Şimdi Ara

EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
15
Favori
10.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sercinato88

quote:

Orijinalden alıntı: joker00

quote:

Orijinalden alıntı: Ulas.

quote:

yakklaışk 9-10 aydır evde çalışıyorum. omzum v şeklini almadı netten çok araştırıyorum lateral raise de yapıyorum ama omzularım geniilemiş olmasına rağmen v şekli yok. ne eksik ne yapmam gerekir tavisyen var mı?

sırt çalış

Evde kapılar eski oldugundan barfiks almadım dumbell row yapıyorum yalnızca sırt icin ne önerirsin trapezlere vurmayan(Yada kısmen daha az vuran) ve omzumun v seklini almasına yardımcı olacak ??

Barfiks demirinin olmaması durumu sıkıntı maalesef.Omzun v şeklini alması derken tam olarak neyi kast ettiğinizi anlayamadım.Omzun yan kısımlarının hacimlenerek şişkin görünmesi mi?Bunu açıklarsanız ona göre egzersiz önerebilirim.
    Evde yapabileceğiniz sırt egzersileri:

• Bent Over Two-Arm Long Bar Row
    • Bent Over Barbell Row
    • İki adet sandalyeyi 80 cm aralıkla sırtları birbirine bakacak şekilde koyun.Üst kısmına da bir sopa yerleştirin sandalyeleri birleştirecek biçimde.Ve bu mekanizmayı kullanarak inverted row yapın.

bu egzersileri de kullanarak sırtınızı büyük ölçüde çalıştırmış olursunuz.Bir de deadlift hareketini de unutmamak gerek.

V den kastım omzun koldan ayıran v sekli sunun gibihttp://media2.popsugar-assets.com/files/2015/01/07/844/n/1922398/d5712a7a6ca6c97c_Ryan-Reynolsd-Mens-Health-2vqlQo9.xxxlarge/i/Sexy-Ryan-Reynolds-Pictures.jpg

Tabiki bu adam asmış ama v seklini göstermek adına koydum.

Dediğin hareketleri deneyeceğim yalnız barbell de yok dumbell ile olanları yaparım onun dışında deadlift bacak icin diye biliyorum ama?
    Baska önerin var mı omzun v seklini alması icin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi günler evde karın kaslarını çalıştırmak istiyorum. En etkili hareket hangisi ?

Birde kol kası çalışmak istiyorum pazu falan ama dambıl pek alamıyorum yardım eder misiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ulas.

quote:

yakklaışk 9-10 aydır evde çalışıyorum. omzum v şeklini almadı netten çok araştırıyorum lateral raise de yapıyorum ama omzularım geniilemiş olmasına rağmen v şekli yok. ne eksik ne yapmam gerekir tavisyen var mı?

sırt çalış

Evde kapılar eski oldugundan barfiks almadım dumbell row yapıyorum yalnızca sırt icin ne önerirsin trapezlere vurmayan(Yada kısmen daha az vuran) ve omzumun v seklini almasına yardımcı olacak ??

barfiks, barbell row.

DB row yapcan mecbur db var ise.

• Attığın resme baktım sen V yi yanlış anlamışsn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SherBoyTR

İyi günler evde karın kaslarını çalıştırmak istiyorum. En etkili hareket hangisi ?

Birde kol kası çalışmak istiyorum pazu falan ama dambıl pek alamıyorum yardım eder misiniz ?

Merhaba.son yıllarda yapılan araştırmalar karım için yapılacak en etkili egzersizin plank olduğunu gösterdi.Eskiden bu mekik diye bilinirdi fakat plankın etkisinin ve omurgaya ters yönde yük bindirmemesinin verdiği avantajla daha kısa sürede kas yapmak ve o bölgede yağ eritmek mümkün.Plankın değişik versiyonlarını deneyerek bütün abdominal(karın) bölgesini efektif bir biçimde çalıştırabilirsiniz.
    Kol için dumbell olmadan yapabileceğiniz maalesef hiç bir egzersiz yok.Yapabileceğiniz tek şey parklarda barfiks çekmek.Etkili olur mu evet bayağı bi etkili olur.Fakat dumbell olmadan evde komple bir çalışma yapamazsınız.Dambıl almayı düşünmüyorum park vs. yerlerde barfiks çekerek biceps(pazularımı) geliştirmek istiyorum derseniz bunula ilgili egzeriz önerebilirim.

• quote:

quote:

İyi günler evde karın kaslarını çalıştırmak istiyorum. En etkili hareket hangisi ?

