Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
12
Favori
22.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci combined scorelarda yakmış sizi İşte işlemci hızlı olsa da oyunlarda düşük performans veriyor dediğimizde inanmıyorlar sonra.. Benden yüksek Physcs ( İşlemci Ağırlıklı ) score yapmış olsanız da combined ( Oyun gibi ikisini birden zorlayan ) testte çuvallamış.

Güle güle kullanın çok güzel kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 4 Aralık 2014; 21:17:08 >
    Kesinlikle. Oyunlarda FPS düşüşleri sık değil; ancak min. max. FPS arasında dağlar kadar fark olabiliyor. Dağlar kadardan kastım 35 - 40 ile 60 gibi mesela. 1080p 60Hz monitör için % 33 - 35 oranında bir fark oldukça büyük...

Benim kafamı karıştıran bazı testlerde 4.0 GHz ile 4.7 GHz arasında çok az fark olması. Testler hakkında pek bilgili olmadığım için sebebini de çözemedim.

Yarın inşallah Intel sistemi kuruyorum. Tüm günüm program vb. ile geçecektir. Cumartesi veya Pazar günü bu testleri tekrar yapacağım. Ondan sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
  • Hocam physcs score fena değil sizin. 8350'nin 5.15 gibi bir Oc'unu yapan 10.000 puana ulaşmış. Sizinki de 9200 olarak yüksek bir rakam gibi gözüküyor. Ben i5 4670k ile o seviyeye ulaşamıyorum ama combined score'da 1500 civarında bir fark var ki oyunu etkileyen kısım da o olacaktır. Graphics zaten çok yakın, ekran kartı ile ilgili. i7 4770k-90k'lar da 13-14.000 civarlarına yükselebiliyor. Combined scorelarda da 5000 ve üzerini görüyorlar Gtx970 ile.

Oyun performansında farklılık olacaktır mutlaka.
  • Lamb0fGod, değerli ve aydınlatıcı yorum için teşekkür ediyorum. Oyun bazında AMD - Intel karşılaştırması yapmaya keşke vaktim olsaydı; ne yazık ki sadece test üstünden karşılaştırma yapabileceğim. Yine de aradaki farkı anlamamıza yetecektir diye umuyorum.

grezimonk, o cümleyle savaş çıkar burada hocam. Böyle söylemenizin sebebini merak ettim doğrusu. İlk kez Intel sistem kullanacağım. Bu arada şu anki kartımın her şeyi güncel ve bios da tamamen kişisel kullanım için özelleştirilmiş durumda. Yani sorun olacak bir durum yok diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 4 Aralık 2014; 22:08:33 >

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Lamb0fGod, değerli ve aydınlatıcı yorum için teşekkür ediyorum. Oyun bazında AMD - Intel karşılaştırması yapmaya keşke vaktim olsaydı; ne yazık ki sadece test üstünden karşılaştırma yapabileceğim. Yine de aradaki farkı anlamamıza yetecektir diye umuyorum.

grezimonk, o cümleyle savaş çıkar burada hocam. Böyle söylemenizin sebebini merak ettim doğrusu. İlk kez Intel sistem kullanacağım. Bu arada şu anki kartımın her şeyi güncel ve bios da tamamen kişisel kullanım için özelleştirilmiş durumda. Yani sorun olacak bir durum yok diye düşünüyorum.

sli yaparsan özellike ayarlara dikkat et... bazı kullanıcılar aceleci davranıp işlemciyi suçlamıştı... özellikle fx 8xxx serisini...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uykudan feragat ederek katkıda bulunuyorum.

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]  EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]  EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]

genel izlenim şu ana kadar, tek kelime ile mükemmel - arka plaka düşünen herkese tavsiye ederim.

eski kartı çıkardım bunu taktım ve sistemi açtım, sıfır sorun - sürücüleri bile yeniden kurmadım.

kart masaüstünde sıfır fan modunda 33-35C, ben özel fan profili yapıp %10 devirde çalıştıracağım.

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]  EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]

GPU'nun ASIC değeri %76.5 çıktı boost hızı da 1417.5MHz, benim için önemi olmasa da paylaşayım dedim.

Feanor Tasartir hocam, bios versiyonlarımız farklı - hangisi daha yeni bir araştırmak gerek.

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]

henüz hiç bir ses ve ya CW testi yapamadım, yapınca buraya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 5 Aralık 2014; 11:18:47 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)

• sahafiec kullanıcısına yanıt
    Hocam müthişsin. Emeğine sağlık.

Mesajı artılayanlar çoğalırsa işim kolaylaşır; olmazsa da son halini ikinci mesaja ekleyeceğim.

Ek: Bir arkadaşla da bios konusunu konuşmuştuk. Onun bios da sizinkiyle aynı. Aralarındaki farkı bulabilirsem ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 5 Aralık 2014; 9:21:22 >

ben biraz araştırma yaptım EVGA forumlarda, senin bios versiyonunda kartlar gördüm.
    benimkini henüz bulamadım lakin her ikisinde de sıfır fan modu olduğuna göre pek fark olacağını sanmıyorum.
    ilk kartlarda kullanılan bios'da bu mod yoktu diye biliyorum.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    grezimonk kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sizinkiler daha yenidir.

