Şimdi Ara

Evdeki 1 kişi sitelerde gezinse bile ping değerim anlık olarak yükseliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar ev taşıdık da taşınmadan önce ben superonline kullanıyordum(24 mbit). Evde herkes bir yere girse çıksa, video izlese vs. hiçbir sorun olmuyordu yani ping değerleri rahatsız etmiyordu beni online oyunalrı oynayabiliyordum. (altyapı TT)

yeni evde fiber altyapısı varmış. fiber altyapısı da Türk Telekom'a aitmiş. Turkcell'i aradıgımda fiber altyapısı kimde ise onlar internet verebiliyorlarmş yani başka firmalarla paylaşmıyorlar dediler.

ben de biraz araştırdım ve milenicom aldım ancak modemden midir başka bir şeyden midir bilmiyorum da kardeşim instagramda video izlerken bile çok etkileniyor ping değerlerim 130 140lara çıkıyor ve o anda zaten çoktan ölmüş oluyorum oyunda.

Bu şekilde bi sorun yaşayan var mı? Yaşadığım durum normal mi yoksa?
    Superonlinede iken neden böle bişi yoktu onda da ttnet altyapısı varken

çözemedim gitti modemden mi acaba :(
    nolur yardım edin

• Her ikisi de kabloluda mı sorun yaşanıyor? Yoksa biriniz Wireless diğeriniz (yani siz) kablolu olarak mı kullanıyorsunuz?

Yani, sorunun tam nereden kaynaklandığı önemli.

Sorun TT Fiber Server'ın sunucu-ping değerleri mi?
    Sizin binadaki dağıtıcıda mı?
    Modemin kendisinde mi? (kablolu)
    Ya da modemin Wifi ve kablo bağlantısını doğru bağdaştıramaması sorunu mu?

Servis sağlayıcıların vermiş oldukları modemler, günümüzde gerçek kullanıcılar için gerçekten yetersiz kalabiliyorlar.
    Normal insanların bir çoğu sosyal medya vs.. nette dolanmasında Wireless bağlantısı bir miktar tatminkar kalabiliyor fakat işin içine online oyun ve 2 kişiden fazla kişi kullanımı söz konusu olduğunda cidden cortlayabiliyorlar.
    Umarım sorun yalnızca modemdir. Çözümü biraz maliyet çıkarsa da en iyi sorununuz bu yönde giderilir. Yoksa aksi takdirde Türk Telekom tarafından sorun devam ederse, bu mide bulantısı sürekli devam edecektir.
    Fiber olmasa da; Türk Telekomdan yana sıkıntılar tecrübeyle sabit.

Sorun sadece modem ise kısaca çözüm; Router, Access point yada evinizin genişliğine göre MESH sistemi.

• kullandığın pc için elle ip ayarla başka bir çözüm olmaz heralde... TT sanki paylaşımı engellemeye çalışıyor...
  • aynı sorunu adsl kullanırken yaşıyordum vdsl geldi ve çözüldü.
  • Bufferbloat sorunu yaşıyorsunuz anlattıklarınıza bakarsam. Bunun çözümü için SQM (Smart Queue Management) uygulaması lazım. Bunun içinde openwrt kurulu modem veya router lazım. Openwrt olmayan modem routerlarda QOS vardır onu ayarlayın deneyin bir nebze düzeltmesi lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.