Şimdi Ara

Directx 12 Nvidia'ya pek yaramadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
375
Cevap
1
Favori
7.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Gtx 980 ile yapılmıştır test. Hiç fark yok. Nvidia pascal ile bunu düzeltmesse directx 12 de geri kalacak gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 12 Mart 2016; 21:22:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Her gecen gun daha da rezil oluyorsun be Meşe.. Polaris'i HBM veya HBM2 ile gelecek demen onemli degil burdaki onemli nokta millete elinden oyuncagi alinmis cocuk gibi atarlanman, iddiali konusman ve tum bunlara ragmen;

gibi yorumlarda bulunup kaynak begenmemen. Bak surda ihtimal falanda birakmamissin.. Polaris, HBM ile gelmeyecek deniliyor senin dedigine bakalim:

Gelelim HBM2'ye surda Polaris aleyhine 3. ceyrekte baslayacagini soylemissin ama simdi topu HBM2 olacak Vega mimarisine cevirirsin kesin.

Demek ki neymis ? Ortada kesin kaynak yokken; ''bu boyle olacak, onu ben soyle duydum..'' gibi ithaflarda bulunmayacakmissin. Simdi o cok savundugun Polaris, Gddr5 ve Gddr5x bellekleriyle gelecek seninde millete attigin camurlar tekrar geri gelip yuzune yapisacak.
  • Bildiğimiz bir durum dx11 ve dx12 diye ayırmaya gerek yok sadece 11 performansını görsek yeter 12 de birşey değişmeyecek nvidiada, dx12 nin getirdiği performans artışı için gerekli olan teknoloji nvidiada yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mart 2016; 13:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia'da durum buysa biz ölelim o zaman.amd 380 kartla dun tomb raider bench yaptim dx12'de 45 dx11'de 58 fps cikti.bu is oyununa gore degisir birincisi dx12 dedigimiz sey amd mantle'nin cakmasi ikincisi.bazi arkadaslar kabul etmek istemese de durum bu.ben 2 senedir bu bolumde mantle basligi gosteriyorum hic mi bakmadiniz ne zaman benim 4.5 ghz 8320 islemci ve 280x ekran kartimla thief oyununda ya da falanca demoda dx11 ile 30 mantle ile 40 fps aldim dedigimi gordunuz?ne yaptim fark gostermek icin 4 cekirdegi kapattim 3.5 ghz yaptim o zaman fark oldu.bu dx12'nin ekran kartlarina bir faydasi yok cok guclu olmayan islemcilere faydasi var.testi canavar gibi sistemle yaparsaniz tabi fark goremezsiniz takin bakalim bi amd 965 fark oluyor muymus gorelim.6700k gibi bir islemciniz varsa da fark goremezsiniz zaten mantle ondan tutmadi millet dedi ki basligi gorenler yav bizim sistemimiz iyi o zaman bizim isimize yaramayacak bu dalga.simdi aynisini dx12'de yapiyorsunuz bir ise yaramiyor diye niye cunku ayni nane mantle ile.dx12 hicbir ise yaramiyorsa bu nedir?

https://ibb.co/JFcsQyQL

• dx12'nin olayını görmek için henüz çok erken. Yüzde 80 pazar payına sahip bir bir Nvidia var ortada sırf dx12 mantle üzerinden geliştirildi AMD uçacak sanıyorsunuz ya bende buna tutuluyorum.

Orijinalden alıntı: Myronides

dx12'nin olayını görmek için henüz çok erken. Yüzde 80 pazar payına sahip bir bir Nvidia var ortada sırf dx12 mantle üzerinden geliştirildi AMD uçacak sanıyorsunuz ya bende buna tutuluyorum.