Merhaba.son yıllarda yapılan araştırmalar karım için yapılacak en etkili egzersizin plank olduğunu gösterdi.Eskiden bu mekik diye bilinirdi fakat plankın etkisinin ve omurgaya ters yönde yük bindirmemesinin verdiği avantajla daha kısa sürede kas yapmak ve o bölgede yağ eritmek mümkün.Plankın değişik versiyonlarını deneyerek bütün abdominal(karın) bölgesini efektif bir biçimde çalıştırabilirsiniz.
    Kol için dumbell olmadan yapabileceğiniz maalesef hiç bir egzersiz yok.Yapabileceğiniz tek şey parklarda barfiks çekmek.Etkili olur mu evet bayağı bi etkili olur.Fakat dumbell olmadan evde komple bir çalışma yapamazsınız.Dambıl almayı düşünmüyorum park vs. yerlerde barfiks çekerek biceps(pazularımı) geliştirmek istiyorum derseniz bunula ilgili egzeriz önerebilirim.

Teşekkürler.

• quote:

quote:

Peki plank hareketinde öylece duruyor muyuz daha şimdi baktım nasıl olduguna ?

• Plank hareketini yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Ama beni pek zorlamıyor ne kadar yapmalıyım

• Hocam daha önce sınavlarımdan dolayı zaman ayıramadığımı söylemiştim ( 1 ay kadar sürecek ), dolayısıyla 2 günde bir olarak uyguladığım programıma uyamıyorum. Bu dönemi azda olsa gelişme ile tamamlamak için ne yapmam lazım. Yarım saatlik aralar verip bazı hareketleri ( plank, dips, şınav gibi hareketleri 4x10 ) yapıyorum ama zorlamadığı için pek yol alamadım gibi geliyor. Şimdi, ya tam bir antrenman ( günü belli olmayan ) ya da her gün belli hareketleri yarım saat kadar yapacağım bi antrenman yapabilirim. Hangisi daha faydalı olur. Daha önemlisi beslenme konusu var. Haftada 5 gün kadar tavuk göğüsü yiyorum ve bunları tek öğünde 400 gr kadar yiyorum. Tek öğünde ve sürekli tavuk yememin bir sakıncası olur mu? Şimdilik bu kadar olsun, ev antrenmanı ile ilgili de sorularım olacak :)

• Konu açmıştım foruma ama böyle bi başlık görünce mesajı buraya da kopyalayayım dedim.

Eskiden vücudum hiçbir şey çalışmadan da gayet fit durumdaydı. Ama son 1 senedir bazı ailevi sebeplerden dolayı dışarı çıkmıyorum ve fast food ile besleniyorum. Gerçi biceps ve tricepslerim hala fena durumda değil ancak fast food'dan dolayı biraz göbek oldu. Oturduğum sitenin spor salonuna gitmeye başladım. Ama şöyle bi sorun var. Biceps uzatma-kalınlaştırma, triceps ve karın kasları için kendime bir çalışma programı ayarladım. Her şey iyi güzel ama çalıştığımda her çekmede/kaldırmada sert şekilde nefes veriyorum, her itmede nefes alıyorum. Zaten her yerde de böyle tavsiye ediliyor. Fakat ben mi hızlı yapıyorum bilmiyorum ama 5-6. kaldırıştan sonra derin nefes alıp vermem sebebiyle tansiyonum düşüyor ve başım dönüyor. Her setten sonra bir miktar su da içiyorum dinlenme aralarında. Çokta hızlı yaptığım söylenemez aslında. Dumbell ile 1 kaldırma ve indirme yaklaşık 2 saniye sürüyor. Bunun için tavsiyeniz nedir ? Nefes tutmanın zararlı olduğunu biliyorum ama öyle daha rahat yapıyor gibiyim. Gerçi bu sefer de set bittiği zaman nefes nefese kalıp kalp çarpıntısı oluşuyor haliyle.

Bu arada herhangi bir sağlık sorunum da yok.

Çalışma programım (hareketleri Ali Maosai'nin videolarından öğrendim isimlerini bilmiyorum);

Haftada 3 gün çalışma 1 gün dinlenme (2 gün 7,5 kg 1 gün 5 kg ile), 1 gün çalışma 2 gün (5 kg ile) dinlenme şeklinde.

3x10-12 biceps (sol kolum sağ koluma göre 2 cm kadar daha ince gibi bu da sanırım sağlak olmamızdan kaynaklanıyor o yüzden sol kola tüm hareketlerde 1 set fazla yapıyorum. set sayısını da yorulmazsam 4'e çıkardığım oluyor ama fazla setlerin tekrarlarını 8'e düşürüyorum)
    3x10-12 triceps
    3x10-12 omuzlar için
    3x10-12 kanatlar için

Beslenme; çok fazla dikkat etmiyorum. Metabolizması hızlı bir insanım. Son zamanlarda fast food'u bıraktım ve kendime ton balıklı bol yeşillikli salata yapıyorum. Et yemeyi ihmal etmiyorum ve sabah kahvaltımı 3 ya da 4 az haşlanmış yumurtayla yapıyorum.

