Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
8
Favori
23.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint 2560x1440P ULTRA-ULTİMATE Preset Benchmark






  • Destiny 2




    Oyunda herhangi bir OSD programı(Afterburner,Precision X1 gibi)kullanılamadığından dolayı sadece oyun içi FPS göstergesi ile performans değerlerini gözlemleyebiliyorsunuz.Bu nedenle Afterburner üzerinden yer verdiğim OSD bu oyunda çalışmıyor ve FPS değerlerini sağ üst köşede görebilirsiniz.




  • hocam merhabalar
    https://www.youtube.com/watch?v=yulwlTS029U

    bu video yu izledim ama pek bişey anlamadım

    evga 'nın kendi yazılımı ile kartı fazla zorlamadan nasıl saat hızı - ram hızını arttıarvbilirim ?


    EVGA Precision XOC ile

    1080 ti sc icx için

    Power ı full yapıcaz

    gpu yu + 50 mhz mem i +100 mhz mı arttırcaz acaba ?

    2 fanlı model baska bir ince ayarı varmı

    baktım evga resmi foruma buraya da herkes deneyerek bulcaksın diyor da neyi deneyeceğim. kart 70 dereceyi geçmesin az voltaj vereyim işte. mavi ekran vermesin yeter. full hd de kullanıyorum ztn .

    psu 750w corsair

    teşekkürler




  • LMNTRIX kullanıcısına yanıt
    EVGA'nın güncel yazılımını(Precision X1) ve en son onaylı sürücüyü kurup default hızları değiştirmeden sadece power ve voltaj limitini en sona getirin.Pascal kartlarda voltaj değeri Nvidia tarafından oldukça kısıtlı bir aralıkta limitli bu nedenle kartın hız aşırtma ile çıkabileceği en yüksek boost hızını görebilmek ve bu değerlerde herhangi bir limite uğramaması için power ve voltaj değerlerini en sona almak gerekiyor.Ardından 3D Mark yada Unigine Superposition gibi programlarla boost hızının sıcaklıkla olan değişimini gözlemleyin.

    1080 Tİ için hava soğutma ile 7/24 stabil olacak değerler genelde 2000-2050 Mhz civarıdır.Bu hızlar üzerine özellikle voltaj limiti nedeniyle mevcut bıoslarla çıkmak zorlaşıyor.Bu nedenle max power ve voltaj değerinde ulaşılan boost hızı üzerine ekleyeceğiniz + gpu hızı uygulayacağınız hız aşırtma değerini belirleyecektir.Her kartın boost hızı farklı olduğundan dolayı yapacağınız hız aşırtma değerini denemeler sonucunda belirlemesiniz.Örneğin kartın default boost hızı 2000 Mhz ise +50 Mhz hız aşırtma uyguladığınızda 2050 Mhz'den başlayıp sıcaklık arttıkça bu değer 2038-2025 Mhz şeklinde değişecektir.Bu normal bir durumdur çünkü GPU Boost teknolojisi nedeniyle 50 C lerden başlayıp sıcaklık limitine ulaşıncaya kadar 13 Mhz lik düşüşler oluşacaktır.

    GPU tarafında stabil boost hızını belirledikten sonra bellekler içinde ayrı olarak stabil hız aşırtma değerini belirlemeye başlamalısınız çünkü belleklerde belirli bir seviye sonrası yapılan hız aşırtma negatif performansa neden oluyor.Bu aralık genelde +500-600 Mhz sonrasını kapsıyor.GDDR5X belleklerde hava soğutma ile +600 Mhz(efektif olarak 1200 Mhz)e kadar güvenle hız aşırtma yapabilirsiniz fakat bunu ilk seferde değilde +100 Mhz artırmayla test ederseniz daha sağlıklı olur.GPU ve belleklerde stabil değerleri belirledikten sonra 3D Mark içerisinde yer alan testlerle kartı test edin ve herhangi bir artifact yani görüntü bozulması olup olmadığını gözlemleyin.Eğer oluşursa değerleri düşürerek tekrarlayın.

