Şimdi Ara

Evga GTX980 Ti SuperClock GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX12

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hala daha sistem toplamaya çalışıyorum bütçe problemimi çözdüm çok şükür , ancak dikkat ettim bu karta ( genelde 384 bit 6 gb olan kartların hepsine dair ) bir yorum ve ya puanlama bulamadım.

Genelde 4 Gb 256 bit tercih ediliyor.

Bu kartlar yani 6 gb ve 384 bit olanlar daha üstün değil midir ? Yoksa ben mi yanlış biliyorum.

6 gb 384 bit olması bir şey değiştirmiyor mu ? ( Oyuncu mantığıyla soruyorum )

En çok tercih edilen 4 gb ve 256 bit olan kartlarla aralarında uçuk kaçık fiyat farkı yok gibi ancak bunların tercih edildiğini göremiyorum.

Bilenlerden yorum bekliyorum. Saygılar

• Onlar tabikide tercih sebebi ama gpu gücünden sonra onlara bakılır.980ti de kullanılan gpu Titan X in kırpılmış halidir.Dolayısıyla 4gb 256 bit bir 980 den çok daha performans verir.6gb olması ise ileriye dönük bir avantajıdır.Şuan ki oyunlar 1080p de 4gb ları zorluyorlar.2016 oyunlarıyla bunun artması kuvvetle muhtemel iken 6gb vram çok büyük avantaj sağlar.980ti fiyatından dolayı önerilmiyordur ama 980ti alıcak adamda sanrım fiyatı pek dert edicek değildir oyüzden maddi durum el veriyorsa al tabiki.Aldıktan sonra arkana bakmadan oyunları yükleyip çatır çatır oynayabilirsin , benim 980'i alıp yaptığım gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Onlar tabikide tercih sebebi ama gpu gücünden sonra onlara bakılır.980ti de kullanılan gpu Titan X in kırpılmış halidir.Dolayısıyla 4gb 256 bit bir 980 den çok daha performans verir.6gb olması ise ileriye dönük bir avantajıdır.Şuan ki oyunlar 1080p de 4gb ları zorluyorlar.2016 oyunlarıyla bunun artması kuvvetle muhtemel iken 6gb vram çok büyük avantaj sağlar.980ti fiyatından dolayı önerilmiyordur ama 980ti alıcak adamda sanrım fiyatı pek dert edicek değildir oyüzden maddi durum el veriyorsa al tabiki.Aldıktan sonra arkana bakmadan oyunları yükleyip çatır çatır oynayabilirsin , benim 980'i alıp yaptığım gibi

Çok teşekkür ederim hocam aydınlattığınız için

• İşlemciniz iyiyse gtx980'e göre daha alınası bir kart. 2200'e falan mal edilebiliyor.
  • Jr09 kullanıcısına yanıt
    Forumda genel olarak GTX 980 ve GTX 970 konuları var size o yüzden öyle gelmiş. Diğer sebebide GTX 980 Ti daha yeni çıktı zamanla konuları çoğalacaktır para sorunu yoksa sistemde uygunsa GTX 980 Ti yi alın extra detay isterseniz de yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla alakalı değil kusura bakmayın ama aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum, birincisi kartın adında geçen superclock nedir? İkincisiyse amazonda bakıyorum da evga'nın acx 2,0+, acx+ sc, sc, sc+ gibi bir çok 980ti kartı var bunların farkı nedir
  • Jr09 kullanıcısına yanıt
    Yerinizde olsam 980ti alicağima biraz daha para artirir vram sıkıntısı yaşamadan titan x alir oyun oynamanin keyini çikarirdim ki ben öyle yaptim ileriye dönük yurt dişindan daha makul fiyata alabilirsiniz. 4k dev ekranda oyun oynamanin kefyi anlatilamaz yaşanir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Evga GTX980 Ti SuperClock GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX12

Gtx980 Ti olmadığından dolayı ( vatanda ) geçici olarak ordaki ekran kartını koydum.

Tavsiyesi olan varsa seve seve dinliyorum.

NOT :

Tekrar belirtmek istiyorum bilgisayardan profesyonel olarak anlamıyorum , bazı yardımsever arkadaşların pm den desteği ile böyle bir sistem çıktı ben de danışıyorum herkese.

Edit :

Sistem tavsiye bölümüne koymam tavsiye edildi kusura bakmayın buraya koymuş bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr09 -- 20 Haziran 2015; 22:31:26 >

• Bu arada kendi mevcut sistemimi satmak istiyorum ne kadar eder bilgi verirseniz çok sevinirim.

Monitör AOC 2043

Kasa In Winn Griffin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Yerinizde olsam 980ti alicağima biraz daha para artirir vram sıkıntısı yaşamadan titan x alir oyun oynamanin keyini çikarirdim ki ben öyle yaptim ileriye dönük yurt dişindan daha makul fiyata alabilirsiniz. 4k dev ekranda oyun oynamanin kefyi anlatilamaz yaşanir

980ti çıkmadan önce bu yorum yapılsaydı belki mantıklı olurdu da 980ti'ın özel tasarımlarının Titan X'i geçtiği ortamda 2 kat daha pahalı bir kartı,üstelik daha düşük performanslı bir kartı insan neden önerir gerçekten anlamıyorum.

Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelirsek,bellek veriyolu arttıkça performans artar gibi bir düşünce hakim her yerde.Ancak bu durum aynı kart için geçerli olabilyor.Ama bu durumda her zaman geçerli değil.Farklı kartlar için karşılatırma yapamazsınız.Örneğin 256 bit olan herhangi bir kart 384 bit olan herhangi bir karttan güçlü olabilir.Bir başka örnek ise,GTX980Ti'ın GDDR5 ve GDDR3 versiyonları olsa,çıkıp GDDR5 olan daha hızlıdır denir.Ya da yine 980ti kartının 256bit ve 384bit versiyonları olsa 384bit daha hızlıdır belki denebilir.Belki diyorum çünkü aynı kartın 128 bitinin 256 bit olanından daha düşük renk derinliği sunduğu için birkaç fps daha fazla verdiğini dahi gördük.(Bknz GF4 MX440)Bu nedenle bunları çok önemsemeyin.Ama Vram artık çok önemli durumda.Özellikle şişiriyorlar oyunları.Witcher 3 gibi açık dünya oyunun 2GB vram ile ultra çalışabilmesi bile, 3GB ve civarı vram kullanan oyunların millete yeni kart aldırmak için ne kadar şişirildiğinin göstergesi aslında.Yani vram dışındakilere takılmayın.(Gerçi vramin de hilesini çıkardılar.Beş para etmeyen saçma sapan kartları 4GB-6GB yapıp sattılar.Bilmeyen de aldı gitti.Yazık onlara gerçekten.)980ti kartının gpusu güçlü olduğu için 980'den ve diğer kartlardan önde.6GB 384 bit çıkarıldığı önde değil.Yani 980ti almak mantıklıdır.980ti için 970sli sattım.2260 liraya gelecek kısmetse.Kargo bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 21 Haziran 2015; 3:46:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.