Şimdi Ara

EVDE VOIP NASIL OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
16.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar malum , evde internet bağlantısı var ve telefon
    faturalarını çok daha ucuza getirmek istiyoruz....

bunun için neler gerekli ?

soru 1 - voip özellikli telefon şart mı ?

soru 2- adaptör falan da kullanılabiliyormuş normal
    telefon dönüştürücüsü olarak , bu ne zaman mümkün?

soru 3- kimlerden nerelerden bu servisi alabilirim?

• ben modem telefonu aldigiiz zaman intenet üzerinden bedeva konuşabiliryorunuszu onun içinde skype programi yükleyin olsun bitsin ama program ücretlimi orasini bilmiyorm
  • quote:

Orjinalden alıntı: johonwayni

ben modem telefonu aldigiiz zaman intenet üzerinden bedeva konuşabiliryorunuszu onun içinde skype programi yükleyin olsun bitsin ama program ücretlimi orasini bilmiyorm

bir yazılım aracılığıyla olsun istemiyoruz
    + bilgisayar ve internet sürekli açık kalmasını
    da istemiyoruz

ONA GÖRE ?
  • Peki siz firma/ev hangisi çünkü bi arkadaşim 50 usd tüm ülkeler ve şehiriçi ne olursa olsun sadece 50 usd sabit üçret karşiligi ile bi sistemi var kuçük bi cihaz modem gibi
  • Süper talk cihazı alabilirsiniz. Superonline web sitesinden araştırın. Şehir içi aramalarda çalışmamaktadır. Ve herhangibir yerden ADSL abonesi olmanız ve telefon hattınız olması şarttır; kablo internet ile bu hizmeti vermiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: furryofthedarkeyes

bir yazılım aracılığıyla olsun istemiyoruz

Buna tamam derim.

quote:

+ bilgisayarın sürekli açık kalmasını istemiyoruz

Buna da OK

quote:

internetin sürekli açık kalmasını istemiyoruz

O zaman paşa paşa telekomun PSTN hatları üzerinden görüşme yapacaksınız. Çünkü çyle bir sistem daha icat edilmedi.

Adı üstünde VoIP, voice over IP. İnternet bağlantınız olmadan kullanamazsınız, çünkü protokol verileri voip paketleri halinde internet üzerinden gönderiyor.

Tavsiyem aşağıdaki üründür. Bilgisayarınızın açık kalmasına gerek yok, modeminiz açık kalsın kafi.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=700&productid=bd61638

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronics -- 11 Aralık 2007; 15:49:09 >

• bu arada benim dedigim hizmet atlas telekom sağliyormuş arkadaştan ögrendigim bilgi bu kadar ama electronics arkadaşin dedigi bana daha iyi geldi söz sizin artik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ürünlerde kafa karıştırıcı bir şey var. SKYPE yazılımını çalıştırın ve usbden bilgisayara bağlayın deniyor. Bilgisayar açık mı kapalı mı konusu muallakta kalmış biraz. Aynı ürünün phillipsi teklnosa da 79 YTL. MSN ve Skype dect telefon (ayrı 2 modeldir). Skype her ne kadar daha iyiyse de msn kullanımının Türkiye'deki yoğunluğu MSN özellikli dect telefonu daha cazip kılıyor sanırım.

Bu cihazları USB'den bilgisayara bağlama ve Skype yazılımını çalıştırma gibi ibareleri ile ilgili bilgin varsa paylaşabilirsen iyi olur. Bilgisayarsız erişim mümkün değilmiş gibi bir anlam veriyorlar o ifadelerle sanki.
  • Özür dilerim ilk ürünün linkini yanlışlıkla yapıştırmışım. Mesajımı düzelttim.

Bu ürünün bilgisayar ile bir fiziki bağlantısı yok. ADSL modemin ethernet portuna bağlantısı var. İçinde skype yazılımı var ve tek yapacağın kullanıcı adı ve şifrenle online olmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronics

Özür dilerim ilk ürünün linkini yanlışlıkla yapıştırmışım. Mesajımı düzelttim.

Bu ürünün bilgisayar ile bir fiziki bağlantısı yok. ADSL modemin ethernet portuna bağlantısı var. İçinde skype yazılımı var ve tek yapacağın kullanıcı adı ve şifrenle online olmak.

