Şimdi Ara

EVET Oyu Atacaklar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
690
Cevap
2
Favori
35.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet oyu vermeyi düşünenler partizanlık yaptığı için böyle düşünüyor. Meselenin partiler üstü sistem meselesi olduğunu unutuyorlar. Bu sistem öyle bir sistem olmalı ki EN SEVMEDİĞİN KİŞİ bile iktidar olsa ülkenin birlik ve bütünlüğünü, işleyişini, milli savunmasını, ülkenin düzenini ve ekonomisini bozamasın sürekliliği devam etsin. Sistemin bir sigortası olması lazım.

Şimdi gelecek sistemle iktidar olmasını istemediğiniz kişinin iktidar olduğunu ve neler yapabileceğini düşünün.

Bu en sevmediğiniz kişi;
    - Tek başına tüm bakanları kafasına göre eşini dostunu, kayınçosunu, eniştesini, dıdısının dıdısını seçecek ve meclisten GÜVEN OYU ALMADAN benim hükümetim bu deyip ülkeyi yönetecek.
    - Tek başına tüm kamu kurumu üst düzey yöneticilerini seçecek atayacak, rektörleri atayıp üniversiteleri ideolojik merkez haline getirebilecek.
    - Tek başına bütçe hazırlayacak tüm bütçeyi kendine ayıracak mesela. Kimsenin karşı çıkma imkânı yok.
    - Tek başına askeri yapıyı düzenleyecek. Bundan sonra uzman çavuş yok yeniçeri yaptım la sizi dese kimse çıt çıkaramaz.
    - HSYK ve Anayasa mahkemesi üyelerini seçecek. Bundan sonra kimi isterse yargılar, kimi isterse çıkartır. Yargı tekelinde. Kimse de onu yargılayamaz. Yargılayabilir diyen ağır hayalperesttir.
    - Tek başına OHAL ilan etme yetkisi var. ve OHAL eskisi gibi ciddi durumlarda değil protestolarda bile bahane gösterilip ilan edilebilir hale geliyor. Kamu düzenini bozmak bile OHAL ilanı bahanesi oluyor. Yani 20dk yolu kapatsan OHAL ilan edilebilir. Gezi parkı gibi ciddi protestolarda OHAL ve aşırı şiddet kaçınılmaz.
    - Tek başına parti listelerini hazırlayacak. Yani milletvekili aslında milletin değil onun vekili olacak. Vekiller de millete değil ona yalakalıkla yaranmaya çalışacak. (gizli oy olması gerekirken "bak reis kardeşim fetöden tutuklandı ama ben evet oyu veriyorum" diyen vekiller gibi açık oy kullanabilirler)
    - Tek başına hiçbir mazeret göstermeksizin meclisi feshedebilecek. Bununla birlikte kendi başkanlığı da düşüyor ancak OHAL ve meclisi feshetme aynı anda olursa ki zaten bunun amacı budur tek başına diktatörlüğünün ilanıdır. OHALde seçimi erteleyebilir güç tek elde ve denetim yok.
    - Yine aynı şekilde başkan kendi partisi iktidar olmazsa meclisi fesheder seçimi tekrarlatır. Sistem çakışması der şimdi dedikleri gibi.
    - Başkanın bölgesel yönetimler kurma yetkisi geliyor. Bu ne demek? Eyalet sisteminin ayak sesleri demek. Eyalet sistemi de ülkenin hükümetin eliyle bölünmesi demek ve siz hdp yi gerçekten buna karşı sanıyorsunuz. Yıllardır akp ile pazarlıkları buydu. Eyalet sistemini ver başkanlığı al diyorlardı. Referandum sonuçları bölgesel olarak da açıklanırsa görürsünüz hdp oyları EVET mi demiş HAYIR mı. %90'ı EVET diyecek.

Bu işin geri dönüşü olmayacak. Elinizi vicdanınıza koyun, düşünün. Bugün istediğiniz kişi iktidarda olabilir ama yarın bunun garantisi yok. Tüm ülkeyi 1 kişinin tek başına hiçbir denetim mekanizması olmadan yönetmesi mantıklı mı geliyor size. Kaldı ki bu kişi önüne gelen tarafından "kandırılmış" biri.

