Şimdi Ara

EVET ARKADAŞLAR KLİMA ALACAK ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
1
Favori
18.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben 12'lik bir klima almayı düşünüyorum.. cok kafam karisti arastirdim durdum. ucuz bişe mi pahali bise mi alayim karar v eremedim.

ucuz seçenekler.
    1- baymak elite 12.000 a enerji sınıfı
    2- demirdöküm pasific line 12.000 c enerji sınıfı

pahalica olan:
    1-Sanyo SAP-KRC123GJHA-R410A Klasik Duvar Tipi Split Klima(1235 ytl)

bu klimalar hakkında ACİL görüşlerinizi bekliyorum. enkısa surede almam lazım. FARKLI KLİMA TAVSİYELERİNİZ DE KABUL OLUNUR.

teşekkürler
  • Arkadaşım kaliteli bir klima almayı düşünürsen Daikın(www.ısısan.com.tr) ve Mitsubishi Electic (www.klimaplus.com.tr) ikilisinden birisini almanı tavsiye ederim.Ucuz bir klima almak istiyorsan 12000 btu rubenis klima alabilirsin.
  • yani sanyo da o kadar ahim şahım degil mi? forumlarda iyi diye bahsetmislerdi de...
  • Arkadaşım ben zaten sanyo kötü demiyorum.Fakat benim sana önerdiğim klimalarla kıyasalaması bile yapılmaz.Kalite,servis ağı,ithalatçı firma,performans,sesizlik ve yılardır kendini kanıtlamışlık olarak.Zaten fiyat olarakta araların fazla bir fark yok sanyo ile en fazla 150-200 ytl oynar.
  • oncelikle bu bilgilendirici konuyu actiginiz icin cok tesekkuler, eminimin benim gibi klimadan pek anlamayan bir cok insan bu siteye uye olmadan bile bu konuyu okuyarak iyi bir bilgi ediniyordur... soruma gelicek olursam... bu yaz artik klimasiz gecemeyecegine karar verdik ve 3 oda + 1'de oturma odasi olmak uzere toplam 4 adet ic uniteye ihtiyacim var... babam birilerine sormus, abi en iyisi arcelik demisler dige gecen gun arcelik den teknisyenler geldi... yatak odalari ortalama 25' er m2, aslinda 2 oda 20 ser m2 civarinda olmasina ragmen teknisyen arkadaslar her birine 12000 btu onerdiler... aslinda 9000btu da kucuk odalari sogutur fakat fiyatta cok az fark var dediler... cati kati olmasina ragmen yalitim cok cok iyi digebilirim...

+++ tabi arkadaslar arcelikten geldikleri icin mirror serisini onerdiler, ayrica her bir klimaya bir dis unite takalim dediler, sebebide biri bozulursa hepsi birden durmasin dige... ozellikle bu bana pek mantikli gelmedi siz nediyorsunuz???

EVET ARKADAŞLAR KLİMA ALACAK ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM!

+++ konunun en kritik noktasi ise oturma odasina konmasini istedigim klima, cunku oturma odasinda kapi yok ve hem salona hem antre ye baglaniyor fakat biz cogu zamanimizi orda gecirdigimiz icin salon un soguk olmasi yada olmamasi onemli degil, oturma odasini bir dikdortgen olarak dusunursek yaklasik 25-30 m2 arasidir tavan yuksekligide 3,5 metredir ve orta kattadir fakat tavan in ustu bos yani teras digebiliriz ve fayans kapli fakat yalitim seviyesi cok iyidir... sadete gelicek olursam orasi icinde 24000btu onerdiler fakat 24000 bana biraz az geldi cunku antre ve diger bosluklar haric zaten oturma odasi 25 - 30 m2 ve salonda yaklasik 60-65 m2 dir... ayrica 24000 btu luk gercekten yeticekse oturma odasindaki calisma masasinin arkasina bi adet doseme tipi klima gizlemek istiyorum... fakat tekrar hatirlatmakta yarar var, antre ve salon un soguk olmasinin hic bir onemi yok, tv izlenen yer soguk olsun yeter...

sonuc olarak 24000 lik sadece oturma odasini (fakat etrafinda cok acik alan oldugunu dusunursek) sogutabilecek guctemidir?
    forumdan aldigim bilgiler sonucu ve benim bunu uzun vadeli bir yatirim olarak gormem soz konusu oldugu icin ilk etapta yerli mali yani, arcelik, beko, baymak.. gibi markalari eliyorum, bu dogru bir hareketmi?
    Daikin gercekten iyi bir marka fakat yeterli servis agi olmadigini, pahali oldugunu dusunuyorum, ve daikin'i de eliyorum...
    Toshiba hakkinda internette nerdeyse hic bir bilgi yok ozellikle servisi konusunda bi tane telefon numarasi bile bulamadim onuda eliyorum...
    Sanirim tek duzgun marka Mitsubishi ve arkasinda Sabanci'nin oldugunu dusunerekten iyi bir servisi oldugunu dusunuyorum...
    Oncelikle sizce buraya kadar uyguladigim yol mantikli mi?
    Fiyat olarak bu sistem bana kaca mal olur?
    Her odaya bir dis unite koymak mantikli mi sizce?
    Doseme tipi yerden klimada en iyi sonucu hangi markayla alirim, acaba odalara mitsubishi, oturma odasina toshiba'nin RAS24 UFHP-E sinimi taksam...
    Odalarda sessizlik cok onemli fakat oturma odasinda o kadar onemli degil cunku tv acik olucak....