Güzel bir ürün. Aslında herkes kullansa, ortak bir irade gösterse Telekom o zaman zortlayacak. Belki işyerleri öncü olabilir bu konuda. Ancak internet pahallı işte Türkiye'de.

• quote:

Orjinalden alıntı: electronics

Özür dilerim ilk ürünün linkini yanlışlıkla yapıştırmışım. Mesajımı düzelttim.

modemim tek portlu ama ! yani tek ethernet portu var...

bilgisayar açık kalmadan nasıl oluyor bunu anlayamadım bir türlü ?(öyle olsun istiyorum ama)

son sorum

1- bir yöntem normal ev telefonuna (ama seyyar diyelim) bir voip adaptör ile
    işi kotarmak

2- bunun yerine voip özellikli telefon almak

Kİ BUNLARDA İNTERNET AÇIK OLACAK MI ?

1 Mİ YOKSA 2 Mİ DAHA İYİ ? NEDEN?

• voip i sadece giden aramalarınız için kullanabilirsiniz.gelen aramalarda gerek yoktur.aram yapacagınız zaman modemi acarsınız arayıp tekrar kapatırsınız ancak bu işleme gerek yok.neen böyle sordugunuzu anlamadım.

http://ipctelekom.com/

bu şirketin hizmeti ve konuşma ücretlerinden şu ana memnunuz şirket olarak bende tavsiye ederim.donanım olarakda voip destekli adsl modeminiz olması yeterli.olmassa linksys in falan sadece voip için ufak tefek cihazları var onlarda kullanılabilir.
  • IPOPtel de voip üzerine çalışıyorum.
    www.ipoptel.com a bi bak istersen.orada spa300 var.hem pstnden hemde voipten arayabiliyorsun.üstelik seni pstnden arayanlarda sana ulaşabiliyor.telefon önemli değil.normal evde kullandığın analog telefon yeterli.üstelik diğer ipoptel aboneleriyle bedava konuşabiliyorsun.internet sitesinde lokasyonlara göre fiyatlar var...telekoma göre çok ucuz ve ses kalitesi çok iyi ...

kolay gelsin
  • Linksys PAP2T alin bi tane 2 tane normal telefon baglayin ona voipstunt tan da kredi alin bol bol arayin bilgisayar falan lazim degil direkt modem e takin.
  • http://www.supportcenter.web.tr/voip.htm
    yardımcı olur. pap2t ve benzeri cihazlarda hesap almaya gerek yok. direk ip üstünden konuşabilirsiniz
  • Bu aralar yurtdışında olmama sebebiyle voip destekli programlarla biraz haşırneşirliğim oldu. Öncelikle voip kullanıpta bilgisayarını kapalı tutmak istiyorsan bunu mecburen yazılım yerine bir donanımla halledeceksin. Bunlarda nedir? Voip telefon, voip adaptör, voip (sip) destekli router. Bunlardan birine sahip olman yeterli.
    Bunları açıklamaya geçmeden önce kısaca SIP konusuna da değinmek istiyorum. SIP bir protokol ve sesli görüşme sağlayan programlar eğer bu protokolü sunuyorsa, programı kullanmadan gerekli servis sağlayıcı ayarlarını cihazına girerek, direk telefon üzerinden arama yapabiliyorsun. Skype ın SIP desteği yok, tarifeleride nispeten pahalı. Voipstunt, Lowratevoip gibi firmalar var. Hepsi aynı isimler farklı. Ben Lowratevoip kullanıyorum. TR deki sabit telefonları aramanın dakikasi 1 Euro cent (Yani 100 dksı bir euro). Cep telefonlarıda yanılmıyorsam 10 Euro Cent yani 10 dakikası 1 Euroya geliyor.

Voip Telefon : hepsi burada da en uygunu pikatel markaydı. 2 ethernet girişi olup birine modemden geleni diğerinden de pc ye bağlantı yapabiliyorsun. Ayarları içine girdiğin zaman internet üzerinden arama yapıyorsun.

voip adaptör: Splitterın biraz büyüğü bir parça olup, bir tarafına normal telefonunu bağlayıp, diğer tarafına internet ve şebekeden gelen telefon kablosunu bağlıyorsun. Voip adaptörden seçimine göre dilersen normal hattan dilersen internet üzerinden arama yapıyorsun.

