Şimdi Ara

Evdeki internet ile iş yerindeki ağa nasıl bağlanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İş yerinde kullandığımız bir yazılım lisansını Server üzerinden çekiyor. Ben bu yazılımı kendi dizüstü bilgisayarıma yükleyip evde de lisanslı olarak kullanmak istiyorum. Fakat evde iş yerinin ağından çıktığım için lisans hatası verecek. Bunu düzeltmenin yolu olarak vpn programı ile işyerinin ağına bağlanırsan sorun olmaz dediler. Ben vpn programı ile işyerimin ağına nasıl bağlanabilirim.

Şimdiden teşekkürler

• Bildiğim kadarıyla ev ve işyerindeki modemlerinin modelleri ve yazılımları birebir aynı olması lazım. Ayrıca hem ev hem işyerindeki interne için statik IP adresin olması lazım. Bu kriterler olduktan sonra modemin vpn bölümünden IP adreslerini tanımlıyorsun, aynı ağ içine bu şekilde sokabilirsinz.
  • Hiç kullanmadım ama Hamachi işe yarayabilir, bu programla iki bilgisayar aralarında sanal ağ oluşturup multiplayer oyunları aynı ağda olmasalar bile oynayabiliyolar, buni yapabiliyorsa sizin dediğinizi de yapabilir galiba sanırsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başta arkadaşlarında söylediği gibi statik IP adresin olması lazım,daha sonra çalıştığın şirkette firewall tarzı bir ürün var ise evine sabitlediğin statik ip adresini şirketinde izinli listeye alman gerekirki evden ulaşacağın ip den erişim olduğunda şirketine erişebilesin,modemlerin aynı marka ve model olmasına gerek duyulmaz erişim yapabilmen için,yeterki evdeki modemin ve işyerindeki modeminin vpn özelliği olması yeterlidir,sonrasında modemlerin marka ve modeline göre destek alıp ayarları her iki tarafada uygulaman gerekicektir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.