Şimdi Ara

EVET ARKADAŞLAR KLİMA ALACAK ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
1
Favori
18.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KLİMALARLA İLGİLİ HER TÜRLÜ SORUNUZA YANIT BULABİLİRSİNİZ.

• abi fujitsu klimalar nasıldır pek adı geçmiyor ama dünyanın en iyi klimalarından diye duyuyorum doğrumudur ısınma için alacağım 30 mt kare salonuma fujitsuyu tavsiye dermisin ısı değerleri çok yüksek 9000 btu inv.sist.18500 btu ısıtıyor acayip hoşuma gitti bilmiyorum elektrik sarfiyatı verim uzun ömürlülük namı ünü nasıl yardımcı olurmusun
  • arkadaşım almayı düşündüğünüz klima fujitsu.general ve fujı electric cihazlar aynı klimalardır.fujıtsu klimaları bu yıl abkay grup ve izmirde özkay grup ortak olarak türkiye ye getiriyorlar.bu firma henüz çok yeni cihazda oluşabilecek bir arızada sorun yaşayabilirsin.30 metre kare salona 9000 btu cihaz kapasite olarak çok küçük gelecektir.cihazın max. performansı 18000 btu dur. cihaz sürekli olrak bu performansta çalışamaz ve yüksek miktarda elektrik tüketir.salonunuza 18000btu bir inverter klima alır iseniz tam anlamıyla yeteceğini düşünüyorum.klima sektörünün en iyileri daıkın ve mitsubishi electrictir. bu iki klimadan dilediğini tercih edebilirsin.
  • cool82,Beye 2 konu hariç katılıyorum,

bu konularda;
    fujitsu klima türkiyeye raks tarafından getirilmiş eski bir klimadır ve raks battıktan sonra baya el degiştirmiş ama genede ülkemizden gitmemiştir,

mitsubishi elektirk klimanınsa yazılım sorunlarını forumlarda araştırarak görebilirsiniz,

daıkın,toshiba,mitsubishi havy,carrier,hitachi,sanyo alınabilir şu an
  • Sorun değil de problemim var. Gerçekten yardıma ihtiyacım var.
    Forumda yaptığım uzun araştırmlardan sonra Daikin Deluxe 8500 inverter aldım.

Daikin DELUXE Duvar Tipi Heat-Pump Split Klima (INVERTER)
    İç Ünite Modeli : FTXS25C
    Dış Ünite Modeli : RXH25C
    Nominal Kapasite: 8.500 Btu/h
    Soğutma Kapasitesi: 4.400 ~ 10.200 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 4.400 ~ 15.350 Btu/h
    Çalışma Sıcaklık Aralığı (Soğutma): +10 ila +46 °C arası
    Çalışma Sıcaklık Aralığı (Isıtma): -10 ila +20 °C arası

Klimanın montajı bu pazartesi yapıldı. Sorunum klimanın ıstmaması. Odayı 21-22 derecenin üstüne çıkaramıyor saatlerce çalışmasına rağmen. Servisi çağırdık dün geldiler klimdan çıkan havayı ölçtüler olması gerektiği gibi 54 C. Benim anlamadığım ise bu klimanın bu odayı nasıl ısıtamadığı.

Yer: İzmir
    Dış ortam: 8-10 derece
    Oda: 14 metrekare(3,5x4). Zemin kat(döşeme laminat parke). Çift cephe güney ve doğu. 2 cephede de çift cam pimapen var. Klima doğu tarafına bakıyor. Ev gün boyunca güneş görmüyor.

Servis geldiğinde kapının altında aralık var dedi(2 cm). Onu kapatın dediler. Onun dışında yerler çok soğuk dediler(doğru gerçekten soğuk). Bir üstünü taksak bize gülerler dedi servis. Bunun buraya yetmesi lazım dediler. Ben de şu anda ne yapayım karar veremedim. Anlattıklarıma bakarsak evin yalıtımı gerçekten çok kötü. Şimdi ben odaya bi üstünü istesem aynı klimanın yine aynı şeyler olur mu? Gerçekten çok zorda kaldım. Maddi durumumuz da pek iyi değil. Annem kızıp duruyor bu kadar para verdik bu mu diye.
    Bir de klima pencere tarafına bakıyor. Sorun bundan olabilir mi?