simdiden tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hustle -- 27 Mayıs 2008; 5:17:14 >

• Selam Hustle,
    Salon icin sectigin klimanin yeri sana cok problem cikaracak. Hem yer tipi, hem anladigim kadariyla masa vs. gibi birseylerle sıkışmış durumda olacak, hem de çizimden anladığım kadarıyla o bölgede bir duvar daha var ve orası da sıkışık bir oda gibi. Bu durumda oraya taktığın klimadan verim alamazsın, o bölge buz gibi olur(özellikle eşyalar) ama etrafa pek faydası olmaz. Bence ortaya , en geniş yere doğru aktarma şansın varsa oraya aktar.
  • Selam Hustle
    Öncelikle mitsubishi düşünüyorsan piyasada 2 tane mitsubishi olduğunu söyelemliyim.
    Sabancının sattığı esas işi ağır sanayi olan ve parçalarını başka markalardan alan ve çinde toplama yapan iklimsanın sattığı mitsubishi heavy denen klimadan uzak durmanı öneririm . Yakında bu marka sanko ya geçiyor. Sabancı dayanamadı sankoya devretti.

Esas işi soğutma ve iklimlendirme olan gerçek olanı mitsubishi electrik diye geçen klimadır. Türkiye distribütörüwww.klimaplus.com.tr.
    Bütün paqrçaları japonyada üretilip taylanda montaj yapılıyo. İç üniteleri biraz büyük ama sorunsuz makine. Ben dün aldım.(26,05,2008)
    Mitsubishi electric MSZ-HC35VA inverter modelini tavsiye ederim.1650 ytl ama pişman olmazsın.Birkere alacaksın unutacaksın yerli ve ucuz markalarla uğraşma. Ben çalıştığım yerde 10 tane farklı yerli ve ucuz markalardan toplam 500 e yakın makine var aşağı yukarı hepsi yaramaz. Sana tavsiyem ya mitsubishi electric yada toshiba alman.

• Merhabalar,

Rakamları ile birikte bana yardımcı olmanızı rica ediyorum...

Şimdiden teşekkürler...

13. katta oturuyorum. Salon sağlam güneş alıyor.

36 m2 lik bir salon.

Soğutucu özelliği yeterli olacaktır ev merkezi ısıtma olduğundan ısınma problememiz yok...

Bir yandan bütçe bir yandan marka bir yanda BTU ve uzun ömürlü kullanım arasında gidip geliyor...

18.000 BTU luk bir çözümün doğru çözüm olduğunu okuduklarımdan çıkardım gibi...

Mitsubishi Elec. ve Daikin in en iyi markalar olduğunu da gördüm.

Ama Mits. 18.000 BTU benim bütçemi aşmakta... :(

Bu doğrultuda ısınmanın gerekmediğini de sadece yaza yönelik klimayı alacaımı düşünerekten ;

18.000 lik Vestel veya benzeri markanın ikinci planda kaldığı bir klimayı mı
    yoksa 12.000 lik Mits. vs. bir klimayı mı önerir siniz...

Önerilerinizi tahmini bütçeleri ile desteklerseniz daha da mutlu olurum...

tşk.

cem

• Piyasada 2 tane mitsubishi var dogru ama gercek olani Mitsubishi Electric lafina katilmiyorum. Butun buyuk banka/isyeri/sistem odalari vs. de kullanilan ve 20 yila yakin zamandir Sabancinin getirip Turkiye'de heryerde gormeye aliskin oldugumuz, TURKIYE'de sorunsuz calistigindan Mitsubishi isminin kalitesini ortaya koyan marka Mitsubishi Heavy olmustur. Tek ozelligi Mitsubishi Electric distributoru olup, ufak bir krizde sizi ortada birakacak Turkiye distributorlerinden uzak durmanizi oneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: metkara

Selam Hustle
    Öncelikle mitsubishi düşünüyorsan piyasada 2 tane mitsubishi olduğunu söyelemliyim.
    Sabancının sattığı esas işi ağır sanayi olan ve parçalarını başka markalardan alan ve çinde toplama yapan iklimsanın sattığı mitsubishi heavy denen klimadan uzak durmanı öneririm . Yakında bu marka sanko ya geçiyor. Sabancı dayanamadı sankoya devretti.

