Şimdi Ara

Evga X58 Classified Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu anakarti biraz incelemeye calistim ama baktim uzerinde herhangi bir heatsink yok ve kafam karisti ayrica elimdeki MSI X58 Pro'ya gore ne tur avantajlar sagladigi hakkinda da hic bir fikrim yok anlayamadim yorumlar cok karmasik kendi anakartim bir suru konuda Rampage II'den iyi sonuclar vermis Pcblabs incelemesine gore, ve Rampage II de X58 Classified'dan daha iyi sonuclar vermis cogu durumda. Bu durumda X58 Classified'i avantajli kilan nedir ? Bu ay icinde bu karti yurtdisindan yani amerika'dan getirtmeyi dusunuyordum fiyat arastirmalarina baslamistim ama testlere ve yapilan yorumlara bakilirsa eger extreme sogutma yapilmayacaksa tamamen para israfi oldugu soyleniyor. Bizlerden bu anakart hakkinda detayli bilgiye sahip olan veya kullanan biri varsa( ama gercekten kullanan ) hava sogutma ile bu anakarttan MSI X58 Pro'ya gore hem stok hizda hem overclocklanmis hizda ne gibi extralar kazanabilirim ve bu kartin guc tuketimi duzenlemesi / BIOS menusu ve Update kolayligi / X58 Pro'ya gore Sogutmasini nasil ayarliyor ve gercekten o paraya degecek ne avantaji var bu konuda ; bunlari ogrenmek istiyorum. Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 9 Temmuz 2009; 0:29:33 >

• nedenler:
    1.şuan yeryüzünde alabileceğin en iyi x58 anakartı..
    2.çok yüksek qpi değerlerine çıkabiliyor. 2 adet 8 pin cpu girişi var ve 250 qpi değerinde 3DMARK 2006 alınmış
    3.Shamino'nun tasarladığı anakart(dünyanın en iyi overclockçularından diğeride kingpin zaten onunda sponsoruda evga )
    4.2400+ üzrinde ram hızlarına ulaşabilen tek anakart
    5.nf200 yonga setine sahip
    6.4 adet pci-ex 16x hızında çalışan en iyi sli ve 3way performansı veren tek x58 anakartı
    7.asus rampage extreme II ve gigabyte x58 extreme anakartına göre çok çok daha stabil ve iyi overclock olup ve vdrop kontrolüne sahip çok class bi anakart
    8.şimdide en büyük alma sebebine geldik anakartın karizması siyah ve kırmızının şarap tadındaki aşkı...
    edit:benim kullanmama gerek yok bu konuda bilgi sahibi olmak için..illa şartsa yakın zamanda evga x58 classfield FTW getirtcem ozaman detayl açıklarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 9 Temmuz 2009; 0:45:32 >

• Simdi durum sudur ki ben Extreme overclock isleri ile ugrasan biri degilim , kaldi ki benim anakartimla butun testlerde 4ghz gormusler stabil bicimde ve ben bu degere ulasirsam basim acaip agrir sogutucu gurultusunden bu nedenle overclock yapmayacagim yaparsam da 3ghz - 4ghz arasi uygun bir degerde kullanirim en sessiz ve performansli ve en az isinan bicimde yani. Boyle bir kullaniciya bu anakartin getirisi ne olur ? Sata III ve USB 3.0 arifesinde bu karta butce ayirmama deger mi ? bu ay alacagim anakarti bu nedenle soyluyorum. Testlere bakarsaniz benim anakartim da baya iyi performans veriyor her ne kadar dandik gorunume sahip olsa da. bu nedenle ona da kiyamiyorum tabii cogu kisi amele karti diye dusunuyordur muhakkak. ramlerim de 1600mhz oldugu icin bu acidan da classified'dan faydalanamayacagim. max SLI yapabilirim Quad SLI yapmayi dusunmem PS 3 oynamak varken o butceyle ki hangi oyunun ihtiyaci varsa o kadar maliyete bilemem. yani bana gereksiz mi olur bu anakart?
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

Simdi durum sudur ki ben Extreme overclock isleri ile ugrasan biri degilim , kaldi ki benim anakartimla butun testlerde 4ghz gormusler stabil bicimde ve ben bu degere ulasirsam basim acaip agrir sogutucu gurultusunden bu nedenle overclock yapmayacagim yaparsam da 3ghz - 4ghz arasi uygun bir degerde kullanirim en sessiz ve performansli ve en az isinan bicimde yani. Boyle bir kullaniciya bu anakartin getirisi ne olur ? Sata III ve USB 3.0 arifesinde bu karta butce ayirmama deger mi ? bu ay alacagim anakarti bu nedenle soyluyorum. Testlere bakarsaniz benim anakartim da baya iyi performans veriyor her ne kadar dandik gorunume sahip olsa da. bu nedenle ona da kiyamiyorum tabii cogu kisi amele karti diye dusunuyordur muhakkak. ramlerim de 1600mhz oldugu icin bu acidan da classified'dan faydalanamayacagim. max SLI yapabilirim Quad SLI yapmayi dusunmem PS 3 oynamak varken o butceyle ki hangi oyunun ihtiyaci varsa o kadar maliyete bilemem. yani bana gereksiz mi olur bu anakart?