Ayrıca servis havalar daha soğuk olduğunda klimanın daha iyi ısıtçağını söyledi. Bu doğru mu gerçekten? Ben pek inanmadım da.

Yardımlarını bekliyorum. Son olarak fatura kesim tarihi 27 Aralık.

• arkadaşım normal şartlar altında 14m odaya daıkının 9000 btu inverter delux serisi klima rahatlıkla yeterli olur fakat senin dediğin gibi yalıtım çok önemli her ne ile ısınmaya çalışırsan çalış en önemli olay yalıtımdır.
    Bu durumuna gerçekten çok üzüldüm. eğer klimayı 12000 btu bir cihazla değiştirme şansın varsa değiştir derim yada yalıtım olayını çözmen lazım.Burada en mantıklısı yalıtımı düzeltmendir.
  • abi 2 tane 9000 btu luk fujitsu klima taksam 30 mt kare salona olurmu bence cop ve eer değerleri daha yüksek 18000 btu klimanın verimliliği daha düşük bence
    ya fujitsu klimalar kafama iyice takıldı abkay fujitsu merkezle fiyat olarak mesaj attım adamlar memnun kalmazzsan değiştirme garantili mal satıyorlarmış öyle yazdılar bayağı hoşuma gitti ve diğer markalara göre cihazları kaliteli ve ucuzuma geldi bence siz ne dersiniz bilmiyorum
    hem ısıtma değerleri çok yüksek ısı istenilen sevyeye gelince daha az sarfiyat yapar diye düşünüyorum
  • daynkın lar çok pahalı( iyi diye adı çıkmış diye düşünüyorum) araba fiyatı yahu toşibalarada öyle ne bu fiyatlar aman allahım içini açsan 150 dolarlık bir kompressör gerisi hikaye niye böyle bizi kazıklıyorlar bu firmalar anlamıyorum dışarıdada diğer ülkelerdede ülkeler kdv vergilerini koyuyorlar ama bizim ülkemizden ucuza satıyorlar adamlar hem en son modellerini bizim ülkemizden ucuza satıyorlar nerede eski modelleri nerede çin tayvan üretimi varsa sokuyorlar türkiyeye yani herkes anamızı soruyor hesabı ayaklanalım arkadaşlar karşı çıkalım heryerde eski modelleri istemiyoruz fahiş fiyat istemiyoruz mantık yahu allah için bir inverter klima 2000-3000 ytl daha pahalılarıda var ururu sarara serileri toşibalar 4000 ytl araba fiyatı yahu nedir altı üstü bir kompressör bir kart yani toplasan toplasan peteği falan 1000 doları geçmez ama 4000 ytl ye satılıyor herkes anamızı soruyor iyi mal diye laf çıkartıyorlar bu işler birazda şans işi daynkın almış şikayetçi bende vestel var canavar gibi memnunum evet arkadaşlar tepkilerini desteklerinizi bekliyorum dışarıda elin gavuru niye benden ucuza yaşıyor benim neyim eksik

• Şu anda klima 3 saattir açık 30 dereceye ayarlı şekilde. Oda sıcaklığı 21 derece. Fan otomatikte. Klimanın ağız çıkış sıcaklığı ara ara 45 46 derecelere kadar düşmekte. Acaba genel olarak bütün inverter klimalar böyle midir? Yoksa benim klima arızalı mı? Ona göre bugün servisi tekrar çağırmayı düşünüyorum. Ayrıca fanı fulleyince 43 dereceye kadar düşmekte. Komşumdaki düz mitsubishi ve electrada denedim onlarda fanı fullesem dahi çıkış sıcaklığı 53-54 ün altına düşmedi.
  • Arkadaşım ölçmüş olduğuz değerler daikin klima için çok az değerler.Bence başka bir servis çağarıp kontrol ettiriniz.Eğer hala sorun devam ediyorsa ısssan bölge müdürlüğü ile irtibata geçerek sorunun çözümünü isteyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahçup

daynkın lar çok pahalı( iyi diye adı çıkmış diye düşünüyorum) araba fiyatı yahu toşibalarada öyle ne bu fiyatlar aman allahım içini açsan 150 dolarlık bir kompressör gerisi hikaye niye böyle bizi kazıklıyorlar bu firmalar anlamıyorum dışarıdada diğer ülkelerdede ülkeler kdv vergilerini koyuyorlar ama bizim ülkemizden ucuza satıyorlar adamlar hem en son modellerini bizim ülkemizden ucuza satıyorlar nerede eski modelleri nerede çin tayvan üretimi varsa sokuyorlar türkiyeye yani herkes anamızı soruyor hesabı ayaklanalım arkadaşlar karşı çıkalım heryerde eski modelleri istemiyoruz fahiş fiyat istemiyoruz mantık yahu allah için bir inverter klima 2000-3000 ytl daha pahalılarıda var ururu sarara serileri toşibalar 4000 ytl araba fiyatı yahu nedir altı üstü bir kompressör bir kart yani toplasan toplasan peteği falan 1000 doları geçmez ama 4000 ytl ye satılıyor herkes anamızı soruyor iyi mal diye laf çıkartıyorlar bu işler birazda şans işi daynkın almış şikayetçi bende vestel var canavar gibi memnunum evet arkadaşlar tepkilerini desteklerinizi bekliyorum dışarıda elin gavuru niye benden ucuza yaşıyor benim neyim eksik

Aynen katılıyorum dostum,bu işin bir amiyane tabiride......acaip "geçirmece" dir!!
    Evet bazı firmalar bizde olduğu gibi her yerde pahalıdır,ama bunlar elbette kalitelidir,ama
    ne kadar pahalı acaba!!
    Marka ya ciddi şekilde bir fark parası ödüyoruz! aynı zamanda bizde Gümrük+Fon+Vergiler+Kar Marjları v.s v.s de
    aşırı pahalıdır vede yğksektir,bunlarıda unutmamak lazımdır!

Daikin(Ururu-Sarara ve Tosh un Superdaiseikai sine aynen "boykot" nedir ulen,soygunamı çıkıyor bunlar!!
    Kalkıp bunları met etmeyin millete,biraz tavır koyun yaw!!
    Kalitesi OK ama fiyatlarınada eyvallah demesin kimse!!
    Selam

• Beyler bir çok kişi burda saçmalamış nekadar para o kadar iş. Ozaman hiç kimse mersedese veya ferrariye binmesin gitsin dacia logan alsın varmı böyle şey.nasıl olsa ikiside otomobil değil mi? türkiyede bütün ithal ürünler dışarısının iki katınadır.işine gelen alır gelmeyen gider regal , altus ,bluline falan alır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychoirfan

Şu anda klima 3 saattir açık 30 dereceye ayarlı şekilde. Oda sıcaklığı 21 derece. Fan otomatikte. Klimanın ağız çıkış sıcaklığı ara ara 45 46 derecelere kadar düşmekte. Acaba genel olarak bütün inverter klimalar böyle midir? Yoksa benim klima arızalı mı? Ona göre bugün servisi tekrar çağırmayı düşünüyorum. Ayrıca fanı fulleyince 43 dereceye kadar düşmekte. Komşumdaki düz mitsubishi ve electrada denedim onlarda fanı fullesem dahi çıkış sıcaklığı 53-54 ün altına düşmedi.

