Şimdi Ara

Evde Projeksiyon ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlerde evime TV yerine Projeksiyon almayı düşünüyorum. Zaten TV izlemiyorum yabancı dizi, film izlerim haberleri de internet'den takip ederim. Bir sohbet ortamında, misafirler falan olunca açılır TV o kadar. Şimdi düşünüyorum da TV'nin yerini tam olarak tutar mı ? Gündüzleri performansı nasıl ? Okuldan hatırladığım kadarıyla perdeyi çekiyorduk yine izleniyordu ama okuldaki Projeksiyon aletinin kalitesi nasıldır bilemem. Şimdi teknoloji de gelişti daha iyi olmuştur illa ama yine gündüzleri izlenir mi ? TV'yi nasıl kullandığımı söyledim o ölçüde Projeksiyon ile idare edebilir miyim ? Cevaplarınızı bekliyorum.

• Dostum gündüz projeksiyon seyretmek istiyorsan, seyredebiliesin Fakat Ev sineması için kullanacağın projeksiyon cihazının tavsiye edilen ışık gücü sınırları 1000-1800 ansilümen. Gündüz bunlarla da seyredebilirsin fakat kontrast kaybı yaşarsın. Yok o halde projeksiyonun ansilümen gücünü arttırayım dersen bu seferde ışık fazlalaşacağı için yine kontrast kaybı yaşarsın. Işık fazla geleceği için açık pembeler, açık yeşiller, açık maviler gerçek tonlarıyla değil, beyaz görünürler. Siyah renkler koyu griye dönmeye başlar.

Ev sineması ile normal sinemanın hiç bir farkı yoktur. Sinemada gerçek kontrastı alabilmek için nasıl ışıklar kapatılıyorsa, ev içinde kapatılmalıdır. Gündüz ortamında sinemada nasıl film izleyemezseniz, evde de izleyemezsiniz (kontrast kaybı açısından). Bu nedenle gerçek renkleri yakalayabilmek için kesinlikle en azından loş bir ortam yakalanmalıdır. Böyle bir olanağınız yoksa, kedinize geniş ekran bir TV almanızı tavsiye ederim.

• Maalesef TV'nin yerini tutmuyor. Özellikle aydınlık ortamlarda yukarıda arkadaşın yazdığı gibi performanslı olmuyor ve TV izlemek için pratik bir çözüm olmuyor. 32" bir TV ve kendinizin sinema, dizi keyfi için ayrıca bir projeksiyon alabilirsiniz.
  • Televizyondan alınan keyif ile kıyaslanamaz bence. Görüntü kalitesi bakımından daha kat edecek çok yolları var...
  • Ayrica sd yayin falan izlenmez goruntu çok kötü oluyor sadece hd yayin izlemen lazim projeksiyon cihazinda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv nin yerini asla tutmaz gunduz izleyebilmen icin perdelerin koyu renk kalin olmasi lazim odada pencere felan varsa odayi tamamen karartmalisin yoksa goruntu tatmin etmez.
    Ayrica tv kadar rahat degil karanlik ortamda duvardan yansiyan isik bir sure sonra gozlerini cok yoruyor. Arada dizi film guzel oluyor ama uzun sure kullanim icin kesinlikle tv. Gunduz izleyebilmen icin lumen degeri yuksek olmali ama lumen degeri ne kadar yuksek olursa yansiyan isikta o kadar fazla olacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Projeksiyon Perde Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.