Şimdi Ara

evdeki elektrik tesisatı ile ilgili bir problem !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde bazı hatlar harici (termosifon, çamaşır makinası) topraklama hattı yok diyerek problemi anlatayım
    ev müstakil ve katlardan birisinde normal olarak oturuluyoriken onun üstündeki katta odalarda elektrik var ancak öylesine acil işlerde kullanılmak üzere çekildi ve topraklama hiçbir prizde yok
    bu kattaki prizlerden birisine uzatmalarla birlikte bilgisayar bağladım ve tek prizden kasa lcd monitör, vantilatör, ses sistemi, su soğutma motoru haricinde çalışan ekipman yok
    ancak nezaman ki üst katta bulunan bilgisayarı prize takıp çalıştırsam alt katta bulunan banyodaki bataryadan çarpılıyorum ve bu durum test ettim diğer musluklar içinde geçerli
    ve termosifon topraklamaya bağlı, buna rağmen elektriği hissediyoruz ve kontrol ettim üst kattaki kasada parazit yada elektrik kaçağı var kontrol kalemi ışığı yanıyor onuda harici kablo ile dıştan toprakladım fakat camdan zemine kadar kablo uzattım yani olumlu sonuç aldım kontrol kalemi ile kontrolümde !!!
    halen üst katta bulunan prize bilgisayarı taktığımda duş alamıyoruz :)) sebebi ne olabilir
    ha çözüm olarak topraklama takılabilir üst katada ve bunu yaptık diyelim toprağa akan boş yük olucak bunun faturaya yansıması olurmu ??

• Sizin bilgisayarın bağlı olduğu prizin toprağı su borularına bağlıdır. Bilgisayar ya da diğer cihazlarınız (termosifon çamaşır makinası (topraklanmış)) kaçak yapıyordur. Mevcut topraklama olmadığı için ya da iletkenlerin kötü topraklanıldığı için su borusu üzerinde tehlikeli dokunma geriliminin üzerinde gerilim düşümü oluşuyordur. Sizde çarpılıyorsunuz. Çözüm için iyi bir elektrikçiye iyi bir topraklama hattı yaptırmanız yazım. Öyle toprağa bir adet 1m bakır çubuk çakılarak topraklama olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybertecno -- 27 Temmuz 2011; 20:52:22 >
  • teşekkürler arkadaşlar ama bilgisayarın bağlı olduğu prizde topraklama yok, hatta priz topraklamaya müsade eden prizlerden değil
    su boru hattına herhangi bir yerden topraklama yapılmadı, evin elektrik tesisatını babam yaptı amatör olarak ancak yıllardır sorunsuz şekilde işlevini yerine getirmekte
    bilgisayarın kasasından toprak hattı çektim kasaya kablo bağlayarak camdan aşağı evin avlu demirlerine bağladım yaklaşık 30m civarında avlu demiri mevcut ve normal topraklama görevini gördüğünü düşünüyorum zira bağlarken ufakda olsa kıvılcım oluşumunu görmüştüm
    benim anlamadığın nokta topraklama hattının olmadığı bir prize bağlanan ve düzgün çalışan bilgisayar techizatının neden bir alt kattaki muslukları etkilediği :)) nötüre kaçak verip omu çarpılmaya sebebiyet veriyor aceba ?
    ozaman da şofben hattının topraklamasının çalışmadığı sonucuna varıyorum ama oda çalışıyor kontrol ettim zira alt kattaki bilgisayarda paraziti o hat üzerinden atıyor söktüğümde kontrol kalemi ile kontrolümde ışığın yandığını gözlemliyorum
    karışık bir durum aslında en iyisi işin ehli bir elektrikçi getirip baktırmak !!

