Şimdi Ara

Elektrik Voltaj Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Kırsal kesimde olan evimize Orta gerilim hattından özel 50 KW trafo ile enerji aldık. Aynı trafoyu 3 abone kullanıyoruz. Trafodan benim evime yaklaşık 750 metre mesafe var ve yer altı kablo ile enerji alıyoruz. Diğer bir abone ise aynı trafodan 950 metre yer altı kablo ile kablo ile enerji alıyor.
    Bu bilgileri verdikten sonra:
    Evime Nibe marka bir ısı pompası aldım. Cihaz monofazo bir cihaz ancak servis montaj için trifaze istedi ve bir faz dış üniteye, bir faz pompaya ve bir faz da kontrol paneline verilmesini bildirdi. Biz de öyle hazırladık. Cihaz çalıştırılmadan önce tüm fazlarda 220-225 arasında voltaj ölçülüyor. Ne zaman dış ünite devreye girip çalışmaya başlıyor bağlı olduğu fazda voltaj düşmesi meydana geliyor ve kısa zaman sonra 200 volt civarına geliyor. Diğer fazlar ise 238 ve 242 volt a yükseliyor. Servis Entes GKRC 02 cihazını 200-240 Volt a ayarladı ve bu değerlerden düşük veya fazla olursa cihazın zarar göreceğini ve garanti kapsamı dışına çıkacağını söyledi. Bu değerlerin dışına çıkınca cihaz stop ediyor.
    Evin trafo dahil elektrik işini ve ısı pompası için bağlantıları hazırlayan elektrik firması yetkilileri sorunun nedenini bulamadığı için çözümünü de sağlayamadı.
    Yardıma ihtiyacım var ve bulunduğum yerde teknik açıdan sorunu çözecek alternatif de yok.
    Sorun neden kaynaklanır ve ne çözüm önerirsiniz?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.