dış cephe sonra balkon demırlerı sonra merdıven : en son apartman kapısı çok yoruldum ama elımden her ıs gelıyo

boya konusunda tavan ıcın tavan boyası alırsan filli boyanın duvarlar ıcın zevke baglı sılıkon boya alırsan filli boyanın senelerce kullan sıl sıl parlat 3 kıloluk boyalar var ama 2 kılo var ıcınde bır odaya yeter salon buyukse kucuk oda varsa 2 kutu ısını tam görur ona 1kg dan fazla su karıstırmaa koyu olursa 3 kat gececegıne 2 kat gecersın öncekı duvar boyası koyu ıse sececegın renk acıksa 3 kattan asagı kapatmaz kapıları ıse hıc boya yapılmamıssa önce astar sonra ıstedıgın boyaa para cıkısırsa en son vernık eger balkon demırlerını boyamak ıstersen yaglı boyalar var 1ltrede tıner al kolay gelsın sıtreslı ıs ama zevklıde her yerın boyaa oluyoo sırtın agrıyoo hele dıs cephede ooff bu işi boyacıda yapsa içine sınmıcek kıl bırıysen elıne alıcan fırcaları kabak görunen yerlerı boyucan zaten boyacıların cogu az su karıstırıp 2 katta ısı bıtırıyolar adam senın boyanın azlıgına cokluguna bakmaz boya bıttı der hem onun pesınden kos onun yemegıdır vs dır cok masraflı en guzelı kendın boyaa her ınsnaın elınden gelır ben boyarken annem yerlerı sılıyorduu

usta evın ıcıne 360 ytl söledı 2 kısı 3 gun ıcın 60ytl den bende sıtrese gırdım tama bız sızı ararız dedım ben yaparım yaparım dedım vede yaptım ustelık dıs cephede yaklasık 200 ytl ya boyansa bırde balkon demırlerı var evın tek oglu olmak kolay degıl

sımdı rulomu fırcamı denılırse

fırca : tavan ıcın super bır tane alacalık bırakmıyor duvar ıcın ıse yıne aynı sekılde hıc kel yer bırkamıyor
    rulo : ruloyla herkez boya yapar ustelık boyaya tam batırmassan her 2-3 turda bosluk bırakıyor yanı ruloyla boyayı sevmıyorum ben yınede zevke kalmıs küçük fırca muakkak sart köslerı ıcın rtuşlar ıcın felan

evın ıcının boyaları 250tyl kadar tuttu dıs cephe 100 ytl tutu boyaa buna ıscılık eklenseydı rahat 750 800ytl gıderdı

canım boya cektı vee ızmırde olup evını boyatmak ısteyen olursaa cok ucuza yaparım hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 87akin-izmir -- 26 Haziran 2008; 12:04:03 >

• Bu boya makinesi var büskürterek elektrikle çalışıyor bugün tv de gördüm 79 TL fiyatı acaba onunla bir ev boyanabilir mi

Hortlak konu
  • çok boya harcıyor boya makinası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miu

Yakinda evleniyorum, kiralik ev tuttum, vaktim var,ama param fazla yok
    :) .. Evi boyamak istiyorum ama nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum.

Ev saten boya ama bazi yerleri kabarmis, macun çekmek gerek..Aklima gelen
    sorular..

Hangi sirayla boyamali...Sanirim önce tavan, sonra duvarlar, sonra kapia ve
    pencerler..
    Boyayi ne oranda inceltmeliyim..Kutularinda yazar mi..?
    Rulo firça kullanmak istiyorum, tavan ve duvar için hangi tipte ve
    büyüklükte olanlari almaliyim..
    Boya yaparken teknik nasil olmali..cam siler gibi ruloyu duvardan
    kaldirmadan diye biliyorum ama emin degilim..Iz birakmamak, iyi kapatmak ve
    müsrif olmamak için...
    Baska nelere ihtiyacim olur... :)

Filli boya al overclock ile biraz hız aşırtırsan saten boya kadar performans verir. 50 lira daha eklersen dyo al derim ama oc potansiyeli düşük

Edit : oha hortlatmışlar konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarKLq -- 10 Haziran 2012; 13:48:53 >

• acaba boyayabildimi 4 seneden fazla olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

acaba boyayabildimi 4 seneden fazla olmuş

Zannumca evden çıkmış da olabilir. Bende yeni bir eve geçeceğim, benim de boya yapmam lazım ne yapcam acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apqa

quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

acaba boyayabildimi 4 seneden fazla olmuş

Zannumca evden çıkmış da olabilir. Bende yeni bir eve geçeceğim, benim de boya yapmam lazım ne yapcam acaba?

:D

Evet bende evi boyicam ama kararsızım nasıl yapılacağı konusunda
  • kafana şapka takmayı unutma
  • 1-2 aylık birikmişlik lazım onun için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba ben de https://www.boyacimgelsin.com/ev-boyama-fiyatlari/ işlemimi sağlam bir firma ile tamamladım. Size tavsiyem ustalar ile değil kurumsal yapılarla çalışın. Yoksa kazıklanma olabilir.
  • Marshall boya tavsiye ediyorum. Sağlam bir kalitesi var. Dekoratif boyaları da inceleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.