Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
118.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yarin İstanbul'da olur hocam ve gümrük işlemleri başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 8 Aralık 2014; 14:22:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@donanımcı123
    yarin İstanbul'da olur hocam ve gümrük işlemleri başlar.

Bakalım heyecanla bekliyoruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukabay

28.11.2014 tarihinde aldım ekran kartını halen bekliyorum

Ürün ayın 6 sında İstanbul'a giriş yapmış benden herhangi bir kimlik fotokopisi veya gümrük fiyatı(%18kdv) gibi şeyler istemediler? Fakat '' dağıtımda '' olarak gösteriyor? Anlayamadım Sabah UPS'i arayıp ben mi belirteyim bu belgelerin yollanılması gerektiğini bunlara kalırsa uzadıkça uzayacak
    Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu

Bende de tamamen aynı durum ve aynı tarihler, dağıtımda diyor bekliyoruz artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @mericgenc Şimdi firmadan arayıp yetki belgesini yolladılar Çok şükür dedim ( 3 kere mail atmıştım bu durumla alakalı ) 3 mail içinde ayrı ayrı arandım

Sonuç olarak en geç cuma günü kart elimde olur gibi Halen size ulaşmadılarsa 0212 413 24 99 Beni bu numaradan aradılar kendilerine yurtdışından kargom var dediğinizde ve takip numarasını söylediğinizde belgelerle ilgili yardım ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Bahsettiginiz durum baska firmalar icin gecerli olabilir lakin bu sektorde 2 istisna soz konusu. Corsair ve Evga...

Bu iki firma express rma ile urunu size 2-3 gunde ulastirabiliyor. Diger yoldansa 7 gunde halledilmesini mumkun kiliyor.

Bu forumdan yardimci oldugum cok arkadas mevcut. Ayni sikintilari ulkemizde yasadiginizda haftalarca netice alamadiginiz oluyor.

Turkiye garantili urunlerimi bile yurt disina yolluyorum buradaki firmalara guvenmedigim icin..

Bu yuzden Evga ve Corsair, msi ya da asus gibi siradan rma sistemine, cop gibi teknik ve musteri hizmetlerine sahip firmalarla kiyaslanmamali.

Yardimci oldugum bir arkadasimizin tecrubesi; buyrun..

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90778156

Linkte yardım derken ben pek birşey göremedim, hızlı hızlı baktım ama arada yemek sohbetleri olmuş sanırım Gümrük işleri ise genelde sıkıntılıdır. 3 günde elinizde değiniz bir ürünün elinize 3 günde geçememesi olasılığı yüksektir. Sİze şimdi bir sürü ithaalt ihracat nakiye firması hava deniz kara olarak sayabilirim, binlerce dolarlık malzemelerde bile hata ,hasar hatta kayıp olduğuna bile şahit oldum. Bu da biraz şans ve süpriz olasılığını artırıyor. Burada evga gelip bir bayi kurar , distribitörlük verir o zaman ne ala. Şimdi bende asus var bozuldu diyelim akşama hemen servisine teslim edebilirim. Evga için ise siz ya da bu işlerle haşır neşir tanıdık ahpab aramak durumundayım? Arada evrak belge fiş fatura hiçbirşey de yok. Güveneceğiz. Burada bilgisayarı toplayıp bir araya getiren arkadaşların tek isteği aldığı ürün bozuldumu ,kırıldımı hemen alo diyeceği birini bulabilmesi. Bütün bunları geçtim evga asusdan 1 tık ileride veya 1 tık geride aşırı bir fark yoksa bence asus, veya bence msi diyebilirim. Corsair zaten ülkemizde faaliyet gösterdiğinden onunla ilgili bir sıkıntı yok, ha evga da gelir burada istihdam sağlarsa onunda kartlarını kullanırız elbette.