Peki arkadaşım sen klimayı alırken keşif yaptırdınmı servise??
    Eğer servis size keşif yaptı ve servis fişi düzenleyip bu klima buraya yeter dediyse ürünlerini ya üst modelle değiştirmeleri yada size
    para iadesinde bulunmaları gerekir diye biliyorum edindiğim bilgiler doğrultusunda.

Yalıtım kötü derken neler var mesela camlar cephe vs. bunlarıda belirtir iseniz size daha fazla yardımcı olunacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Beyler bir çok kişi burda saçmalamış nekadar para o kadar iş. Ozaman hiç kimse mersedese veya ferrariye binmesin gitsin dacia logan alsın varmı böyle şey.nasıl olsa ikiside otomobil değil mi? türkiyede bütün ithal ürünler dışarısının iki katınadır.işine gelen alır gelmeyen gider regal , altus ,bluline falan alır.

Cool hoca,lafını bil öyle hitap et millete(yada bana!)......saçmalamış derken,ayıp ediyorsun sonra,niye saçmalama ayrıca izah et,yine eski huyunu burada
    tekrarlama!!efendi gibi bu sitede ol diyeceğim ama sen olamazsın,yaw sen buraya kaç defa üye oldun!!!ya edebinle hareket et,yada terket.

Beyler bu kişi hepinizin malum olduğu üyedir,aldığı sonsuz Nick ler sürekli gelir buraya!ancak bunu ben ayrıca yönetimede bildirdim,bu odur diye!
    Ayıp yaw,Ban yiye yiye geliyorsun ısrarla,sitemi yok memlekette,zaten onlardada icra-i sanat eyliyorsun git oralara o zaman.......

Daha senin ilk msg ından,cümle kurmandan,Türkçe kullanımından,üslup ve diğer yazı şeklinden sen olduğunu anladım....
    --------------
    Sn.Bölüm sorumlusu/yönetim lütfen yeniden tartışmalara sebeb olacak bu üyeyi ya uyarın yada gereğini yapın,belliki bu üye rahat duramıyor ve sürekli
    polimik yaratacak işlere kalkışıyor!!

Selamlar

• sayın albani arkadaşım ben burada kendi görüşümü belirtim saçmalamış diye bu benim görüşüm istediğimi söylerim kimseye hakaret etmeden eğer bunu hakaret olarak algıladı iseniz üzür dilerim.Bir de burayı lütfen siyaset meydanına çevirmeyelim.yok türkiye böyle falan v.s.
    Bu arada madem benim ile yıldızların barışmıyor benim başlığımın altına yazı yazma olur biter.bu arada kimsenin avukatlığınıda yapma editöre söyle o sakıncalı görürse zaten gerekeni yapar.
  • 1-Seni zaten daha geçen gün gördüğümde hemen anladım o olduğunu ve Bölüm sorumlusuna bildirdim,şimdide bildirdim,çünkü
    sen böylesin,yapın gereği bunu hep yapıyorsun!

2-Seni her gördüğüm yerde,bana hitaben bir şeyini görürsem aynen cevabımıda veririm(her zaman olduğu üzere!)

3-Sen ne okuduğunu anlayan nede yazdığını bilen birisin,Türkiye şöylemi-böylemi derken,belliki ne konudan nede benim hangi cevaba
    neye istinaden yazdığımdan haberin vardır!

4-Evet "sen"(artık size bu site hangi Nick le cevap versin millette şaşırdı!!) yine geldin,ısrarın nedendir bilinmez,defalarca BAN ediliyorsun
    ne hikmetse hala uslanmıyorsun!!
    ------------
    Neyse bunları geçiyorum,bak sana bir abi tavsiyesi

1-Bir yerden BAN ediliyorsan,bir daha oraya sakın dönme,ayıp oluyor ayrıca karşındaki muhataplarıda "enayi" yerine koyuyorsun,
    böyle cinlikler-uyanıklıklar yaparak!!