• eğer avlu demiri betona saplı ise, topraklama olmamıştır. topraklama nemli ve direnci düşük yumuşak toprakta yapılmalıdır. direnci düşürmek içinde özel kimyasalları bulunur. topraklama çubuğunu gömdüğün veya sapladığın yere üzerindeki talimatlara göre serpmen gerekir. aslında topraklama için en ideal yer, yağmur borusunun suyu boşalttığı yerdir. çünkü evinin çevresindeki en nemli yer, orasıdır. bence tüm bunları topraklamada uzman bir elektrikçiye yaptırman en iyisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

eğer avlu demiri betona saplı ise, topraklama olmamıştır. topraklama nemli ve direnci düşük yumuşak toprakta yapılmalıdır. direnci düşürmek içinde özel kimyasalları bulunur. topraklama çubuğunu gömdüğün veya sapladığın yere üzerindeki talimatlara göre serpmen gerekir. aslında topraklama için en ideal yer, yağmur borusunun suyu boşalttığı yerdir. çünkü evinin çevresindeki en nemli yer, orasıdır. bence tüm bunları topraklamada uzman bir elektrikçiye yaptırman en iyisidir.

avlu demiri betona saplı ama beton içinde ızgara demirler var onlarda betona çakılı vaziyetteler yani temel atılmış gibi neticede kasadaki yük ordan akış gidiyor ama yinede borularda sorun devam ediyor bakalım birde tprak hattı çekicez prize oda olmazsa artık
    elektrikçinin ellerinden öper teşekkürler

• Şimdi elektrikte potansiyel sürüklenmesi diye bir olay vardır. Arıza durumunda bir akım akar toprağa ve bu akım toprak üzerinden normalde elektrik olmayan gövdelere topraklama hattı vasıtasıyla akar. Bunun sonunda da insan çarpılır (tabi bunun dışında bağlı olduğunuz trafo ile ilgili de şeyler varda o sizi ilgilendirmiyor). Bunu önlemek içinde binanın temeline çok iyi bir topraklama tesisatı yapılır ve tüm metaller (doğalgaz borusu, su borusu, betonların içindeki demirler vs) bu topraklamaya bağlanılır. Yine problem anlıyacağın senin topraklamama sisteminden kaynaklanıyor. Ayrıca topraklama ölçümü sulanarak yapılmaz. Sularda ölçüm yaparsan toprak özgül direnci zaten düşük çıkar. Yer 2 mt kazılır ve o seviyede herhangi bir işlem yapılmadan ölçüm alınırsa doğru işlem yapılmış olunur. O kömür tozu olayıda eğer binanın zemini kötü bir toprağa denk geliyor ise topraklama sağlıklı olsun diye yapılır; hatta periyodik olarak özel sıvılar dökülür topraklama sistemine herhangi bir arızada insan hayatını korumak için.

• beton demiri üzerinden de topraklama yapılıyor. ama burada şart, beton içindeki demirlerin topraklanmış olması veya toprakla temas etmesidir. ızgarada olsa, beton içinde kalmış demirle topraklama yapılamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beton avlunun sağlam oturması için demir ızgaralardan temel atıldı onlarda toprağa temas ediyor ancak yinede elektrikçi şart teşekkürler arkadaşlar
    tesisat yaş olarak da 20 yılın üzerinde
  • sorun anlaşıldı arkadaşlar üst katın tesisatı çekilirken sayaç panosundan sonra üst kat nötr ü binanın topraklamasına bağlanmış bu sayede üst kattaki prizlere herhangi birşey takıldığında topraklama hattına kaçak yapıyor
  • Benim evimdeki tesisattaki sikinti.normalde prizlerde sorunsuz gorukuyor fakat ben bilgisayar kablosunu takinca toprak hattina kucuk bir kacak var.kontrol kalemiyle baktigimda.faz normal.notr normal.ama toprakli fis takinca kacak veriyor.iki kere bilgisayarin guc kaynagi yandi.isin enteresantarafi duvardaki prizlerin topraginda kacak yokken, bilgisayar kablosunda nasil kacak var.kablo arizali falan degil baska bir yerde denedim kabloda saglam.eminim.hatta bizim evimiz 3 katli ben 2. Kattayim 3.kattada ayni sorun.bunu nasil cozerim.yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim evimdeki tesisattaki sikinti.normalde prizlerde sorunsuz gorukuyor fakat ben bilgisayar kablosunu takinca toprak hattina kucuk bir kacak var.kontrol kalemiyle baktigimda.faz normal.notr normal.ama toprakli fis takinca kacak veriyor.iki kere bilgisayarin guc kaynagi yandi.isin enteresantarafi duvardaki prizlerin topraginda kacak yokken, bilgisayar kablosunda nasil kacak var.kablo arizali falan degil baska bir yerde denedim kabloda saglam.eminim.hatta bizim evimiz 3 katli ben 2. Kattayim 3.kattada ayni sorun.bunu nasil cozerim.yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.