Voip Destekli Router: Bu bir modem olabileceği gibi, router, accces point şeklinde bir cihazda olabilir. Bu cihazların farkı içinde sip ayar bölmelerinin olması ve üzerlerinde ekstra 1 veya 2 tane normal telefon çıkışlarının bulunması. Bu çıkışlara normal bir telefonunu bağlayarak yaptığın aramalar abonesi olduğun ve ayarını girdiğin servis sağlayıcının tarifesi üzerinden internet üzerinden gerçekleşiyor.

Bir diğer alternatif ise SIP desteği olan wireless lı cep telefonları. (Nokia N95). Gerkli ayarları yaptıktan sonra N95 telefonla wireless olan bir yerden internet call yaparak sisteme dahil olabiliyorsun. Ben şu an bu yöntemi kullanıyorum. Ve gayet de memnunum.

Bu arada birşeye daha değinmek istiyorum. Ben şu an geçici olarak Almanyada bulunmaktayım ve burda gördüğüm kadarıyla bütün telefonlar SIP üzerinden çalışıyor. TR deki gibi değil. Özel firmalar var. Hat evinizde zaten var. Size ilgili cihazları getiriyorlar bağlıyorlar. Cihazlar olmadan telefon hattı çalışmıyor. Ancak cihazın içinden ayarlar yapıldıktan sonra çıkan soketlerden internet ve telefon hattını alabiliyorsunuz. Telefon numaranız sip üyelk adlarınızla eşleştiriyor. Dolayısıyla farklı bir çok firma farklı tarifler uygulayabiliyor.

• Ayrıca şuda varki, ben bunu TR ye döndüğümde, fiyat durumlarına göre uygun cihazı seçerek evimde kuracam. Herkese hitap etmes belki ama Lowratevoipten örnek vermek istiyorum. Kontör aldıktan sonra 1 ay boyunca bazı ülkeleri bedava arayabiliyorsunuz. Örneğin Amerika sabit ve cep telefonları, almanya sabit telefonlar ve diğerleri. Tekrar 10 euro verip kontör yüklediğinzide tekrar bir aylık bir bedava arama hakkınız doğuyor. Bu iş epey geniş bir konu, google a voip , sip yazdığın zaman konuyla ilgili bir çok siteye ve bilgiye ulaşabilirsin.

Şahsi görüşümdür, skype telefon almayı asla düşünmem. Skype kendi özel sistemiyle çalıştığı için o telefonlar sadece skype programını çalıştırıyor. Başka bir servis sağlayıcıyı kullanma şansın olmuyor. Hemde tarifleri dediğim voip firmlarına göre çok ama çokdaha yüksek seviyelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahony -- 4 Ocak 2008; 23:56:40 >
  • arkadaşalar lütfen dikkate alın bu voip olayını cuma günü gündeme geldi evimi aradı telekom beni çağırdılar evde voip denilen olayı yapmışım kayıtlarım ellrindeymiş hiç uygun olmayan kelimeler kullanmışım çok şaşırdım çünkü voip ne bilmiyorum bana bu olayın yasadışı olduğunu söylediler ama ben sizin ne anlattığınızı anlamıyorum dedim valla moralim bozuk onun için araştırmalarım sonucu telekomu kapattırıp telcom a geçiyorum
  • voip'İn yasadışı olduğunda dair bişi belirttilermi. eski çalıştığım yerde voip taktım 3 şubeye hiç sorun yok. ayrıca paket analizi nasıl yaptılar. neye göre dinleme yaptılar. normalde herhangi birşey belirtmeden tel.dinlenmesi yasak. kullandığın cihaz neydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 5 Ocak 2008; 20:32:44 >
  • Bu bir arkadaşınızın size şakası olmasın. Yok böle bişi. Bugün TR de bir çok firma kurumsal boyutta bunu kullanıyor. Hem konuştuklarınız filan kimi ne alakadar eder. Suç olacak bir şey konuştuysanız belki devlet sizi dava eder yoksa kimseyi ne konuştuğun zerre kadar ilgilendirmez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.