Bende sizin nvidia size her türlü kazığı atmasına rağmen savunuyorsunuz ya buna tutuluyorum

• AMD daha ucuz yapsın AMD alalım. İkisi denk fiyattayken kimse kusura bakmasın AMD'ye yanaşmam. Nvdia ile hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar. 3-5 Fps fazla veriyormuş diye denk fiyattayken risk almam.
  • Arkadaşlar video palavra. Oyun öyle DX12 ye alınca fark olmayacaktır veya düşecektir. Artmayacaktır hiçbir zaman sebebi. AMD ve Nvdia DX güncellemesi ve yazılımını piyasaya sürmediler oyun gelse ne olacak! Kaldı ki Amd dx12 ye güvenmediğini ve bu yüzden mantel'a ağırlık verdiğini, nvdia ise hiçbir gelişme yapmayarak tamamen Dx12'ye bel bağlamış durumda. DX12 ne kadar mantle teknolojisine yakın gözükse de asıl sorun yazılımdır. Nvdia yazılım konusunda çok başarılı ve optimizasyonları çok iyi. Şuan pazarın yaklaşık 80'nini elinde bulunduran firma öyle kolay gol yemez. Amd bir adım daha yaklaşacaktır nvdia ya fakat amd kartlarının uçacağı filan yok. Çünkü dx12 nvdia istediği için geliyor.. nvdia alt seri kartlarına yazılım ile dx12 desteği verirse zaten işin yarısını halletmiş olur. Nvdia'nın açıklamalarına göre ben bu izlenimleri edindim. Kesinlikle dx12 ye bel bağlayan bir görüntüsü var şuanda. Amd zaten tedbirli mantel teknolojisi ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

AMD daha ucuz yapsın AMD alalım. İkisi denk fiyattayken kimse kusura bakmasın AMD'ye yanaşmam. Nvdia ile hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar. 3-5 Fps fazla veriyormuş diye denk fiyattayken risk almam.

R9 390x gtx970 ile aynı para daha ne bekliyorsunuz

Orijinalden alıntı: deatless22

Arkadaşlar video palavra. Oyun öyle DX12 ye alınca fark olmayacaktır veya düşecektir. Artmayacaktır hiçbir zaman sebebi. AMD ve Nvdia DX güncellemesi ve yazılımını piyasaya sürmediler oyun gelse ne olacak! Kaldı ki Amd dx12 ye güvenmediğini ve bu yüzden mantel'a ağırlık verdiğini, nvdia ise hiçbir gelişme yapmayarak tamamen Dx12'ye bel bağlamış durumda. DX12 ne kadar mantle teknolojisine yakın gözükse de asıl sorun yazılımdır. Nvdia yazılım konusunda çok başarılı ve optimizasyonları çok iyi. Şuan pazarın yaklaşık 80'nini elinde bulunduran firma öyle kolay gol yemez. Amd bir adım daha yaklaşacaktır nvdia ya fakat amd kartlarının uçacağı filan yok. Çünkü dx12 nvdia istediği için geliyor.. nvdia alt seri kartlarına yazılım ile dx12 desteği verirse zaten işin yarısını halletmiş olur. Nvdia'nın açıklamalarına göre ben bu izlenimleri edindim. Kesinlikle dx12 ye bel bağlayan bir görüntüsü var şuanda. Amd zaten tedbirli mantel teknolojisi ile.

Tabi nvidia geri kalınca palavra. Ama amd geri kalsa " ezikler bir sürücü bile çıkaramıyor"

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Arkadaşlar video palavra. Oyun öyle DX12 ye alınca fark olmayacaktır veya düşecektir. Artmayacaktır hiçbir zaman sebebi. AMD ve Nvdia DX güncellemesi ve yazılımını piyasaya sürmediler oyun gelse ne olacak! Kaldı ki Amd dx12 ye güvenmediğini ve bu yüzden mantel'a ağırlık verdiğini, nvdia ise hiçbir gelişme yapmayarak tamamen Dx12'ye bel bağlamış durumda. DX12 ne kadar mantle teknolojisine yakın gözükse de asıl sorun yazılımdır. Nvdia yazılım konusunda çok başarılı ve optimizasyonları çok iyi. Şuan pazarın yaklaşık 80'nini elinde bulunduran firma öyle kolay gol yemez. Amd bir adım daha yaklaşacaktır nvdia ya fakat amd kartlarının uçacağı filan yok. Çünkü dx12 nvdia istediği için geliyor.. nvdia alt seri kartlarına yazılım ile dx12 desteği verirse zaten işin yarısını halletmiş olur. Nvdia'nın açıklamalarına göre ben bu izlenimleri edindim. Kesinlikle dx12 ye bel bağlayan bir görüntüsü var şuanda. Amd zaten tedbirli mantel teknolojisi ile.