Bazı günler kendimi yorulmamış hissediyorsam iyice kollarımı yorana kadar devam ediyorum. Kollarım öyle bir şişiyor ki, biceps ve üst kol kaslarımın şişmesi sebebiyle eklem yerimde bir boşluk oluyor ve bitirdikten yaklaşık 30-40 dakika kadar da öyle kalıyor :)

Tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle dikkate alacağım.

• naçizane bir görüşümü belirtmek isterim,açıkçası salona gidemeyenlerin evde çalışması bana göre mantıksız.bunun yerine street workout gibi kısa ama yoğun antreman biçimlerini yapmaları daha etkili olacaktır.çünkü evin içi hem kapalı ortam soluk alıp verme sıkıntı,yapabileceğin hareketler sınırlı,ayrıca baya bi maddiyatta istiyor yani sonsuza kadar 10 15 kg kaldırmayacaksınız.o yüzden ben olsam freeletics ,calisthenics,street workout gibi antreman biçimlerini yapardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

naçizane bir görüşümü belirtmek isterim,açıkçası salona gidemeyenlerin evde çalışması bana göre mantıksız.bunun yerine street workout gibi kısa ama yoğun antreman biçimlerini yapmaları daha etkili olacaktır.çünkü evin içi hem kapalı ortam soluk alıp verme sıkıntı,yapabileceğin hareketler sınırlı,ayrıca baya bi maddiyatta istiyor yani sonsuza kadar 10 15 kg kaldırmayacaksınız.o yüzden ben olsam freeletics ,calisthenics,street workout gibi antreman biçimlerini yapardım

Tamda Bunu Soracaktım nedir bu street workout nasıl yapılır ne gibi zorlukları var nasıl başlayabılırım bırı açıklarsa çok sevınırım :)

• SherBoyTR kullanıcısına yanıt
    Plank hareketini doğru yapmak için iki kıstas vardır.İlki dirsekleri düşeyde omuzlardan biraz daha ileride tutmak(güçlendikçe daha da ileri alınabilir.)İkincisi de dirsekleriniz ve ayak parmaklarınız arasında kalan bölgenin tamamen düz ve stabil olması.Bu şekilde sabit durarken zaten zorlanmayı hissedeceksiniz.Omurganızın aşağıya doğru salınım yapmasına müsaade etmeyin.Ve bu şekilde toplamda 4 set olmak üzere yoruluncaya kadar bekleyiniz.
  • DireksiyonlaMaçYapanAdam kullanıcısına yanıt
    Dambıllarınız var mı evde.Bir de barfiks barı gerekiyor sırt için.Bu süreyi plank,şınav varyasyonları,dips,barfiks,squat(ağırlıklarınız varsa) gibi büyük egzersizleri yaparak geçirebilirsiniz.Sonrasında daha detaylı bir çalışma yapmak gerekecek.Bu egzersizler sadece mevcut olan kasınızı korumanıza yardımcı olur.Üzerine bir şey eklemeyi beklemeyin pek.Tek oturuşta o kadar tavuk yemenin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum.Bu konuda farklı görüşler var fakat ben açıkçası kendimde bunun hiçbir zararını görmedim.Gördüm diyeni de duymadım.Günlük 60-90 gr arası protein almaya çalışın fazlası gereksizdir.Ya çöpe gider,ya karaciğere zorlar ya da yağ olarak geri döner.
  • daygrameon D kullanıcısına yanıt
    Nefes alıp verirken olayı akışına bırak .Bırak metabolizman karar versin ne kadar sert nefes alıp vereceğine.Sen özellikle derin nefes alıp vermeye çalışma.Nefes olayı otonom sinir sisteminin kontrolünde olan bir durum. Sen bunu yönetmeye çalışırsan sıkıntı yaşarsın.Sadece kuralına uygun nefes al ver yeter.Şiddetini düşünme.Çlışma programın için bir şey söyleyemiyorum çünkü çok genel bir program yazmışsın egzersiz isimlerini, hangi gün hangi bölgeyi çalıştığını vs. söylersen daha iyi yardımcı olabilirim.Beslenmeyi de düzeltmen gerekiyor çünkü bu işin büyük kısmı beslenme:)
  • Street workout genellikle daha çok güç ve dayanıklılık isteyenlerin tercih ettiği bir trend.Amaç vücut geliştirmek ve şekilli bir vücuda sahip olmaksa bu ancak vücut geliştirme ile mümkün olabilir.Ayrıca vücut geliştirme namına düşündüğünüzde Street workout vücut geliştirmenin kapsamı içerisinde yer alır.Örneğin Street workoutta barfiks vardır.Fakat vücut geliştirmede barfiks sırt için çalışılan egzersizlerden sadece biridir.Fakat dediğim gibi amacınız güç,performans ve dayanıklılık ise;şekil sizin için 2. plandaysa Street workoutu deneyebilirsiniz.Ama dediğim gibi vücudunuz hiçbir zaman bir vücut geliştirmeci gibi estetik görünmeyecektir çünkü zaten bu işin amacı bu değildir.karar sizin...
  • Merhaba öncelikle ben ve benim gibi arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı konuyu açtığınız için tebrik ederim.