Esas işi soğutma ve iklimlendirme olan gerçek olanı mitsubishi electrik diye geçen klimadır. Türkiye distribütörüwww.klimaplus.com.tr.
    Bütün paqrçaları japonyada üretilip taylanda montaj yapılıyo. İç üniteleri biraz büyük ama sorunsuz makine. Ben dün aldım.(26,05,2008)
    Mitsubishi electric MSZ-HC35VA inverter modelini tavsiye ederim.1650 ytl ama pişman olmazsın.Birkere alacaksın unutacaksın yerli ve ucuz markalarla uğraşma. Ben çalıştığım yerde 10 tane farklı yerli ve ucuz markalardan toplam 500 e yakın makine var aşağı yukarı hepsi yaramaz. Sana tavsiyem ya mitsubishi electric yada toshiba alman.

• Şişkebap kardeşim o dediğiniz bankaların çoğu Akbank ve sabancı kuruluşu tabikide Mit.Hevy.olacak.Mit.hevy kötü diye birşey yok ama Dünyada Mit.Klima Mit.Elec. tir.Distöritör konusna gelince Mit.Hevy. bu sene İklimsa dan gitti artık.Seneye yok,Sanko holding getiyor artık şimdi onadmı güvenmyelim.Mit. klima alacaksan paranda varsa Mit. Elec. tartışmasız.
  • Bu konuda bende arastirma yaptim hatta gidip iklimsada heavyi, klimaplusda ise electrigi gordum tabi calismalarini test etme sansim yoktu ama electrik mi heavy mi diye actigim baslikta %95 electrik dendi. Heavy de kotu denmedi insallah cmst takilacak 2 adet electrik o zaman kesin yorumlarimi ve montaji resimli koymayi dusunuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: siskebap

Piyasada 2 tane mitsubishi var dogru ama gercek olani Mitsubishi Electric lafina katilmiyorum. Butun buyuk banka/isyeri/sistem odalari vs. de kullanilan ve 20 yila yakin zamandir Sabancinin getirip Turkiye'de heryerde gormeye aliskin oldugumuz, TURKIYE'de sorunsuz calistigindan Mitsubishi isminin kalitesini ortaya koyan marka Mitsubishi Heavy olmustur. Tek ozelligi Mitsubishi Electric distributoru olup, ufak bir krizde sizi ortada birakacak Turkiye distributorlerinden uzak durmanizi oneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: metkara

Selam Hustle

• arkadaşlar size çok merak ettiğim bir soru soracaktım.en dandik klimalarda oda sıcaklığını gösterir termometre ve arıza teşhisi fonksiyonu olduğu halde SHARP marka klimada veya diğer pahalı klimalarda bu özellikler neden yok.bunları yapmak özellikle klimaya dijital gösterge koymak fabrikaya büyük maliyete mi neden oluyor.
  • Pahalı klima dediğiniz daikın v.s. klimalarda arıza teşhis fonksiyonu yıllardır bulunmaktadır ve bu özellik kaliteli klimaların %90 nında vardır.Termometre ise ucuz klimaların klimayı şık göstererek satma stratejisinden kaynaklanmaktadır
  • selamlar cool82 , asagidaki evimin planian bir klima onerirmisin dostum. nereye ne takarsin bu rsme gore sen olsan.

EVET ARKADAŞLAR KLİMA ALACAK ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM!
  • O dış ünite ile klima arasındaki mesafede önemli,kaç metre o mesafe?
  • http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=2054763

http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126

15 metre kare odam var.istanbulda kuzey cephedeyim.yazın sadece odayı soğutmak için kullancam.9000 btu yeterli olur sanırım.bu 2 kilimadan hangisi ni alacağım konusunda karar veremedim.ama yarım ikisinden birisini alacağım.cool82 arkadaşım siz hangisini önerirsiniz?ve bir sorum daha olacak hangisi elektrik yönünden daha tasarrufludur?

• Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi GREE klimalar üst segment klimalardan (DAIKIN,MITSUBISHI V.S.) sonra alınabilecek en iyi klima markasıdır.Sadece soğutma amaçlı olduğu için 9000 lik yeterli gelecektir.
  • 7-8 metre dis unite ile ic unite arasi
  • arkadasim ben manisanin bi
    ilcesinde oturuyorum.hava sicakligi
    -5 in altina pek dusmuyor. isinma
    icin bi inverter klima almak
    istiyorum.oda 15 metrekare iki
    cepheli guney ve dogu cephe.camlar
    pvc.param ise 1250 civari bi sey.
    vestel-lg beko-veya arcelik klimalarin
    12000 btu luk klimalari isimi
    gorurmu alsam kisin magdur
    olurmuyum yoksa soba mi yaksam
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool82

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi GREE klimalar üst segment klimalardan (DAIKIN,MITSUBISHI V.S.) sonra alınabilecek en iyi klima markasıdır.Sadece soğutma amaçlı olduğu için 9000 lik yeterli gelecektir.

izmir de 12 m2 lik arakat korunaklı bir yerde 9luk gree modeliyle ısınabilir miyiz? gerçekten dediğiniz gibi turkuaz gold serisiyle birebir aynı mı bu klima? airfel servisleri mi kurmaya geliyor bu modeli? cevaplarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.