Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 İncelemesi [ 36 Adet Oyun Testi ] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
311
Cevap
12
Favori
22.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1080p için yeterli gelir. Yeni çıkan oyunlarda biraz ince ayar yaparak 45 - 50 FPS altına düşmezsiniz diye düşünüyorum. Tabii her ayarı son seviyeye çekecekseniz GTX980 veya 980Ti modellerine bakmanız daha mantıklı olur; ama çok oyun oynamayan biri için 1080p çözünürlükte tamamen gereksiz bir harcama olur. Tabii bu benim şahsi fikrimdir; bu sebeple Amazon'da MSI GTX980 modelinin ortalama 1.600 TL civarına denk geldiğini yine de hatırlatayım.

Son bir hatırlatma da GTX970'in coil whine konusundaki kötü sabıkası hakkında. İncelemeyi okumuşsunuzdur; bu durum kimi kullanıcı için baş belası olabiliyor. Bunu da hatırlatayım.

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

1080p için yeterli gelir. Yeni çıkan oyunlarda biraz ince ayar yaparak 45 - 50 FPS altına düşmezsiniz diye düşünüyorum. Tabii her ayarı son seviyeye çekecekseniz GTX980 veya 980Ti modellerine bakmanız daha mantıklı olur; ama çok oyun oynamayan biri için 1080p çözünürlükte tamamen gereksiz bir harcama olur. Tabii bu benim şahsi fikrimdir; bu sebeple Amazon'da MSI GTX980 modelinin ortalama 1.600 TL civarına denk geldiğini yine de hatırlatayım.

Son bir hatırlatma da GTX970'in coil whine konusundaki kötü sabıkası hakkında. İncelemeyi okumuşsunuzdur; bu durum kimi kullanıcı için baş belası olabiliyor. Bunu da hatırlatayım.

Merhaba. İncelemenizi okudum ve sayenizde fikir iyice sahibi oldum teşekkür ederim.
    Ben Zotac GTX680 AMP! kullanıcısıyım yaklaşık 3 yıldır.
    www.vatanbilgisayar.com
    Zotac Gtx680 Amp Gddr5 2gb 256bit Nvidia Geforce Dx11 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx680-amp-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

EVGA GeForce GTX 970 almayı düşünüyorum size danışmak istedim. 680AMP ile 970 arasında destansı bir fark yok ama benim için kenar düzleyici AA çok önemli çünkü 27 inçlik bir monitörde oyun oynuyorum.
    Bu coil whine olayı GTX680 AMP!'de mevcut mu pek bilmiyorum ama bezen ekran kartım (hele ki yaz aylarında) iyice coşar, iyi ses çıkarır :) Ses çıkarması benim için önemli değil ama coil whine durumunun ekran kartı ömrü ve performansına bir zararı var mı merak ediyorum.
    Sizce 3 yıllık Zotac GTX680 AMP! yerine yeni bir EVGA GeForce GTX 970 almak ne kadar mantıklı? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba. Yardımcı olabildiysem sevindim.

Kartınız döneminin iyi kartlarından biri. GTX700 serisinden de 770'e denk geliyor. Karşılaştırmayı buradan yapacağım; zira GTX770'ten bu karta geçtiğim için gözlem yapma imkanım olmuştu.

İncelemeyi yaptığım Kasım 2014'te bu soruyu sorsaydınız, 970'e geçmenizi tavsiye etmezdim; lakin aradan bir buçuk yıl geçti ve yeni oyunlar çıktı. Aradaki fark daha fazla belli olmaya başladı. Bu sebeple ve özellikle Antialiasing beklentiniz dolayısıyla GTX970 alabilirsiniz. Yalnız dikkat ettiyseniz almalısınız demedim; zira bazı faktörlerden ötürü yeni seriyi beklemeniz gerektiğini düşünüyorum:

- GTX970 ürünlerinde kronik bir sorun var; adı da bildiğiniz üzere coil whine. Türkçe karşılığı olarak bobin cızırtısı deyimi kullanılabilir. Ses çıkarması önemli olmayabilir; ama kimi kartta gerçekten çok yüksek ve tiz bir ses olarak çıkıyor. Yani fan sesi gibi katlanılabilir düzeyde değil. Tabii şanslı kullanıcılar da mevcut; azınlıkta kalsa da duyulmayacak kadar az ses yapan veya tamamen sessiz, sorunsuz kartlar da oluyor. Kısacası, tamamen şans işi. İnternette bu kartların birkaç videosunu izleyip ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Araştırdığım kadarıyla coil whineın ekran kartına herhangi bir zararı bulunmuyor; kartın içindeki sarmal tellerin akım sonucunda aşırı titreşime maruz kalarak böyle bir ses çıkarmasının karta zarar vereceğini sanmıyorum. Aynı sesi, telefon şarj aletinizin fişinde bile duyma ihtimali mevcut. Ayrıca, bu sebepten ötürü kartı zarar gören hiçbir yerli - yabancı kullanıcıya rastlamadığımı da ekleyeyim.

- GTX970'lerin bellek paylaşımında çok farklı bir mesele daha var ki bunu da genellikle "3.5 GB Sorunu" adıyla görmüşsünüzdür. Basit bir anlatımla olay şu: Kartın 3.5 GB olan kısmı ile kalan 0.5 GB kısmı aynı frekansta çalışmıyor ve performans farkı oluyor. Bu farkın etkisini 2K çözünürlükte ani FPS düşmesi ve takılmalar şeklinde tecrübe eden kullanıcılar mevcut. İşin teknik boyutunu okusam da anlatacak kadar bilgi sahibi değilim; kısacası kartın vRAM kapasitesi bu meseleden ötürü 3.5 GB diye kaldı. Ben sadece şu kısmı ekleyeyim: Bu sorun 1080p çözünürlükte oynadığım yaklaşık 50 - 60 oyunda bir kere bile başıma gelmedi. Yani 1080p çözünürlükte 3.5 GB konusu şu an için sorun değil. İleride çıkacak oyunların istediği vRAM boyutuna göre tabii ki yukarıda bahsettiğim sorunlar yaşanabilir. Bekleyip göreceğiz.

- Yukarıda belirttiğim üzere, GTX900 serisi çıkalı bir buçuk yıl oldu ve hem Nvidia, hem AMD tarafından bu yıl atak bekleniyor. Aceleniz yoksa yeni seriyi bekleyebilirsiniz.

- Sistemdeki diğer bileşenlerinizin darboğaz yapmayacağından eminseniz yeni bir kart alın; eğer darboğaz olacaksa yok yere para vermiş olursunuz. Zira bildiğiniz gibi ekran kartı güncelliğini en çabuk yitiren bileşen olduğu için, kart alındığı gün tam performans kullanılamayacaksa geçen her gün zarar demektir.

Sonuç olarak, eğer bir aceleniz yoksa beklemeniz bana daha mantıklı geliyor. Zaten 3 yıldır GTX680 kullanıyorsunuz; birkaç ay daha kullanırsınız. Yeni seri bütçenizi aşsa bile en azından GTX900 serisinde fiyat düşüşünü beklemeye veya ikinci el piyasasından temiz bir tane GTX970 veya GTX980 aramaya değer.

• Cevap için çok çok teşekkür ederim. Size PM attım.
    DirectX 12 ile Maxvell serisinin çuvallayacağı iddiaları yaygınlaşmış birkaç DirectX12 oyunu çıkmış (ne kadar desteklediği tartışılır) ve yapılan test sonuçlarında AMD 300 serisi kartların Nvidia 900 serisi kartlarından neredeyse %40-50 'lere varan daha iyi performans gösterdiğinden bahsedilmiş...Bir kaç örnek, tabii sonuç DirectX12 destekleyen oyunlar yaygınlaşşın değişebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_115197061/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_115289116/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 3 Mayıs 2016; 23:22:16 >

• Vatan 75 lira zam yapmış. 1425den 1500 TL olmuş fiyatı

1400-1500 lira limitim var ekran kartı için. Kime sorsam GTX 970 alma diyor. Bunu diyenler sakın R9 serisi de alma diyor. Ne alacağız yahu

Orijinalden alıntı: ibob

Vatan 75 lira zam yapmış. 1425den 1500 TL olmuş fiyatı

1400-1500 lira limitim var ekran kartı için. Kime sorsam GTX 970 alma diyor. Bunu diyenler sakın R9 serisi de alma diyor. Ne alacağız yahu

Aynen. 2 Mayıs 2016'da GTX970 1454TL idi 3 Mayıs 2016'da 1478TL oldu. Şu an (5 Mayıs 2016) 1498TL.
    Hani accccaba alsam mı diyordum artık kesinlikle almam 1000 serisini beklerim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Edit: GTX 970 Vatan'da 1.514TL oldu ŞAKA GİBİ!!!

2 Edit: Ohadaranza.. 1.524 oldu 12 saat geçmeden üçüncü fiyat arttırımı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuim -- 6 Mayıs 2016; 1:28:33 >
  • jr_alpha kullanıcısına yanıt
    Darboğaz yapacağını sanmıyorum. Belki optimizasyon bakımından sorunlu olan oyunlarda sıkıntı çıkabilir; örneğin The Evil Within hakkında birkaç şikayete rastladım.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.