26.10.2014 Tarihinde VATAN bilgisayar Ankara söğütözü şubesinden ASUS Rampage 5 Extreme anakart aldım.
    Heyecanla eve geldim itina ile kurdum sistemi son bios u çıkmış update yapalım dedim Anakart mavi ekran verdi.
    Nasıl olsa 2 bios var dedim 2. biostan açtım sistemi ama açılmadı reset atıp durdu.
    1. biosu geri önceki versiyona yükledim sorun yok ama asla bios update yaptırmadı bana anakart.
    Asus a yazdım mavi ekranın resmini istediler tekrar yaptım bios update resmini çekip yolladım.
    Biosu tekrar eskiye çevirmek istedim anakart gümledi ikiside reset atıp durmaya başladı görüntü yok.
    Tüm bunlar 3 gün içinde oldu 29.10.2014 tarihinde anakartı vatana geri verdim.
    04.11.2014 tarihinde Vatan bilgisayar anakartı ASUS İstanbul teknik servise kargoladı , tüm sorunlar bundan sonra başladı
    07.11.2014 de RMA kaydı açtılar.
    Yüzlerce kere mesaj yazdım ve telefon ettim müşteri hizmetlerine ama nafile kale bile almadılar.
    Müşteri hakları gereği ürünün kargoya veriliş tarihi RMA kaydı başlangıcıdır ve 20 iş günüdür.
    Ama asus Tr bunu dikkate almadı ve tenezzül edip mesaj bile yazmadı.
    UPS kargo fişini ve takip no sunu aldım Vatandan Asus tr ye gönderdim UPS sitesinde saat kaçta kimin tarafında teslim alındığı ayrıntılı yazdığı halde kale almadılar.
    20 iş günene Cumartesi çalıştıkları için dahil olduğu halde bana 03.12.2014 te rapor hazırladıklarını ve 10 gün sonra göndereceklerini söylediler dalga geçer gibi.
    Evet 1600 tl bir anakarta verdim hemde ASUS ama sinir sahibi oldum güya garantili Güya Tr den alınma.
    Bırakın UPS uzun sürer masalını yok Türkiye garantili hikayesini bir düşün de ASUS teknik servisin eline görürüm ben sizin Türkiye garantinizi.
    Demem o ki bence Arkadaş süper bir hizmet yapmış oturmuş saatlerce açıklamış bu bile tek başına takdire şayan bir durum + EVGA firması da işin kaymağı bence.
    Raporum gelir gelmez para iadesi alacağım ve EVGA X99 Classified anakart sipariş vereceğim hemde Avrupadan varsın garantisi uzun sürsün . Herhalde bundan uzun sürmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combo2009 -- 8 Aralık 2014; 17:14:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kukabay

@mericgenc Şimdi firmadan arayıp yetki belgesini yolladılar Çok şükür dedim ( 3 kere mail atmıştım bu durumla alakalı ) 3 mail içinde ayrı ayrı arandım

Sonuç olarak en geç cuma günü kart elimde olur gibi Halen size ulaşmadılarsa 0212 413 24 99 Beni bu numaradan aradılar kendilerine yurtdışından kargom var dediğinizde ve takip numarasını söylediğinizde belgelerle ilgili yardım ederler.

Beni de aradılar, işten çıkarken formu doldurup kendime scan ettim şimdi yoldayım pdf dosyasını atamadım bir türü

• hadi hayırlı olsun arkadaşlar, cuma günü tahmini tutacak bu gidişle.

bu arada:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 29 Aralık 2014; 16:08:25 >

• sahafiec kullanıcısına yanıt
    PSU kaça geldi hocam?

• quote:

hadi hayırlı olsun arkadaşlar, cuma günü tahmini tutacak bu gidişle.

bu arada:

Hayırlı olsun üstad.

Seasonicteki coil whine sorunu nedeniyle bende kısmetse önümüzdeki haftaya kadar supernova g2 alıyorum.

• kullandığım 2 EVGA buck sayesinde PSU'yu gümrükten kurtardım, bana toplamda 88,95EU mal oldu her şey dahil.
    ödeme yaptığım günün kuru ile 250TL'ye geldi bana neticede.
    Gümrükten kurtaramasak ne olacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Gümrükten kurtaramasak ne olacak :)

Yüzde 18 gümrük vergisi ödeyecekti
  • 76.95EU + %18 gümrük + 14EU kargo = 107.84EU

yani şu anki kur ile 300TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combo2009

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Bahsettiginiz durum baska firmalar icin gecerli olabilir lakin bu sektorde 2 istisna soz konusu. Corsair ve Evga...

Bu iki firma express rma ile urunu size 2-3 gunde ulastirabiliyor. Diger yoldansa 7 gunde halledilmesini mumkun kiliyor.

Bu forumdan yardimci oldugum cok arkadas mevcut. Ayni sikintilari ulkemizde yasadiginizda haftalarca netice alamadiginiz oluyor.

