Çok kolaymış. Malzemeler: -1 çiğ yumurta(direk komple daha iyi beyazını çöpe atmaktansa) -200 ml sıvı yağ(birazcık daha az olabilir 100-150 ml bir deneyin olmazsa katın biraz sıvı oldu gibi benimki mesela) -Sirke(belki, bence farketmez çok az bir şey katıyorsun zaten 1 yemek kaşığı bile çok olabilir, tadıp sonradan atın) Zeytinyağı güzel gider. Karıştırabilirsiniz de çiçek yağıyla falan. Çiğ yumurta gezen tavuk yumurtası olsa daha iyi olur diğerleri tatsız oluyor. Biraz sirke olabilir, çok olursa iyi olmuyor, deneyin. Galiba biraz tuz da lazım. Şimdi bunları alıp, bir kavanozda 1-2 dakika çalkaladım. Bildiğin mayonez oldu. Birileri çıkmış mikser falan diyor. Eeh onla mı uğraşcam. Çabuk tüketmek lazım galiba ama. İnternete göre 2 hafta gidebiliyormuş bu ama, çiğ yumurta çok uzun süre dayanmaz, bu önemli! O kadar abartmayın az yapın sonra yine yapın. Acaba buzluğa atsam daha mı uzun dayanır ki? Yumurta 1 tl olsa, 200 ml zeytinyağ 4-5 tl den desek, 5 tl ye yaklaşık 250 ml mayonez. Güzel ben beğendim. Yalnız çok yağlı doğal olarak baya doyurucu. Az bir miktar atsan yetiyor. Fotoda rengi garip görünüyor ama zeytinyağı koyu bir renk vermiş sadece. Olan bu. Markettekilerde açık renkli ucuz yağlar kullanıyorlar o yüzden daha açık renkler. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 26 Ağustos 2020; 12:17:3 > |
Evde mayonez yaptım(ss li)

-
-
ss at hocam görelim bir
-
Attım bakalım
-
Afiyet olsun
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Fazla masterchef izlemenin yan etkileri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tad nasıl hocam? O çabuk bozulur bu arada.
Masterchefte mi gördün
-
quote:
Orijinalden alıntı: crux07
Tad nasıl hocam? O çabuk bozulur bu arada.Tadı gayet güzel. Sirkeyi çok atmışım azıcık sadece fazla asitli oldu.
-
Afiyet olsun hocam. Sirke hangisi olucak? Evde elma sirkesi var.
quote:
Orijinalden alıntı: crux07Afiyet olsun hocam. Sirke hangisi olucak? Evde elma sirkesi var.
Bence farketmez çok az bir şey katıyorsun zaten 1 yemek kaşığı bile çok olabilir.
-
Kanka sen hardal yapmışsın görüntü konuşuyor ben değil :) Şaka maka tadı iyiyse afiyet olsun. Bence fazla çırpmak lazım çünkü beyazlaşması ordan geliyor olabilir tv de görmüştüm :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam. İçinde koruyucu olmadığı için fazla bekletmeden tüketin. Çiğ yumurta bozulunca sizi zehirleyebilir.
"Temel malzemeleri çiğ yumurta ve yağ olan ev yapımı mayonez, katkısız olduğu için kısa süre içinde bozulabilir. Bu nedenle çok büyük miktarlarda yapmayın ve 2-3 gün içinde tüketmeye çalışın. Artan mayonezi saklamayın, tüketmeyin"
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-56235ED8CMasterchefte mi gördün
Yoo öylesine.
-
bimde 5 tl ye satıyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adamAttım bakalım
Güzel görünüyor hocam elinize sağlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X