Sorularıma hemen geçeyim boy 1.78 kilom şuan 92. Bazı sakatlıklarımdan dolayı kilo aldım ve şuan vermeye başlıyorum ufaktan fakat sakatlığım devam ettiği için koşu yapamıyorum. Yürümede bile çok zorlanıyorum. Acilde popodan yapılan iğne siyatik çevresine denk gelmiş sanırım. Ama kollarda mekik çekmede şınavda vs sıkıntım yok. Şuanda bi diyet programım var onu uyguluyorum kilo vermeye başladım. Kas kaybını önlemek için dambılla da çalışmak istiyorum 2x 5kg mevcut elimde. Nasıl bir program veya nasıl bi yol izlememi önerirsiniz?

Önce kiloları verip sonra bb mi gireyim?
    Yoksa kilo verirken elimdeki dambıllarla ufaktan çalışayım mı kas kaybını önlemek için?
  • Ayrıca eklemek istediğim diğer bir soru ise, hafif tempo yürüdüğüm eskis igibi koşamadığım için doğal olarak yağ yakımı pek olmuyor. Carnitine kullanmamı önerir misiniz?
  • quote:

Street workout genellikle daha çok güç ve dayanıklılık isteyenlerin tercih ettiği bir trend.Amaç vücut geliştirmek ve şekilli bir vücuda sahip olmaksa bu ancak vücut geliştirme ile mümkün olabilir.Ayrıca vücut geliştirme namına düşündüğünüzde Street workout vücut geliştirmenin kapsamı içerisinde yer alır.Örneğin Street workoutta barfiks vardır.Fakat vücut geliştirmede barfiks sırt için çalışılan egzersizlerden sadece biridir.Fakat dediğim gibi amacınız güç,performans ve dayanıklılık ise;şekil sizin için 2. plandaysa Street workoutu deneyebilirsiniz.Ama dediğim gibi vücudunuz hiçbir zaman bir vücut geliştirmeci gibi estetik görünmeyecektir çünkü zaten bu işin amacı bu değildir.karar sizin...

hocam herşeye tamam ama sonunda dediğiniz "ama hiçbir zaman vücudunuz vgci kadar estetik görünmeyecektir" sözü biraz saçma değil mi.hemde baya bi saçma.street workoutta sadece freestyle antreman çeşitleri yok, gayet güzel hipertrofi antremanlarıda var.ve "vücut geliştirmecilerden" çok daha estetik vücuda sahip adamlar var.çünkü street workoutu yapan herkes freesyle yapmıyor,hipertrofi yapanlarda var

• ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    streetworkouttaki hipertrofi anlayışı vücut geliştirmedeki kadar detaylı değildir.Siz sw de omuz çalışırsınız bundan omuzun bütün kısımları etkilenir ve büyür.Fakat siz hiçbir zaman şunu diyemezsiniz.Vay efendim omzumun arka kısımları diğer yerlere göre daha az gelişti sadece oraya yönelik bir egzersiz yapayım da farkı eşitleyeyim.Çünkü sw de bu kadar detaya inecek egzersiz yoktur.Vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler de vücudu komple çalıştırdığı için size çoğu zaman spesifik bir gelişme imkanı sunmaz.Ha derseniz ki orası için de alırım elime iki tane dambılı bent over lateral raise yaparım bu şekilde oraya yüklenirim.Eğer böyle yaparsanız da klasik vücut geliştirme-sw karışımı bir şey yapmış olursunuz.BU da sw antrenmanı olmaz.
    Estetik vücut mevzusuna gelirsek ben demiyorum ki hiçbir sw ci vg yapan adamdan daha estetik olamaz.Çok estetik vücuda sahip sw ciler var buna bir şey demiyorum.Hatta birçok vg ciden bile daha estetikler.Ama bu adamlar bu işi gerçekten çok profesyonelce yapan ve gerektiği yerde de salon antrenmanlarından destek alan kişiler.Eğer hem performans,hem güç,dayanıklılık hem de estetik istiyorsanız bunları karıştırıp daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.Herşey sizin elinizde...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.