Şimdi Ara

Evde Tek Yaşamak Hakkında Tavsiyeler/Tecrübeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tek Yaşamak Maddi Olması Dışında Kesinlikle Her Türlü Avantajlı Diyorum.
    Elektrik , Su Senin Kullanımına Göre Gelir.

-Mümkünü Varsa Kışın Mutfağa Bir Çekyat At , Orada Geçir Kışı.
    Yemek Falan Yaparken Ocak Yanacağından Sıcak Olur Epey.

-İnterneti de Ortak Kullan.
    Sana En Yakın Komşuna Git Rica Et , Ortak Olun.

-Kesinlikle Kapı , Pencere Kenarlarını İzole Et.
    Epey Soğuk Yersin.

-Dışarıda Yemek Yeme.
    Aylık Toptan Alışverişini Yap ve Evinde Ye.

Ayrıca Öyle 3 - 5 Kuruş Masraftan Kaçacam Diye Işığı Kapatıp Bilgisayarı Kullanma.
    Evet Belki Bugün 3 - 5 Kuruştan Kar Edersin Ama Yarın Öbür Gün Gözün Bozulduğunda Bir Dünya Para Ödemek Zorunda Kalırsın.
    Planlarını Düşünüp , Uzun Vadeli Yap.
    Sadece Günü Kurtarmaya Bakma.

Not : 450 Liralık Ev Bulabilsem Hiç Beklemeden Tek Başıma Çıkarım Cidden.
    Gerekirse Aç Kalırım , Ama Yinede Bir Başkasıyla Yaşamaya Şuan Daha Fazla Tahammül Edemem.
    Maalesef Ki Kaldığım Yerde Kiralar En Ucuz 700'den Başlar Oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41635B9FE -- 12 Şubat 2015; 23:48:45 >

• -mutfak çekyat atılacak kadar büyük değil.

-fiber internet bağlattım, başkasıyla ortak kullanma durumum yok.

-izole etme olayını değerlendircem.

-dışarıda yemek yememek mantıkli.
  • evet yorumlari almaya devam edeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Arkadaşlar Bursa'da bir kamu kurumunda memurum, ev tuttum, uzaktanda olsa tanıdığım bi arkadaşta aynı şehirde bir kamu kurumunda memur. Arkadaş yeni başladı işe. Neyse 25 ocaktan beri beraber kalıyoruz. Arkadaşın çalışacağı kurum müdürlüğü belli oldu ve benim evi tuttuğum yere uzak kalıyor, her halükarda çift vasıta ile ulaşması gerekiyor ve bu sebepten evden ayrılacak. Neyse bende açıkçası tek yaşamak istiyorum ama sizlerede danışmak istediğim bi kaç nokta var.

Şimdi 2 kişi yaşayıp masrafları bölme muhabbetinde kafam karışıyor. Tamam kirayı (450 TL kira. 2 +1 ev ama küçük ) kirayı ödemeyi göze alıyorum.

Ama yeme*içme*elektrik*su 1 kişiye endekslendiğinde yine 1 kişiye göre düşecek doğru değil mi?

Mesela; 20 kez duş alınıyorsa haftada 2 kişi, ben tek kişi olduğum için 10 kez alacağım? ve 10 kez aldığım kadar su gelecek? Bu rakamlar örneklendirmek içindir tabi.

Mesela; aylık 2 kişi 200 liralık alışveriş yapıyorsak tek kişi 100 belkide 75 liralık alışveriş yapacağım.

Mesela; Elektrik tek odada yanacak? Diğer odada yanmayacak? Aynı şekilde tek pc çalışacak gibi..

Doğru mu düşünüyorum yoksa yanlış mı? Tecrübeli olanlardan cevaplar bekliyorum.

memlekettn kışlık hazır yenebilecek malzemeler getir manrı gibi yaprak sarması gibi bunlrı kendin kolaylıkla pişirebilirsin daha fazlası için kardeş payındaki muhasebeciden faydalan beleşe yaşarsın

o değilde kasımda mı atandın ne mezunusun kaç puanla atandın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.