Turkiye garantili urunlerimi bile yurt disina yolluyorum buradaki firmalara guvenmedigim icin..

Bu yuzden Evga ve Corsair, msi ya da asus gibi siradan rma sistemine, cop gibi teknik ve musteri hizmetlerine sahip firmalarla kiyaslanmamali.

Yardimci oldugum bir arkadasimizin tecrubesi; buyrun..

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90778156

Linkte yardım derken ben pek birşey göremedim, hızlı hızlı baktım ama arada yemek sohbetleri olmuş sanırım Gümrük işleri ise genelde sıkıntılıdır. 3 günde elinizde değiniz bir ürünün elinize 3 günde geçememesi olasılığı yüksektir. Sİze şimdi bir sürü ithaalt ihracat nakiye firması hava deniz kara olarak sayabilirim, binlerce dolarlık malzemelerde bile hata ,hasar hatta kayıp olduğuna bile şahit oldum. Bu da biraz şans ve süpriz olasılığını artırıyor. Burada evga gelip bir bayi kurar , distribitörlük verir o zaman ne ala. Şimdi bende asus var bozuldu diyelim akşama hemen servisine teslim edebilirim. Evga için ise siz ya da bu işlerle haşır neşir tanıdık ahpab aramak durumundayım? Arada evrak belge fiş fatura hiçbirşey de yok. Güveneceğiz. Burada bilgisayarı toplayıp bir araya getiren arkadaşların tek isteği aldığı ürün bozuldumu ,kırıldımı hemen alo diyeceği birini bulabilmesi. Bütün bunları geçtim evga asusdan 1 tık ileride veya 1 tık geride aşırı bir fark yoksa bence asus, veya bence msi diyebilirim. Corsair zaten ülkemizde faaliyet gösterdiğinden onunla ilgili bir sıkıntı yok, ha evga da gelir burada istihdam sağlarsa onunda kartlarını kullanırız elbette.

26.10.2014 Tarihinde VATAN bilgisayar Ankara söğütözü şubesinden ASUS Rampage 5 Extreme anakart aldım.
    Heyecanla eve geldim itina ile kurdum sistemi son bios u çıkmış update yapalım dedim Anakart mavi ekran verdi.
    Nasıl olsa 2 bios var dedim 2. biostan açtım sistemi ama açılmadı reset atıp durdu.
    1. biosu geri önceki versiyona yükledim sorun yok ama asla bios update yaptırmadı bana anakart.
    Asus a yazdım mavi ekranın resmini istediler tekrar yaptım bios update resmini çekip yolladım.
    Biosu tekrar eskiye çevirmek istedim anakart gümledi ikiside reset atıp durmaya başladı görüntü yok.
    Tüm bunlar 3 gün içinde oldu 29.10.2014 tarihinde anakartı vatana geri verdim.
    04.11.2014 tarihinde Vatan bilgisayar anakartı ASUS İstanbul teknik servise kargoladı , tüm sorunlar bundan sonra başladı
    07.11.2014 de RMA kaydı açtılar.
    Yüzlerce kere mesaj yazdım ve telefon ettim müşteri hizmetlerine ama nafile kale bile almadılar.
    Müşteri hakları gereği ürünün kargoya veriliş tarihi RMA kaydı başlangıcıdır ve 20 iş günüdür.
    Ama asus Tr bunu dikkate almadı ve tenezzül edip mesaj bile yazmadı.
    UPS kargo fişini ve takip no sunu aldım Vatandan Asus tr ye gönderdim UPS sitesinde saat kaçta kimin tarafında teslim alındığı ayrıntılı yazdığı halde kale almadılar.
    20 iş günene Cumartesi çalıştıkları için dahil olduğu halde bana 03.12.2014 te rapor hazırladıklarını ve 10 gün sonra göndereceklerini söylediler dalga geçer gibi.
    Evet 1600 tl bir anakarta verdim hemde ASUS ama sinir sahibi oldum güya garantili Güya Tr den alınma.
    Bırakın UPS uzun sürer masalını yok Türkiye garantili hikayesini bir düşün de ASUS teknik servisin eline görürüm ben sizin Türkiye garantinizi.
    Demem o ki bence Arkadaş süper bir hizmet yapmış oturmuş saatlerce açıklamış bu bile tek başına takdire şayan bir durum + EVGA firması da işin kaymağı bence.
    Raporum gelir gelmez para iadesi alacağım ve EVGA X99 Classified anakart sipariş vereceğim hemde Avrupadan varsın garantisi uzun sürsün . Herhalde bundan uzun sürmez.

