Komponent üreticisi Evercool, Transformer serisi işlemci soğutucularının en yeni temsilcisi olan Transformer 4 (HPJ-12025) modelini duyurdu. Yüksek performanslı işlemcilere eşlik etmek üzere hazırlanan soğutucu üzerinde Bakır tabanlı dört adet ısı aktarım borusu yer alıyor.
Alüminyum tabanlı çok sayıda yaprak ile donatılan işlemci soğutucusu, 130mm x 122mm x 160mm boyutlarında ve 843.5 gram ağırlığında. 120mm'lik çift fanla kullanılabilen soğutucunun en önemli olarak DHT (direct-touch heatpipes) teknolojisini kullanması gösteriliyor.
DHT teknolojisis sayesinde ısı boruları doğrudan işlemci yüzeyi ile kontakt halinde oluyor. İşte bu sayede işlemci ve soğutucu arasındaki ısı aktarımının çok daha efektif lirtilen soğutucu bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edilirken fanlarının 38CFM'lik hava üflediği be 21dBA gürültü yarattığı belirtiliyor.
Hem AMD hem de Intel'in güncel masaüstü işlemci modelleriyle kullanılabildiği belirtilen Transformer 4 ile Evercool'un segmentinde iddialı olmayı hedeflediği belirtiliyor.
haber için teşekkürler.güzel bi ürüne benziyor fiyatı uygun olursa bence ilgi görebilir.yalnız bana ağırlığı görünüşüne göre anormal geldi bilemiyorum.
DHT teknolojisi olması güzel ama artık değişik teknolojiler kullanılmalı bence,mesela DHT+Peltier olabilir ;)
parlak birşey
Çift taraflı fan olduğu için fanlardan biri içeri biri de içeride ki havayı dışarıya atacak gibi gözüküyor bu performans artışı sağlayabilir.Bence çok güzel bir soğutucu testleri bekliyoruz.Tek beğenmediğim özelliği nerdeyse 1kg olması.
60tl cidden süper olur ama sanki fiyat daha yukarıda olcak gibi. agırlıgıda yabana atılcak gibi degil nerdeyde bi kiloluk tugla :)) bende bunun gibi bi sogutucu vardı kasada elimi dikkatle gezdiriyordum dokundugunda ankartı esnetiyordu:))
Taban pürüzsüz mü?
metal fan...... gürültüye hazır olun. görüntüsü güzel sık olmuş ama metal fanların yaratacagı titreşim ve bu titresiminde verecegi gürültüyü şimdiden duyar gibiyim.
Nerdeyse 1 kilo. Anakartı ikiye ayırır.
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.kiLLerMan
Taban pürüzsüz mü?
Bana da değilmiş gibi geldi. O borular pürüssüzlüğü bozuyor gibi Ama güzel bir soğutucu olmuş 1 kg biraz fazla ama önemli olan iyi soğutması, 2 fan için 21 dsb de iyi bir ses oranı. İşlemci soğutucusu mutlaka kullanmak gerek gerçekten çok işe yarıyor. İmzamdaki E8400 normalde 35-40 derece arası dolaşırdı Zalman'ı taktıktan sonra 20-25 dereceye indi. Gerçi tam yükte çalışırken gürültülü oluyor ama tam yükte yalnızca açılışlarda çalışıyor
Artık sesi mesi umrumda değil.Sen ne diyorsun benim işlemci soğutucu,ekran kartı soğutucuları tam devir çalışıyor.Kasa +1 fan ekledim.Toplamda 9 fan var.Aralarından sadece PSU fanı sessiz.Şu an benim kasa 40dB den fazladır belkide.
Sadece görünüşü hoş ....
quote:
Artık sesi mesi umrumda değil.Sen ne diyorsun benim işlemci soğutucu,ekran kartı soğutucuları tam devir çalışıyor.Kasa +1 fan ekledim.Toplamda 9 fan var.Aralarından sadece PSU fanı sessiz.Şu an benim kasa 40dB den fazladır belkide.
9 fan
Sunbeam Core contact freezera benziyor. Fazladan 1 adet 12cm fan içeriyor. Fiyatı iyi olursa alınabilecek bir soğutucu
quote:
Orjinalden alıntı: Flee
Sadece görünüşü hoş ....
quote:
9 fan
Evet nelerle uğraşıyoruz.
hocam o sunbeam değil di mi hani baya baya bi benzettim de
ağırlığı fazla değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme