Şimdi Ara

Evde Tek Yaşamak Hakkında Tavsiyeler/Tecrübeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bursa'da bir kamu kurumunda memurum, ev tuttum, uzaktanda olsa tanıdığım bi arkadaşta aynı şehirde bir kamu kurumunda memur. Arkadaş yeni başladı işe. Neyse 25 ocaktan beri beraber kalıyoruz. Arkadaşın çalışacağı kurum müdürlüğü belli oldu ve benim evi tuttuğum yere uzak kalıyor, her halükarda çift vasıta ile ulaşması gerekiyor ve bu sebepten evden ayrılacak. Neyse bende açıkçası tek yaşamak istiyorum ama sizlerede danışmak istediğim bi kaç nokta var.

Şimdi 2 kişi yaşayıp masrafları bölme muhabbetinde kafam karışıyor. Tamam kirayı (450 TL kira. 2 +1 ev ama küçük ) kirayı ödemeyi göze alıyorum.

Ama yeme*içme*elektrik*su 1 kişiye endekslendiğinde yine 1 kişiye göre düşecek doğru değil mi?

Mesela; 20 kez duş alınıyorsa haftada 2 kişi, ben tek kişi olduğum için 10 kez alacağım? ve 10 kez aldığım kadar su gelecek? Bu rakamlar örneklendirmek içindir tabi.

Mesela; aylık 2 kişi 200 liralık alışveriş yapıyorsak tek kişi 100 belkide 75 liralık alışveriş yapacağım.

Mesela; Elektrik tek odada yanacak? Diğer odada yanmayacak? Aynı şekilde tek pc çalışacak gibi..

Doğru mu düşünüyorum yoksa yanlış mı? Tecrübeli olanlardan cevaplar bekliyorum.

• Tam yarı yarıya düşmez ama yaklaşık hesapladığınız parayı ödersiniz. Bütün odaları yakmazsınız falan öyle yani..
  • Bu nasıl bir işlem böyle. Eskiden arkadaşının yemeğini suyunu elektriğini sen mi ödüyordun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev nerde hocam 450 tl diyosunuz

• Ben 4 yıl tek yaşadım. Sana sıkıntı gelecek masrafları söyleyeyim, bunlar 2 tane.

1.'si internet ücreti ayda yaklaşık 80 TL ödeyeceksin.
    2.'si yakıt ücreti, bu da duruma göre 300-400 gelirse o sıkıntı.

Tabii sen yakıtı az yakarsın gündüz evde olmadığın için. Senin için en ideali ufo olur.
    Su hesabın doğru ayda en fazla 2-3 ton harcarsın. Günde 2-3 defa duş alan tiplerden değilsen tabii :D

Sana en büyük sıkıntı ev kirasıdır. 225 TL fark ödemeyi göze alıyorsan, tek yaşamanı öneririm. Onun rahatlığı hiçbir şeyde yok
  • Mortuuus kullanıcısına yanıt
    hocam anlatmak istedim şu;

matematiksel olarak evdeki kişi sayısı bir eksilecek aynı oranda masraflarda 1 eksilecek değil mi? asıl anlatmak istediğimi anlatabildim mi acaba?
  • Temuçin Han kullanıcısına yanıt
    hocam işe daha yeni başladım ve pazar günü ilk maaşımı alacam, ayın 15'inde yani. doğalgazı açtırmadım şuan, belkide hiç açtırmam. zira şuan ufo ile idare ediyorum. zaten hafta içi 8-5 arası evde yokum.

arkadaşın internet arası pek yok, zaten interneti kendim ödeyecektim her halükarda, internet ücretim 50 tl bu arada, sınırsız.

Bana yük olacak; 225 tl fark ödeyeceğim sadece görünen o ki, diğer masraflar matematiksel olarak 1 kişiye göre şekillenecek, bu konuda bir yanlışım yok değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlışın yok yakıt ufo ile, internete de az ödüyorsun tek yaşa en iyisi.

• Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    Hocam işyerinde bi memur arkadaş şey demişti, yav yarı yarıya düşme olayı kalakcak nasıl yapcan elektrik suyu falan demişti. yav 1 kişilik gelecek elektrik su, 2 kişiye göre neden düşünüyorsun ki dedim
    hocam ufo doğalgazdan daha çok yakmaz mı? öyle söylemişlerdi bana?

mutfak içinse çay vs. için kettla var, yemekler içinse ev tüpü almayı düşünüyoırum o bana 6-7 ay yeter, belkide daha uzun süre. nasıl fikir sence?

doğalgaz depozito 410 tl vercem açtırırsam, bu 410 tl ile ev tüpü olayını hallederim 100 tl sanırım yeni tüp almak. geri kalan 300 tl ise cepte kalır.
  • Ufoyu sürekli yakmazsın zaten sadece oturduğun odayı ısıtırsın, Bursa aşırı soğuk bir şehir değil hangi muhitte ev tuttun? Tüp olayı mantıklı. Baktın ufo tüp olayları olmuyor doğalgaza geçersin. Ufoyu da tepeden ısıtanlardan alma ayaktan ısıtanlardan almanı öneririm.

• Evde bir kutunuz olsun esit miktarda para koyun ve evin giderlerini o kutudan harcayin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ev görüklede, zaten haftaiçi akşama kadar işteyim. ufo, elektrik yanmayacak. akşamdan akşama yanan elektriktir, ufodur ne kadar gelir ki sence? zaten tek yaşarsam akşamları odanın ışığını bile açmam, gerek yok çünkü, pc ile uğraşırken ışıkları açık durmayı sevmem.
  • Kendini ezdirmemeye çalış o ortamda herkes birbirinden faydalanmaya çalışır.

• Alacağın ufonun saatte kaç kW harcayacağına bak, elektrik farurana bak kW'ı kaç TL. Sonrası bakkal hesabı

ufo var şuan evde zaten onunla ısınıyorum. bide hocam tek kişi insan her türlü kendi dengesini bulur gibi geliyo bana ya, çünkü teksin yani. mesela şuan buzdolabının fişi çekili, 3 haftadır hiç çalıştırmadım, havalar zaten soğuk, bozulacak birşeyde yok içinde
  • Lümpen kullanıcısına yanıt
    Memuriyet için mi söylediniz hocam bunu
  • evlenme tekliği ararsın
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Sen işi çözmüşsün
    havalar bir iki haftaya ısınırsa ufo yakmaya bile gerek kalmaz.

aylık ne kadara patlar sizce benim masraflar toplamda.

kira 450
    elektrik ?
    su ?
    internet 50
    gıda ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.