    Bu testler sadece size stabilite konusunda fikir verir fakat 7/24 stabil bir kullanım için kesin sonuçlar elde etmenizi sağlamaz.Bu nedenle belirli bir süre bu değerlerde özellikle kartı tam yük altına alan oyunlarda hız ve sıcaklık değerlerini takip etmeniz gerekir.GPU sıcaklıkları oyunların yüklenme oranına göre değişiklik gösterecektir ayrıca oyunlarda ekran kartı dışında diğer bileşenlerde belirli bir yük oranında kullanıldığı için sistemin gelen stabilitesinide gözlemlemiş olursunuz.Konuda paylaştığım videolarda görebileceğiniz üzere oyundayken tüm değerleri MSI Afterburner programı aracılığı ile gözlemliyorum bu sayede sıcaklıklar ve diğer değerleride anlık olarak takip edebiliyorsunuz.Ekran kartları işlemciler gibi stabil olmadıklarında genelde mavi ekran almanıza neden olmuyor bu nedenle kart stabil değilse bunu artifact oluşmasından yada oyun/test esnasında sistemin bir süre tepki vermeyip uygulamadan masaüstüne atarak çökmesinden tespit edebilirsiniz.Olay görüntüleyicisinde sürücü yanıt vermeyi kesti ile başlayan bir hata oluşursa bu durumda uyguladığınız hız aşırtma stabil değildir.Bu nedenle stabil değerleri farklı hızlarda denemeler yaparak oyunlarda ve test programları aracılığıyla belirlemeniz gerekiyor.




  • Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim

    Unigine Superposition de 1080p extreme test e tabi tutuyorum kartı


    EVGA Precision XOC 6.2.7 de K Boost u aktif yapıp ( HDMI Monitor ) voltajı maximum a Power target i %120 ye aldıkdan sonra

    Fanları sizin ilk resimde olduğu gibi Curve'den "Enable Automatic Fan Control" 'e aldım Preset i Aggresive ye aldım

    GPU Clock Ofset +50
    Mem Clock ofset +600

    yapıp apply dedim ve testi başarı ile tamamladım. en azından +600 skoar a çıkabildim.

    Gpu CLock Ofsei +53 Mem i +600 de bırakırsam dediğiniz gibi Unigine Superposition da hata veriyor

    Sürücü olarak Standart 436.51 kurdum. Nvıdıa Experiance yüklemedim.

    bu şekilde mesela Gpu Clock Ofset +50 de kalıp mem clokc u +650 yaparak devam edeceğim sanırım değil mi.

    K modu kapatayımmı ?

    gpu clock ofset 2000 in üzerine çıkınca atıyor . mem clock ile birlikte bi ayarını mı tuttarmadım acaba




  • GRID 4K DX12 ULTRA HIGH


  • LMNTRIX kullanıcısına yanıt
    K-Boost kartınızın gpu ve bellek hızlarını güç yönetimi modundan bağımsız olarak sürekli en yüksek seviyede olacak şekilde çalışmasını sağlar.Ayrıca kart idle durumunda bile gereksiz bir güç tüketimine yol açarken boştaki sıcaklıklarıda yükseltir.Bu nedenle K-Boost özelliğini özellikle oyunlarda kullanmanıza gerek yoktur.

    GPU ya uyguladığınız hız aşırtma 50 Mhz den sonra hataya yol açıyorsa bu durumda limit değerine ulaştığınızı gösterir.Denemelerinizi bellek hızını biraz düşürerek tekrarlayabilirsiniz çünkü GPU ya uygulayacağınız hız aşırtma genel performansa daha fazla etki edecektir.Ayrıca bu değerlerde power limit değerine ulaşılıyorsa buda stabiliteyi etkiler çünkü gpu ihtiyaç duyduğu güç gereksinimine bıosta izin verilen değerlere kadar kullanabileceğinden dolayı artan hız beraberinde ek güç tüketiminede yol açacaktır.

    +50 Mhz GPU ve +600 Mhz(1200 Mhz efektif) bellek hız artışı sonunda eğer kart testte stabil kalıyorsa bu değerleri kartı tam yükte kullanan bir oyunda deneyin.Bu süreçte ulaşılan en yüksek boost hızını sıcaklık değerlerini ve power yüzdesini paylaşırsanız kartın ulaşabileceği değerler konusunda daha iyi yardımcı olabilirim.




  • Chernobylite Early Access 2K DX11 ULTRA Benchmark


  • The Outer Worlds





    Oyunu Microsoft Store'da GamePass üzerinden oynamaktayım.Performansını merak edenler için paylaşmak istedim.




