Şimdi Ara

Evden Ayrılmak, Para Kazanmak, Yalnız Yaşamak. (ÖĞRENMEYE İHTİYACIM VAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 17 yaşındayım. Seneye kesinlikle ve kesinlikle evden ayrılacağım. Yoksa kafayı yiyeceğim. Acilen para kazanmayı öğrenmem gerekiyor. Her işimi kendim görmeyi öğrenmem lazım. Yemin ederim bıktım bu hayattan. Sinirden zor yazıyorum şu anda. İntihar etmemek için pek fazla sebebim kalmadı, en dibi görmek istediğim ve belki bir gün huzura kavuşurum diye yaşamaya devam ediyorum.

Ama artık hiçbir şey zerre umrumda değil. Bu hayatı kendim için yaşayacağım. Bana zarar verene gücümü topladığımda on kat daha fazla zarar vereceğim.
    Bıktım, tükendim. Akıl diye bir şey kalmadı ne söylediğimi bile bilmiyorum.

Her türlü tavsiyenize açığım para kazanmak, ayrı eve çıkmak veya yurtta kalmak konusunda.
    Bugüne kadar serseri bir yaşamı benimsemedim. İnsanların o şirin yapmacık maskeleri beni baskıladı ve çevremde sessiz biri olarak bilinirim. Bu arada bilmeyen varsa söylemek isterim sessizlik ile efendilik aynı şey değildir. Başım yerdeyse utangaç ve edepli olduğum anlamına gelmek zorunda değil.
    Bunları söylüyorum çünkü ben artık baskılardan sıyrılıp olduğumu yansıtmaya karar verince insanlar şeytana dönüşmüşüm gibi tepkiler veriyor. Ve bu beni çıldırtıyor.

Bu sene canımı dişime takıp kazanabildiğim en iyi üniversiteyi kazanacağım. Ve dünden bugüne içimde yalnız devam ettiğim bu moktan hayat yolunda yine tek başıma yollara düşeceğim.
    Tecrübesi olan birinin fikirlerine ihtiyacım var.
    İyi insan maskemi parça parça atıyorum. Neysem yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sonuçlar beni zerre kadar ürkütmüyor çünkü safe lifeden çoktan vazgeçtim. Artık bir şeyleri elde etmek için bir şeylerden feragat etmem gerektiğinin farkındayım.

Jeton geç düştü ancak bu sorun değil çünkü benim başka jetonum yok. Tek bir hayatım var ve onu istediğim gibi yaşayacağım.
    Aileme biyolojik hayatımı devam ettirdikleri için ileride gerekli maddi desteği vereceğim ancak şu anki psikolojimin ve ruh hastası halimin sorumlusu onlar.
    Bir çocuk (17 yaşında olduğum için çocuk diyorum.) ailede ne görürse onun etkisinde kalır.
    Çok yıprandım, çok yargılandım ve çok baskılandım. Kafama silah dayayan olmadı ama aklım ve ruhum hep bıçak altındaydı. Hiçbir şeyden haberim yokken zorunda kalmanın ne demek olduğunu öğrendim.

Öğrenmek istemediğim halde bazı şeyleri öğrendiğim için onları bilmenin bedelini ödüyorum. Bugüne kadar bana bunları hangi niyetle hangi kafayla kim öğretiyyse hepsine bolca en içten nefretlerimi gönderiyorum. Hayatımı mahvettiniz. Deney tahtası olmuşum bu devirde. Trilyonlarca gereksiz ışık ve sesten oluşan bilgilere maruz kalıyorum.

Bana bunu yapan sistemin inancı neyse belasını ondan bulsun.
    Eğer bir inancı yoksa da tek temennim kendi açtığı kuyuda acılar içerisinde boğulsun.
    Kelimeler anlatamıyor içimde kopan fırtınayı.
    Sanki hurda bir balıkçı teknesiyle tsunamilerin kuşattığı bir okyanustayım. Her dalga güç ve baskıyla başka bir yöne gitmemi istiyor.

Sessizlik istiyorum, ömür boyu sessizlik. Hayatımın tek amacı yeterince para kazanıp bütün mahlukattan uzak bir yerde, havanın bile benden başka bir tane sineğe bile yetmeyeceği bir yere gitmek olacak.
    Ve o gün benim zaferim olacak. Yalnız kalmak zorunda olmadım bizzat kendim seçtim diye haykıracağım o boş alanda.
    Nefesim tükenene kadar içime attığım her şeyi söyleyeceğim kendime.

Nefret ettiğim bütün şeylere saatlerce acımadan ve çekinmeden söveceğim.
    Sonra sistemin ezdiği aklıma sarılacağım, ruhumun yaralarını saracağım.
    Sonra bulduğum sessizlik ve huzurda bu dünyaya geldiğim gibi gitmek için sıramı bekleyeceğim.
    Hep aynı sessizlikte, hep aynı yalnızlıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isimsiz2343 -- 3 Eylül 2017; 4:54:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okumadım yazacak olan arkadaş sana da sevgilerimi yolluyorum eğer kaldıysa.