Tabi nvidia geri kalınca palavra. Ama amd geri kalsa " ezikler bir sürücü bile çıkaramıyor"

iyide hocam görsel olarakda neredeyse hiç fark yoktu bu dx12 bir çok görsel yenilik getirmeyecekmiydi ben bu videoda hiç bişey göremedim yenilik olarak.

• bu directx 12 olayı daha çok konuşulur eğer yazılanlar doğruysa nvidia cephesi büyük darbe alabilir bazı beta testler geliyor ve eğer doğrularsa nvdia fena çuvallamış ve işin garip tarafı amd eski mimarili kartları bile maxvell mimarisini geçiyor bekleyip görmek lazım.
  • Valla bu yazılanlara bakılırsa Dx12 ile Amd güzel sonuçlar verecek gibi duruyor.Bir arkadaş yazmıştı çok gülmüştüm' Şimdi Hitman çıkar Amd kartlar performanslı olursa Nvidia kart sahipleri ,durun 1 oyunla anlaşılmaz birkaç oyun daha çıksın,birkaç oyun daha çıkıp sonuç değişmeyince...'' gibisinden bir yazı yazmıştı o aklıma geldi.Bakalım Dx 12 ile Amd güzel işler çıkaracağa benziyor.Fazla beklentiyi yüksek tutmamak lazım,nedeni ise piyasanın yapmaya çalıştığı şey zaten bu.Amd de beklentiyi üst düzeye çekip,sanki Nvidia ya çok çok fark atacak havası veriyorlar, bu olmazsa da işte gördünüz mü Amd yine batırdı çuvalladı Nvidia Forever başlıkları ve nidaları atıyorlar...Amd den beklediğim rekabetçi yapısını korusun ve Nvidia kartları karşısında akıllı hamlelerle rekabetçi kartlar çıkarsın yeter...Fiyat olarak zaten daha uygun olduğu için ilk tercihim olacaktır.

Cevap vermiş; Var, devletin dini adalettir… Adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir!

• Hitman'ın pc sürümü optimizasyon yönünden rezalet bir şekilde çıktı hemen çamur at izi kalsın havasına giriyorsunuz hemen nvidia kötü şöyle böyle biraz araştırın lütfen.

İNTEL CORE İ5 14600K CPU STOK 3.5 GHZ- TURBO BOOST 5,3 GHZ / 32 GB TeamGroup T-FORCE VULCAN TUF DDR4 3200 MHZ RAM /ASUS TUF GAMİNG B760M-PLUS D4 MOTHERBOARD /ASUS PRİME OC RTX 5070Tİ 16 GB GDDR7 256 BİT GPU / KİNGSTON KC 3000 2TB NVME M2 SSD / PATRIOT P220 2 TB SSD / SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB 7200 RPM HDD / THERMALRIGHT PEERSLESS ASSASSIN 120 SE CPU COOLER
  • oyun optimize özürlü arkadaşlar grafikleri çok sıradan metal gear solid v grafiklerinden farkı yok. Aşırı uzun loadingler var, 1 saat oynadıktan sonra iade edildi.

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

quote:

iyide hocam görsel olarakda neredeyse hiç fark yoktu bu dx12 bir çok görsel yenilik getirmeyecekmiydi ben bu videoda hiç bişey göremedim yenilik olarak.

sözde işte görsellik artsa bile dx11 den daha iyi performans verecekti ama nerde. hep palavra

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

quote:

sözde işte görsellik artsa bile dx11 den daha iyi performans verecekti ama nerde. hep palavra

Oyun rezalet Steam'de yerden yere vuruluyor hala dx11-12 muhabbetti hayret kötü bir konsol portu oyun daha geldi ne bekliyordunuzki

İNTEL CORE İ5 14600K CPU STOK 3.5 GHZ- TURBO BOOST 5,3 GHZ / 32 GB TeamGroup T-FORCE VULCAN TUF DDR4 3200 MHZ RAM /ASUS TUF GAMİNG B760M-PLUS D4 MOTHERBOARD /ASUS PRİME OC RTX 5070Tİ 16 GB GDDR7 256 BİT GPU / KİNGSTON KC 3000 2TB NVME M2 SSD / PATRIOT P220 2 TB SSD / SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB 7200 RPM HDD / THERMALRIGHT PEERSLESS ASSASSIN 120 SE CPU COOLER