• Arkadaşlar seçimin sonucu evet çıkacak boşuna uğraşmayın
  • Cikinca ne olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    Dürüm mü durum mu karar ver
  • spacemonkey kullanıcısına yanıt
    Tayyip ve yandaşları paralarını aklaya bilecek her türlü kirli işi istediği gibi yürütecekler ki yürütüyorlar bunu fiili olarak gerçekleştirecekler. Erdoğan'a karşı çıkan herkesi indirecekler. (Sağ kalanlar.) Halk uyanmaya başlayacak fakat iş çoktan geçmiş olacak. Bu arada Dolarını sat kampanyasıyla piyasadaki son dolarları da topladılar. Nerede o Dolarlarını satan kerizler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜmmetSEVDALISI -- 11 Ocak 2017; 21:15:15 >
  • Valla bizi evet vermeye chp zorluyo bu kadar Ülkesini sevmeyen bir parti olamaz yoksa bizde akp fanı değiliz yani chp sağolsun mhp ye bile oy veremiyorum nasılsa seçilemiyecek diye oy bölüncek die akp verioz
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

Evet oyu vermeyi düşünenler partizanlık yaptığı için böyle düşünüyor. Meselenin partiler üstü sistem meselesi olduğunu unutuyorlar. Bu sistem öyle bir sistem olmalı ki EN SEVMEDİĞİN KİŞİ bile iktidar olsa ülkenin birlik ve bütünlüğünü, işleyişini, milli savunmasını, ülkenin düzenini ve ekonomisini bozamasın sürekliliği devam etsin. Sistemin bir sigortası olması lazım.

Şimdi gelecek sistemle iktidar olmasını istemediğiniz kişinin iktidar olduğunu ve neler yapabileceğini düşünün.

Bu en sevmediğiniz kişi;
    - Tek başına tüm bakanları kafasına göre eşini dostunu, kayınçosunu, eniştesini, dıdısının dıdısını seçecek ve meclisten GÜVEN OYU ALMADAN benim hükümetim bu deyip ülkeyi yönetecek.
    - Tek başına tüm kamu kurumu üst düzey yöneticilerini seçecek atayacak, rektörleri atayıp üniversiteleri ideolojik merkez haline getirebilecek.
    - Tek başına bütçe hazırlayacak tüm bütçeyi kendine ayıracak mesela. Kimsenin karşı çıkma imkânı yok.
    - Tek başına askeri yapıyı düzenleyecek. Bundan sonra uzman çavuş yok yeniçeri yaptım la sizi dese kimse çıt çıkaramaz.
    - HSYK ve Anayasa mahkemesi üyelerini seçecek. Bundan sonra kimi isterse yargılar, kimi isterse çıkartır. Yargı tekelinde. Kimse de onu yargılayamaz. Yargılayabilir diyen ağır hayalperesttir.
    - Tek başına OHAL ilan etme yetkisi var. ve OHAL eskisi gibi ciddi durumlarda değil protestolarda bile bahane gösterilip ilan edilebilir hale geliyor. Kamu düzenini bozmak bile OHAL ilanı bahanesi oluyor. Yani 20dk yolu kapatsan OHAL ilan edilebilir. Gezi parkı gibi ciddi protestolarda OHAL ve aşırı şiddet kaçınılmaz.
    - Tek başına parti listelerini hazırlayacak. Yani milletvekili aslında milletin değil onun vekili olacak. Vekiller de millete değil ona yalakalıkla yaranmaya çalışacak. (gizli oy olması gerekirken "bak reis kardeşim fetöden tutuklandı ama ben evet oyu veriyorum" diyen vekiller gibi açık oy kullanabilirler)
    - Tek başına hiçbir mazeret göstermeksizin meclisi feshedebilecek. Bununla birlikte kendi başkanlığı da düşüyor ancak OHAL ve meclisi feshetme aynı anda olursa ki zaten bunun amacı budur tek başına diktatörlüğünün ilanıdır. OHALde seçimi erteleyebilir güç tek elde ve denetim yok.
    - Yine aynı şekilde başkan kendi partisi iktidar olmazsa meclisi fesheder seçimi tekrarlatır. Sistem çakışması der şimdi dedikleri gibi.
    - Başkanın bölgesel yönetimler kurma yetkisi geliyor. Bu ne demek? Eyalet sisteminin ayak sesleri demek. Eyalet sistemi de ülkenin hükümetin eliyle bölünmesi demek ve siz hdp yi gerçekten buna karşı sanıyorsunuz. Yıllardır akp ile pazarlıkları buydu. Eyalet sistemini ver başkanlığı al diyorlardı. Referandum sonuçları bölgesel olarak da açıklanırsa görürsünüz hdp oyları EVET mi demiş HAYIR mı. %90'ı EVET diyecek.

