pek de marka kavgası sayılmaz. gerçek bi 300w zaten sana yeterli olacaktır ama bu tartıştığımız psularda bu pek geçerli olmadığından tartışma çıkıyor.
selam arkadaşlar bu power meselesi birazda sizin kendi kişisel hatalarınızdan kaynaklanıyor...anakartınıza bir şeyler söküp takarken power'in anakarta takılan bağlantı kablolarını kontrol ediyormusunuz...2. ise kasanıza takmış olduğunuz fanların (Cpu Fanı Hariç)Power'in içindeki fan dahil DIŞARIDAN Alın Elektriğini...! saygılar geforcemx
iyi de hakikaten 300w olan bi psu'da sorun yaşanmayacaksa neden biz suçlu olalım? ben ekran kartını almadan önce (chess ati'yi) normal çalışan psu ekran kartını takınca gümledi. sence kullanıcı hatası mı bu? şu an kullandığım everest ise sorun çıkartmadı dediğim gibi.
Beyler ben çözümümü buldum.Normal oyunarda farketttimki psunun içindeki soğutuxcu demirler çok ısınıyo.(Psu açık çalıştırdım makinayı) Nfs yi açıp 5 dk oynayayım dedim.Farkettimki çok daha fazla ısınıyo ve kokular çıkmaya başladığını farkettim.Hemen kapattım tabi bişey olmasın diye. Ve sonra kendi çözümümü buldum.Güç kaynağının üzerini demir testeresiyle kesip tam soğutucuların üzerine üfleyecek şekilde bi 6 cm lik fan koydum.Elektiriiğinide psu nun içinden verdim. Şu anda hiç sorunsuz 3-4 saat nfs oynayabiliyorum. İsteyen arkadaşlara tavsiye ederim.yapın bence.Zaten everestler çok ısınıyo.Normal kullanımda bile aşırı ısındığını farkettim.(Eski 250W lık psu ile karşılaştırınca)
kısmen çözüm olabilir ama, konunun özü bu olduğunu hiç sanmıyorum, bizim anlayamadığımız, hatta bazılarımızın gereksiz şekilde direttikleri birşeyler var...1 hafta da 2 everest psu uçuruyorum, ama ikisi de aynı oyunu oynarken gidiyo. 3. psu everpower, yine montajı ben yapıyorum, kasanın içindeki herşey aynı, yalnızca o oyunu silip birdaha hiç makinaya takmaya cesaret edemiyorum. nfshp2 gibi makinayı daha fazla zorlayan başka oyunları 3 aydır sorunsuz oynuyorum. Bu sorun oyunlar makinayı fazla zorladığından kaynaklanmıyo, BAŞKA BİRŞEYLER.Kasanın içinden de kaynaklanmıyo, bence bunu bilgisayarın kendisi yapıyo.PROGRAM. Lütfen şu ana kadarki verileri karşılaştırın. Benzer sorunlar hem everest hem de everpover da olmuş, benzer sorunlar makinayı zorlayan belli oyunlarda meydana gelirken (10saniye gibi bir süre kısmını atlamayın, bence önemli, ben de yaşadım aynı 10 saniye olayını), makinayı daha fazla zorlayabilecek başka oyunları sorunsuz çalıştırabiliyoruz. Bence sistemdeki birşey makinayı fazla ve gereksiz bir ısınmaya yönlediriyo. Mesela "NebiForever" güzel bir detayı yakalamış, bu bir veridir.
directx, bana hiç mantıklı gelmiyor şu söylediklerin. benim ilk bozulan psu panstar gayet dandikti, ama öyle 5-10 dakikada bozulmadı. saatlerce oynadım bu oyunu ve sonunda bir anda kesiliverdi elektrik. bana kalırsa saçma bir itham programın psu'yu bozması...
