Şimdi Ara

Evdeki aşırı voltaj dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şu an oturduğum ev eski bir apartman dairesi. Eski dediğim 15-20 yıllık bir bina. Konuya gelelim. Çoğu komşuda klima var bizim evde de 2 adet var. ev konumu gereği tam anlamıyla fırın oluyor. Evlere aşağıdaki panodan gelen kablo 4 lük bir kablo ve tek faz. Klimanın kompressörü devreye girdiğinde ışık ciddi şekilde kısılıp açılıyor bilgisayar monitöründeki görüntü gidip geliyor ve hoparlörden cızırtı geliyor. Şimdi tedaşa bu konuda ne denebilir? Eve 2 tane daha faz çekilmesini istesek nasıl yaparız? ve ne kadara mal edebiliriz bu işi? UPS bozulunca iyce manyaklaştı aletler surge koruma olmasa kasayı çöpe atıcaz heralde... Bu konuda tedaşa nasıl bir dilekçe yazabiliriz veya onun dışında ne yapabiliriz? Korkudan bilgisayarları açamıyorum şu an...

• Öncelikle gerilimi ölçtürün tedaşa eğer çok düşükse onlar trafodan kadamesini ayarlarlar.3 faz maliyetli bir iş.
  • Teşekkürler. Gerilim sürekli düşük değil ama. arada kompressör devreye girince düşüyor. şu saatte bile voltaj 235te. aslında yüksek geldi şu an bana. ama dediğim gibi kompressör çalıştığı an gerilim neredeyse 0 olup geri geliyor. gene de tedaşa dilekçe yazmalı mıyım? yazıcaksam nereye nasıl iletebilirim? ilginiz için teşekkürlerç
  • Sn.Kardelen G;Bence söylediğiniz gibi ev eski olduğu için;ya hat zayıf kalıyor yada arada bir yerde ark var.Tedaş hattı normal gibi.Çünkü ör;tedaş trafosu yetersiz olsaydı 235V ölçemezdiniz.Yani aynı hattan siz o anda kullanmıyorsunuz ama komşular kullanıyor.Ölçtüğünüzde 180-190 ACV sonuç olsaydı hat yetersiz diyebilirdik.El hasıl;besleme hattınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
  • hocam sizin hatta kötü temas var iletken kesitleri ince dahi olsa gerilim 0'a kadar düşmez + bu kötü temas ciddi bir hasar oluşturabilir hani derler ya elektrik kontağından yangın çıkmış işte bu yangınların sebebi bu tip arızalar bence bu konuda detaylı bir araştırma yapmalısınız bütün buatlatdaki bağlantılarınızı kontrol edin hatta tedaş'ı arayıp sayaç klemenslerinide sıktırın bana bir dafa gevşek sayaç klemensi denk geli
  • Bu böyle olmayacak. 3 top kablo alıp ev içindeki bütün tesisatı değiştiricem. Buatın birini açtım 4 tane kabloyu kocaman bir klemense sokuşturmuşlar. Bu arada 2.5 lik kablodan kaç amper akım çekebilirim 7 metrede? Ek olarak bizim güzel marangozumuz dolapları sabitlerken buatları dolabın arkasında bırakmış. Çok uğraştırıcak galba. Sigorta panosunu açtığımda (evdeki) aşağıdan sadece 2 kablo geliyor toprak hattı yapıldı eminim fakat toprak nereden geliyor çözemedim. Sarı yeşil bir kabloda göremedim. Tamamen standart dışı bir tesisat yapılmış. Toprakla nötür arasındaki farkı nasıl anlayabiliriz? Resimleri çekip koyucam Allah bilir toprak diye bitane çivi çakmışlardır betona veya su borusuna takmışlardır. Tabloyu bir açtım akıllara zarar 2 karış çıplak 1.5 lik kablo bütün sigortaları dolaşyor. Nasıl iştir bu.. Birde ana sigortayı değiştiricem 4 lük kablo en fazla ne kadar taşıyabilecekse. Tedaşıda 186 dan çağırırım pazartesi. arayıp klemensleri sıkın kardeşim mi diycem Birde aşağıdan panodan gelen kabloyu 6 lıkla değiştirmeme gerek var mı? Çünkü sayaca kadar 6 lık geliyor sigortadan sonrasına 4 lükle devam ediyor yukarıya kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDE VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ
    14 yıl önce açıldı
    Elektrik Voltaj Düşmesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.