Neden alıntıladığınızı tam anlayamadım ama, bu tip problemleri evga ile de yaşayabilirsiniz. Normalde siz satıcıdan (yani vatan bilgisayardan) aldığınız bir ürünü eğerki bozuk çıkarsa yine satıcıya götürür ve iade/servis talep edersiniz, satıcıda buna mukabil size "servis formu" verir. Servis formunun verildiği tarih ,yasal süreç olan 20 iş gününün startı demektir. Bu olay esnasında sağlayıcı/distribütör (ya da yetkili servis) sizin bu sürenize etki edemez. Siz direkt olarak ürünü aldığınız yeri muhattap alırsınız. Mesajı yazdığım zaman sanırım evga Türkiye de yoktu. Şu an tabiki ülkemizde servis hizmetide veriyor elbette tercih edilebilir.

iyi forumlar

Teşekkürler

• merhaba arkadaşlar Nessarien arkadaşla pm den yazmıştım EVGA Z97 FTW anakart almak istiyorum diye kredi kartım olmadığı için buğün gitim kendime akbanktan free kart aldım anlatım durumu yılık aidat yokmuş free kart verdiler şimdi sormak istediğim konu şu EVGA Z97 FTW model anakart evga sitesinde stok yok deniliyordu acaba şu an stok varmı haftaya kartım gelince bu anakartı almak istiyorum bende birde evga nın resmi sitesi bumu bunun dışında başka bir site varmı herkes ürünleri bu sitedenmi alıyor yardımcı olursanız sevinirim

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=142-HR-E977-KR

kartın stok durumunu yazarsa birisi güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: enja

merhaba arkadaşlar Nessarien arkadaşla pm den yazmıştım EVGA Z97 FTW anakart almak istiyorum diye kredi kartım olmadığı için buğün gitim kendime akbanktan free kart aldım anlatım durumu yılık aidat yokmuş free kart verdiler şimdi sormak istediğim konu şu EVGA Z97 FTW model anakart evga sitesinde stok yok deniliyordu acaba şu an stok varmı haftaya kartım gelince bu anakartı almak istiyorum bende birde evga nın resmi sitesi bumu bunun dışında başka bir site varmı herkes ürünleri bu sitedenmi alıyor yardımcı olursanız sevinirim

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=142-HR-E977-KR

kartın stok durumunu yazarsa birisi güzel olur

Eu üzerinden sipariş veriyorsunuz, şu an stok yok görünüyor.

http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=142-HR-E977-KR&family=Motherboard%20Family&series=&sw=5&uc=EUR

• quote:

76.95EU + %18 gümrük + 14EU kargo = 107.84EU

yani şu anki kur ile 300TL.

güle güle kullan arkadasim
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    peki dostum benim üsteki yazdım linkte ordan alsam ne fark eder orda varmı stok
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    BORUBEY06 dan alıntıdır.
    Şimdi bende asus var bozuldu diyelim akşama hemen servisine teslim edebilirim. Evga için ise siz ya da bu işlerle haşır neşir tanıdık ahpab aramak durumundayım? Arada evrak belge fiş fatura hiçbirşey de yok. Güveneceğiz. Burada bilgisayarı toplayıp bir araya getiren arkadaşların tek isteği aldığı ürün bozuldumu ,kırıldımı hemen alo diyeceği birini bulabilmesi. Bütün bunları geçtim evga asusdan 1 tık ileride veya 1 tık geride aşırı bir fark yoksa bence asus, veya bence msi diyebilirim.

Yukarıda ve önceki alnıtıda yazılı olanlara açıklık getirdim hocam ASUS MSI falan diye söylediklerinize cavaben yazdım.
    Amacım tartışmak değil siz varsayım yapıyorsunuz ben ise yaşadıklarımı aktardım insanlara varsayımlar üzerinden yanlış bilgiler vermeyelim.
    Yazdıklarımda eksik anlattıklarım özet geçtiklerim var kısaca sinirlerim bozuldu ASUS TR yüzünden sizde tam üstüne geldiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combo2009 -- 8 Aralık 2014; 20:42:04 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.