En fazla 4ghz civarında günlük kullanacaksanız,benchmark kasmayacaksanız Classified kesinlikle gereksiz.Kaldı ki Msi X58 Pro'da gayet iyi ve yeterli bir kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 9 Temmuz 2009; 1:22:37 >

• Peki islemci isisi acisindan X58 classified X58 Pro'ya gore gozle gorulur bir serinlik saglayabilir mi? yani ben su an stok hizda iken islemci bosta 46-41 derece arasi goruyorum cekirdekleri. en cok isinan cekirdegin derecesi 47-46-45 islemci bostayken, bunlar bir de quadlar gibi de degil surekli saniyelik 3-4 derece hatta daha bile fazla isinabiliyorlar cok enteresan ondan ben genel anlamda bostaki degeri soyluyorum . en serin olan da 41 derece. X58 classified'a gecsem bu sicakliklar iner mi asagi ? ve inerse ne kadar iner bi 5 derece daha inerler mi yoksa benzer sonuclar mi yansitirlar ?
  • quote:

şimdide en büyük alma sebebine geldik anakartın karizması siyah ve kırmızının şarap tadındaki aşkı...

quote:

2400+ üzrinde ram hızlarına ulaşabilen tek anakart

bu anakartın verdiği dram voltajı ve ramin kalitesi ile ilgili.o dayanıklılıktaki bir rami gigabyte extreme x58 ile de o hızlara çıkartmak mümkün.çünkü gigabyte 2,4 volta kadar rame voltaj verebiliyor.tabi ram çok kaliteli olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 9 Temmuz 2009; 2:34:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

Peki islemci isisi acisindan X58 classified X58 Pro'ya gore gozle gorulur bir serinlik saglayabilir mi? yani ben su an stok hizda iken islemci bosta 46-41 derece arasi goruyorum cekirdekleri. en cok isinan cekirdegin derecesi 47-46-45 islemci bostayken, bunlar bir de quadlar gibi de degil surekli saniyelik 3-4 derece hatta daha bile fazla isinabiliyorlar cok enteresan ondan ben genel anlamda bostaki degeri soyluyorum . en serin olan da 41 derece. X58 classified'a gecsem bu sicakliklar iner mi asagi ? ve inerse ne kadar iner bi 5 derece daha inerler mi yoksa benzer sonuclar mi yansitirlar ?

sıcaklıkla alakalı sadece kuzey körüsünde avantaj sağlar.işlemci ile ilgili sıcaklık değeri sana avantaj olarak dönmez.bu tip anakartlar overclock için tasarlanmıştır.gerek güç transistörleri gerek voltaj kontrolleri x58 pro ile karşılatırılamayacak kadar kalitelidir.bu yüzden overclock yaptığında avantajını görürsün.yoksa 3,6 ghz de i7 ve 1800 mhz de ram kullanacak adam için bu anakart görüntüden başka birşeye yaramaz.bu anakartı alıyorsan üst düzey overclock yapacaksın.

• g.adr eğer sınırları zorlamıcam diyosan gigabyte x58 extreme ve asus striker II extreme sana günlük iyi bir su soğutma ile 4.4 iyi bir hava soğutma ile işlemcisine göre 4.0-4.2 veya 4.4(buda işlemcinin şansına bağlı) değerler verir gigabyte x58 extreme ve asus rampage extreme sana fazlasıyla yeter iki kartta mükemmel bir o.c dizaynına sahip iki karttada işlemcin eğer iyi çıkarsa 4.4 günlük su soğutma ile düşük voltajda açarsın edindiğim araştırma,test ve kullanıcı bilgilerine göre
    edit:@dilmut anakartın renk uyumuna aşık oldum paşam çok karizma olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 9 Temmuz 2009; 3:10:40 >
  • Su sogutma planimdan vazgectim sadece Akasa Nero ile kullanacagim islemcimi. Almaya degmez diyorsunuz yani. 2 hafta icinde kafamda netlesirse bu anakart ya da msi eclipse pro ikisinden birini tercih edecektim. bu allahin cezasi x58 pro'ya da kiyamiyorum isimi fazlasiyla goruyor ama cekirdek sicakliklari acaba anakart degistirerek dusurulebilir mi yani akasa nero tamamen en dusuk devirde kendi kendine calisabilir mi anakartin kalitesine gore bunu merak ediyorum. yoksa 2.67 ghz default hizda ( 2.66 diye biliyorum ama 2.67 gosteriyor vistada nedense ) ramlerim 1600 mhz stabil calisiyor.. daha once ocz ile denedim max 1333 gordu.. bazisi da demis kullanamiyorsan alma ocz diye. normalde ramler islemci default iken vaad ettigi degeri gostermeli oyle degil mi ? yani oc yaparak 1600 rami 1600'e kadar cikarmak marifet olmasa gerek. Bir de tabi garanti durumu var. Urun yurtdisi olacagi icin Evga garantisi altinda kullanabilir miyim bu anakarti onu merak ediyorum. Bunu da yurtdisi satici firmadan ogrenmem gerekiyor yoksa fix bir garanti cizelgesi var mi Evga'nin yani bayiden bayiye degismeyen turden bir garantisi var midir bu konuda da cevabi olan varsa lutfen cevaplasin yoksa her halukarda satici firma ile gorusecegim konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 9 Temmuz 2009; 5:30:22 >

• quote:

edit:@dilmut anakartın renk uyumuna aşık oldum paşam çok karizma olmuş.

gerçekten çok karizma.sırf görüntüsü için alınır bu anakart.gerek renk gerek tasarım mükkemmel ötesi.

g.adr

evga bildiğim kadarı ile garantisini sonuna kadar tüm dünyada gerçekleştiriyor.yurt dışı kargo ücretini bile karşılıyor adamlar.ama overclock ta sınırları zorlamayacaksan bu anakartı boşuna almış olursun.1600 mhz rami takarsan ayıp edersin bu anakarta.şöyle cl7 2000 mhz falan takacaksınki birde onu 2500 mhz ye overclock edeceksin ki bu anakartın hakkını veresin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.