• Oyun zaten benim oynamak istediğim bir oyun değil.İlerde belki oynarım kısmetse.Fakat oyun pc optimizsayon özürlü ne demek.Özürlü ise her iki platform için özürlü :)) Nvidia ya özürlü,Amd ye tam optimize gibi bir durum mu var oyunda...Her iki tarafıda eşit zorluyor yani...İki mesaj önce kulaklarını çınlattığım arkadaş haklı çıktı :))

Cevap vermiş; Var, devletin dini adalettir… Adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir!
  • nvidia dx12 arası baştan kötü olacağı belliydi zaten ben öyle farkettim peki aranızda amd kullanan arkadaşlar varsa rıs of tomb raider dx 12 ile dx11 arasındaki % kaç fark var

Ben slı 970 i7 4790 k sistemde denedim aynı ayarlarda hemen hemen bütün ayarlar sonda ve iki testede aynı ayarlar var sadece biri dx11 diğer 12 eğer driver'la düzülecek iş değilse veya nvdia dx 12 mevzusunu beceremezse biz nvidia sahipleri baya üzüleceğiz galiba halbuki kartların üstünde dx 12 diye sattılar umarım çıkış dönemi diye yaşanan sıkıntılardır.

Directx 11

Dirextx12

• quote:

Orijinalden alıntı: KuvvetMira27

nvidia dx12 arası baştan kötü olacağı belliydi zaten ben öyle farkettim peki aranızda amd kullanan arkadaşlar varsa rıs of tomb raider dx 12 ile dx11 arasındaki % kaç fark var

Ben slı 970 i7 4790 k sistemde denedim aynı ayarlarda hemen hemen bütün ayarlar sonda ve iki testede aynı ayarlar var sadece biri dx11 diğer 12 eğer driver'la düzülecek iş değilse veya nvdia dx 12 mevzusunu beceremezse biz nvidia sahipleri baya üzüleceğiz galiba halbuki kartların üstünde dx 12 diye sattılar umarım çıkış dönemi diye yaşanan sıkıntılardır.

Directx 11

Dirextx12

Directx 12'de araya kod katma engeli var(başka altyazılım çalıştırılamıyor). Ne AMD, ne de Nvidia hile yapamaz çalıştırılan eserin hesaplamalarından.
    Bu, kullanıcılar için de geçerli. Directx 12 eserleri, cam kafeste kapalı kutu olarak çalışacak. Konsol şeklinde de diyebiliriz.

• quote:

quote:

Arkadaşım, sen olayları pek bilmiyorsun anlaşılan. Nvdia da Amd de güçlü firmalardır öyle eziktir vb cümleleri çocuklar kullanırlar. Aklı başında kimse bunları söylemez. Sen forumdaki çocuklarla bizi gömüyorsun.(Neyse eyvallah yine de).
    Şimdi sorunana gelelim. Bu video amd içinde aynı şekil çıksa yine PALAVRA olacaktır. Göreceksin ki amd için de böyle videolar çıkacak. Bunlar satış stratejileridir. Nvdia da Amd de büyük firmalardır ve dx12 ye geçildiğinde Öncelikle ona uygun YAZILIM ile GÜNCELLEME verecekler. Ondan sonra oyunlara optimizasyon çıkaracaklar. Sen bana bu dediklerimden sonra Amd kötüdür veya Nvdia kötüdür diye gelirsen o zaman eyvallah. Ama şuan mevcut grafik sürücülerinin yazılımları ile OYUN PERFORMANSLARI DEĞİŞMEZ. Sen hangi güncellemeyi aldında geride kaldı diyorsun! DX12 ile %300 performans artışı gelecek diye Directx şirketi açıklama yapmadı mı ! Kulaktan dolma bilgilerle veyahut yok ben amd tarafını savunayım yok ben nvdia tarafını savunayım diye bişey olmaz.
    Firmalar kendilerini geri çekiyorlar şu aşamada, arz talep tavan noktaya çıksın diye. Senin yazdıklarına göre NVDİA kullananlar satsın AMD alsın. Yarın bir video çıkar AMD nin vasat olduğu, o zamanda AMD'yi satar NVDİA alırız. Kazanan firmalar olur kaybeden bizler oluruz.
    (Unutma hiçbir zaman kazanan sen olmayacaksın, sen her zaman kaybetmeye mahkumsun teknoloji de)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.