Bu işin geri dönüşü olmayacak. Elinizi vicdanınıza koyun, düşünün. Bugün istediğiniz kişi iktidarda olabilir ama yarın bunun garantisi yok. Tüm ülkeyi 1 kişinin tek başına hiçbir denetim mekanizması olmadan yönetmesi mantıklı mı geliyor size. Kaldı ki bu kişi önüne gelen tarafından "kandırılmış" biri.

Hocam iyi yazmışsın ama evet diyeceklere göre bütün bu maddeler önemsiz. Onlara göre chp-hdp başkanlık istemiyorsa vardır bir hikmeti diyerek evet demeyi düşünüyorlar. İşte kutuplastirmanin AKP adına faydası.

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

Valla bizi evet vermeye chp zorluyo bu kadar Ülkesini sevmeyen bir parti olamaz yoksa bizde akp fanı değiliz yani chp sağolsun mhp ye bile oy veremiyorum nasılsa seçilemiyecek diye oy bölüncek die akp verioz

Sevgili Galatasaraylı kardeşim, sadece Hayır ve evet seçeneklerinin olduğu bir seçim de nasıl oyum boşa gidecek diye düşünerek oy kullanmayı düşünüyorsun? Ortada parti yok dolayısıyla boş oy diye bir şey olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

Bu saçma olur çünkü orda cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler birlikte yapılır diyor. Yani seçimi yenilemek isteyen Cumhurbaşkanı da gidebilir bunu göze almak zor bir karar

Haziran seçimlerinde denemesini yaptılar zaten. Mecliste kendi istediği parti gelmeyince, koalisyon kurdurtmadı ve kasımdaki seçimlerde kazandı. Bu saatten sonra önünde denenmiş örneği varken, daha cesur olacaktır.
  • Pardon. Seni akp li zannetmstm. Kusura bakma :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • azınlık çoğunluğu yönetemeyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

Orijinalden alıntı: tatatesever

Bu adam zaten yıllardır ülkeyi tek başına yönetiyordu, artık resmen tek başına yönetecek. İş resmiyete dökülsün en azından da çiğnediği yasalardan biri azalsın.

Nerede yıllrdır tek başına yönetiyor... Belediye başkanı olduğu zamanki gibi bir el aynı naneleri yiyor.

27 nisan e-muhtırası ne zaman, kime verildi?
    Kapatma davası kime, ne zaman açıldı, ne zaman sonuçlandı?
    7 şubat ne zaman yaşandı?

Türkiye de mi yaşamıyordunuz, haberler yerine acun mu izliyordunuz?

Özür dilerim kardeşim. Ben, Tayyip Cumhurbaşkanı iken Akp'ye oy isteyince onu hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan sanmıştım. Sonuçta adam iktidar partisinin hala başında demiştim. Hatta sevmediği insanları "Ergenekon" ayağına indirince oralarda da hüküm sürdü sanıyordum. Meğer yanılmışım. Kusura bakma. Bunlar hep Acun'dan...