  • Generation ZERO 2K DX11 ULTRA


  • CRYENGINE Neon Noir Real-Time Ray Traced Reflections Ultra Preset 1440p Benchmark




    CryTek Neon Noir Ray Tracing Benchmark yazılımının indirilebilir bir sürümünü yayınladı.Bu yazılım NVIDIA ve AMD ekran kartlarında herhangi bir RT çekirdeği gereksinimi olmadan çalışabiliyor.CryEngine Marketplace üzerinden ücretsiz bir şekilde indirip deneyebilirsiniz.Bunun için ilgili Launcher'ı indirip bir hesap açarak yazılımı kütüphanenize eklemeniz gerekiyor.Yazılımın indirme boyutu 4.4 GB ve Ultra yada Very High seviyesinde istediğiniz çözünürlükte gerçek zamanlı yansımaları test edebilirsiniz.Paylaştığım video 2560x1440p çözünürlükte ve Ultra RayTracing kalitesinde kaydedilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 14 Kasım 2019; 21:34:33 >




  • Termınator:Resistance 4K DX11 EPIC





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 25 Kasım 2019; 3:55:46 >




  • ekran kartında 11gb mı
  • Isınma ve buna bağlı olarak fan gürültüsü dışında memnunum. RDR2 ile iyice elektrikli süpürge moduna bağladık. Güzel bi indirim yakalarsam g12 ile sıvı soğutmaya geçirmeyi düşünüyorum. Kasa olarak p400s kullanıyorum. Kasa değiştirsem de arada verdiğim farka değecek bir fark olacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrashbringer

    Isınma ve buna bağlı olarak fan gürültüsü dışında memnunum. RDR2 ile iyice elektrikli süpürge moduna bağladık. Güzel bi indirim yakalarsam g12 ile sıvı soğutmaya geçirmeyi düşünüyorum. Kasa olarak p400s kullanıyorum. Kasa değiştirsem de arada verdiğim farka değecek bir fark olacağını sanmıyorum.
    Kaç derecede kullanıyorsunuz hocam. Ben kendi fan ayarımla gpu 65 üstüne hiç bir şekilde çıkmıyor. Fan ayarım şu şekilde diyebilirim.

    50c @ %45

    55c @ %55

    60c @ %60

    65c @ &65 diye gidiyor. +550 Memory, +40 Core clock ile kullanıyorum. Lakin RDR2'de +40 core ile crash alıyorum diğer tüm benchmark ve oyunları geçerken
  • donda kullanıcısına yanıt
    Fan ayarları hariç karta hiç dokunmadım öyle söyleyim. Fan ayarları agg modda duruyor genelde. Fakat rdrde 82 dereceyi geçtiği için 60 derecede %80, 70 yada 75 derecede %100'e çıkacak şekilde ayarladım. Şimdi işteyim eve gidince tekrar bi bakarım tam aklımda kalmadı naptığım. Bu haliyle 72 derece üstüne çıkmıyor sanırım ama kafa ütülüyor kulaklık olmazsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrashbringer

    Fan ayarları hariç karta hiç dokunmadım öyle söyleyim. Fan ayarları agg modda duruyor genelde. Fakat rdrde 82 dereceyi geçtiği için 60 derecede %80, 70 yada 75 derecede %100'e çıkacak şekilde ayarladım. Şimdi işteyim eve gidince tekrar bi bakarım tam aklımda kalmadı naptığım. Bu haliyle 72 derece üstüne çıkmıyor sanırım ama kafa ütülüyor kulaklık olmazsa.
    Ben de akşam doğru ayarları paylaşırım ama sıcaklıklar biraz yüksek hocam.
  • Sorun termal macunda Evga macunu bazen çok az sürebiliyor buda ileride üründe 10c bir artışa neden olmakta.

    Macunu yenileyin sorun ortadan kalkacaktır.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına macun fln nasıl olur bilmiyorum ama ilerde araştırır denerim olmazsa. Durduk yere garanti dışı da kalmasın alet.

    Son patchlerle fln biraz daha düzelmiş rdr2. Fan ayarlarını biraz kısmama rağmen 73lerde kaldı. Tabi ilerde yine sorun olacaktır.
  • Konuyu fazla dağıtmadan son kes yazayım, aynı kartı kullanıyorum bence aldığınız sıcaklık değerleri fazla rdr2 kartta ne kadar yük bindirirse bindirsin kasa ortamı iyi ve havadar ise 80 üsttü bir sıcaklık alınmamalıydı.

    Ya kartınızda bir sorun var yada termal macunda bir sıkıntı.. Kartınızı bazı stres testlerine sokun stock ve oc sıcaklıkları ölçün yine 82c civarı dolaşır ise; kasayı bu sefer yan kapağı açık teste sokun aynı değerleri alırsan ortam sıcaklığı ile alakalı bir sıkıntı değil direk kartın kendi ile alakalı bir sorunu olduğu anlaşılır.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.