2-Sen en iyisi kendine bir Site kursana,sana ancak böyle yakışır bu işler,ayrıca konu hak.bilgin-tecrüben v.s yani bu işi çevirecek
    alt-yapın mevcuttur,hem sen rahat edersin hemde,böyle buradaki gibi sıkıntılı vede komik duruma düşmesin...
    Kur kendine bir site(ben bud efa gelmem oraya merak etme),böylece istediğin gibi rahat hareket edersin,hayırlı işler.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Ocak 2008; 16:22:58 >

• canım kardeşim hayal dünyasında yaşama kendine gel yok hemen tanıdım daha öncede görmüştüm diye ben bu siteye ilk defa kayıt yaptırdım.Sen beni nereden tanıyorsun?Birde kendi yazılarını okursan ne kadar türkçe kullandığını görürsün (bize geçiriyorlar v.b.) kelimeleri ben kullanmadım.Ama senin gibi entellektüel her konuda bilgi ve fikir sahibi insanlara her yerde ihtiyaçımız var. Bu forumda da tabiki.
    ARTIK HİÇ BİR YAZINA CEVAP VERMEYECEĞİM BUNUDA BELİRTEYİM.ÇÜNKÜ SENİ ARTIK BÖYLE KABUL ETTİM YAPACAK BİR ŞEY YOK.SON KEZ YİNEDE SELAM.......................................
  • quote:

Orjinalden alıntı: DENİZELİ

quote:

Orjinalden alıntı: psychoirfan

Şu anda klima 3 saattir açık 30 dereceye ayarlı şekilde. Oda sıcaklığı 21 derece. Fan otomatikte. Klimanın ağız çıkış sıcaklığı ara ara 45 46 derecelere kadar düşmekte. Acaba genel olarak bütün inverter klimalar böyle midir? Yoksa benim klima arızalı mı? Ona göre bugün servisi tekrar çağırmayı düşünüyorum. Ayrıca fanı fulleyince 43 dereceye kadar düşmekte. Komşumdaki düz mitsubishi ve electrada denedim onlarda fanı fullesem dahi çıkış sıcaklığı 53-54 ün altına düşmedi.

Peki arkadaşım sen klimayı alırken keşif yaptırdınmı servise??
    Eğer servis size keşif yaptı ve servis fişi düzenleyip bu klima buraya yeter dediyse ürünlerini ya üst modelle değiştirmeleri yada size
    para iadesinde bulunmaları gerekir diye biliyorum edindiğim bilgiler doğrultusunda.

Yalıtım kötü derken neler var mesela camlar cephe vs. bunlarıda belirtir iseniz size daha fazla yardımcı olunacaktır.

Yukarıda ilk mesajımı okursanız orda detaylı bilgi verdim.

Keşif yaptırıldı. Yalnız evde değildim ben o zaman keşif fişi filan verilmemiş. 9000 lik cihazın sınırda olduğu ama yeteceği söylenmiş.

• psychoirfan

Arkadaşın yalıtımı kötü degil,ama klimada sorun var gibi açılır açlımaz hemen btu düşürüyor,babam gidip bakmış,

hemen ısısana müracaat edin ve başka bir yetkili servis çagırın,gelenlerden memnuın olmadıgınızı belirtin,size hemen yeni bir servis yönlendirirler,klimanın gazını ölçsünler gerekirse degiştirsinler bu onların görevi,bizdede daıkın var ve çok memnunuz,
  • geçen yıl aldığım bir midea marka 18 btu klimam var. bir arızadan dolayı geçenlerde servise başvurdum ve sağolsunlar gelip ilgilendiler. ancak servis elemanının söylediği bir konu aklıma takıldı ve sizlere sorayım dedim. servis elemanını iddası klimayı 24 derece ısı ile 30 derece ısı arasında çalışırken elektrik harcaması bakımından bir fark yaratmamasıdır. bunuda klimanın her kalkışa geçerken çok akım çekerek elektriğe fazla yüklenmesine bağladı. bana çok inandırıcı gelmemekle birlikte birde sizlere sorayım dedim. vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.