• BEN AKP LİYİM VE EVET ATACAĞIM

BENİ BLOKLAYIN LÜTFEN CHP VE HDP SEVERLER
  • Gerçekten çok seviyesiz, kalitesiz bir ortam. Her iki taraftan da bazı arkadaşlar meramını seviyeli bir şekilde anlatıyor. Ancak yine iki taraftan da belli bir kesin sadece dalga ve hakaret peşinde. Bu yazdıklarım sadece bu başık değil forum geneli için geçerli. Kimsenin kimseyi görüşü yüzünden küçük görmeye , hakaret etmeye hakkı yok. Çocuk veya cahil diyecekler için baştan yazayım 38 yaşındayım elektronik mühendisiyim.

Görüşüme gelince muhafazakar bir insanım, mhp tabanlı olmama rağmen bahçeliye pek kanım ısınmadı. İlk iktidara geldiği seçim hariç diğer bütün seçimlerde akp ye verdim. Kılıçdaroğlunu şahsen hiç sevmem, sevenede allah iki dünyada da sizi ayırmasın diye dua eder saygı duyarım.

Başkanlık sistemine gelince ben şahsen karşıyım evet diyene de saygı duyarım.
  • spacemonkey kullanıcısına yanıt
    İroni yaptığım için yanlış anlamış olabilirsin hocam problem yok
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt
    Valla hiç bir partiyi tutmuyorum ama seni kesinlikle blocklayacağıma inan.
  • tayyip yapıyor diye hayır diyen güruha karşı tayyip yapıyor diye evet diyen bir güruh var.
    nicelik niteliğin önünde olduğunu gördüğümden beri oy falan takılmıyorum.
  • Hayırı basacam. Amerikada sistem oturmus sadece halkın gozunu boyamak ıcın bı baskan var ama dunyadan haberı yok. Bizde de bi tane duzgun adamı baskan yapıp ulkeyı yıne pararlel yapılara teslım edecekler. Bu nedenle hayır atacagım. Padişahlık sıstemı istemiyorum
  • şunu ilk mesaja eklersen sevinirim.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ | ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ'NİN KARŞILAŞTIRMALI VE AÇIKLAMALI METNİ
    Anayasa Değişikliği Teklifi'nin Karşılaştırmalı ve Açıklamalı Metni
    http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

• 2000 li yılları hatırlıyorumda yoklama alınıp anıtkabre gidiyorduk. Niye rektor istedi diye, niye onlar vardı insanlar tırstı korkuyordu. Askerken komutandan korkmak gibi birseydi. İnsanlar dini inancları yuzunden fisleniyor cumaya afedersiniz gorunmemek icin baska yerlerde gidiyorduk. Ezan sesinden rahatsız rektorler vardı ve dB olcultup genelkurmaya sikayet ediyorlardı. Ben o gunleri ozlemiyorum gelmesinide istemiyorum. Daha bir suru ornekten bahsedilebilinir. Daha iyi bir ulkede yasamak istiyorsak calısmalı uretmeli bizden olmasada yoneticilere yardımcı olmalıyız. Ulkemizde en buyuk eksik yapıcı muhalefet. Su anki gibi herseye hayır diyen bir muhalefet olmamalı. Herseye evet de dememeli. Emet ama hayır amalar cogaldıkca ilerleyecegiz. Asgari ucrete zam olayına karsı cıkarlar kendi maaslarına zamma hepsi el kaldırır. Halkın arasına karısan kazanır bence. Halk kendine yakın olanı seviyor yapmacıktan yakın olanı degil. Ulke bir suru sorunla ugrasmak zorunda herkes birbirine yardımcı olmalı. Bunun altından kalkacak ekonomik ve siyasi gucumuz yok bence iktidarsızlıgı bu ulke kaldıramaz. Adamlar 15000 km oteden burnumuzun dibinde is karıstırıyor biz birbirimizle ugrasıyoruz. Bu ulke 100 150 yıldr defans yapıyor artık atak yapmak zorundayız. Bu cografya da kalmak istiyorsak ekonomik guclu ve silah bakımından guclu olmalıyız. Gerisi hikaye.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.