Bios konusunda haklısınız; ilk parti ürünlerde yoktu. Sonrasında güncel versiyonu yayınlandı. Arkadaşa verdiğim cevabın aynısını yazmışsın. Fanlar ayarlanmışsa bence de gerisi önemsiz. Ekran kartında bios güncelleme işine, aciliyet gerektiren durumlar hariç hiçbir zaman içim rahat biçimde bakamadım.

grezimonk hocam, SLI düşüncem şu an için yok; ama olursa ve o sıralar AMD kullanıyor olursam uyarınızı dikkate alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 5 Aralık 2014; 9:37:27 >
    bana göre bu kartlarda CW filan yok, benim şahsi fikrim.

işte skor da bu:
     EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ]
  • Merhabalar,

Evga EU üzerinden GTx 970 FTW almayı düşünüyorum.Sağolsun bir arkadaşımızın açtığı konu sayesinde böyle bir niyet ettim.Bir kaç sorum olucak eğer siz kullanan arkadaşlar cevaplarsa çok mutlu olurum.

1- High Power Absolute 650 Watt Güç kaynağı var fakat güç için biri 8 biri 6 pin bu kartta bu durum tam olarak nedir ?
    2- Aldığım kartta Coil Whine çıksa çakallık yapıp 1 sene kullanıp bunda coil whine var diyip servise gönderip coil whinesız bir kart yada para iadesi alabilirmiyim.
    3- 1 ay kadar Phenom II x3 720 den kırma x4 3.20 ghz işlemciyle kullanacağım GTX460'ımı fizik kartı olarak taksam Psu yeterli olurmu ve buna değermi? (İntel İ7 4770K gelicek bu ay sonu.)

Şimdiden çok teşekkürler.

Orokanaru ototo yo.kono ore wo koroshitakuba, urame , nikume.Soshite , minikuku ikinobiru ga ii.
    Nigete,Nigete..Sei ni shinigamitsuku ga ii.Soshite,itsuka ore to onaji me o motte.
    Ore no mae ni koi.
  • Hocam arka plakayı nereden aldınız ? Mesajlara ya yazmamışsınız ya da ben atladım
    3. PSU yeterli olur ama bence değmez, işlemciniz bir ekran kartını anca verimli kullandırır.

@SüperEspri
    arka plaka benim hocam, EVGA EU'dan alma kart ile birlikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 5 Aralık 2014; 20:22:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Uchiha Itachi.
    1. kartta 2 adet 6pin girişi var, sizin PSU yeterli fazlasıyla.
    2. çakallıklardan uzak durmanızı tavsiye ederim, orada çalışanlar enayi değil.
    3. PSU yeterli olur ama bence değmez, işlemciniz bir ekran kartını anca verimli kullandırır.

@SüperEspri
    arka plaka benim hocam, EVGA EU'dan alma kart ile birlikte.

Cevaplar için teşekkürler.İşlemciniz yeterli değil derken i7 4770k için mi söylüyorsunuz bunu ? Bir de o arka plaka için kaç para ödediniz acaba sitede bulamadım ben.

Orokanaru ototo yo.kono ore wo koroshitakuba, urame , nikume.Soshite , minikuku ikinobiru ga ii.
    Nigete,Nigete..Sei ni shinigamitsuku ga ii.Soshite,itsuka ore to onaji me o motte.
    Ore no mae ni koi.
  • yok Phenom II x3 720 çin demiştim, 4770k çok iyi bir seçim.

arka plaka 19,90EU EVGA EU sitesinde, aksesuarlar bölümünde olması lazım.

http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=100-BP-0972-B9&family=Accessories%20-%20Hardware&uc=EUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 6 Aralık 2014; 9:17:40 >
  • Onu da EU Evga'den aldım. Konu başında ürünü aldığım yeri yazınca onu eklemeye gerek duymadım; ama düzeltme yaparım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valley ve Heaven şu anda GPU kıyaslamak içni en iyi testlerden birisi zira 3D Mark gibi işlemciye yüklenmiyor. Zaten 4.0 ile 4.7 arasında %1-2'lik farkın zoraki oluşmuş olması da bu durumu destekliyor. (Tabi bunlar da 3DMark gibi INTEL-AMD ayrımı yapıyor mu bilmiyorum)

O yüzden keşke işlemci hızlarından ziyade Standart GPU, Günlük GPU OC ve Maksimum GPU OC tarzı bir şekilde Valley-Heaven sıralaması yapsaydınız daha iyi olabilirdi. Kıyaslama yapar gibi olmasın ama ben 280X ile Windows 8.1'de(sebebi nedir bilmem 3DMark'ın aksine Valley W7'de 50-60 puan daha yüksek veriyor) 2200 civarı skor alabilirken, 970'in Windows 7'de 2403 vermesi biraz düşük geldi.

Bir diğer merak ettiğim nokta da FTW'ler Classified gibi özel PCB tasarım ve güçlendirilmiş Power Phase ile mi geliyor yoksa sadece referans tasarımın en uç noktaya OC'lenmiş versiyonu mudur?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.