• Okudum.Universiteyi farkli sehir sec veya secmezsen bile yurtta kal ki yurt hayati baya ucuzdur ve baskalarini suclamaktan vazgec
  • Kendini bir tart doktor avukat mühendis vs olamıyorsan hiç boşuna okuma.

Yok işletme yok uluslar arası ilişkiler vs hepsi zaman kaybı

Adam tıp yada mühendislik okuyor ama okul 7 yıl sürüyor yüksek lisansı vs ile tabi bu bölümleri de okumak için aile desteği maddi olarak çok önemli.

SANA ÜNVAN kazandırmyacak bir meslek kesinlikle okuma iktisadi idari bilimler iletişim fakültesi vs uzak dur.

Mümkünse iki yıllık metal bölümü olur sağlık bölümü olur. Bu TARZ BÖLÜMLERİ seç devlet kadrosuna daha rahat girebileceğin bölümler olsun .

Yada ben bunları yapmam diyorsan. BİR işe gir sabır et 7 yıl okuyacağına zaten 7 yılda 100,000 tl ye yakın para biriktirim. birşeyler yapa bilirsin . 26 27 yaşında mezun olup kyk 30,000 tl borcun olmasından iyidir...

SONUÇ bu devirde okumak gerçekten para etmiyor. iyi bir bölüm okumak için aile desteği olmazsa olmazdır . Bence açık öğretimden basit bir bölüm seç askerlik için . arada git gel sınava gir . onun haricinde bir fabrikaya girip çalış yaşın genç daha iki yıl içinde kadroya geçersin 2,000 tlnin üzerinde maaş alabilirsin

• Anladığım kadarıyla ailenle uzun zaman sorun yaşadın,kendi içinde bunları biriktirmişsin ve son olayla patlamışsın.

Biliyorum yaşadığın sorunlar seni aşırı germiş ve sinirlenmişsin ama 'öfkeyle kalkan zararla oturur' diye doğru bir söz var,aklıselim düşünüp,senden büyük biriyle konuşman gerekiyor,biraz dertleşmen çözüm için fikir alman senin faydana olur.

Ev tutmak,evin ihtiyaçlarını karşılamak,yemeğini yapmak,çamaşırını yıkamak .. kolay değil,

Hele şimdiye kadar hayata atılmamış,belki bir işte çalışmamış birisi için düşündüğünden zor da olabilir.Şimdi sen üniversite düşünüyorsan,ders çalışmak için zamanın ve enerjin olmalı.Para kazanmak için çalışıp ygs ye hazırlanırsın ama istediğin puanı alabilecek msn?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okudum. ailen yardım etmezse evden falan ayrılamazsın. ayrılırsan okuyamazsın ve muhtemelen şimdikinden daha kötü bir hayat sürersin.
  • Myhunter kullanıcısına yanıt
    Yapabileceğimin üzerinde bir isteğim var. Benim için ygsde ilk 10kya girmek değil mesele. Çok rahat yaparım ama daha fazlasına ihtiyacım var. Ayrıca ayrı eve çıkmayı da gerçekten istiyorum. Ne kadar zor olursa olsun. Kendimden başka hiç kimsenin sesini duymak istemiyorum. Dediğim gibi hayatımdan zaten vazgeçtim. Bedel ödemem gerektiğinin farkındayım.

Çok bedel ödedim ama elde ettiğim sonuç bu oldu.
    Cevap için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isimsiz2343 -- 3 Eylül 2017; 12:44:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar zor olsa da daha huzurlu ve mutlu olacağımı düşünüyorum. Cevap için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isimsiz2343 -- 3 Eylül 2017; 12:44:33 >
  • yazate48 kullanıcısına yanıt
    Fabrikada çalışmayı kesinlikle küçümsemiyorum ancak o kısma haftalarca aç kalmadığım sürece bulaşmak istemiyorum.

Dediğim gibi güzel bir üniversitede güzel bir bölüm kazanmayı seçip daha ilk seneden hem okuyup hem çalışmayı düşünüyorum.

Üniversite ders saatleri hakkında bilgim yok ama gerekirse bazı derslere girmeyip çalışmaya devam ederim. Cevap için teşekkür ederim.

• 3 senedir yalniz yaşıyorum ben pek önermiyorum

• Hocam cok iyi bir dereceye girmen lazim. Misal koçu tam burslu kazansan kafan rahat olur. Kazanabilir misin bilmiyorum ama. İyk bir derece yaptigin zaman zaten kafan rahat olur. Misal baska ilk 1k da olul sivas tio zecen birisine universite para verir. Bu tarzda yerler vsr ki kucuk sehirler ucuz oldugu icin rahat para biriktirirsin ve yaz!ari eve donmek zlrunda kalmazsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.