Arkadaşlar konuyu ne saçma sapan bir seviyeye getirmişsiniz , olay sadece bahsi geçen oyunun sisteme yüklenmesi ve elimizdeki güç kaynaklarının dandikliği (fiyat rekabeti sonucu kalitenin düşürülmesi ve kalitesiz malların daha yoğun piyasaya girmesi)
Kalitesiz PSU lar olduğu kesin yanlız ben bir NOKATA DİKKAKİNİZİ çekmek isyiyorum şuanda FRISBY 300WATT ladım 23milyona yazıcıoğlundan aslında marka ile alakası yok galiba çünkü EVEREST te FRISBY de dandik ATI RADEON 8500 lerde Direct3D ve Opengl ayarlarında seçenekelr var en iyi kalite yani maximium ayarlara geitince NFSHP2 de 5 dakika oynuyorum ve karan garip çizgiler oluşmaya başlıyor bunlar neden oluyor ekran kartı maximumda daha fazla Watt çekemeye başlıyor ve PSU yu zorluyor bana iki kere oldu sonrada patlıyor iyi bir güç kaynağı ekran kartının tüm isteklerine cevap verir bence bizim aldıklarımız dandik ama unutmayın FRISBY PSU lar EVEREST ten binkat daha iyi +5 volttal 30A de veriyor ama merak ettiğim ELANVITAL yada AOPEN alsak ne olacak sorun burda yani 60 dolar verinde gözümü kapalu oyun OYNIYABİLİCEKMİYİZ ? benim içimde hala patlıyacak korkusu var ara sıra çok ısınıyor...
ya daha once sormustum ama gene tekrarlayım. CODEGEN nasil bi PSU everest'den falan iyimidir.
codegenler de bekleneni veremiyor bildiğim kadarıyla. problem yaşayan çok sayıda insan duydum.
CODEGEN in PSU su Everestten iyi diyolar ama onunda ne kdar iyi olduğu bilinemez Bence FISBY al...
ben de frisby'i önerebilirim. bizim forumda da kullanan bocekzzz vardı memnundu (o da radeon kullanıyordu).
Ben şu anda 300W everest ten gayet memnunum.TAbi özel soğtma ile...
ASUS alamıyorsak ADI alın gitsin ya.. Ne demişler ''pahalıysa wardır bir hikmeti, ucuzsa wardır bir illeti.'' 15-20 dolara kasa mı olur?
Aopen marka kasalar gelmiş ülkemize almanız yararınıza..
1- everest 300W = 30 mily. (dış görünüş ve fan çok kaliteli ve sessiz) 2- everest 350W = 35 mily. (dış görünüş ve fan çok kaliteli ve sessiz, yukarıdaki ile aynı) 3- everpower 300W = 25 mily.(dış görünüş dandik ve fan diğerlerine göre epey sesli) ---------------------------- 1 ve 2 birer hafta arayla gümledi, 3 numara 3 aydır faaliyette... ---------------------------- Bu arada bir programın bilgisayara zarar vermesini saçma bulanlar, bunu ispatlamalı bence.Laflarınızın arkasında durmalısınız. Benimki yalnızca bir düşünce, ama siz olayı çözmüşsünüz gibi konuştuğunuza göre vardır güzel bir ispatınız, söyleyin de biz de öğrenelim...Bunda ciddiyim, bu forumda birinin düşüncesini saçma bulmak ve bunu açıklamadan,İSPATLAMADAN yapmak HAKARETTİR. Bu şekilde üyelere, düşüncelerini yazan arkadaşlara da hem haksızlık hem de forumdan soğutmuş olursunuz. ali_sami--Albay ve mgora--Onbaşı.
directx bu kadar alınacağını tahmin etmezdim (az çok muhabbet etmiştik değil mi icq'da?). seni soğutmak gibi bir amacım da yok tabii ki forumdan, ama elimizdeki verilere bakılırsa bana hala saçma geliyor bahsettiğin şey. neden saçma bulduğum ile ilgili yorumu da mesajımda yaptım ama daha detay istersen tabii ki yazabilirim.
Arkadaşlar Ben uzun zamandır 300watt Frisby Marka Kasa kullanıyorum.Modeli aklımda değil ama Genelde PSU ları aynı.NFSHP2 yide çıktı çıkalı oynuyorum.Aslında Frisby Psu ilk aldığımdan beri bana biraz ısınıyomuş gibi geldi Ama bunu uzun zamanlı kullandığım için normal karşıladım.Gerçi fazlada dikkat etedim.Belki benimkide patlayacak bilmiyorum ama şu ana kadar bir sorun olmadı..İşlemci de 1800+ ya oc li kullanıyorum tam değer aklımda değil uzun zamandır elleyemedim işlerden dolayı.Bi kontrol edim bakim neler çıkacak.
BoCeKzzz bende kullanıyorum FRISBY yi dikkat ederseniz elektronik yönünden PSU nun iç yapısı oalrak FRISBY PSU EVEREST ten çok daha iyi ve oturaklı bir PSU benimkide biraz ısınıyor ama şuan problemö yok ama ekran kartının ayarlarını max getirmeye korkuyorum overclock ise hiç yapamam patla matlar :)))